واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: سبد ویژه غذایی رمضان در راه است
بهزودی ۱.۵ تا ۲ میلیون کارگر بستههای غذایی و معیشتی ماه مبارک رمضان را از کارفرمایان خود دریافت میکنند اما نمایندگان کارگران میگویند دولت اگر بخواهد میتوان این کمکها را برای۱۳میلیون کارگر ارائه کرد.
کد خبر: ۵۰۶۰۷۴
تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۰ - 05 June 2015
بهزودی ۱.۵ تا ۲ میلیون کارگر بستههای غذایی و معیشتی ماه مبارک رمضان را از کارفرمایان خود دریافت میکنند اما نمایندگان کارگران میگویند دولت اگر بخواهد میتوان این کمکها را برای۱۳میلیون کارگر ارائه کرد.
به گزارش مهر، هر ساله در آستانه ماه مبارک رمضان برخی واحدهای تولیدی و صنعتی کشور و به صورت کلی بنگاه های مشمول قانون کار بسته های غذایی ویژه ای را برای نیروهای خود تدارک می بینند که برای مصرف در ایام ماه مبارک رمضان به کارگران واگذار می شود.
این بسته ها معمولا شامل مواد غذایی از قبیل برنج، روغن، گوشت و مرغ، حبوبات، رب، ماکارونی، خرما، پنیر و مواردی از این دست است که توسط کارفرمایان تامین و به کارگران داده می شود. با این وجود، از حدود ۱۳ میلیون کارگر شناخته شده و دارای لیستهای بیمه ای کشور، تنها درصد کمی موفق به دریافت اینگونه حمایتها از کارفرمایان می شوند و مابقی تقریبا بی نصیب می مانند.
هرچند براساس قانون کار، وظیفه ای از این بابت متوجه کارفرمایان نیست و اگر هم کاری انجام می شود در قالب سیاستهای تشویقی و حمایتی از سوی کارفرمایان است و نیروها نمیتوانند از کارفرمایان توقع انجام قطعی این حمایت را داشته باشند اما نمایندگان کارگری میگویند بخشی از جامعه کارفرمایی به دلیل اعتقادات و به منظور حمایت از معیشت نیروهای خود، در این بخش هزینه می کنند.
سبدهای کالایی رمضان برای کارگران
شاید بسیاری دیگر از کارفرمایان نیز باشند که تمایل به انجام حمایتهایی غذایی و معیشتی از نیروهای خود را داشته باشند اما مشکلات تامین مالی و کمبودهای نقدینگی باعث می شود تا آنها نتوانند از انجام چنین برنامه هایی پشتیبانی کنند.
در عین حال، برخی کارفرمایان با وجود تمکن مالی و توان مناسب بنگاه برای انجام حمایتهای معیشتی از کارگران، اساسا اینگونه برنامههای خارج از چارچوب قانون کار را در دستور کار خود قرار نمی دهند که همانگونه هم که ذکر شد، مسئولیتی به لحاظ قانونی متوجه آنها نیست و تنها جنبه های انسانی و نگاه حمایتی از نیروی کار مطرح است.
هادی ابوی در گفتگو با مهر با بیان اینکه هر ساله با فرارسیدن ماه مبارک رمضان، اقلامی به بخشی از کارگران داده می شود، گفت: با توجه به وضعیت فعلی حقوق و دستمزد نیروی کار و وجود مشکلات متعدد معیشتی نیروی کار، جا دارد که کارفرمایان در صورت توان برای این موضوع نیز برنامه ریزی داشته باشند.
عضو هیات مدیره کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران اظهارداشت: همچنین بهتر است اینگونه برنامه های حمایتی از طریق اتحادیه ها و تعاونی های مصرف کارگری کشور باشد که بتوان سبدی از کالاهای مورد نیاز را تهیه و به کارگران ارائه کرد.
ابوی درباره اینکه آیا دولت نیز می تواند مانند حمایتهایی که از کارمندان صورت می گیرد، برنامه هایی را برای کارگران در این بخش اجرا کند؟ خاطرنشان کرد: دولتها تاکنون چنین حمایتهایی را از جامعه کارگری نداشته اند ولی می تواند یارانه ای را برای این منظور در نظر بگیرد و یا از طریق تعاونی های مصرف کارگری کالاهایی را با تخفیف به جامعه کارگری کشور واگذار کند و این موارد شدنی است اما نیاز به این دارد که دولت بخواهد و برای آن اعتبار اختصاص دهد.
فقط ۲ میلیون کارگر بسته معیشتی میگیرند
وی با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی بازار کار، برخی کارفرمایان قدیمی تر اینگونه برنامه های انگیزشی را در دستور کار خود دارند، افزود: درصدی از کارفرمایان هستند که در هر شرایطی که باشند و در بدترین اوضاع اقتصادی هم از نیروهای خود حمایت معیشتی می کنند.
این مقام مسئول کارگری کشور گفت: در عین حال، کمک های معیشتی از کارگران توسط کارفرمایان کمرنگ شده و برآورد می شود طبق تحقیقات میدانی بین ۱.۵ تا ۲ میلیون کارگر بتوانند از بسته های کالایی ماه مبارک رمضان که توسط کارفرمایان تهیه می شود، بهره مند شوند.
به گفته ابوی، با اینکه برخی کارفرمایان اعتقادی به این مسئله نگاه می کنند و به کارگران کمک معیشتی می دهند اما دولت می تواند برای تمامی ۱۳ میلیون کارگر شناخته شده کشور کمک ارائه دهد و یا حداقل با تعیین مراکزی، به آنها تخفیف بدهد.
عضو هیات مدیره کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران اظهارداشت: از وزیر کار می خواهیم که موضوع کمک دولت از معیشت کارگران را در دولت مطرح کند تا شاید بتوان برای اولین بار، کمکی از دولت برای تقویت معیشت کارگران در نظر گرفت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]