تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 24 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):غيرت از ايمان است و بى بند و بارى از نفاق.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852786421




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ایران؛ رکورددار جشنواره‌های موضوعی و دولتی


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: به بهانه‌ی پایان جشنواره‌ی فیلم شهر؛
ایران؛ رکورددار جشنواره‌های موضوعی و دولتی
هر نهاد و ارگانی در این مملکت یک بخش روابط عمومی و تبلیغاتی دارد و هر کدام از این روابط عمومی‌ها می‌خواهند برای پرکردن بیلان اداری، یک جشنواره موضوعی برگزار کنند وجشنواره‌ی شهر هم یک نمونه‌ی آن است.


باشگاه خبرنگاران - میلاد جلیل زاده؛ چه جشنواره سوت‌وکوری! چه راهروهای خلوتی می‌بینیم و چقدر بحث و جنجال کم است اینجا.


همه می‌دانیم که قسمت قابل توجهی از جذابیت سینما به خاطر بحث‌هایی است که درباره‌ی آن می‌شود. منتقدین و طیف روشنفکر جامعه، درباره‌ی ساحات برون‌متنی و لایه‌های زیرین زبرین فیلم‌ها بحث می‌کنند و مخاطبین کف سینما هم درباره خوشتیپی یا جذبه‌ی بازیگرها؛ اما سینمایی که بحث‌برانگیز نباشد لابد جذابیت هم نداشته.


جشنواره‌ی شهر بعد از چهار سال تعطیلی دوباره شروع به کار کرده و این استارت مجدد، درست مصادف شده با زمانی ‌که انتقادها از تعدد بی‌مورد جشنواره‌های رنگ به رنگ داخلی بالا گرفته .


اصلاً یک جورهایی می‌شود گفت ما با تورم جشنواره‌ای مواجه شده‌ایم .


آن طرف آب پر از فستیوال‌هایی است که تبدیل به امید و غایت بعضی از فیلمسازان ما شده‌اند، فستیوال‌هایی که اینجا هم سینماگر ناامید از اکران داخلی را به سبک دلخواه خودشان شرطی کرده‌اند و ما هم در داخل، یحتمل برای بدل زدن به این فن فرنگی‌ها کلی جشنواره‌ی موضوعی عَـلـَم کرده‌ایم.


جشنواره پلیس می‌خواهد همه‌ی سینما را پلیسی کند آن‌هم به سبکی که پلیس می‌پسندد، جشنواره پروین می‌خواهد تمام سینما زنانه شود لابد آن‌هم با تلقی خاص و مشخصی از امر زنانگی، جشنواره کودک می‌خواهد سینمای ایران یک پارچه کودکانه شود و چقدر هم تمام این‌ها موفق‌اند!!!


به نظر می‌رسد هیچکدام از ارگان‌هایی که متولی هر کدام از این جشنواره‌های موضوعی‌اند، زحمتی برای تحقیق و زمینه‌سازی محتوایی نکشیده‌اند تا از ابزار سینما در جهت اهدافشان بهره‌برداری درستی بشود و هیچ‌کدام هم بودجه‌ی قابل عرضی برای تولید آثار در زمینه‌ی دلخواهشان هزینه‌ نمی‌کنند چون لابد برگزاری جشنواره کم هزینه‌تر است اما زهی که کسی خیال کند افسون فستیوال‌های رنگ به رنگ فرنگ با این مهمانی‌های کم‌رمق باطل شود و ما بتوانیم سینماگرمان را مجاب کنیم که مثلاً به خاطر جایزه‌‌ی جشنواره‌ی پلیس، یک فیلم‌، مطابق استانداردهای برگزار کنندگان آن بسازد، آن‌هم در حالی که نه تنها جایزه‌ی آن به دردش نمی‌خورد –چه به لحاظ اعتبار هنری و چه از لحاظ مالی- بلکه خیلی راحت‌تر می‌شود با دو تا ناسزای ناروا به وطن، با ضعیف‌ترین اثر از خیلی جشنواره‌های آن‌طرف دست خالی برنگشت.


در این مورد خیلی‌ها فیلم «تاکسی» را مثال می‌زنند اما فقط این نیست و باید برگردیم ببینیم مثلاً فیلمی مثل «قاعده‌ی تصادف» که خیلی ضعیف بود چرا از جشنواره توکیو جایزه می‌گیرد، اثر ضعیفی مثل «آینه‌های روبرو» چطور 17 جایزه‌ی –به اصطلاح- بین‌المللی برده و ... 


باید از تولید و اکران داخلی حمایت می‌شد و در پس‌زمینه‌ی آن مطالعات نظری بدردبخوری صورت می‌گرفت که ضمن ایده‌رسانی به این تولیدات، آن‌ها را در سیستم قاعده‌مند توزیع، تعریف می‌کرد، نه اینکه مرتب جشنواره برگزار کنیم تا بگوییم ما هم کاری کردیم و بیکار ننشسته بودیم.


اصلاً هیچ به این توجه کرده‌اید که ما به سرزمین جشنواره‌های موضوعی و دولتی تبدیل شده‌ایم؟ 


هر نهاد و ارگانی در این مملکت یک بخش روابط عمومی و تبلیغاتی دارد که در جاهای مختلف اسامی مختلفی رویش گذاشته‌اند و هر کدام از این روابط عمومی‌ها می‌خواهند برای پر کردن بیلان اداری، یک جشنواره موضوعی برگزار کنند و فرداست که ببینیم وزارت بهداشت جشنواره‌ی فیلم‌های پزشکی بر پا کرده، وزارت ورزش جشنواره‌ی فیلم‌های ورزشی، وزارت صنعت و معدن جشنواره‌ی فیلم‌های کارخانه‌ای و معدنی، کمیسیون برنامه و بودجه مجلس هم فستیوال فیلم‌های اقتصاد محور را به راه می‌اندازد و لابد معاونت حقوق بشر قوه قضاییه دست به کار ایجاد رقابت بین فیلم‌های حقوق بشری ایران خواهد شد.


کاش لااقل این ارگان‌های دولتی کمی‌ برای تولید آثار هزینه‌ می‌کردند و چهارتا سالن سینما می‌ساختند که برای کارمندان خودشان و خانواده‌ی آن‌ها مجانی و برای بقیه غیر مجانی باشد تا این هزینه‌های تبلیغاتی‌شان مقداری فایده برای صاحبان واقعی بیت‌المال –یعنی مردم، یعنی مخاطبان- هم پیدا می‌کرد، اما راه ساده‌تر، برگزار کردن یک جشنواره است که کسی هم نخواهد پرسید چرا اینقدر بی‌رمق بود.


چرا جشنواره‌ی شهر اینقدر سوت و کور بود؟ در جواب باید گفت که این سوال غلط است، باید بپرسیم چرا جشنواره فیلم شهر اساساً برگزار می‌شود؟


آیا واقعاً می‌خواستند که توجه ما به فیلم‌های شهری جلب شود یا اینکه قصدشان این بوده که بگویند ما هم جشنواره‌ی فیلم برگزار می‌کنیم و به سینما توجه داریم؟


اصلاً خود این عبارت (فیلم‌های شهری) را ببینید که چقدر کلی است؛ غیر از معدود آثاری که خارج از تهران ساخته می‌شوند و تعداد کم‌تری از بین همان‌ها که نه در شهرستان‌های دیگر، بلکه در روستاها جلوی دوربین رفته‌اند، تمام سینمای ایران شهری و اصلاً تهرانی است پس جشنواره‌ی شهر یعنی چه؟


این کار تقریباً مثل آن است که در ایران یک جشنواره‌ی موضوعی با موضوع فارسی بودن اشعار برگزار کنیم در حالی‌ که به جز تعدادی از آثار سروده شده به گویش‌ها و زبان‌های محلی، اکثریت قاطع اشعار ایرانی فارسی‌اند.


می‌بینید که در مورد جشنواره‌ی فیلم شهر، قبل از اینکه هر نوع صحبتی راجع به کیفیت آن مطرح باشد، خود برگزاری چنین آیینی و هزینه‌هایی که برایش می‌شوند محل پرسش است اما در مورد کیفیت برگزاری هم فقط می‌شود گفت که انتقاد از کیفیت یک جشنواره با راه‌رو‌های خلوت اصلاً جذاب نیست.


روز اول جشنواره دم درب ورودی از مراجعین، کارت می‌خواستند اما روز دوم وقتی می‌خواستید که کارت ورودتان را نشان بدهید خودشان می‌گفتند که لازم نیست، بفرمایید.


باور کنید شام و نهار و کیک و شیرینی هم اگر به برنامه‌ی جشنواره اضافه می‌شد، افاقه نمی‌کرد و جمعیتی را به چمچه‌ی برگزار کنندگان آن نمی‌آورد.


مستر کلاس‌ها هم می‌توانستند کاملاً مستقل از فستیوال برگزار شوند و اگر شلوغ بودند –که به علت عدم استقبال از خود جشنواره، نبودند- باز هم توفیق آن‌ها را نمی‌شد به پای جشنواره گذاشت و به همه‌ی این‌ها اضافه کنید  چند فیلمی را که هنوز مجوز نگرفته‌اند و لابد قرار بوده نمایش آن‌ها در این جشنواره، پای عده‌ای را به سالن‌ها بکشاند اما نکشاند.


اگر یک سینمای بی‌رمق که کسی ترغیب نمی‌شود درباره‌ی آن‌ بحثی بکند، چند تا از فیلم‌های اکران شده‌اش را به اضافه‌ی چند فیلم اکران نشده تبدیل به یک جشنواره کند، غیر از اینکه تعدادی سالن‌ سینما چند روزی اشغال بشوند و بیلان کاری چند نفر از مدیران پر شود، اتفاق خاصی نیافتاده و تمام دلیل سوت و کور بودن جشنواره فیلم شهر هم همین است که اتفاق خاصی نیافتاده.






انتهای پیام/



اخبار مرتبط

یدالله صمدی به دنبال سرمایه‌گذار برای ساخت فیلم جدید خود
سینماگران درباره جشنواره فیلم شهر چه گفتند؟
اعلام اسامی نامزدهای فیلم ویدئویی و فیلم کوتاه جشنواره شهر
فیلم شهری یک ژانر نیست
جشنواره فیلم شهر پتانسیل دائمی بودن را دارد
می‌خواهم در سینما پنجره‌ای به سمت دوستی و انسانیت بگشایم
از خداحافظی بازیگر پیشکسوت تا نتیجه دیدار سینماگران با رییس رسانه ملی
سینمای ایران ضعیف و مریض شده است/ برخی از ارگان ها کارشکنی می‌کنند




۱۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۷:۴۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 175]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن