محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826293699
ریشه تورم ما مسئله رشد نقدینگی است/ هسته سخت تورم 15 درصد نیست/ علاوه بر کاهش شدید تورم با رشد مثبت اقتصادی روبرو بودیم
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: در برنامه گفتگوی ویژه خبری مطرح شد؛
ریشه تورم ما مسئله رشد نقدینگی است/ هسته سخت تورم 15 درصد نیست/ علاوه بر کاهش شدید تورم با رشد مثبت اقتصادی روبرو بودیم
برنامه گفتگوی ویژه خبری امشب 11 خرداد با حضور حجت الاسلام "غلامرضا مصباحی مقدم" عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی و "پیمان قربانی" معاون اقتصادی بانک مرکزی به بررسی تورم تک رقمی پرداخت.
به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران، برنامه گفتگوی ویژه خبری امشب 11 خرداد با حضور حجتالاسلام والمسلمین "غلامرضا مصباحی مقدم" عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی و "پیمان قربانی" معاون اقتصادی بانک مرکزی به بررسی تورم تک رقمی پرداخت.
پیمان قربانی معاون اقتصادی بانک مرکزی در ابتدا در پاسخ به سؤال اول مجری برنامه پیرامون تورم تک رقمی در کشور گفت: متأسفانه کشور به لحاظ تورم در رتبه سوم قرار دارد و این مسئله زیبنده کشور نیست.
معاون اقتصادی بانک مرکزی با اشاره به دستاوردهایی که در دو سال اخیر در کشور به وجود آمد افزود: در طی این دو سال با کاهش شدید تورم مواجه بودیم.
علاوه بر کاهش شدید تورم همزمان با رشد مثبت اقتصادی در کشور روبرو بودیم
وی با بیان این که علاوه بر کاهش شدید تورم همزمان با رشد مثبت اقتصادی در کشور روبرو بودیم ادامه داد: این امر با اتخاذ سیاستهای مناسب صورت گرفت.
قربانی با بیان این که در طی سال اخیر همواره با تورم دو رقمی مواجه بودیم اظهار داشت: تورم 15 درصدی در زمان مدیریت مناسب اقتصادی صورت گرفته است.
وی با اشاره به این که هسته سخت تورم 15 درصد است گفت: به واسطه شرایط توانستیم تورم را کاهش دهیم.
معاون اقتصادی بانک مرکزی با اشاره به اولویتهای بانک مرکزی افزود: در سال 82 و 83 به ترتیب تورم 15.8 و 15.2 بود.
قربانی با بیان این که در سال 85 درآمد نفت افزایش داشت افزود: تورمی که یکجا کاهش مییابد پایدار میماند بنابراین تورم به سطحی رسیده است که باید اقداماتی را انجام دهیم زیرا کاهش بیشتر ترتیبات جدیدی میخواهد.
هسته سخت تورم 15 درصد نیست
مصباحی مقدم در ادامه برنامه در پاسخ به سؤال اول مجری برنامه مبنی بر این که آیا قبول دارید هسته سخت تورم 15 درصد است گفت:هسته سخت تورم 15 درصد نیست.
وی با اشاره به این که اگر رئیس بانک مرکزی بودم تورم را به شدت مهار میکردم اضافه کرد:قابلیت مهار تورم بیش از این وجود دارد بنابراین باید نقدینگی را به سمت تولید جهت داد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان این که مبارزه با تورم رکود را تشدید میکند افزود: با ظرفیتهای خالی اقتصاد در کشور روبرو هستیم بنابراین با جهت دادن نقدینگی به سمت تولید میتوان موجب افزایش رشد شد.
مصباحی مقدم با اشاره به این که باید به مهار عوامل تورم زا پرداخت خاطر نشان کرد: هسته سخت تورم را 10 درصد قبول دارم.
وی با اشاره به مؤلفه های تورم در اقتصاد ایران افزود: طی چند دهه اخیر چند بار به سمت تورم ده درصد نزدیک شدیم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به این که با نزول تورم روی 12 درصد در دوران احمدی نژاد و ده درصد در دوران ریاست خاتمی روبرو بودیم.
مصباحی مقدم با بیان این که در پایان سال 83 تورم 14.8 درصد و در پایان سال 84 ، 10.3 درصد بود گفت: در سال 85 درآمدهای نفتی افزایش یافت به طور یکه اتکا به 51 میلیارد دلار رسید.
وی با اشاره به این که در سالی که اتکا به نفت در اقتصاد کشور به وجود آمده بود تورم بالا بود بنابراین هر گاه اتکا به نفت کمتر باشد تورم هم نیز به مراتب کمتر میشود.
در ادامه برنامه قربانی در پاسخ به این سؤال که چه زمانی بحث انضباط پولی اصلاح میشود گفت: مطالبی که دکتر صیف رئیس کل بانک مرکزی اشاره کردند ترتیباتی است که لازم است به آن پرداخته شود تا این که ما از منظر سیاستها و انضباط پولی آن ره یافت لازم را برای کاهش تورم بتوانیم دنبال کنیم.
وی ادامه داد: نظام بانکی اقتصاد کشور ما در طی دهه های اخیر همواره با چند مسئله مواجه بوده که یکی از آنها بدهیهای انباشته دولت و دیگری تکالیفی است که در بانک مرکزی اعمال میشود ضمن اینکه بحث مطالبات معوق نیز مسئله ای است که آن هم ریشه در برخی تکالیف و اعمال دستورهایی دارد که در سالهای گذشته بوده است.
معاون اقتصادی بانک مرکزی یادآور شد: طبق مطالعات انجام شده جمیع صاحب نظران بر این عقیده هستند که لازم نیست حتماً تمام مواردی که دکتر صیف چون مباحث انضباط پولی و مالی، بحث ارز ، بدهی دولت به بانکها و... محقق شود تا ما آن زمان به سمت تورم تک نرخی حرکت کنیم، این موارد را به صورت همزمان میتوان انجام داد، لذا با ترتیبات و توالیهایی که چیده میشود ما باید به گونه ای فعالیت کنیم که تورم تک نرخی شود که در این راستا برنامههایی در بانک مرکزی وجود دارد ضمن این که هر یک از این برنامهها زمان بندی جداگانه ای میطلبد.
ظرف یکی دو سال اخیر آرامش موجب کاهش تورم شده است
حجت الاسلام مصباحی مقدم در ادامه برنامه در پاسخ به این سؤال که آیا باز هم میتوانیم شاهد کاهش بیشتر تورم باشیم گفت: ظرف یکی دو سال قبل که دولت یازدهم روی کار آمد ما شاهد کاهش تورم 19 درصد هستیم ولی بخش مهمی از عوامل این کاهش آرامش است یعنی دولت کار خاصی نکرده است.
وی ادامه داد: قبل از روی کار آمدن دولت جدید ناآرامیها، تنشها و بی ثباتیها مایه رشد تورم بود ولی زمانی که دولت جدید روی کار آمد مردم احساس آرامش کردند ضمن این که دولت نیز در مسائل اقتصادی و پولی عاقلانه رفتار کرد و از این بابت آرامش به دست آمد و مدیریت خوبی نیز صورت گرفت که موجب کاهش تورم شد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان این که ما همواره با تزریق سالانه نقدینگی بالای 20 درصد در سالهای اخیر روبرو بودیم گفت: بنده معتقدم اگر رشد ما مثبت 6 درصد شود و نقدینگی ما 15 تا 18 درصد رشد کند ما میتوانیم تورم را به زیر 10 درصد برسانیم.
ریشه ای ترین مسئله تورم ما مسئله رشد نقدینگی است
مصباحی مقدم ادامه داد: ریشه ای ترین مسئله تورم ما مسئله رشد نقدینگی است که عواملی چون کسری بودجه، اتکا به درآمدهای نفتی و تبدیل دلار به ریال باعث به وجود آمدن رشد نقدینگی میشود.
در ادامه برنامه قربانی معاون اقتصادی بانک مرکزی اظهار داشت: دستیابی به آرامش یکی از اقدامات دولت اما اگر نگاهی به ساختار متغیرها بیندازیم در سال 91 ما بالای 30 درصد رشد نقدینگی داشتیم ضمن این که همان موقع رشد اقتصادی ما منفی 6.8 درصد بوده است.
وی ادامه داد: اما اگر شما 5 سال قبل از سال 91 را نگاه کنید 25 درصد رشد نقدینگی بوده که در عین حال بالای 22 درصد سهم پایه پولی بوده است اما در دو سال اخیر اقداماتی صورت گرفته که سهم پایه پولی کم شده و ظریف فزاینده بالا رفته است، همچنین در سال 93 تغییر خالص بدهی بخش دولتی به بانک مرکزی صفر بوده است یعنی دولت در این خصوص انضباط مالی را کاملاً رعایت کرده است.
معاون اقتصادی بانک مرکزی تاکید کرد:در خصوص ثبات بازار ارز نیز ترتیبات بانک مرکزی کاملاً موثر بوده است.
تسهیلات تکلیفی در سیاستهای پولی اثر گذار است
قربانی همچنین در پاسخ به این سؤال که مردم چه زمانی انضباط مالی و بودجه ای را احساس خواهند کرد گفت: این مقوله ای است که به سادگی اتفاق نمیافتد ضمن این که تنها مباحث بودجه ای مطرح نیست بلکه مباحث شبهه بودجه ای نیز وجود دارد که از جمله آن میتوان به بحث تسهیلات تکلیفی که در سیاستهای پولی اثر میگذارد اشاره کرد لذا به همین دلیل است که رئیس کل بانک مرکزی تاکید دارد که در لایحه بودجه 94 باید سعی کنیم تسهیلات تکلیفی را کاهش دهیم.
تسهیلات تکلیفی با نظر و موافقت دولت صورت گرفته است
حجت الاسلام مصباحی مقدم در پاسخ به این که چرا تسهیلات تکلیفی به دولت تحمیل میشود گفت: عمده تسهیلات تکلیفی تاکنون با نظر و موافقت دولت بوده و اگر مواردی نیز مجلس تکلیف میکند به دلایل اجتماعی است که از جمله آن میتوان به بحث وام ازدواج اشاره کرد ضمن این که این تکالیف نیز بیشتر متوجه بخش قرضالحسنه است.
وی در خصوص این که درباره بدهی بانکها به بانک مرکزی تا چه اندازه بانک مرکزی را مقصر میدانید گفت: بانک مرکزی باید خود انضباط پولی را نسبت به بانکها رعایت کند ولی در یکی دو دهه گذشته ما این دقت و انضباط را نمیبینیم و شاهد هستیم که بانک مرکزی خیلی راحت به بانکها اجازه برداشت منابع را میدهد.
در بخش دیگری از گفتگوی ویژه خبری امشب قربانی نیز به رقم بدهی دولت به شبکه بانکی اشاره کرد و گفت: رقم بدهی دولت به شبکه بانکی در انتهای سال 93 هزار میلیارد تومان بوده و مجموعه بدهی بخش دولتی 104 هزار میلیارد تومان بوده است.
بدهی بانکها به بانک مرکزی یکی از دریچه های اعتباری بانک مرکزی است
وی ادامه داد: بدهی بانکها به بانک مرکزی یکی از دریچه های اعتباری بانک مرکزی و یکی از اجزای پایه پولی است که بانک مرکزی بر اساس صلاح دید میتوان آن را افزایش دهد.
معاون اقتصادی بانک مرکزی همچنین در پاسخ به این سؤال که آیا برای تک نرخی کردن نرخ تورم باید منتظر لغو تحریمها باشیم یا خیر گفت:ما به هیچ وجه اصلاحاتمان را معطل تحریمها نکردیم ضمن این که ما به دنبال یکسان سازی نرخ ارز به صورت پایدار هستیم.
رسیدن به تورم تک نرخ یک واقعیت قابل دسترس است
در انتهای این برنامه حجت الاسلام مصباحی مقدم در پاسخ به این سؤال که رسیدن به تورم تک نرخی یک واقعیت است یا رویا گفت: این یک واقعیت قابل دسترس است که حداکثر ظرف دو تا سه سال آینده میتوانیم به آن برسیم.
انتهای پیام/
۱۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۳:۲۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 151]
صفحات پیشنهادی
وزیر امور اقتصادی و دارایی تورم به هسته سخت خود رسیده است/ بانک مرکزی امکان کنترل نقدینگی را از دست داده است
وزیر امور اقتصادی و داراییتورم به هسته سخت خود رسیده است بانک مرکزی امکان کنترل نقدینگی را از دست داده استوزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه تورم به هسته سخت خود رسیده است بر لزوم کاهش وابستگی دولت به درآمد نفتی اشاره و بر پرهیز از استقراض از بانک مرکزی تاکید کرد به گزارجنگ زرگری تورم و نقدینگی
گزیده عناوین روزنامه های صبح دوشنبه جنگ زرگری تورم و نقدینگی روزنامه های صبح امروز در مهمترین عناوین صفحات اول خود مطالبی همچون سرداران سیاسی ما همه خرمشهرها را آزاد میکنند 28طرح فوری فضای مجازی در انتظار تصمیم رئیسجمهور آسیب های تک موضوعی شدن سیاست خارجی قیمت میوه و کاربیعی: تورم 25 درصدی سال 92 به 15درصد رسیده است
هفدهمین سفر استانی دولت ربیعی تورم 25 درصدی سال 92 به 15درصد رسیده است مراغه - ایرنا - وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه اولین حرکت دولت مهار تورم بود گفت تورم 25 درصدی سال 92 اکنون به 15 درصد رسیده است علی ربیعی شامگاه چهارشنبه در شورای اداری شهرستان هشترود افزودهدف دولت کاهش تورم، رشد اقتصادي و اميد به توليد ملي است
۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ ۱۰ ۵۱ق ظ وزير اطلاعات هدف دولت کاهش تورم رشد اقتصادي و اميد به توليد ملي است موج-وزير اطلاعات گفت هدف دولت کاهش تورم رشد اقتصادي و اميد به توليد ملي است و در اين ميان نقش اقشار مختلف جامعه بيبديل ميباشد به گزارش خبرگزاري موج محمود علوي در برنامه سفر هيأبانک جهانی پیشبینی کرد: رشد ۲.۳ و تورم ۲۲ درصدی اقتصاد ایران در سال ۲۰۱۵
بانک جهانی پیشبینی کرد رشد ۲ ۳ و تورم ۲۲ درصدی اقتصاد ایران در سال ۲۰۱۵ بانک جهانی در جدیدترین گزارش منطقه ای خود رشد اقتصادی ۲ ۳ و تورم ۲۲ درصدی را برای ایران در سال ۲۰۱۵ پیش بینی و اعلام کرد هدفمندی یارانه ها مشکل کسری بودجه دولت ایران را تشدید کرد به گزارش نامه نیوز بانک جمشاور اقتصادی رئیس جمهور : تورم به هسته سخت خود رسیده است/ مطالبات از دولت کمکیفیتترین دارایی است
مشاور اقتصادی رئیس جمهور تورم به هسته سخت خود رسیده است مطالبات از دولت کمکیفیتترین دارایی استمشاور اقتصادی رئیس جمهور با اشاره به اینکه مطالبات از دولت در دنیا از باکیفیتترین داراییها به حساب میآیند گفت هم اکنون به دلیل رکود در بازار مسکن تعهدات زیادی در زمینه پروژههایشوک نفتی به درآمد دولت/ به هسته سخت تورم رسیدیم
نیلی مطرح کرد شوک نفتی به درآمد دولت به هسته سخت تورم رسیدیم شناسهٔ خبر 2764962 - یکشنبه ۱۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۴ ۱۹ اقتصاد > بانک و بیمه وبورس مشاور اقتصادی رئیس جمهور با بیان اینکه تورم به هسته سخت و رشد اقتصادی به پوسته سخت خود رسیده است گفت شوک افت قیمت نفت ضربه بزرگی به دراه رسوخ به هسته سخت تورم
۱۱ خرداد ۱۳۹۴ ۱۱ ۲۷ق ظ دنياي اقتصاد راه رسوخ به هسته سخت تورم موج - به گزارش خبرگزاري موج راه رسوخ به هسته سخت تورم عنوان سرمقاله روزنامه دنيايس اقتصاد است که در آن مي خوانيد رابرت گوردن استاد اقتصاد دانشگاه نورث استرن در سال 1975 براي اولين بار مفهوم هسته تورم را به ادبياکنترل تورم،اولویت اصلی بانک مرکزی دولت یازدهم است / رشد اقتصادی 9 ماهه سال قبل 3.6 درصد
کنترل تورم اولویت اصلی بانک مرکزی دولت یازدهم است رشد اقتصادی 9 ماهه سال قبل 3 6 درصد اقتصاد کشور در ابتدای دولت یازدهم با چالشهای متعددی همراه بود که از جمله آنها میتوان به نرخ بالای تورم التهابات بازار ارز و رکود عمیق بخش واقعی اقتصاد اشاره کرد آفتاب ولی اله سیف رییس کللاریجانی: رویکرد ما در مسئله اقتصادی و هستهای باید «مقاومت» باشد
لاریجانی رویکرد ما در مسئله اقتصادی و هستهای باید مقاومت باشد رئیس مجلس گفت در مسئله هستهای ما حتما باید از دیپلماسی استفاده کنیم اما رویکرد ما باید همان رویکرد مقاومت و استفاده از ظرفیتها برای این اهداف باشد به گزارش نامه نیوز علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی پیش ازحل آسان مسئله هستهای با استفاده از ظرفیت داخل
حل آسان مسئله هستهای با استفاده از ظرفیت داخل مقام معظم رهبری بنده عقیدهام این است که اگر ما توانستیم تولید را در داخل تقویت کنیم اگر توانستیم از ظرفیتهای داخلی به معنای حقیقی کلمه استفاده کنیم حلّ مسائل بیرونی آسان خواهد شد حلّ مسئلهی هستهای آسان خواهد شد دانلود  نرخ تورم اردیبهشت ۱۴.۳ درصد شد
نرخ تورم اردیبهشت ۱۴ ۳ درصد شد رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور نرخ تورم دوازده ماه منتهی به اردیبهشت ماه سال ۹۳ را ۱۴ ۳ درصد اعلام کرد محمدباقر نوبخت با اعلام اینکه نرخ تورم دوازده ماه منتهی به اردیبهشت را ۱۴ ۳ درصد شد گفت این نرخ نسبت به فروردین ماه ۱۴ ۵درصد کبر اساس اعلام مرکز آمار ایران تورم نقطهای اردیبهشت مناطق شهری ۱۳.۷ درصد، تورم سالانه ۱۴.۵ درصد
بر اساس اعلام مرکز آمار ایرانتورم نقطهای اردیبهشت مناطق شهری ۱۳ ۷ درصد تورم سالانه ۱۴ ۵ درصدافزایش شاخص کل قیمت کالا و خدمات شهری در اردیبهشت نسبت به ماه مشابه سال قبل تورم نقطه به نقطه 13 7 درصد شد درصد تغییرات شاخص کل نرخ تورم شهری در دوازده ماه منتهی به اردیبهشت 94 نسبتتفاوت بودجه ندادن احمدینژاد و روحانی به شهرداری/ ادامه ادعاهای عجیب حمید روحانی علیه هاشمی/ موافقت 64 درصدی ب
تفاوت بودجه ندادن احمدینژاد و روحانی به شهرداری ادامه ادعاهای عجیب حمید روحانی علیه هاشمی موافقت 64 درصدی با بیطرفی هستهای تلویزیون نگاه عراقی به نحوه نشستن ظریف و کری جستوجو برای یافتن پدر مجری معروف رصدخانه تابناک خبرهایی برای مخاطبان آماده میکند که غیررسمی هستنددر مراسم تجلیل از جانبازان مجلس: لاریجانی: از همه ظرفیت دیپلماسی برای حل مسئله هستهای استفاده شود
در مراسم تجلیل از جانبازان مجلس لاریجانی از همه ظرفیت دیپلماسی برای حل مسئله هستهای استفاده شودرئیس مجلس شورای اسلامی رمز عبور جمهوری اسلامی از گردنههای سنگین را فداکاری و استقامت خواند و گفت باید از همه ظرفیت دیپلماسی برای حل مسئله هستهای استفاده کرد به گزارش خبرنگار پارلمبانک مرکزی نرخ تورم اردیبهشت ماه را 15.5 درصد اعلام کرد | خبرگزاری ایلنا
بانک مرکزی نرخ تورم اردیبهشت ماه را 15 5 درصد اعلام کرد ایلنا بانک مرکزی شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران را اعلام کرد که بر این اساس نرخ تورم اردیبهشت ماه 15 5 درصد بوده است به گزارش ایلنا از روابط عمومی بانک مرکزی نرخ تورم در دوازده ماه منتهی به اردیبهشت مدبیرکل حزب موتلفه: کاهش تورم توسط دولت یک گام مثبت است/ شیعیان عربستان باید به فکر امنیت خود باشند
دبیرکل حزب موتلفه کاهش تورم توسط دولت یک گام مثبت است شیعیان عربستان باید به فکر امنیت خود باشند دبیرکل حزب موتلفه با اشاره به کشتار شیعیان در مساجد قطیف گفت شیعیان عربستان باید به فکر امنیت خود باشند هیچ امیدی به پادشاهی عربستان نیست و آنها با تکفیریها همدست هستند به گزارش ن-
سیاسی
پربازدیدترینها