واضح آرشیو وب فارسی:فارس: ضیاء هاشمی خبر داد
ارائه پیشنهاد مصونیت شرکت کنندگان کرسیهای آزاداندیشی در شورای اسلامی شدن دانشگاهها
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم با بیان اینکه افراد شرکت کننده در کرسیهای آزاداندیشی باید نسبت به اظهارنظرات خود مصونیت داشته باشند، گفت: فرایند نظارت بر کرسیها حداقلی شده و پیشنهاد مصونیت اظهارنظرها نیز ارائه شده است.
![خبرگزاری فارس: ارائه پیشنهاد مصونیت شرکت کنندگان کرسیهای آزاداندیشی در شورای اسلامی شدن دانشگاهها خبرگزاری فارس: ارائه پیشنهاد مصونیت شرکت کنندگان کرسیهای آزاداندیشی در شورای اسلامی شدن دانشگاهها](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1393/11/29/13931129000293_PhotoA.jpg)
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، سید ضیاء هاشمی معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم در نشست مشترک معاونت فرهنگی و اجتماعی با انجمنهای علمی علوم انسانی پیرامون موضوع کرسیهای آزاداندیشی با اشاره به تفکیک کرسیهای آزاداندیشی و کرسیهای نظریه پردازی گفت: آزاداندیشی لزوما نیاز به کرسی ندارد بلکه باید در تمام جامعه آزاداندیشی مطرح باشد ولی در حال حاضر اینگونه نیست، نه اینکه کسی مانع از آزاداندیشی شده باشد ولی در جامعه به حد کفایت نیست. وی افزود: اینکه مقام معظم رهبری فرمودند نباید از آزادی ترسید و از مناظره گریخت شاید به این دلیل باشد که واقعا در جامعه محدودیتهایی در مناظرات وجود دارد و نخبگان آن طور که نیاز است به بحثها وارد نمیشوند. هاشمی ادامه داد: بالاترین مقام سیاسی و دینی کشور مناظره را دارای منافات با سیاست نمیدانند ولی برخی فکر میکنند نظام سیاسی با گفتوگو به خطر میافتد در حالیکه مقام معظم رهبری فرمودند نباید نقد و انتقاد را به کالای قاچاق تبدیل کرد ولی این موضوع اتفاق افتاده است. وی اظهار داشت: عدهای آزادی بیان را در هتاکی میدانند و نقد را با توهین و تندی انجام میدهند ولی ما میخواهیم فضای گفتوگو در دانشگاهها تقویت شده و جریان نقادی به سکه رایج در دانشگاهها تبدیل شود. وی با بیان اینکه تنها کمتر از یک درصد انجمنهای علمی بخصوص در حوزه علوم انسانی مشکلات مالی ندارند، عنوان کرد: مسائلی مانند خانواده، طلاق، خشونت، کارنامه دولت و مجلس، انرژی هستهای، تعاملات منطقهای ایران، معیشت مردم و توسعه کشور باید از سوی انجمنهای علمی در دانشگاهها مطرح شوند. وی افزود: حجاب و پوشش مسئلهای است که به صورت سیاسی، امنیتی و حتی سازمانی مطرح میشود ولی در محیط فرهنگی به آن پرداخته نمیشود که میتوان در کرسیهای آزاداندیشی به این مسئله پرداخت. وی گفت: باید جریان آزاداندیشی را توسعه دهیم و نقد در دانشگاهها صورت گیرد حتی اگر مخالف نظر ما باشد، البته برای این کار موانع فرهنگی، اجتماعی و امنیتی پیش روی ما است که امیدواریم برطرف شود. هاشمی با اشاره به حداقلی شدن فرایند نظارتی کرسیهای آزاداندیشی گفت: اعلام کردیم که فرایند نظارتی به گونهای حداقلی شود که هیات مرکزی نظارت متشکل از رئیس دانشگاه، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و نماینده وزارت علوم از آن مطلع باشند و نقش نظارت سلبی نباشد. وی با اشاره به بند جدید آیین نامه کرسیهای آزاداندیشی گفت: در شورای اسلامی شدن دانشگاهها پیشنهاد دادیم که برای اظهار نظر افراد در کرسیهای آزاداندیشی مصونیتی تعریف شود تا به استناد این اظهارنظرها برخورد قضایی و کنترلی با افراد صورت نگیرد. وی با بیان اینکه دانشگاه بدون آزاد اندیشی دانشگاه نیست، گفت: در سال 93 ، 312 کرسی آزاداندیشی در دانشگاهها برگزار شد که براساس هدفگذاری باید سه برابر شود. هاشمی افزود: البته تعداد جلسات پرسش و پاسخ در دانشگاهها بسیار زیاد بوده است ولی از نظر ما هر جلسه مشتمل بر پرسش و پاسخ مصداق کرسی آزاداندیشی نیست بلکه کرسی آزاداندیشی جلسهای است که در آن امکان تضارب آرا وجود داشته باشد. هاشمی برگزاری کرسی آزاداندیشی را اولویت وزارت علوم دانست و گفت: برای برگزاری این کرسیها موانعی وجود دارد که مقدورات ما برای رفع موانع محدود است و به همین دلیل کرسیها آن طور که باید برگزار نمیشوند. انتهای پیام/
94/03/11 - 14:14
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]