واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: ضرورت احیای گونههای درحال انقراض
کد خبر: ۵۰۵۱۴۳
تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۴ - 01 June 2015
نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس با انتقاد از سونامی کشتار گونههای در حال انقراض، گفت: متاسفانه با وجود جریمه ها و پیگردهای قانونی مبنی بر عدم شکار حیوانات و جانوران، بسیاری از گونه های جانوران، پرندگان و ماهی های کمیاب به علت شکار بی رویه در معرض انقراض هستند.
فرجالله عارفی در گفت وگو با خانه ملت، با تاکید بر اینکه جلوگیری از شکار حیوانات در گرو تشدید مجازات ها نیست، تصریح کرد: افزایش شکار حیوانات و جانوران نشان داده که تشدید مجازاتها در جلوگیری از شکار خیلی کارساز نبوده چون برخی از شکارچیان مرفه هستند و به خاطر سرگرمی و تفنن شکار می کنند.
نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: پس به واسطه مرفه بودن از پس جرائم سنگین هم برمی آیند لذا ضروری است سازمان محیط زیست در کنار مجازات ها که تا حدودی بازدارندگی هم داشته اند طرحی نوین و جدید تدوین کنند؛ در این زمینه باید تاکید کرد که تنها با تصویب قانون و طرح از انقراض گونه های کمیاب نمی شود جلوگیری کرد.
عملکرد ضعیف سازمان محیط زیست موجب افزایش انقراض گونه های کمیاب جانوری شده است
این نماینده مردم در مجلس نهم، با انتقاد از عملکرد سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص عدم حفاظت از گونه های جانوری در حال انقراض، تصریح کرد: متاسفانه سازمان محیط زیست تاکنون در حمایت و حفاظت از گونههای در حال انقراض موفق نبوده و عملکرد ضعیف این سازمان موجب افزایش انقراض گونههای کمیاب جانوری شده است.
عارفی مهمترین عامل از بین رفتن گونههای جانوری در حال انقراض را عدم برنامهریزی اصولی برای حفاظت از آنها عنوان و بیان کرد: متاسفانه از سوی سازمان محیط زیست هیچ گونه برنامه ریزی اصولی و منسجم برای کاهش انقراض این جانواران ارائه نشده است قطعا اگر برنامه ریزی درستی صورت می گرفت روزانه شاهد کشتار حیوانات بیگناه نبودیم.
نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس با تاکید بر اینکه سازمان محیط زیست باید خطر انقراض گونه های جانوری را جدی بگیرد، گفت: لازم است سازمان محیط زیست دلایل انقراض حیوانات و جانوران را مورد بررسی قرار داده و سپس برای رفع این مشکلات چاره یابی و با برنامه ریزی شرایط زیستی مناسبی را برای احیای این گونه ها فراهم کند.
وی تصریح کرد: هر چند انقراض جانوران بخشی از چرخه طبیعی به شمار می رود ولی متاسفانه انسان ها با دخالت در چرخه طبیعت روند انقراض بسیاری از گونه های طبیعی را تسریع کرده اند و نابودی بی صدای گونه های جانوری در حال انقراض توسط آنها ادامه دارد و گونه های کمیاب را به راحتی از بین می روند بدون اینکه از کشتن جانوران ابا و هراسی داشته باشند.
عارفی بیان کرد: متاسفانه خطر انقراض گونه های کمیاب، دوستداران محیط زیست و حیات وحش را به شدت نگران کرده است؛ واقعیت آن است که گونههایی مانند خرس سیاه، پلنگ ایرانی، ماهی خاویار دریای خزر و ... به خاطر شکار بیرویه در معرض انقراض قرار دارند و اگر برای حفظ آنها راهکار اصولی نداشته باشیم بی شک نسل آنها به کلی منقرض شده و از بین می رود.
ایجاد زیستگاه های حفاظتی مشخص شده برای حفظ و احیای گونه های در حال انقراض
نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر ایجاد زیستگاه های حفاظتی مشخص شده برای حفظ و احیای گونه های جانوری در حال انقراض، عنوان کرد: بهتر است سازمان محیط زیست برای حفظ و احیای گونه های در حال انقراض زیستگاه های حفاظتی مدیریت شده ای را برای این جانوارن ایجاد و نسل آنها را احیا کند در کنار این مهم نیز باید اطلاع رسانی درستی در جامعه برای حفاظت از محیط زیست انجام شود چون قطعا انسان های طبیعت دوست از این گونه های نادر حفاظت می کنند.
نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: سازمان محیط زیست به عنوان متولی باید برای حفاظت از حیوانات و گونه های در حال انقراض پیشتاز باشد تا همه دستگاهها از جمله سازمان منابع طبیعی، وزارتخانه های جهاد کشاورزی و صنعت و معادن نیز این سازمان را همراهی و حمایت کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]