تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خداوند از نادانان پيمان نگرفته كه دانش بياموزند، تا آنكه از عالمان پيمان گرفته كه به...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826224093




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شركت‌هاي ايراني اولويت دارند يا خارجي؟


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: شركت‌هاي ايراني اولويت دارند يا خارجي؟
نویسنده : علي‌اصغر كسنوي/كارشناس ارشد مسائل انرژي 
طي هفته‌هاي گذشته موضوع حفاري و بازار آن به يكي از پربحث‌ترين موضوعات صنعت نفت تبديل شده است. اصولاً خريد دكل‌ها توسط شركت‌ها بر مبناي نياز كشور و برنامه ريزي‌هاي انجام گرفته توسط شركت نفت صورت گرفته است. بانك‌ها يا شركت‌هاي ديگر با محاسبه هزينه و درآمد دكل‌ها به اين نتيجه رسيده‌اند سرمايه‌گذاري در اين بخش به نفع‌شان كه اقدام كرده‌اند. سرمايه‌گذاري براي هر دكل دريايي بيش از ۱۵۰ ميليون دلار و براي هر دكل خشكي حدود ۲۰‌ميليون دلار هزينه دارد. در حال حاضر چند مطلب اساسي در اين خصوص وجود دارد.
۱- با توجه به درآمد شركت نفت و وضعيت بودجه كشور عمده شركت‌هاي صاحب دكل از شركت نفت و زيرمجموعه‌هاي آن طلبكار هستند.
۲- دولت با توجه به وضعيت بودجه پروژه‌هاي فعال خود را كاهش داده و اولويت را هم به مخازن مشترك داده، بنابراين مجبور است تعدادي از دكل‌ها را ترخيص كند.
۳- به واسطه تحريم‌ها دكل‌هاي ايراني اجازه كار در خارج از كشور را ندارند يا بهتر است بگوييم كار كردن در خارج از ايران براي شركت‌هاي ايراني خيلي سخت است.
۴- قيمت اجاره دكل‌ها در ايران به خاطر شرايط خاص با ساير كشورها فرق دارد. قيمت دكل‌ها در دو سال گذشته به خاطر كم شدن قيمت نفت كاهش شديدي داشته و با يك گپ شش ماهه از قيمت نفت پيروي مي‌كند در حالي كه اين وضعيت در ايران اتفاق نيفتاده است.
۵- به هر حال كيفيت كار دكل‌هاي ايراني نسبت به دكل‌هاي خارجي پايين‌تر است. اين مطلب شايد ناخوشايند باشد ولي يك واقعيت است. شما كافي است به واقعيت‌ها در طول ۵۰ سال گذشته مراجعه نماييد، البته در دريا و خشكي هم فرق نمي‌كند. كافي است به آمار و ارقام مدت زمان حفر هر چاه در ۵۰ سال پيش با امكانات و تجهيزات آن روز و مدت زمان حفر چاه در اين روزها مراجعه كنيد. واقعيت همين است كه متأسفانه زمان‌ها قابل قياس نيستند و هيچ همخواني با سرعت و كيفيت حفاري در دنيا نيست.
۶- متأسفانه نگاه ما به ايراني و خارجي دوگانه است. اگر بدبينانه نگاه نكنيم و نخواهيم تهمت بزنيم شايد اين يك مشكل فرهنگي باشد كه كارفرماها حاضر هستند با خارجي‌ها كار كنند ولي كار به ايراني‌ها ندهند. در اين رابطه دچار تضاد منافع شديد مي‌شويم و شايد اين مطلب جان كلام باشد كه دكل‌هاي خارجي سر كار هستند و دكل‌هاي ايراني بيكار.
در دولت قبلي با فشار سياسي كار به شركت‌هاي دولتي واگذار شد و آنها با قدرتي كه داشتند كارفرما را مجبور به پذيرش خواسته‌هاي خود مي‌كردند، البته در آن وضعيت شايد نمي‌توانستند دكل‌هاي ايراني را بيكار كنند ولي متأسفانه اتفاق ديگري كه رخ مي‌داد بالا رفتن قيمت پروژه‌ها و پايين آمدن كيفيت بود، بنابراين كليت كار اشكال داشت.
به اعتقاد نگارنده، شركت نفت بايد شركت‌هاي ايراني مالك دكل را به سمت اجراي پروژه‌ها سوق دهد. اين كار مي‌تواند به صورت مستقيم يا با تشكيل كنسرسيوم‌هايي متشكل از مالكان دكل و شركت‌هاي پيمانكاري بزرگ باشد.
شايد يكي ديگر از راه‌هاي نجات ايجاد ساختارهاي قابل انعطاف در شركت‌ها باشد. متأسفانه مشاهده مي‌كنيم وقتي يك دكل بيكار مي‌شود، هزينه‌هاي آن براي شركت مالك همانند قبل است چراكه مديران يا قدرت اخراج كاركنان را ندارند (به دليل فشارهاي سياسي) يا اينكه كسي نيست از آنها در اين مورد سؤال كند، البته اين مورد براي شركت‌هاي دولتي بيشتر اتفاق مي‌افتد. شايد ادراك مسئله و پذيرش وجود آن زمانبر شده است. بيكاري دكل‌ها حتماً بايد منجر به ورشكست شدن چند شركت شود تا مديران به فكر بيفتند در حالي كه يك حساب ساده سر انگشتي از عاقبت اين مسير خبر مي‌دهد.
يك دكل دريايي روزانه اجاره‌اي معادل ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار دلار بسته به قدرت و مدل و طول پايه‌ها و سال ساخت و تجهيزات جانبي دارد و هزينه روزانه آن بين ۳۰ تا ۵۰ هزار دلار است. اگر به هر دليلي اين ريگ بيكار باشد حداقل هزينه‌اي ۱۰ تا ۱۵ هزار دلاري بدون احتساب استهلاك دارد و اگر شركت درست عمل نكند، اين هزينه مي‌تواند همان مبلغ هزينه هنگام كار باشد. با اين وضعيت و با توجه به اين مطلب كه عمده سرمايه گذاري براي اين دكل‌ها از محل وام و فاينانس بوده است، شركت‌هاي سرمايه‌گذار مجبور به پرداخت اقساط هستند و با تأخير در پرداخت، نرخ‌ها به‌صورت جريمه اعمال مي‌شود كه بعضاً بالاي ۳۵ درصد است.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۴۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن