واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی: آثار طلاق بر مردان بیش از زنان است
پژوهشگران بر این باورند که آثار طلاق بر مردان بیش از زنان است؛ زیرا شاید مردان در ازدواج دوم با مشکلات کمتری مواجه باشند، اما به دلیل اینکه مردان در معرض آسیب های روانی بیشتری از قبیل افسردگی، یاس، سرخوردگی، کاهش اعتماد به نفس قرار دارند، به همین دلیل ترس و دوری از ازدواج مجدد در آنها بیشتر به چشم می خورد
اسم طلاق و جدایی که می آید، ناخود آگاه تصویر زنانی مستاصل و مترصد کمک های فکری و اجتماعی و اقتصادی به ذهن متبادر میشود، نگاهی که به نظر میرسد ریشه در باورها و نگاه های یک جامعه سنتی دارد. متاسفانه در سالهای اخیر شاهد افزایش پدیده طلاق و عواقب این آسیب اجتماعی هستیم؛ آسیبی که شاید زندگی زنان را به دلیل عدم امنیت اقتصادی و نبود حمایت های اقتصادی از جانب جامعه تحت تاثیر قرار دهد، اما به اعتقاد کارشناسان مردان بعد از طلاق بسیار بیش از آنکه مردم تصور می کنند در معرض آسیب های روحی و روانی هستند. سعید مردی ۶۷ ساله است که ۱۸ سال قبل از همسرش جدا شده و اکنون بعد از مستقل شدن فرزندانش، به شدت احساس تنهایی می کند.
سعید در رابطه با زندگی بعد از طلاق می گوید: تنهایی و نداشتن همنشین بدترین چیزی است که من را آزار می دهد، چرا که من با وجود اینکه در این سن هنوز کار می کنم و از نظر اقتصادی مشکلی ندارم، نبود همسر در خانه من را به شدت آزار می دهد.
وی تاکید می کند: برای جوانها قابل باور نیست، اما در مراسم سال تحویل که همه در کنار خانواده هستند، من موقع سال تحویل بی هدف و بی برنامه به مزار اهل قبور رفته بودم، چرا که فقط می خواستم زمان سپری شود.
سعید در رابطه با اینکه چرا بعد از جدایی از همسرش دوباره برای ازدواج اقدام نکرده است، گفت: متاسفانه خاطرات تلخ من از زندگی زناشویی منجر به شکل گیری حس بدبینی عمیقی نسبت به جنس زن در وجود من شده است و به همین دلیل اکنون با وجود اینکه تنهایی به شدت من را آزار می دهد، جرات ازدواج کردن را تا کنون به خود نداده ام. راههای پیشگیری از عواقب بعد از طلاق
بهترین راه برای اینکه جامعه بتواند سالم تر باشد، پیشگیری از طلاق و عواقب بعدی آن، برای مردان و زنان است. اما اگر طلاق اتفاق افتاد، نیاز است که جوانها و خانواده ها تمهیدات لازم را در این رابطه بیاندیشند. یکی از تمهیداتی که به مردان بعد از طلاق در این باره توصیه می شود کمک گرفتن از یک مشاور آگاه و دلسوز به منظور پیشگیری از افسردگی و اضطراب های بعد از طلاق است.
افزایش کیفیت رابطه با فرزندان، کمک گرفتن از خانواده ها از دیگر راهکار هایی است که روانشناسان برای کاهش مشکلات اجتماعی به مردان دارند.
یکی دیگر از توصیه هایی که در این باره توسط برخی از کارشناسان به خانواده ها می شود، قطع نکردن رابطه فرزند با مادرش است، چرا که روانشناسان بر این باورند، ایجاد ذهنیت منفی از والدین که متاسفانه بعد از طلاق در برخی از خانواده ها مشاهده می شود، ذهنیتی نادرست و مخرب است، زیرا ایجاد ذهنیتی منفی نسبت به والدین به نفع هیچ کس نیست، و ایجاد این ذهنیت نوجوان را به سمت و سوی نابسامانی های اجتماعی سوق می دهد. مردان بعد از طلاق در معرض آسیب های بیشتری قرار دارند
افشین طباطبایی، مشاور خانواده در این باره گفت: طلاق به عنوان يك آسيب اجتماعی بر بنیان خانواده اثرات تخریبی جبران ناپذیری می گذارد. چه زن و چه مرد و یا حتی فرزندان احتمالی در اين ميان دچار آسیب های روانی فراوانی می گردند.
این مدرس روانشناسی گفت: برخی تصور مي كنند هنگام طلاق زنان بيشتر از مردان آسيب مي بينند، چرا که ممكن است زنان از نگاه فرهنگي و يا موضوع امرار معاش یا برخی از مسائل عاطفي آسيب ببينند، اما زنان به دلیل اینکه تخليه خود را از نظر رواني با گريه و يا درد دل کردن انجام مي دهند و معمولا حلقه حمایتی خانواده و دوستان آنان را در سایه مراقبت قرار می دهد. طباطبایی گفت: اما وضعیت مردان بعد از طلاق این طور نیست آنان چون نمی توانند همانند زنان زندگی را اداره کنند و آشنایی کمتری با مشکلات محیط خانواده اعم از تربیت فرزندان و مسائل دیگر دارند، در نتیجه نه تنها در معرض فشارهای رواني مي باشند بلكه به خاطر ساختار اجتماعي با درون ريزي ناراحتي ها به طور معمول در معرض آسیبهای روانی بیشتری قرار می گیرند. این مشاور خانواده اذعان کرد: آثار طلاق بر مردان بيش از زنان است، چرا که پژوهشگران معتقدند بعد از فرزندان، مردان دچار بحران هاي فكري، اجتماعي و مادي مي شوند. زیرا مولفه هایی نظیر ناامیدی، یاس، افسردگی، کاهش اعتماد به نفس، عدم توانایی های فردی بعد از طلاق در مردان شکل میگیرد و شايد از نظر ازدواج دوباره شرايط بهتري از زنان داشته باشند، اما اكثر مردان به واسطه ترس از تکرار شکست اعتنايي چنداني به ازدواج مجدد ندارند. آثار طلاق برای مردان
وی اذعان کرد: سرخوردگی منفی، حس بدبینی، تردید، مشکلات مالی به ترتیب از آثارمنفی طلاق است، چرا که این احساسات منفی مانع اصلی در راه ازدواج مجدد مردان طلاق است. زیرا آن ها همیشه به این فکر می کنند؛ چه ضرورتی دارد دوباره ازدواج کنند و با وجود اینکه برای مردان پس از طلاق فرصتهایی برای ازدواج به وجود می آید، اما به دلیل حس بدبینی که با سرخوردگی همراه است، از آن صرف نظر می کنند. به بیان روشن تر مردان در مقایسه با زنان از شانس کمتری برای ازدواج بعدی برخوردارند. این روانشناس گفت: شاید بعد از طلاق مرد احساس راحتی کند؛ زیرا بر این باور است که دیگر فشارها و دخالت ها تمام شد؛ اما ترس از آینده ای نامعلوم، این احساس موقتی را از بین می برد. در طول تاریخ همواره جوامع به دنبال احقاق حق و حقوق زنان به شکلهای گوناگون بوده و هستند. اما یک نکته را نباید از یاد ببریم، مطالبه حق از مردانی که خود دچار آسیب های فراوانی هستند، بسیار دشوار تر از آن است که فکر می کنیم. بنابراین نیاز است زنان نیز برای احقاق حقوق آقایان و رشد اخلاقی و روحی آنها تلاش کنند.
خبرگزاري ايمنا
شنبه 9 خرداد 1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نیک صالحی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 253]