محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852744235
چند درصد زنان پس از طلاق ازدواج نمیکنند؟
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
چند درصد زنان پس از طلاق ازدواج نمیکنند؟
افزایش طلاق در ایران و شدت گرفتن آن در دهههای اخیر یکی از موضوعات اصلی مورد توجه جامعهشناسان و آسیبشناسان است، آمارهای تازهای دراینباره نشان میدهد تنها ١٠درصد زنان پس از طلاق دوباره ازدواج میکنند درحالیکه آمار ازدواج مجدد برای مردانی که با همسرانشان متارکه کردهاند، ٩٠درصد است.
روزنامه شهروند: افزایش طلاق در ایران و شدت گرفتن آن در دهههای اخیر یکی از موضوعات اصلی مورد توجه جامعهشناسان و آسیبشناسان است، آمارهای تازهای دراینباره نشان میدهد تنها ١٠درصد زنان پس از طلاق دوباره ازدواج میکنند درحالیکه آمار ازدواج مجدد برای مردانی که با همسرانشان متارکه کردهاند، ٩٠درصد است.
«مرتضی باقری»، قائم مقام وزیر کشور در امور فرهنگی و اجتماعی در همایشی که با موضوع تحلیل وضع اجتماعی و فرهنگی ایران در دانشگاه پیام نور بجنورد برگزار شده بود، این آمار را اعلام کرد. آمارهایی که احتمالا بخش کوچکی از آمارهای بیشتری است که نهادهای دولتی مثل وزارت کشور از پژوهشها و بررسیهای اجتماعی مختلفی که بهطور مستقل یا همراه دیگر سازمانها انجام میدهند، دریافت میکنند و بخشهایی از آنها بهطور پراکنده در همایشها و مصاحبهها اعلام میشود.
قائم مقام وزیر کشور گفته سالانه ١٥٠هزار طلاق در کشور اتفاق میافتد و بالا رفتن تعداد زنانی که پس از طلاق در شمار زنان سرپرست خانوار قرار میگیرند، نگرانکننده است. آنطور که او میگوید: «در حال حاضر در ایران ٢میلیون و ٥٠٠هزار نفر سرپرست خانوار هستند.» زنانی که بسیاری از آنها برای گذران زندگی شغل مناسبی ندارند یا به کارهای پارهوقت اشتغال دارند یا اینکه بیکارند.
همین چند هفته پیش مرکز آمار ایران اعلام کرد ٨٢درصد از زنان سرپرست خانوار در ایران بیکارند. در چنین شرایطی آمار جدیدی که قائممقام وزیر کشور درباره ازدواج مجدد زنان پس از طلاق اعلام نکرده از جهت اینکه این زنان پس از طلاق در چه شرایطی به زندگی ادامه میدهند، قابل توجه است. اگرچه بهطورکلی تجربه طلاق میتواند بهعنوان یکی از عوامل موثر بر تمایل افراد به ازدواجهای بعدی عمل کند و افرادی که تجربههای آزاردهنده و تلخی از ازدواج اول دارند ممکن است تحتتأثیر همان تجارب برای تشکیل خانواده جدیدی به تردید بیفتند اما آنچه که قائم مقام وزیر کشور در همایش اخیر درباره ازدواج مجدد زنان و مردان پس از طلاق در ایران اعلام کرده میتواند به نوعی نشاندهنده نحوه مواجهه جامعه با زنان پس از جدایی هم باشد.
جامعهای که اگرچه در ظاهر سبک زندگی مدرنتری را در پیش گرفته اما همچنان در آن برای ازدواج مجدد مردان با زنان جدا شده چهبسا برداشتها و نگاههای سنتی، قویتر عمل میکنند به گونهای که مردانی که یک بار ازدواج کردهاند حتی با وجود داشتن فرزند هم بیشتر علاقه دارند با زنان هرگز ازدواج نکرده زندگی دوم تازهای را شروع کنند، حتی اگر فاصله سنی زیادی هم بین این دو وجود داشته باشد.
این نگاه حتی در بسیاری از خانوادهها هم شایع است که پس از متارکه فرزندانشان، بهطور مشخصا مردان برای ازدواج مجدد آنها را تشویق میکنند زنان مجرد را انتخاب کنند و این موضوع در فرهنگ زندگی عامیانه برای خانوادهها به نوعی یک پیروزی بر تجربه طلاق پسرانشان است که با وجود اینکه یک بار متارکه کردهاند اما در ازدواج مجدد باز هم با دختری ازدواج نکرده و در سنین پایینتر که بنا به همان فرهنگ و باورهای عامیانه جوانتر است و فرصت فرزندآوری بیشتری دارد، ازدواج کرده است.
تداوم چنین فرهنگی برای ازدواج مجدد در ایران نشان میدهد با وجود اینکه به نظر میرسد جامعه در حال گذار از دوران سنتی است اما همچنان بخشی از نگرشها و باورهای سنتی را ازجمله در مورد ازدواج مجدد حفظ کرده است. آمار اخیری که قائم مقام وزیر کشور اعلام کرده درباره اینکه مردان پس از طلاق ٩ برابر بیشتر از زنان جدا شده ازدواج میکنند، شاهدی بر همین مدعاست.
آنچه ازدواج مجدد زنان پس از طلاق را دشوار کرده از سوی دیگر پدیده تجرد ناخواسته در کشور و افزایش تعداد زنانی است که در سن ازدواج و درواقع آماده ازدواج هستند اما در مقابل پسرانی که آماده ازدواج باشند، برای آنها وجود ندارد. در چنین جامعهای یقینا آمار بالا و ٣٥درصدی طلاق و اضافه شدن زنان جوان جداشده به دختران مجرد، ایجاد بحران میکند.
در گذشتههای نهچندان دور، مطلقههای جوانی که فرضا ٢٤ تا ٢٦سال داشتند، بالاخره بعد از مدتی صبر کردن حتما با مردی ٣١ یا ٣٢ ساله ازدواج میکردند که یک یا دو بچه هم داشت اما امروز به خاطر پدیده تجرد ناخواسته دختران، حتی مردان جداشده ٤٨- ٤٧ ساله، به راحتی میتوانند با دختران مجرد ازدواج کنند و دختران ٣٢ -٣١ سال به راحتی داوطلب ازدواج با این اشخاص هستند.
طبعا مردان مطلقه هم ترجیح میدهند با دختر ازدواج کنند تا زنی که بهزعم آنها ممکن است تجربه تلخ شکست قبلی را وارد زندگی بکند. بنابراین زنان جداشده، حتی زنان جوان شانس زیادی برای ازدواج مجدد پیدا نمیکنند.
اگرچه با وجود تداوم ساختارهای سنتی و خانوادگی در ایران بسیاری از زنان بهویژه زنانی که در سن پایین (زیر ٣٠ سال) طلاق میگیرند به خانههای پدر و مادرهایشان بازمیگردند اما بسیاری از آنها هم پس از طلاق هیچگاه به خانه پدر و مادرها باز نمیگردند و زندگی را مستقل و بدون همسر ادامه میدهند. در کنار این گروه از زنان، گروههای دیگری هم هستند که با وجود اینکه ازدواج نکردهاند، بهطور مستقل از خانوادههایشان زندگی میکنند.
بسیاری از آنها جزو آن دسته افرادی هستند که در مقطع زمانی خاص برای مثال برای ادامهتحصیل از شهری به شهر دیگری و عمدتا به تهران آمدهاند و پس از فراغت از تحصیل جذابیتها و فرصتهای زندگی در تهران آنها را برای ادامه این زندگی مستقل تشویق کرده است.
براساس آمارهای سازمان ملی جوانان، البته آخرین آماری که حدود سهسال پیش اعلام شده،٣٠درصد از دختران مجرد در شهرهای بزرگ مستقل از خانوادههایشان زندگی میکنند. همین سازمان هم اعلام کرده بود که تا پایان دهه ٩٠ تعداد زنان مجرد در ایران به ١٠میلیون نفر افزایش پیدا میکند. در چنین شرایطی است که به نظر میرسد اصولا ازدواج مجدد برای زنان با چشماندازی که بهطورکلی از پدیده ازدواج در ایران در پیش روست در آینده هم با محدودیتهای بیشتری مواجه شود.
جدا از زنانی که در ازدواج اول دارای فرزند هستند و فرزندشان با آنها زندگی میکند، زنان جدا شده بدون فرزند که نمیتوانند ازدواج مجددی داشته باشند ناگزیر از ادامه زندگی به صورت تنهایی هستند.
افزایش تعداد این دسته از زنان در دهههای اخیر البته زمینههایی را حتی برای بازنگری در بخشی از قوانین کشور ازجمله قانون فرزندخواندگی ایجاد کرده چرا که تقاضاها برای فرزندخواندگی از سوی زنان تنها رو به افزایش است.
آماری که میرباقری، قائم مقام وزیر کشور در همین روزهای اخیر اعلام کرده جدا از اینکه مردان ٩ برابر بیش از زنان امکان ازدواج مجدد را دارند، نشان میدهد که اتفاق مهمی در سبک زندگی زنان ایرانی و ازجمله زنانی که یک بار تجربه جدایی دارند، در راه است، آن اتفاق فراگیر شدن «تنهازیستی زنان» است، اتفاقی که نهتنها از نظر فردی زنان را با مشکلات تازهای مواجه میکند که پیامدهای اجتماعی آن هم گریبانگیر جامعه خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۰۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 156]
صفحات پیشنهادی
٩٠درصد زنان پس از طلاق هرگز ازدواج نمیکنند
٩٠درصد زنان پس از طلاق هرگز ازدواج نمیکنند افزایش طلاق در ایران و شدت گرفتن آن در دهههای اخیر یکی از موضوعات اصلی مورد توجه جامعهشناسان و آسیبشناسان است آمارهای تازهای دراینباره نشان میدهد تنها ١٠درصد زنان پس از طلاق دوباره ازدواج میکنند درحالیکه آمار ازدواج مجدد براییک کارشناس امور زنان در گفت و گو با فارس: تغییر نگاه مردان به ازدواج نتیجه تماشای فیلمهای غربی است/ نقش مستقی
یک کارشناس امور زنان در گفت و گو با فارس تغییر نگاه مردان به ازدواج نتیجه تماشای فیلمهای غربی است نقش مستقیم ماهواره با افزایش آمارهای طلاقیک کارشناس امور زنان با اشاره به دلایل افزایش آمارهای طلاق در جامعه گفت استفاده از ماهواره و تماشای فیلمهای غربی یکی از علل افزایش طلاق دتنها 10 درصد زنان مطلقه ازدواج مجدد دارند
تنها 10 درصد زنان مطلقه ازدواج مجدد دارند جامعه > آسیبها - ایسنا نوشت قائم مقام وزیر کشور در امور فرهنگی و اجتماعی گفت متاسفانه پس از طلاق در بین زنان فقط 10 درصد آنان به ازدواج مجدد روی می آورند به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه خراسان&zwnهزینه مشاوره پیش از ازدواج، کمتر از هزینه طلاق |اخبار ایران و جهان
هزینه مشاوره پیش از ازدواج کمتر از هزینه طلاق زوجین باید برای شروع زندگی مشترک هزینه بسیار سنگینی بپردازند حتی ممکن است به خاطر مهریه دچار مشکلاتی شوند کد خبر ۵۰۴۲۹۷ تاریخ انتشار ۰۸ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹ ۴۱ - 29 May 2015 یک روانشناس با اشاره به هزینههای مشاوره پیش از ازدواج اظهارهزینه مشاوره پیش از ازدواج، کمتر از هزینههای ازدواج و طلاق
هزینه مشاوره پیش از ازدواج کمتر از هزینههای ازدواج و طلاق جامعه > خانواده - ایسنا نوشت یک روانشناس با اشاره به هزینههای مشاوره پیش از ازدواج اظهار کرد زوجین باید برای شروع زندگی مشترک هزینه بسیار سنگینی بپردازند حتی ممکن است به خاطر مهریه دچار مشکلاتی شوندسالانه چند هزار طلاق در کشور ثبت می شود
سالانه چند هزار طلاق در کشور ثبت می شودتاریخ انتشار چهارشنبه ۶ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۵ ۵۹ قائم مقام وزیر کشور در امور اجتماعی و فرهنگی طلاق را یکی از مهمترین آسیبهای کشور برشمرد و گفت سالانه براساس آمار ۱۵۰ هزار طلاق در کشور ثبت میشود که این مهم برای کشور مطلوب نیرئیس کمیته بهداشت شورای فرهنگی-اجتماعی زنان و خانواده: بالا رفتن سن ازدواج منجر به افزایش میزان ناباروری اولیه
رئیس کمیته بهداشت شورای فرهنگی-اجتماعی زنان و خانواده بالا رفتن سن ازدواج منجر به افزایش میزان ناباروری اولیه میشودرئیس کمیته بهداشت شورای فرهنگی-اجتماعی زنان و خانواده گفت با افزایش سن ازدواج و استفاده طولانی مدت از روشهای پیشگیری از بارداری در چند سال اول ازدواج میزان ناباروچند درصد از جوانها ازدواج را اولویت زندگی شان می دانند؟
چند درصد از جوانها ازدواج را اولویت زندگی شان می دانند جامعه > خانواده - دنیای اقتصاد نوشت محمد اسماعیل مطلق مدیرکل سلامت خانواده وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت «6 میلیون و 600 هزار دختر 15 تا 49 ساله ایرانی در سن باروری ازدواج نکردهاند »هشدار وزارت کشور/ تنها 10 درصد زنان مطلقه ازدواج مجدد دارند
هشدار وزارت کشور تنها 10 درصد زنان مطلقه ازدواج مجدد دارند قائم مقام وزیر کشور در امور فرهنگی و اجتماعی گفت متاسفانه پس از طلاق در بین زنان فقط 10 درصد آنان به ازدواج مجدد روی می آورند به گزارش نامه نیوز مرتضی میرباقری در همایش تحلیل وضعیت فرهنگی و اجتماعی کشور در دانشگاه پی10 نکته درباره ازدواج با زنان و مردان بیوه
سبک زندگی 10 نکته درباره ازدواج با زنان و مردان بیوه ازدواج مـجدد به نوبه خود کمی ترس آور است اما زمانیکه فردی با کسی ازدواج می کند که همسر اولش فوت شده دچار درگیری های بسیار زیاد احساسی مشکلات روزمره زنـــدگی و نیز می شود رسول اكرم صلى الله عليه و آلهمعاون برنامهریزی شورای انقلاب فرهنگی مطرح کرد ایران 11 میلیون جوان مجرد دارد/افزایش طلاقهای توافقی/سن ازدواج
معاون برنامهریزی شورای انقلاب فرهنگی مطرح کردایران 11 میلیون جوان مجرد دارد افزایش طلاقهای توافقی سن ازدواج تهرانیها به 30 سال رسیدمعاون برنامهریزی شورای انقلاب فرهنگی گفت 11 میلیون جوان مجرد در کشور داریم که سن آنها همچنان برای این امر مقدس رو به افزایش است به گزارش خبرگزامدیرکل سلامت و خانواده وزارت بهداشت: طلاق در کشور بر ازدواج پیشی گرفته است / تعداد دختران و پسران مجرد رو به ا
مدیرکل سلامت و خانواده وزارت بهداشت طلاق در کشور بر ازدواج پیشی گرفته است تعداد دختران و پسران مجرد رو به افزایش استمدیرکل سلامت و خانواده وزارت بهداشت گفت در کشورمان میزان طلاق بر ازدواج پیشی گرفته به طوری که به همان میزان که روند ازدواج کاهش یافته روند طلاق در حال افزایش استجایگاه زنان با وجود توانمندیهای بالا چندان جدی گرفته نشده است
جایگاه زنان با وجود توانمندیهای بالا چندان جدی گرفته نشده است استانها > البرز - نایب رئیس کمیسیون عمران شورای شهر کرج با اشاره به فعالیت زنانی متخصص و متعهد در بدنه مدیریت شهری از کم توجهی مسئولان نسبت به بهره مندی از توانمندیها و استعدادهای مدیریتی آنان انتقاد کردطلاق به زندگي هاي چندين ساله هم وارد شده است
۲ خرداد ۱۳۹۴ ۱۷ ۸ب ظ طلاق به زندگي هاي چندين ساله هم وارد شده است موج- سرپرست شعبه دوازدهم دادگاه حقوقي کرمان گفت با توجه به پرونده هاي موجود طلاق از محدوده زوج هاي جوان پارا فراتر نهاده است به گزارش خبرگزاري موج حجت الاسلام شفيعي با اشاره به اين امر که افرادي که يک دهه و بيآمار ازدواج و طلاق در گلستان نگران کننده است
چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴ ۱۶ مدیرکل ثبت احوال گلستان از کاهش 7 8 درصدی ازدواج و افزایش 5 2 درصدی طلاق در استان طی سال 93 خبر داد و گفت در این مدت 3 هزارو 504 واقعه طلاق در گلستان ثبت شد علی عادلی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا اظهار کرد همچنین سابرگزاری جشن طلاق و ازدواج سفید از معضلات جامعه امروز
چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵ ۰۳ مدیرکل سازمان بهزیستی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه برگزاری جشنهایی مانند جشن طلاق و ازدواج سفید از معضلات جامعه امروز است گفت این گونه جشنها با فرهنگ ما مطابقت ندارد و باید در راستای اصلاح فرهنگهای غلطی که در جامعه رواج دارد برآمد به گزارمعاون امور زنان و خانواده رئیسجمهور: ناباروری باید برچسبزدایی شود/ تدوین برنامه کنترل و کاهش طلاق
معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهور ناباروری باید برچسبزدایی شود تدوین برنامه کنترل و کاهش طلاقمعاون امور زنان و خانواده رئیسجمهور گفت کاهش نرخ تولید مثل در کشور بحران سالخوردگی و از دست دادن جمعیت جوان و شاداب را در پی دارد و باید برای حل آن مشکل ناباروری برچسبزدایی شود-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها