محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844706618
هوش اجتماعی به چه دردی می خورد؟
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: زندگی با چشم های کاملا باز!
هوش اجتماعی به چه دردی می خورد؟
تا به حال آدم هایی را دیده اید که به دلیل سهل انگاری و خطای خودشان، دچار دردسر می شوند اما بعد از خلاصی از دردسر دوباره همان رفتارها را تکرار می کنند؟
مجله زندگی مثبت - ستاره سمائی:
دکتر سامرند سلیمی، روان پزشک و عضو کمیته آموزش انجمن روان پزشکان ایران
به نظر شما منظور از همدلی چیست؟ چرا بعضی ها خیلی راحت می توانند با دیگران همدلی کنند اما برخی دیگر نه؟
تا به حال آدم هایی را دیده اید که به دلیل سهل انگاری و خطای خودشان، دچار دردسر می شوند اما بعد از خلاصی از دردسر دوباره همان رفتارها را تکرار می کنند؟ به نظر شما چرا این افراد از خطاهای گذشته شان عبرت نمی گیرند؟ قطعا تا امروز با یک آدم دیکتاتور در محیط اطرافتان روبرو شده اید: فکر می کنید منشا این خودکامگی کجاست؟- به نظرتان چرا بعضی ها می توانند هسمرشان را همان طور که هست، دوست داشته باشند، اما برخی دیگر مدام دنبال تغییر دادن همسرشان هستند تا دوستش بدارند؟
شاید در نگاه اول این سوال ها بی ربط به نظر بیایند اما اگر بدانید که جواب همه آنها به یک موضوع مربوط می شود، قطعا کنجکاو می شوید، پاسخ ها را بدانید!
پاسخ همه سوالات بالا به بالابودن یا پایین بودن «هوش اجتماعی» مربوط می شود؛ فراموش نکنید هوش اجتماعی با آی کیو تفاوت دارد!
دست و پنجه نرم کردن با چالش ها
فرض کنیم خانواده 5 نفره ای شامل والدین و 3 فرزند 18، 22 و 25 ساله دچار تغییر یا بحران شوند، مثلا بخواهند به شهر یا کشور دیگری مهاجرت کنند. در این راه این خانواده با چالش های زیادی بروبرو خواهدبود که بخشی از این چالش ها نیاز به تطابق با چالش های درون ساختاری خانواده- بازتنظیمی روابط بین اعضای خانواده، تعریف مجددساختار عاطفی و...- در محیط جدید و بخشی دیگر به تطابق با محیط بیرون، از عادت کردن به آب و هوای محیط جدید گرفته تا تشکیل شبکه حمایتی اجتماعی جدید از دوستان و آشنایان، تحمل دوری از وابستگان، پیدا کردن هویت شغلی جدید، سازگاری با شرایط اقتصادی، سیاسی و اجتماعی محیط جدید نیاز دارد.
خانواده سیستمی است که علاوه بر ارتباطات درونی بین اعضا، با محیط بیرونش هم در تعامل است و اگر بخواهد با تغییرات بزرگی که گفته شد، روبرو شود، به هوش اجتماعی نیازمند است. به این ترتیب می توان گفت هوش اجتماعی یعنی اینکه فرد بتواند خود را با چالش های موجود در روابط بین فردی، عشق، قدرت، تغییر محیط و نیز در حیطه های شغلی، اقتصادی، تحصیلی و... تطابق دهد و مدیریت کند. طبیعتان کسی که چنین توانمندی ای را بیشتر داشته باشد، هوش اجتماعی بیشتری دارد و بین جمع، قدرت بیشتری خواهدداشت.
اگر هوش اجتماعی افراد را از ضعیف تا عالی دسته بندی کنیم، باید بگوییم هوش اجتماعی افرادی مثل رهبران کاریزماتیک سیاسی، فراتر از درجه عالی است. آنها می توانند احساس و اندیشه های جامعه را مدیریت و از بحران ها عبور کنند. از طرفی افرادی هستند که هوش اجتماعی شان پایین تر از سطح ضعیف است. این افراد بیمارانی با اختلال های روانی هستند که در راس این اختلال های می توان به بیماری های طیف اوتیسم (افراد اوتیستیک) اشاره کرد. هوش اجتماعی این افراد به طرز بیمارگونه ای مخدوش است.
آنها توانایی برقراری ارتباط اجتماعی را به شکل کلامی یا با استفاده از زبان بدن ندارند، حس های دیگران را از روی حرف و زبان بدن درک نمی کنند و خودشان هم قادر به انتقال احساس خود نیستند. البته در مواردی ممکن است هوش اجتماعی مبتلایان به افسردگی های شدید یا قربانیان حوادثی مثل تجاوز، جنگ و نیز بلایای طبیعی مثل سیل و زلزله و طوفان، به دلیل ابتلا به افسردگی و اضطراب ناشی از این حوادث، به صورت دوره ای تحت تاثیر قرار گیرد و کاهش یابد اما این اتفاق دائمی نیست.
زورگوها، هوش اجتماعی پایینی دارند!
فرد با هوش اجتماعی بالا می داند که برای رسیدن به اهداف شخصی، با قربانی کردن، له کردن و نادیده گرفتن حقوق دیگران، شاید فقط برای مدت کوتاهی موفق شود اما قطعا عمر این موفقیت طولانی نخواهدبود. مثلا پدری که در خانواده دیکتاتور است و هیچ وقت به حقوق و نیازهای سایر اعضای خانواده توجه ندارد، قطعا هوش اجتماعی پایینی دارد. درواقع چنین فردی روش های ارتباط با افراد خانواده را بلد نیست و تنها شیوه ای که به ذهنش می رسد این است که با زور، بقیه را مجبور به اطاعت از تفکرهای خود یا مجبورشان کند مثل خودش فکر کنند چون توانایی مدیریت افکار مغایر با اندیشه های خود را ندارد.
یکی از بزرگ ترین آسیب های خانواده های ایرانی، مواجهه با همسری خودرای و خودکامه است که حتی نمی تواند تصور کند که ممکن است طرز تفکر و تصوراتش اشتباه باشد! براساس ساختار تربیتی خانواده های ایرانی، این فرد معمولا پدر خانواده است؛ چون از بچگی همیشه به پسرها می گویند: «تو پسری؛ جهان از وجود تو نشات می گیرد، تو قدرتمندی و...» طبیعی است که وقتی چنین پسری، با همین طرز تفکرها بزرگ می شود، در نقش همسری و پدری هم همین تفکرات با او خواهدماند و حتی نمی تواند فکر کند رفتارش باعث ضایع شدن حق دیگران شده، افراد خانواده از رفتارهایش ناراحت و ناراضی هستند یا حتی ممکن است دیگران از او بهتر فکر کنند.
چنین فردی نمی تواند درک کند که ممکن است روزی تحمل همسرش تمام شود و او را ترک کند؛ او تصور می کند ازدواج ماشین خودکاری است که تا سال های سال کار خواهدکرد، به مراقبت و رسیدگی نیاز ندارد و وظیفه همسرش هم ماندن در این زندگی، عشق ورزیدن و خدمات رسانی دائمی به اعضای خانواده است! این فرد لزوم مراقبت روزانه از عشق را درک نمی کند و برای سال ها به خودکامگی ادامه می دهد و ممکن است همسر و فرزندانش او را حتی تا سال ها با خشم بیار زیاد تحمل کنند اما فردی که هوش اجتماعی پایینی دارد، متوجه خشم درونی اعضای خانواده اش نمی شود.
در صورتی که همین خشم باعث از بین رفتن تدریجی عشق همسرش نسبت به او می شود و بعد از سال ها با همسری مواجه می شود که هیچ عشقی نسبت به او ندارد و احتمالا قصد ترک کردنش را دارد. تازه در این زمان است که به شکل عجیبی بهت زده می شود اما نمی تواند علت این اتفاقات را تحلیل کند. بنابراین باز مسیر اشتباهی را می رود و اعضای خانواده اش را به ناسپاسی، خیانت و قدرنشناسی متهم می کند.
باهوش ها خطر را شناسایی می کنند
یکی از جنبه های هوش اجتماعی این است که افراد خطر از دست دادن یکدیگر را احساس کنند. فردی که هوش اجتماعی بالایی دارد، متوجه احساس طرف مقابل از رفتار خود می شود و یا موقعیت سنجی درست، پیش بینی می کند که در صورت ادامه رفتارش، ممکن است او را از دست بدهد. در ساختار قدرت خانواده، هرجا که قدرت مطلق به دست یک نفر بیفتد- چه پدر، چه مادر و از همه سمی تر فرزند- خانواده در مسیر اشتباهی قرار خواهدگرفت. فراموش نکنیم که خانواده ساختاری اداری و بروکراتیک (نه دموکراتیک) است که به رئیس و معاون نیاز دارد و اعضا باید براساس تصمیم های رئیس و معاونش حرکت کنند.
اما اگر قدرت مطلق به دست یک نفر باشد و دیگران مجال حرف زدن نداشته باشند، قطعا خوب نخواهد بود. شاید این فرد بتواند از طریق تجمیع قدرت در دستان خودش خانواده را پیش ببرد اما همراهی قلب های افراد خانواده را از دست خواهندداد و خانواده را به سمت یک قطبی شدن پیش می برد که شاید در کوتاه مدت موفق باشد، اما این شیوه در درازمدت جوابگو نیست.
برای خواسته هایتان بجنگید!
نباید فراموش کنیم که هنر «مذاکره» هم یکی از جنبه های هوش اجتماعی است؛ مذاکره با اعضای خانواده برای رسیدن به یک نفع خاص یا پیشگیری از یک ضرر خاص که خانواده را تهدید می کند. مثلا وقتی خانواده ای تصمیم می گیرند خانه شان را بفروشند و خانه تازه ای بخرند، فردی که هوش اجتماعی بالاتری دارد و رئیس خانواده است، باید بتواند با همه اعضا مذاکره کند، خواسته هایشان را درنظر بگیرد و اگر کسی خواسته اشتباهی دارد، در یک بازی برد- برد اشتباه او را گوشزد کند و در نهایت بهترین گزینه موجود را برای خانواده اش تهیه کند. البته هنر «مجادله» و به زبان ساده، هنر دعواکردن (!) هم یکی دیگر از مصادیق هوش اجتماعی است؛ یعنی مباحثه اعضا با یکدیگر برای رسیدن به منافع شخصی.
مسلما خانواده ای که در آن هیچ بحث و جدلی نباشد، دچار مشکل است؛ یا اعضایش هیچ عشقی به هم ندارند یا منفعل هستند و... بنابراین اعضای خانواده باید بتوانند برای رسیدن به خواسته های خودشان با سایر اعضای خانواده مباحثه کنند؛ مثلا بحث جوانی 20ساله با والدین برای دستیابی به استقلال نسبی یا جدل یک نوجوان با والدین برای رسیدن به حقوق اولیه انسانی مثل حق ادامه تحصیل یا حق امنیت جسمی، روانی و جنسی.
تاریخ انتشار: ۰۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 149]
صفحات پیشنهادی
یک خوردنی خوشمزه برای افزایش هوشیاری |اخبار ایران و جهان
یک خوردنی خوشمزه برای افزایش هوشیاری گفته شده که خوردن شکلات تلخ در طول روز نه تنها قدرت توجه و تمرکز مغز را افزایش میدهد بلکه به طور قابل توجهی نیز بر کاهش فشار خون اثرگذار است کد خبر ۵۰۰۲۷۲ تاریخ انتشار ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۵ ۴۰ - 17 May 2015 گفته شده که خوردن شکلات تلخ درمدیر عامل مرکز توسعه آموزشهای نوین ایرا ن: داشتن هوش اجتماعی بالا لازمه موفقیت روابطعمومیهاست
مدیر عامل مرکز توسعه آموزشهای نوین ایرا ن داشتن هوش اجتماعی بالا لازمه موفقیت روابطعمومیهاستمدیر عامل مرکز توسعه آموزشهای نوین ایران گفت مسئولان روابط عمومیها باید دارای هوش اجتماعی بالا باشند به گزارش خبرگزاری فارس از سمیرم حسین علیان پیش از ظهر امروز در نشست مشترک روابطرئیس بنیاد فرهنگی اجتماعی زنان در گفت و گو با فارس: مسئولان حوزه زنان در مقابل خطر جاهلیت مدرن در حوزه زنان با
رئیس بنیاد فرهنگی اجتماعی زنان در گفت و گو با فارس مسئولان حوزه زنان در مقابل خطر جاهلیت مدرن در حوزه زنان با بصیرت برخورد کنندرئیس بنیاد فرهنگی اجتماعی زنان گفت در شرایط حساس کنونی مسئولان امور زنان و خانواده باید در مقابل جهالت مدرن در حوزه زنان با عزم و بصیرت کافی سیاستها ودستگاه های اقتصادی از ابزارهای هوشمند بومی برخوردار شوند
وزیر دادگستری دستگاه های اقتصادی از ابزارهای هوشمند بومی برخوردار شوند تهران - ایرنا - وزیر دادگستری گفت تمام دستگاه های اقتصادی کشور باید از سامانه و ابزارهای هوشمند بومی برخوردار شوند به گزارش ایرنا از وزارت دادگستری حجت الاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی روز سه شنبه در حاشیهسیاست گذاران با رویکرد فرهنگی با آسیب های اجتماعی برخورد کنند
موسوی چلک سیاست گذاران با رویکرد فرهنگی با آسیب های اجتماعی برخورد کنند شناسهٔ خبر 2587015 - پنجشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴ ۱۴ استانها > کردستان سنندج- رییس انجمن مددکاران اجتماعی ایران گفت سیاست گذاران باید با رویکرد اجتماعی و فرهنگی با آسیب های اجتماعی برخورد کنند تا شاهداستاد دانشگاه عالی دفاع ملی: امر به معروف مرجع نظارت ملی و اجتماعی است/امر به معروف به چند برخورد خیابانی خلاص
استاد دانشگاه عالی دفاع ملی امر به معروف مرجع نظارت ملی و اجتماعی است امر به معروف به چند برخورد خیابانی خلاصه نمیشودیک استاد دانشگاه عالی دفاع ملی امر به معروف را مرجع نظارت ملی و اجتماعی دانست و گفت امر به معروف باید از زندگی خودمان آغاز شود به گزارش خبرگزاری فارس سردفرمانده نیروی انتظامی در صبحگاه عمومی ناجا: برخورد ناهنجاریهای اجتماعی با قوت انجام میشود/ تشکیل قرارگاه جها
فرمانده نیروی انتظامی در صبحگاه عمومی ناجا برخورد ناهنجاریهای اجتماعی با قوت انجام میشود تشکیل قرارگاه جهانی صیانتفرمانده نیروی انتظامی گفت در بحث صیانت قرارگاه جهانی صیانت راهاندازی شده که جلساتی داشته و نتیجه آن اعلام میشود به گزارش خبرنگار انتظامی خبرگزاری فارس سردارسردار اشتری در جمع خبرنگاران: برخورد با ناهنجاریهای اجتماعی، مواد فروشان و سارقان از اولویت های ناجا است
سردار اشتری در جمع خبرنگاران برخورد با ناهنجاریهای اجتماعی مواد فروشان و سارقان از اولویت های ناجا استفرمانده نیروی انتظامی برخورد با موارد فروشان و شبکه ها و باندهای توزیع و پیشگیری از سرقت و برخورد با سارقان را از اولویتهای نیروی انتظامی در سال ۹۴ عنوان کرد و گفت برخورد باانتقاد قاليباف از نحوه جمعآوري كارتنخوابها نبايد با آسيبهاي اجتماعي برخورد قهرآميز و سلبي كرد
انتقاد قاليباف از نحوه جمعآوري كارتنخوابها نبايد با آسيبهاي اجتماعي برخورد قهرآميز و سلبي كرد شهردار تهران ضمن انتقاد از احداث سامانسراها در قالب اردوگاههاي ماده 16 به منظور جمعآوري كارتنخوابها برخوردهاي قهرآميز و سطحي با آنها را رد كرد و دليل اين امر را وجود افراد تحچه کسی فلزات سنگین سرطانزا را به خورد مرغها می دهد؟
چه کسی فلزات سنگین سرطانزا را به خورد مرغها می دهد جامعه > سلامت - آزمایش فلزات سنگین روی برخی مرغ های تولیدی مثبت از آب درآمده است جیوه آرسنیک سرب و روی اما چه کسی در خوراک مرغها فلزات سنگین ریخته است لطفا منتظر بمانید این گزارش رادحقوق مستمری بگیران تامین اجتماعی 17درصد افزایش یافته است
حقوق مستمری بگیران تامین اجتماعی 17درصد افزایش یافته است ایلام- ایرنا- مدیر کل تامین اجتماعی استان ایلام گفت بر اساس مصوبه شورای عالی کار در روزهای پایانی سال گذشته امسال 17 درصد افزایش حقوق برای مستمری بگیران در نظر گرفته شده است محسن محمودی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار امدیرعامل شرکت سها پخش هلال خبر داد ارائه خدمات دارویی به بیمه شدگان تأمین اجتماعی در داروخانه هلال احمر جزیره
مدیرعامل شرکت سها پخش هلال خبر دادارائه خدمات دارویی به بیمه شدگان تأمین اجتماعی در داروخانه هلال احمر جزیره کیشمدیرعامل شرکت سها پخش هلال گفت داروخانه هلال احمر در جزیره کیش از این پس به بیمه شدگان تامین اجتماعی خدمات دارویی ارایه میکند به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارسباقری لنکرانی: سرعت اینترنت برای توسعه خدمات سلامت همراه باید افزایش یابد/۴۰ میلیون ایرانی گوشی هوشمند دارند
باقری لنکرانی سرعت اینترنت برای توسعه خدمات سلامت همراه باید افزایش یابد ۴۰ میلیون ایرانی گوشی هوشمند دارندرئیس سمینار بینالمللی سلامت همراه گفت ۴۰ میلیون ایرانی گوشی موبایل هوشمند دارند و این ظرفیت بزرگی براری توسعه خدمات سلامت همراه است استفاده از اینترنت نیز رشد داشته اما دهنر؛ بهترین ابزار ارتقای سطح آگاهیهای اجتماعی در زمینه بهداشت است
جمعه ۸ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵ ۱۸ وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در پیامی به جشنواره ملی فیلم و عکس سلامت در شهرستان نیشابور گفت هنر بهترین ابزار ارتقای سطح آگاهیهای اجتماعی در زمینه بهداشت است به گزارش سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا در این پیام آمده است استفاده از هتدوین برنامه راهبردی و عملیاتی سازمان تامین اجتماعی پس از 60 سال
معاون فنی و درآمد سازمان تامین اجتماعی اعلام کرد تدوین برنامه راهبردی و عملیاتی سازمان تامین اجتماعی پس از 60 سال تهران - ایرنا - معاون فنی و درآمد سازمان تامین اجتماعی از اقدامات انجام شده برای تدوین برنامه های راهبردی و عملیاتی در این سازمان برای نخستین بار و پس از 60 سال عمرتاثیر سوء عفونت شدید بر ضریب هوشی
یکشنبه ۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹ ۵۱ نتایج یک بررسی جدید تایید میکند که ابتلا به هر نوع عفونت شدید میتواند روی ضریب هوشی نیز تاثیر سوء داشته باشد به گزارش سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا در این مطالعه مشخص شد ابتلا به عفونت شدید از هر نوعی که باشد علاوه بر اینکه به جسم آسخدمات دارویی هلال احمر کیش به بیمه شدگان تامین اجتماعی
دوشنبه ۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱ ۵۹ داروخانه هلال احمر تحت پوشش شرکت پخش سها هلال در جزیره کیش از این پس به بیمه شدگان تامین اجتماعی خدمات دارویی ارایه میکند به گزارش سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا دکتر حسین صانعی فرد مدیرعامل شرکت پخش سها هلال تحت پوشش سازمان تدارکات پ-
پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها