تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):راستى عزّت است و نادانى ذلّت.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832777192




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نتیجه تحقیقات جدید: استفاده زیاد از فیسبوک، افسردگی‌آور است


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:


نتیجه تحقیقات جدید: استفاده زیاد از فیسبوک، افسردگی‌آور است
جام جم سرا- با شبکه اجتماعی «فیس‌بوک» اغلب افراد آشنایند و شاید شما هم یکی از کاربران آن باشید؛ در این صورت خوب است بدانید بتازگی پژوهشی منتشر شده که نشان می‌دهد استفاده دائمی از آن سبب برخی مشکلات سلامت روان، ازجمله افسردگی، عزت نفس پایین و حسادت مفرط در بین اعضای این شبکه می‌شود.
نتیجه یک پژوهش جدید در «مجله روانشناسی بالینی و اجتماعی» مشخص کرده است که نه‌تنها استفاده دایم از فضای این شبکه اجتماعی با بروز نشانه‌های افسردگی ارتباط دارد، بلکه به نظر می‌رسد که این پیوند نامطلوب بین فیس‌بوک و افسردگی، به وسیله رقابت اجتماعی که یک پدیده شناخته شده روانی است، تشدید می‌شود. بدین معنی که مقایسه کردن لحظات یکنواخت خود با تصویر ظاهری که از دوستانمان در فیس‌بوک می‌بینیم- مثل عکس‌های مونتاژ شده از تعطیلات یا چهره‌های زیبای غیرواقعی- دلیلی است که این بخش از فضای مجازی را با بروز علامت‌های افسردگی مرتبط می‌سازد.
آیا زمان آن رسیده که ارتباط با فیس‌بوک را کم کنیم؟ یا شاید بهتر باشد که نگرش خود را تغییر دهیم؟ در پژوهش جدید دانشگاه هوستون، محققان از مردم خواسته‌اند به سه پرسش، پاسخ دهند: میزان استفاده از فیس‌بوک در طول روز، احتمال انجام مقایسه اجتماعی و تعداد دفعاتی که نشانه‌های افسردگی را تجربه کرده‌اند. حاصل این تحقیق، مشخص کرد که تعداد قابل توجهی از کاربران دایمی فیس‌بوک، بارها خود را با دیگران مقایسه کرده و در نتیجه نشانه‌های افسردگی را بیش از سایرین بروز داده بودند.
آنچه به دست آمده بدین معنی نیست که فیس‌بوک افسردگی ایجاد می‌کند، اما به این نکته اشاره دارد که میان صرف زمان زیاد در فیس‌بوک، مقایسه کردن خود با دیگران و احساس افسردگی، رابطه معناداری برقرار است.
پژوهش‌های پیشین مشخص کرده بود که مقایسه اجتماعی رو به بالا (مقایسه خود با کسانی که معروف‌تر یا جذاب‌تر هستند) باعث می‌شود که افراد، نسبت به خود احساس بدی پیدا کنند، درحالی‌که مقایسه رو به پایین (قیاس با کسانی که در برخی موارد، نسبت به فرد در درجه پایین‌تری قرار دارند) پدید آورنده احساس خوب است. از این‌رو در بخش دوم این پژوهش، لایه‌های عمیق‌تری مورد بررسی قرار گرفت و سعی شد که تفاوت میان دو نوع مقایسه رو به بالا و رو به پایین سنجیده شود. از مردم پرسیده شد که وقتی پست‌های مختلف سایر افراد را در فیس‌بوک می‌بینند، دقیقاً چه احساسی دارند؟ نتیجه نشان داد که مهم نیست که یک شخص مقایسه رو به بالا، رو به پایین یا حتی خنثی انجام می‌دهد- همه انواع مقایسه‌ها با احتمال بالایی از بروز علامت‌های افسردگی در ارتباطند.
دستاورد این مطالعه ممکن است خیلی دور از انتظار و شگفت‌آور نباشد، اما نقش عامل واسطه- یعنی انجام مقایسه با دوستان- را بیش از پیش نمایان می‌سازد. اگرچه مطالعات قبلی، ارتباط بین نشانه‌های افسردگی و فیس‌بوک را آشکار ساخته بود، اما این پژوهش، اولین تحقیق از نوع خود است که نشان داد مقایسه اجتماعی، سازوکار بنیادین و عامل برقرار‌کننده ارتباط بین استفاده از فیس‌بوک و افسردگی است. به بیان دیگر، کاربران دایمی فیس‌بوک دچار نوعی مقایسه همیشگی خود با دوستانشان هستند و همین مسأله باعث می‌شود بیشتر احساس افسردگی کنند. آیا همه ما باید حساب کاربری خود در فیس‌بوک را ببندیم؟ پاسخ منفی است، چراکه نکته مهم‌تری وجود دارد: رابطه ما با فناوری بیش از آن حدی که فکر می‌کنیم، قابل تامل است. بنابراین پیش از خداحافظی از دنیای فیس‌بوک، باید قدری به میزان تأثیر دنیای مجازی بر دنیای واقعی خود بیندیشیم.

ممکن است پس از استفاده از فیس‌بوک احساس خوبی داشته باشید. حتی در این صورت نیز پیامد ناخواسته، این است که خود را با تصویر ظاهری دوستان فیس‌بوکی می‌سنجید، تصوری غیرواقعی از زندگی دیگران به دست آورده و احساس می‌کنید که با آنان برابر نیستید. همین نتیجه‌گیری می‌تواند منجر به بروز علایم افسردگی شود. اما اگر پس از استفاده از فیس‌بوک، به جای احساس خوب، شدیداً احساس بدی به شما دست می‌دهد، زمان آن رسیده که درباره ادامه حضور خود در این فضا بررسی مجدد انجام دهید و احتمالاً باید از صفحه کلید رایانه خود فاصله بگیرید!
پژوهشگران تحقیق یاد شده، به گفته تئودور روزولت اشاره می‌کنند: «مقایسه، دزد شادی است». اگر این گفته درست باشد (که علم، درستی آن را تأیید می‌کند)، حالت روانی ما تا حد زیادی به خودمان بستگی دارد، یعنی برای داشتن حس خوب، باید بتوانیم مقایسه نامتعادل بین لحظات کسل‌کننده خود و لحظات خاطره انگیز دوستانمان را متوقف کنیم. فیس‌بوک می‌تواند یک منبع مثبت برای بسیاری از افراد باشد، اما اگر به‌عنوان راهی برای سنجیدن موفقیت خود در برابر دیگران به کار رود، تأثیر منفی خواهد داشت. محققان معتقدند که استفاده از فیس‌بوک ارتباط مستقیمی با افسردگی ندارد، اما برای آن دسته از کاربران دایمی این فضا که به دلیل مقایسه زندگی خود با تصویر دوستانشان از تعطیلات لوکس و رویایی، احساس حسادت را تجربه کرده‌اند، احتمال بروز علایم افسردگی، بیش از بقیه است. البته در علوم اجتماعی از یافته‌های پژوهش‌های مختلف در جهت هم‌افزایی و دستیابی به نتایج کامل‌تر استفاده می‌شود و بدیهی است که یک مطالعه به تنهایی نمی‌تواند مبین روابط علی و معلولی باشد. نتایج این پژوهش جدید نیز فقط دربردارنده نکات منفی نیست. تیم تحقیق دریافت که کاربران، مادامی که درباره چگونگی استفاده از اطلاعات ارایه شده در شبکه‌های اجتماعی، آگاه باشند، می‌توانند از شکل گرفتن احساسات بد درونی دوری کنند. نخستین گام برای این کار، تقویت خودآگاهی است. (ترجمه: مینو میرزایی/ شهروند) *انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانه‌های داخلی و خارجی در «جام جم سرا» لزوماً به معنای تایید یا رد محتوای آن نیست و صرفاً به قصد اطلاع کاربران بازنشر می‌شود.


شنبه 9 خرداد 1394 11:27





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن