محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852570593
بانک مرکزی: رشد بدهی بانکها به بانک مرکزی فی نفسه مذموم نیست
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: بانک مرکزی: رشد بدهی بانکها به بانک مرکزی فی نفسه مذموم نیست
بانک مرکزی با تایید افزایش بدهی بانکها به بانک مرکزی در دولت یازدهم، انتقاد از این شاخص را غیرمنصفانه دانست و اعلام کرد: رشد بدهی بانکها به بانک مرکزی هرچند بخشی از آن مطلوب بانک مرکزی نیست، لیکن فی نفسه عنصری مذموم قلمداد نشده است.
به گزارش نامه نیوز به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، در پی انتشار ارقام عمده پولی و اعتباری یازده ماهه سال 1393 توسط این بانک و اعلام رقم کل بدهی بانکها به بانک مرکزی در حد849.7 هزار میلیارد ریال در پایان بهمن ماه 1393، برخی از خبرگزاریها و جراید این موضوع را دستمایه انتقاد از بانک مرکزی قرار داده و عملکرد حاصله را با عملکرد بدهی بانکها در دولت گذشته در تامین مالی مسکن مهر مقایسه و دولت را به نوعی به ادامه مسیر گذشته متهم کرده اند. در این راستا و به منظور تنویر افکار عمومی، نکات زیر را به اطلاع میرساند.
اصولاً ارزیابی از عملکرد اقتصادی دولتها بر متغیرهایی همچون رشد اقتصادی، تورم، رشد نقدینگی، نرخ بیکاری، ارزش پول ملی و رشد نرخ ارز و ... استوار بوده و لذا تمرکز صرف بر یک متغیر خاص برای تخطئه و یا دفاع از عملکرد اقتصادی دولت صحیح نمیباشد. چنانچه ارزیابی از عملکرد اقتصادی حاکی از بروز مشکل و وضعیت نامطلوب باشد، جهت رفع مشکل و اصلاح امور باید ریشههای بروز مشکل شناسایی، معرفی و اصلاح شوند. نگاهی به عملکرد دولت گذشته در زمینه اقتصادی به خوبی نشان میدهد که روند متغیرهای اقتصادی در طی دوره مذکور در مسیر مطلوبی قرار نداشتهاند. عدم رعایت اصول علمی و تجارب قبلی در سیاستگذاری و اتخاذ سیاستهای ناسازگار و ناهماهنگ در دولت دهم به رشد اقتصادی منفی، رشد سرمایهگذاری به شدت منفی و نگران کننده، تورم بالا و شتابان، رشد نقدینگی فزاینده و عمدتاً بر پایه رشد پایه پولی، بیثباتی بازارهای مالی، کاهش ارزش پول ملی به یک سوم (سه برابر شدن نرخ ارز) و بیثباتی و نااطمینانی گسترده در اقتصاد منتهی گردید. در نقد و ریشهیابی این شرایط، یکی از مهمترین مسایل تزریق گسترده پول پرقدرت بانک مرکزی به دستور دولت و از کانال بانک مسکن به مسکن مهر بود که زمینه ساز رشد محسوس نقدینگی در اقتصاد و عمدتاً از محل رشد پایه پولی گردید و بالتبع پیامدهای منفی آن در کاهش ارزش پول ملی و تورم افسارگسیخته و تضعیف فعالیتهای اقتصادی به خوبی نمایان گردید. در مقابل، دولت بهمنظور حفظ ثبات بازار ارز، به تزریق حراجگونه ذخایر طلا و ارز کشور در قالب توزیع توام با رانت ارز در میان صرافیها و پیشفروش سکه متوسل شد که البته چون سیاستی معطوف به معلول بود و نه علت، توفیقی نیز نصیب دولت نگردید و نوسانات نرخ ارز به شدت افزایش یافت که خود به بروز مشکلاتی در شاخصهای کلیدی اقتصاد از جمله رشد اقتصادی، سرمایهگذاری، نرخ تورم، رفاه خانوار و... منجر گردید. نهایتاً طرح ناتمام مسکن مهر همراه با تعهدات باقیمانده و خطوط اعتباری 20 ساله اعطاء شده از سوی بانک مرکزی به عنوان میراثی برای دولت بعدی برجای ماند.
در دولت یازدهم، تلاش شد تا با شناخت مشکلات، راهحلهای صحیح و کارشناسی جهت بهبود امور به کار گرفته شود. بر این اساس، تمهیداتی اندیشیده شد تا علاوه بر ایفای تعهدات باقیمانده طرح مسکن مهر، شیوه ناسالم تامین مالی طرح مسکن مهر اصلاح و روند نامطلوب قبلی متوقف شود. همچنین متعاقب اتخاذ سیاستهای اقتصادی سازگار و هماهنگ و استقرار انضباط پولی و مالی در کشور و نیز مدیریت مناسب انتظارات تورمی در کمتر از 2 سال گذشته، امروز شاهد هستیم که نرخ تورم بالای 40 درصد در اقتصاد به15.5درصد تقلیل یافته و آرامش و ثبات معنیداری در بازار ارز حاصل شده است. توضیح آنکه متوسط نرخ دلار در بازار آزاد در سال 1393 نسبت به رقم مشابه در سال 1392 تنها به میزان 3.0درصد افزایش داشته و انحراف معیار نرخ دلار نیز به میزان 43.4 کاهش یافته است. به این ترتیب بخشی از ارزش از دست رفته در سالهای گذشته به صورت افزایش ارزش واقعی اعاده گردیده است. لازم به تاکید است، حصول به ثبات نسبی در بازار ارز در شرایطی بوده است که قیمتهای جهانی نفت به شدت کاهش یافته و نااطمینانیهای مربوط به نتایج مذاکرات هستهای نیز به طور کامل فروکش نکرده است.
همچنین رشد سرمایهگذاری و رشد اقتصادی پس از یک دوره دو ساله در نه ماهه سال 1393 از
رشد مثبت برخوردار شدهاند و رشد نقدینگی نیز در محدودهای زیر هدف تعیین شده (25-23 درصد) و به میزان 22.3 درصد در سال 1393 محقق شده است. رشد پایه پولی نیز به خوبی مهار شده و به رقم 1310.5 هزارمیلیارد ریال رسیده است که هرچند در نگاه اول نسبت به رقم پایه پولی سال 1392، 14.0 درصد رشد نشان میدهد؛ لیکن با توجه به گسترش حوزه پوشش آمارهای پولی و بانکی (شامل بانک قوامین و موسسات اعتباری کوثر و عسگریه) این رشد به 10.6 درصد تقلیل مییابد. (در این ارتباط به زودی آمار و ارقام مربوطه از سوی این بانک منتشر خواهد شد). در مجموع، طی سال گذشته تمامی اجزای پایه پولی به استثنای بدهی بانکها به بانک مرکزی، دارای رشد منفی بوده است. به عبارت دیگر تنها عامل رشد پایه پولی، رشد بدهی بانکها به بانک مرکزی بوده است که در ادامه به دلایل آن اشاره خواهد شد.
در خصوص افزایش بدهی بانکها به بانک مرکزی نیز باید به این نکته توجه داشت که بخش عمده ای از افزایش مزبور، به افزایش اضافه برداشت بانکها مربوط بوده که افزایش آن ریشه در عوامل مختلفی داشته است. بخشی از آن به حمایت بانکها از بخش کشاورزی و خرید تضمینی محصولات بازمیگردد، بخشی از آن به بازپرداخت اوراق مشارکت فروخته شده قبلی که سررسید گردیدهاند، ارتباط دارد و بخشی نیز به تنگناهای اعتباری برخی بانک ها به دلایل مختلف و نهایتاً بخش مهمی از آن هم مربوط به بانک های غیردولتی به دلیل برخوردهای انضباطی بانک مرکزی با برخی از بانکها از جمله ایجاد محدودیت بر مبلغ چک های صادره مربوط بوده است. بدیهی است اقدامات انضباطی از این دست در مرحله اجرا باعث خروج بخشی از منابع از این بانکها و ایجاد اضافه برداشت آنها میگردد که امری مورد انتظار میباشد. البته با اقدامات اصلاحی به عمل آمده، رفتار بانکها در این زمینه از اواخر سال گذشته اصلاح شده و در دوماهه اول سال جاری، اضافه برداشت آنها کاهش چشمگیری یافته است که در آینده و در قالب آمارهای پولی و اعتباری مربوط به سال 1394 منتشر خواهند شد.
بنابر مراتب فوق هرچند افزایش بدهی بانکها به بانک مرکزی متاثر از عوامل فوق الذکر در سال 1393 مهمترین عامل رشد پایه پولی بوده است؛ اما اساساً این عملکرد، با عملکرد دولت قبل قابل مقایسه نیست.
به علاوه انتقاد به عملکرد بانک مرکزی در قبال بدهی بانکها به این بانک در شرایطی است که اولاً: طی ماههای گذشته مکرراً همین افراد، این بانک را متهم به اتخاذ رویکرد انقباضی نقدینگی و عدم توجه به خروج از رکود مینمودند که البته از این منظر عملکرد حاصله در سال 1393 حاکی از بطلان این ادعاست. ثانیاً، این افراد در واقع به این نکته عنایت ندارند که عملکرد متغیرها را باید در شرایط و اقتضائات خود و بر اساس نتایج حاصل از آنها ارزیابی کرد. در سال گذشته اصولاً شرایط بانکهای کشور و تنگناهای مالی آنها، با سالهای 1390 و 1391 قابل مقایسه نبوده و مهمتر آنکه اگر برخی مساعدتها در مقطع کنونی صورت نمیپذیرفت، برخی فعالیتهای اقتصادی با مشکل جدی مواجه میشدند. برخوردهای انضباطی نیز در مواقعی اصولاً امری لازم و ضروری بوده و بانک مرکزی حتی با پذیرش هزینههای آن، لازم است اقدامات اصلاحی را انجام دهد.
در پایان لازم به تاکید است، مهمترین نکته که منتقدان به آن توجه ندارند، آن است که اساساً عملکرد دولت و بانک مرکزی را با متغیرهایی همچون رشد اقتصادی، تورم، رشد سرمایهگذاری، ثبات نرخ ارز، رشد نقدینگی و ... ارزیابی مینمایند که خوشبختانه عملکرد دولت یازدهم در این خصوص مطلوب بوده است. رشد بدهی بانکها به بانک مرکزی هرچند بخشی از آن مطلوب بانک مرکزی نیست، لیکن فی نفسه عنصری مذموم قلمداد نشده و چنانچه اقتضائات کلان اقتصاد حکم نماید، بانک مرکزی از این دریچه استفاده خواهد نمود، کما اینکه در تصمیمات اخیر شورای محترم پول و اعتبار در زمینه سیاستهای مالی و اعتباری نیز تمهیداتی در این خصوص اندیشیده شده است. این اقدام در بسیاری از کشورهای جهان تجربه شده است، بطوری که بانکهای مرکزی به منظور حل مشکل اقتصاد اقدام به تزریق نقدینگی به بانکها در قالب سیاستهای تسهیل مقداری (QE) می نمایند. البته ذکر این نکته به این منظور نیست که ما نیز باید در کشور سیاستهای تسهیل مقداری را همچون بانکهای مرکزی سایر کشورها دنبال کنیم؛ زیرا شرایط کشور ما با آنها به کلی متفاوت است. بلکه منظور این است که بدهی بانکها به بانک مرکزی صرفاً به عنوان یک دریچه و جزیی از پایه پولی بوده و لذا عملکرد بانک مرکزی و سیاستگذاران اقتصادی دولت یازدهم باید بر اساس عملکرد متغیرهای کلان سنجیده شود. از همین رو نیز انتقادهای وارده به دولت گذشته بر عملکردهای متغیرهای کلان استوار بوده و در ریشهیابی آن به درستی به تامین مالی ناسالم طرح مسکن مهر اشاره شده است. بنا به موارد فوق ملاحظه میشود که مقایسه عملکرد اقتصادی دولت یازدهم با دولت گذشته بر اساس بدهی بانکها به بانک مرکزی اساساً مقایسه صحیح و منصفانهای نخواهد بود.
۰۸ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]
صفحات پیشنهادی
یک کارشناس بانکی در گفتوگو با فارس مطرح کرد دو دلیل افزایش ۸۳۰ درصدی بدهی بانکهای غیردولتی به بانک مرکزی/ کا
یک کارشناس بانکی در گفتوگو با فارس مطرح کرددو دلیل افزایش ۸۳۰ درصدی بدهی بانکهای غیردولتی به بانک مرکزی کاهش بدهیها در ماههای اخیریک کارشناس بانکی کاهش منابع بانکهای دولتی در بازار بین بانکی و ممنوعیت جذب سپرده موسسات غیرمجاز را دو عامل اصلی اضافه برداشت 830 درصدی بانکهایدلایل افزایش بدهی بانکها به بانک مرکزی در سال 1393 تشریح شد / لزوم معرفی ریشه مشکلات برای رفع آن
دلایل افزایش بدهی بانکها به بانک مرکزی در سال 1393 تشریح شد لزوم معرفی ریشه مشکلات برای رفع آن اقتصاد > اقتصاد کلان - در پی انتقاد برخی رسانه ها از افزایش رقم کل بدهی بانکها به بانک مرکزی در سال 93 که به 849 7 هزار میلیارد ریال رسید روابط عمومی این نهاد حاکمیتی ت90 هزار میلیارد تومان بدهی دولت به بانک مرکزی
رییس کل بانک مرکزی 90 هزار میلیارد تومان بدهی دولت به بانک مرکزی تهران - ایرنا - رییس کل بانک مرکزی و عضو شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی از بدهی بیش از 90 هزار میلیارد تومانی دولت به بانک مرکزی خبر داد به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا ولی الله سیف روز دوشنبه در همایش همدلی و هبانک مرکزی از نرخ شکنی بانکها و موسسات مالی متخلف شکایت میکند
معاون نظارتی بانک مرکزی بانک مرکزی از نرخ شکنی بانکها و موسسات مالی متخلف شکایت میکند خبرگزاری پانا معاون نظارتی بانک مرکزی گفت بانک مرکزی در صورت مشاهده تخلف حتما علیه موسسات متخلف به مرجع قضایی شکایت خواهد کرد ۱۳۹۴ شنبه ۲۶ ارديبهشت ساعت 11 20 به گزارش خبرگزاری پانا به نبانک مرکزی اعلام کرد: رشد 2.3 درصدی قیمت مسکن اجاری در تهران
بانک مرکزی اعلام کرد رشد 2 3 درصدی قیمت مسکن اجاری در تهران گزارش بانک مرکزی حاکی از آن است که شاخص بهای مسکن اجاری در مناطق شهری در زمستان سال قبل نسبت به پاییز این سال 2 7 درصد افزایش پیدا کرده و این شاخص در تهران نیز رشدی 2 3 درصدی داشته است به گزارش نامه نیوز بر اساس گزارشبر اساس گزارش بانک مرکزی از بازار مسکن شهر تهران میانگین قیمت هر مترمربع مسکن در تهران در فروردین ۳.۷ میلیون ت
بر اساس گزارش بانک مرکزی از بازار مسکن شهر تهرانمیانگین قیمت هر مترمربع مسکن در تهران در فروردین ۳ ۷ میلیون تومان بوده است رشد ۳ ۷درصدبر اساس گزارش بانک مسکن از تحولات بازار مسکن در فروردین ۱۳۹۴متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده در بنگاههای معاملبانک مرکزی ایران: با لغو تحریم ها رشد اقتصادی کشور به 2 درصد می رسد
بانک مرکزی ایران با لغو تحریم ها رشد اقتصادی کشور به 2 درصد می رسد پایگاه خبری میدل ایست آی انگلستان به نقل از قائم مقام بانک مرکزی ایران اعلام کرد که اقتصاد ایران در صورت توافق هسته ای و لغو تحریم ها در سال جاری 2 درصد رشد خواهد کرد آفتاب اکبر کمیجانی در مصاحبه با این پایگاانتقاد تند رئيس بانك مركزي از نحوه تبليغات بانكها
انتقاد تند رئيس بانك مركزي از نحوه تبليغات بانكها رئيس كل بانك مركزي با تعجب از نحوه تبليغات بانكها در خصوص نرخ سود سپردههاي بانكي تأكيد كرد بانكها هرچه سريعتر نسبت به بازبيني نرخ سود سپردههاي كوتاه مدت اقدام كنند رئيس كل بانك مركزي با تعجب از نحوه تبليغات بانكها در خصوصجلسه مدیران بانکها با رییسکل بانک مرکزی |اخبار ایران و جهان
جلسه مدیران بانکها با رییسکل بانک مرکزی مثبت بودن نرخ سود بانکی نسبت به نرخ تورم در طول تاریخ بعد از انقلاب سابقه نداشته و این روند نیز نمی توانست ادامه پیدا کند کد خبر ۵۰۱۴۵۱ تاریخ انتشار ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۸ ۴۱ - 19 May 2015 جلسه هم اندیشی مدیران عامل بانکها با رییس کل باکنترل تورم،اولویت اصلی بانک مرکزی دولت یازدهم است / رشد اقتصادی 9 ماهه سال قبل 3.6 درصد
کنترل تورم اولویت اصلی بانک مرکزی دولت یازدهم است رشد اقتصادی 9 ماهه سال قبل 3 6 درصد اقتصاد کشور در ابتدای دولت یازدهم با چالشهای متعددی همراه بود که از جمله آنها میتوان به نرخ بالای تورم التهابات بازار ارز و رکود عمیق بخش واقعی اقتصاد اشاره کرد آفتاب ولی اله سیف رییس کلبانک مرکزی اعلام کرد مهار رشد نقدینگی در ۲۲.۳ درصد طی سال گذشته/ حجم نقدینگی ۷۸۲ هزار میلیارد تومان شد
بانک مرکزی اعلام کردمهار رشد نقدینگی در ۲۲ ۳ درصد طی سال گذشته حجم نقدینگی ۷۸۲ هزار میلیارد تومان شدبانک مرکزی اعلام کرد حجم نقدینگی کشور در پایان سال 1393 به 7823 8 هزار میلیارد ریال رسید که از این میزان 606 3هزار میلیارد ریال آن به افزایش پوشش آمارهای مربوط بوده است به گزارشمعاون نظارتی بانک مرکزی: بانک مرکزی از نرخ شکنی بانکها و موسسات مالی متخلف شکایت میکند
معاون نظارتی بانک مرکزی بانک مرکزی از نرخ شکنی بانکها و موسسات مالی متخلف شکایت میکندمعاون نظارتی بانک مرکزی گفت بانک مرکزی در صورت مشاهده تخلف حتما علیه موسسات متخلف به مرجع قضایی شکایت خواهد کرد به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی پس از ابلاغ مصوبه اخیرئیس کل بانک مرکزی عنوان کرد رشد پایه پولی ۱۴ درصد، نقدینگی ۲۲.۳ درصد/حجم نقدینگی ۷۸۲ هزار میلیارد تومان
رئیس کل بانک مرکزی عنوان کردرشد پایه پولی ۱۴ درصد نقدینگی ۲۲ ۳ درصد حجم نقدینگی ۷۸۲ هزار میلیارد تومانرئیس کل بانک مرکزی در اتاق بازرگانی از رشد پایه پولی ۱۴ درصد و رشد نقدینگی ۲۲ ۳ درصدی خبرداد به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی در اتاق بازبانكهاي ايران 30ميليارد دلار به بانك مركزي بدهكارند
بانكهاي ايران 30ميليارد دلار به بانك مركزي بدهكارند به گزارش مركز خبري اقتصاد ايران اكوسنتر بر اساس آمار و اطلاعات منتشر شده از سوي بانك مركزي ايران مبلغ كل بدهيهاي نظام بانكي به بانك مركزي تا پايان بهمن به ۸۴۰ تريليون ريال معادل حدود ۳۰ ميليارد دلار بر اساس نرخ رسمي دلار رسرئیس کل بانک مرکزی: وام ۸۰ میلیونی خرید مسکن ابتدای هفته آینده به بانکها ابلاغ میشود
رئیس کل بانک مرکزی وام ۸۰ میلیونی خرید مسکن ابتدای هفته آینده به بانکها ابلاغ میشودرئیس کل بانک مرکزی ضمن با اشاره به افزایش وام مسکن در شورای پول و اعتبار جزئیات آن را تشریح و گفت این مصوبات ابتدای هفته آینده به همه بانکها ابلاغ می شود و از زمان ابلاغ آن بانکها میتوانند اینرونمایی بانک مرکزی از رشد حجم پایه پولی
رونمایی بانک مرکزی از رشد حجم پایه پولی اقتصاد > اقتصاد کلان - مهر نوشت بانک مرکزی با تاکید بر اعمال سیاست مهار تورم و همچنین کنترل حجم نقدینگی اعلام کرد پایه پولی کشور در سال گذشته ۱۴ درصد رشد کرد بانک مرکزی با تاکید بر مهار رشد نقدينگي و افزايش پوشش آمارهاي پوليرئیس کل بانک مرکزی آمریکا: رشد اقتصاد ناامید کننده آمریکا ارزش بازارهای سهام را کاهش داد
رئیس کل بانک مرکزی آمریکا رشد اقتصاد ناامید کننده آمریکا ارزش بازارهای سهام را کاهش دادرئیس کل بانک مرکزی آمریکا اعلام کرد تا پایان سال جاری نرخ سود بانکی آمریکا را افزایش میدهد این اعلام و افزایش احتمال تعویق زمان تعیین شده برای افزایش نرخ بهره بانکی باعث کاهش ارزش شاخص های با-
گوناگون
پربازدیدترینها