واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: آب سیاه چشم دومین عامل شیوع نابینایی در کشور شناخته شد
رییس نخستین کنگره بین المللی تازه های گلوکوم در مشهد گفت: بیماری گلوکوم یا آب سیاه چشم دومین عامل شیوع نابینایی در کشور شناخته شده است.
آفتاب : دکتر میرنقی موسوی در حاشیه این کنگره در گفت و گو با خبرنگاران افزود: پس از "کاتاراکت" یا آب مروارید که شایع ترین علت نابینایی در کشور شناخته شده است بیماری گلوکوم دومین عامل نابینایی می باشد.
وی با بیان اینکه بیماری گلوکوم افراد دارای بیش از 40 سال را تهدید می کند گفت: این بیماری بدون سر و صدا ایجاد شده و اغلب مبتلایان به این بیماری زمانی مراجعه می کنند که عصب بینایی چشم آنان آسیب جدی دیده است.
وی اظهار کرد: علت نامگذاری آب سیاه به دلیل سرنوشت شوم این بیماری و از دست دادن دید بیمار بر اثر فشار بسیار چشم است که غیر قابل برگشت می باشد.
به گفته وی در آب مروارید عدسی چشم سفید شده و شبیه مروارید می گردد.
این متخصص بیماریهای چشم افزود: آسیب عصب بینایی که بر اثر آب سیاه و زیاد بودن فشار چشم ایجاد می شود غیر قابل برگشت است و اقدامات درمانی، دید را به بیمار برنمی گرداند و فقط مانعی برای پیشرفت بیماری است.
موسوی روش های درمان بیماری گلوکوم را شامل درمان دارویی، درمان های جراحی و لیزر عنوان کرد.
رییس بیمارستان تخصصی چشم خاتم الانبیا (ص) مشهد گفت: این بیماری با بکارگیری روش های تصویربرداری خاص در مراحل اولیه قابل تشخیص است و درمان های مفید و لازم باعث می شود که بیمار بینایی خود را از دست ندهد.
موسوی فاکتورهای ژنتیکی و وجود سابقه خانوادگی، ضربه های وارده به چشم، التهابات داخل چشم به دلیل بیماریهای عفونی و التهابی و مصرف داروهای کورتن چشمی مانند "بتامتازون" را از عواملی دانست که در بیماری گلوکوم نقش دارند.
به گفته وی، علم چشم پزشکی و کاربرد تجهیزات آن روز به روز در حال تکامل است و اگر جامعه چشم پزشکی کشور همگام با این تغییرات حرکت نکند قطعا عقب خواهند ماند.
وی افزود: در کنگره بین المللی تازه های گلوکوم که اکنون در حال برگزاری است، راههای تشخیص و علائم بیماری گلوکوم و روش های پاراکلینیکی جدید که در تشخیص زودرس این بیماری موثرند مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
نخستین کنگره بین المللی تازه های بیماری گلوکوم همزمان با هشتمین همایش سالانه بیمارستان تخصصی چشم خاتم الانبیا (ص) مشهد که توسط گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شده است تا هشتم خرداد ماه ادامه دارد.
در طول سه روز برگزاری کنگره مزبور مباحث مربوط به تشخیص، درمان و پیشگیری از بیماری گلوکوم و سایر بیماریهای چشمی با حضور متخصصان برجسته علم چشم پزشکی از ایران و کشورهای آمریکا، آلمان و ایتالیا مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
تاریخ انتشار: ۰۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۲:۴۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 151]