تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نـادانى، مايـه مرگ زندگان و دوام بدبختى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844643842




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خودروهای کم مصرف در صف گرانی


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: بنزین گران شده و نگرانی برای گرانی های بیشتر میان مردم شدت گرفته است.در این میان خودروسازان نیز که نشان داده اند هر بار به دنبال افزایش قیمت خودروها هستند به نظر می رسد با گرانی بنزین و گاز فرصت خوبی پیدا کرده اند تا گرانی خودروهای تولید داخل به خصوص خودروهای دوگانه سوز و کم مصرف را کلید بزنند.

به گزارش تراز ، بنزین گران شده و نگرانی برای گرانی های بیشتر میان مردم شدت گرفته است.در این میان خودروسازان نیز که نشان داده اند هر بار به دنبال افزایش قیمت خودروها هستند به نظر می رسد با گرانی بنزین و گاز فرصت خوبی پیدا کرده اند تا گرانی خودروهای تولید داخل به خصوص خودروهای دوگانه سوز و کم مصرف را کلید بزنند. این در حالی است که بازار خودرو هنوز در رکود به سر می برد و حتی نزدیک شدن فصل تابستان نیز نتوانسته این رکود را به نوعی بشکند.

بالاخره چه کسی مسئول نرخ گذاری خودروهاست؟

در این میان هنوز تکلیف قیمت گزاری خودرو های تولید داخل مشخص نیست و در حالی که چند وقت پیش وزیر صنعت که بارها ثابت کرده طرفدار پر و پا قرص خودروسازان است ، نامه ای به روحانی و معاون اولش جهانگیری نوشت و درخواست آزاد سازی نرخ گذاری خودرو ها را داد و این صتعت را غیر انحصاری خواند، اما شورای رقابت مصرانه معتقد است که این صنعت کاملا انحصاری است و باید زیر نظرشورای رقابت تعیین قیمت شود.

در این میان شورای حمایت هم وارد کارزار قیمت گذاری خودرو شده و می گوید: طبق قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت قیمت‌گذاری کالا و خدمات با دولت است که براساس ماده 20 این الحاقیه دولت مسئول قیمت‌گذاری بازارهای انحصاری نیز شناخته شده است. به این ترتیب قیمت‌گذاری خودرو نیز به عنوان یک کالای انحصاری در چارچوب وظایف دولت قرار گرفته و طبیعتاً از دستور کار شورای رقابت خارج می‌شود.

این گفته به منزله آن است که سازمان حمایت به عنوان بازوی کارشناسی شورای اقتصاد، مانند سال‌های گذشته باید قیمت خودرو را تعیین کند. زمانی که سازمان حمایت عهده‌دار قیمت خودرو بود هیچ زمان خودروسازان در مقابل درخواست افزایش قیمت با پاسخ منفی مواجه نمی‌شدند.
اما حدود چهارسال پیش شورای رقابت در این بخش ورود جدی پیدا کرد و این صنعت را در فهرست صنایع انحصاری برد لذا خودروسازان موظف شدند هر گونه افزایش قیمتی را با این شورا هماهنگ کنند. یکی از دلایلی که باعث شده مجدداً اسم سازمان حمایت برای قیمت‌گذاری خودرو سر زبان‌ها بیفتد،‌به رغم کارشناسان، فشار خودروسازان است.

 ایران خودرو و سایپا معتقدند صنعت خودرو انحصاری نیست و بیش از 27 سازنده خودرو در کشور وجود دارد اما این شرکت‌ها که بیشتر مونتاژکار هستند کمترین سهم بازار را دارند لذا به اعتقاد کارشناسان نباید در انحصاری بودن صنعت خودرو تردید کرد. از سویی خودروسازان در حالی از مخالفت شورای رقابت در رشد قیمت‌هایشان سخن می‌گویند که طی ماه‌های گذشته شاخص کیفی آنها نیز کاهش داشته است.حالا اما در حالی که درگیری خا بر سر قیمت گذاری خودرو های تولید داخل ادامه دارد، گرانی بنزین هم بر سردرگمی بازار دامن زده است.

چه خودرویی بخریم به صرفه تر است؟

با افزايش قيمت بنزين، حالا اين سوال مطرح است كه كدام خودروي ايراني از نظر مصرف سوخت به صرفه‌تر هستند. از طرفي براساس نظر بسياري از كارشناسان چاره كاهش مصرف سوخت خودروها در ايران براي كوتاه مدت، توليد خودروهاي كم مصرف است. با توجه به شرايط جديد، مشتريان خودرو در ايران در كنار دقت به مدل خودرو بايد حواسشان به موتور استفاده شده در خودرو هم باشد. مخصوصا اينكه يك مدل يكسان مانند سمند يا پژو 405 از موتورهاي مختلفي استفاده مي‌كنند كه يك موتور پر مصرف و يك موتور كم مصرف‌تر است.  

به عنوان مثال هم اكنون (پژو 405 با موتور xu7) يكي از محصولات پر تيراژ ايران خودرو است. طبق اعلام وزارت نفت اين خودرو در 100 كيلومتر حدود 13 ليتر مصرف دارد. حال اگر خودرو ماهي هزار كيلومتر راه را بپيمايد صاحب پژو 405 بايد حدود 130 هزار تومان پول بنزين بدهد در صورتي كه اگر مصرف اين خودرو مانند استاندارد جهاني هفت ليتر بود اين عدد چيزي در حدود 70هزار تومان مي‌شد اين محاسبه ساده به اين معني است كه مصرف كننده ايراني پژو 405 با قيمت فعلي بنزين، سالانه بايد حدود 600 هزار تومان پول اضافي بدهد چون خودروسازان ايراني خودروهایي با موتورهای پر مصرف توليد مي‌كنند.
 
بر اساس آمار شركت بازرسي كيفيت و استاندارد ايران ام. ‌وي. ‌ام چيني، كم‌مصرف‌ترين خودروی سواري كشور در حال حاضر محسوب مي‌شود. البته كيفيت اين خودرو در كنار ايمني‌اش هم در ارزيابي‌هاي كيفي و ايمني بسيار پايين است. به گزارش اقتصادي نيوز، بر اين اساس ام. ‌وي. ‌ام در مسير شهري 7. 85 و در مسير اتوبان 4. 57 و به صورت تركيبي 5. 78 ليتر بنزين در هر 100 كيلومتر مي‌سوزاند كه در هر سه بخش، اين خودرو كم‌مصرف‌ترين محصول داخلي محسوب مي‌شود.

 اما در مورد ساير خودروهاي سواري كشور، در مسير شهري تندر90 بعد از ام. ‌وي. ‌ام كم‌مصرف‌ترين خودروهاي سواري كشور هستند. از محصولات ايران‌خودرو، كم‌مصرف‌ترين خودرو در مسيرهاي تركيبي تندر90 اين شركت بوده و بعد از آن نيز پژو206 و رانا وسمند مجهز به موتور EF7 و پژو 405 و پارس مجهز به موتور tu5، خودروهاي كم مصرف اين شركت هستند. پر مصرف‌ترين محصولات اين شركت هم خودروهايي هستند كه از موتور خانواده xu7 استفاده مي‌كنند.

 اين موتور در ايران خودرو شامل سه تيپ L3، L4 و XUM است. هم اكنون برخي تيپ‌هاي سمند، پژو پارس و پژو 405 از اين مدل موتور استفاده مي‌كنند كه به‌نظر مي‌رسد با افزايش قيمت سوخت تقاضا براي اين خودروها كاهش بايد. در ميان محصولات پرتيراژ گروه سايپا شامل پارس خودرو و سايپا تندر 90 كم مصرف‌ترين محصول است. باقي محصولات پر تيراژ اين گروه از موتور پرايد يا نمونه بهينه سازي شده اين موتور كه بر روي تيبا استفاده مي‌شود بهره مي‌برند. اين موتور با توجه به قدرت توليدي اش، موتور پر مصرفي محسوب مي‌شود و داراي تكنولوژي بشدت قديمي است.
 
موتور پرايد در تيپ‌هاي مختلف داري 1300 سي سي حجم و قدرت توليدي 69 اسب بخار است. اين موتور با اينكه قدرت كمي توليد مي‌كند اما در 100 كيلومتر( مسير شهري) بالاي 9 ليتر مصرف سوخت دارد. اگر اين موتور را با موتور تندر 90 با حجم 1600 سي سي و قدرت 110 اسب بخار كه 8 ليتر در مسير شهري مصرف مي‌كند مقايسه كنيم مشخص خواهد شد موتور پرايد تا چه اندازه قديمي و پر مصرف نسبت به قدرت توليدي اش است. البته اگر نسبت مصرف سوخت اين موتور را نسبت به قدرت آن ارزيابي نكنيم اين موتور از نظر مصرف سوخت، متوسط ارزيابي مي‌شود. بر اساس بررسي ميزان مصرف سوخت در مسير شهري در 100 كيلومتر ام‌. وي. ‌ام (7. 85) ليتر، تندر 90 (8. 98) ليتر، پرايد (9. 15) ليتر، مگان 1600 سي‌سي (9. 22) ليتر، پژو 206 با موتور TU5 (9. 68) ليتر، مزدا3 (9. 85) ليتر، پژو پارس با موتور XU7 (12. 15) ليتر، سمند معمولي با موتور XU7 (12. 36) ليتر، سورن با موتور XU7 (12. 53) ليتر، پژو405 با موتور XU7 (12. 88) ليتر مصرف مي‌كنند.

طبق آمار موجود حدود 70 درصد خودروهاي شركت ايران خودرو از موتورهاي پرمصرف استفاده می‌كنند. اما گذشته از اين تفاوت به نظر مي‌رسد افزايش قيمت بنزين سبب شود قيمت خودروهاي پر مصرف كمي كاهش يابد. در اين باره کارشناسان بازار خودرو به نوعی معتقدند كه با افزايش قيمت بنزين خودروها كم مصرف‌تر گران‌تر خواهند شد. و البته ممكن است در بازار كمي حالت ركود ايجاد شود. با اين همه كارشناسان معتقدند شوك مقطعي خواهد بود و به خاطر نبود حمل‌ونقل عمومي‌مناسب دوباره تقاضا به سمت استفاده از خودرو‌هاي شخصي سوق مي‌يابد.
در  هر حال آنچه از نظر بسياري قطعي به نظر مي‌رسد افزايش تقاضا براي استفاده از خودروهاي كم مصرف داخلي است، از طرفي بر اساس نظر بسياري از كارشناسان چاره كاهش مصرف سوخت خودروها در ايران براي كوتاه مدت، توليد خودروهاي كم مصرف است.

بی تردید، با ورود خودروي كم مصرفي كه تيراژ بالايي داشته باشد تا حدودي مشكل مصرف بنزين و حالت بحراني آن كاهش مي‌يابد، اما سوال اصلی اینجاست که چه زماني خودروی كم مصرف كه طبق استانداردهاي جهاني است توليد مي‌شود و آیا در صورت تولید این خودرو مي‌تواند در ايران، اتومبيلي مردمي شود؟باید منتظر روزهای آینده و تحرکات خودرو سازان بود و دید آیا دوباره ساز گرانی خودرو نواخته می شود یا خیر؟


منبع: شفاف



پنجشنبه 7 خرداد 1394 ساعت 13:11





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن