محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852965208
اقبال بیشتر دختران دهه ۷۰ و پسران نیمهدوم دهه ۶۰ به ازدواج/ آمارهایی درباره ازدواج موقت
واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
اقبال بیشتر دختران دهه ۷۰ و پسران نیمهدوم دهه ۶۰ به ازدواج/ آمارهایی درباره ازدواج موقت
با وجود افزایش سن ازدواج، همچنان بیشترین میزان ازدواج متعلق به دختران ۲۴-۲۰ ساله و پسران ۲۹-۲۵ ساله است.
سایت مهرخانه نوشت: چندی پیش رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور از کاهش درصد ازدواج و افزایش طلاق در سال 93 نسبت به سال 92 خبر داد. احمد تویسرکانی گفت: "در سال 93، 712 هزار و 875 ازدواج ثبت شده که این رقم نسبت به سال 92 شش درصد کاهش داشته است. در سال 93، 163 هزار و 228 طلاق ثبت شده که این رقم نسبت به سال 92، 2/9 درصد افزایش داشته است." در واقع حالا میتوانیم بگوییم سالهای سال است که خبرها و آمارها حاکی از روند افزایشی طلاق و کاهشی ازدواج است و دیگر صحبت از این روندهای نسبتاً ثابت، تعجب جامعهشناسان و کارشناسان اجتماعی را برنمیانگیزد. برخی آن را طبیعی و محصول فرآیند مدرنشدن زندگی امروزی دانسته و معتقد به حلوفصل خودبهخودی آن هستند و برخی آن را غیرطبیعی، خطرناک، پرآسیب و نیازمند مداخله دولتی و غیردولتی میدانند.
آنچه اما در این میان با سرعت به راه خود ادامه میدهد، فرآیند کاهش ازدواج و افزایش طلاق است که با هر دلیل و هر پیامدی هر روزه اتفاق میافتد. تقریباً در بیشتر خانوادهها دختر یا پسری مجرد و ازدواجنکرده بهچشم میخورد؛ همانطورکه برای مثال زدن از طلاق، دیگر نیازی به فکرکردن نیست. اگر در هر خانواده موردی از زن و مرد مطلقه نباشد، قطعاً در اقوام درجه یک موردی پیدا میشود.
اشاره به آمارهای توصیفی و زمینهای ازدواج و طلاق از زبان مسئولین، بخشی از تلاش برای پیداکردن دلایل و علل این روندهای کاهشی و افزایشی است. روندهایی که لزوماً متأثر از دلایل زمینهای نیستند.
سن و ازدواج
رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اظهار کرد: "بیشترین ازدواج در مردان در رده سنی 25 تا 29 سال و در زنان در رده سنی 20 تا 24 سالگی بوده است. بیشترین طلاقها نیز در مردان مربوط به رده سنی 30 تا 34 سال و برای زنان مربوط به رده سنی 25 تا 29 سال بوده است."
آمارها بیشترین میزان طلاق را در 5 ساله اول زندگی مشترک نشان میدهند. بنابراین پرواضح است که نسبت بیشترین میزان طلاق دقیقاً در گروه سنی باشد که قبل از آن بیشترین میزان ازدواج روی داده است، اما نکته قابل توجه در این میان آن است که با وجود افزایش سن ازدواج، همچنان بیشترین میزان ازدواج در گروه سنی پایینی برای دختران (24-20) و پسران (29-25) روی میدهد.
این مسئله نشاندهنده دو نکته مهم است: اولاً، آنکه ازدواج در سنین پایین راحتتر و آسانتر انجام میگیرد- در شرایط تقریباً مساوی به لحاظ وضعیت اجتماعی و اقتصادی- و ثانیا،ً آنکه اقبال دختران دهه 70 و پسران نیمه دوم دهه 60 به ازدواج بیش از گروههای سنی قبل است.
تحصیلات و ازدواج
تویسرکانی همچنین درباره بیشترین ازدواج ثبتشده از لحاظ سطح تحصیلات گفت: "69 درصد از مردانی که ازدواج کردهاند دیپلم و پایینتر از آن و 30 درصد آنها تحصیلات دانشگاهی داشتهاند که این رقم درباره زنان به ترتیب 67 و 31 درصد بوده است."
در واقع میزان تحصیلات گروههایی که بیشترین ازدواج را داشتهاند، تا حدودی سؤالبرانگیز و قابل تأمل است. چرا ازدواج در قشر تحصیلکرده کمتر اتفاق میافتد؟ آیا تحصیلات میتواند علتی برای ازدواجنکردن باشد؟ یا اساساً تحصیلات یک متغیر گمراهکننده است و در واقع عدم توانایی برای ازدواج و کار، جوانان را به فکر ادامه تحصیل میاندازد؟
البته باید اشاره کرد که بخشی از این آمار میتواند ناشی از ازدواجهایی در سنین قبل از اتمام تحصیلات کارشناسی باشد که موجب میشود به ناچار تحصیلات شخص در هنگام عقد، دیپلم ذکر شود؛ ولو اینکه یک ترم تا تمامشدن تحصیلات کارشناسیاش باقی مانده باشد.
اما به هر روی سؤال اصلی در جای خود باقی میماند. چرا تحصیلکردهها آمار کمتری را در میان متأهلها به خود اختصاص میدهند؟ سؤالی که البته اثبات فرضیه آن و بررسی تأثیر واقعی آن در بحث ازدواج نیازمند پژوهش و تحقیق علمی است.
تحصیلات و طلاق
احمد تویسرکانی همچنین گفت که 69 درصد از افرادی که متارکه کردهاند دیپلم و پایینتر از آن و 14 درصد از این افراد تحصیلات دانشگاهی داشتهاند.
در بحث طلاق نیز نمیتوان لزوماً تحصیلات را عاملی برای طلاق در نظر گرفت؛ زیرا بیشترین ازدواجها در میان دیپلمهها اتفاق افتاده و به تبع آن، این گروه سهم بیشتری در طلاق دارند، اما به هر حال تأثیر تحصیلات در میزان طلاق نیز به عنوان یک عامل و فرضیه قابل پژوهش است.
ازدواج موقت و آمارها
تویسرکانی اظهار کرد: "در سال 93، 215 مورد ازدواج موقت ثبت شده که این رقم نسبت به سال 92، 29 درصد کاهش داشته است."
متأسفانه عدم وجود سازوکارهای قانونی جدی و سخت برای ثبت ازدواج موقت و به نوعی رهاشدگی آن از طرف قانون و مسئولین، بررسی کاهش یا افزایش، میزان و نوع افراد درگیر با آن و در نهایت علت رجوع به آن را به یک علامت سؤال بزرگ تبدیل کرده است. آمارهای رسمی و دقیقی از واقعیت آن وجود ندارد و گمانهزنیها بسیار کلی و غیرقابل استناد است. به همین دلیل، این کاهش میتواند ناشی از عدم ثبتشدگی بیشتر ازدواجهای موقت باشد. با توجه به تبعات ازدواج موقتهای ثبتنشده برای زنان و کودکان، بهواقع لازم است تدابیری برای ثبت و ضبط دقیق آمارهای آن اندیشیده شود.
بیشترین علل طلاق
وی همچنین گفت که بارزترین علل طلاق مربوط به دخالت خانوادهها، اعتیاد به مواد مخدر و مشروبات الکلی، ترک زندگی و عدم تحقق شروط ضمن عقد بوده است.
متأسفانه همچنان اعتیاد و تبعات آن به عنوان اصلیترین عامل مستقیم و غیرمستقیم طلاق مطرح میشود. البته دلایل کلی دیگری هم در هنگام طلاق برای ثبت آن ذکر میگردد که در نهایت در آمار لحاظ نمی شود، اما باید اشاره کرد سیر افزایش طلاق در جامعه ما در سالهای اخیر ناشی از دلایل چندگانه و چندبعدی است که تحولات اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی را در سطح خرد و کلان شامل میشود.
نرخ ازدواج و طلاق در شهرها
در نهایت مدیرکل آمار و اطلاعات جمعیتی سازمان ثبت احوال کشور با اشاره به اینکه نرخ ازدواج در کشور 9.3 در هزار نفر است، تصریح کرد: "بر این اساس استان کردستان با نرخ 12.5 درصد، اردبیل با 12.3 درصد و زنجان با 11.8 درصد بیشترین ازدواج؛ و البرز با نرخ 6.9 درصد، تهران با نرخ 7 درصد و کرمان با 7.7 کمترین واقعه ازدواج در آنها به ثبت رسیده است."
علیاکبر محزون خاطرنشان کرد: "در سال 93 ،163 هزار و 572 مورد واقعه طلاق به ثبت رسیده که این میزان در شهرها 149 هزار و 647 و در روستاها 13 هزار و 935 مورد بوده است."
میزان طلاق به تفکیک استانها، روستا و شهر، راه خوبی برای گمانهزنی در رابطه با بیشترین و کمترین میزان ازدواج نیست؛ چراکه اولاً باید به صورت نسبتی در رابطه با میزان ازدواج در شهر مربوطه مورد بررسی قرار بگیرد، ثانیاً افراد مدام در حال مهاجرت هستند و ممکن است در شهری ازدواج کرده و در شهر دیگری طلاق بگیرند. چنانکه مثلاً سیر خالیشدن روستاها از سکنه جوان در سالهای اخیر به ارائه آمارهای پرخطا در این راستا دامن میزند.
گرچه در مورد ازدواج میتوان وجود شهرهایی با ساختارهای سنتیتر را از دلایل افزایش میزان ازدواج در آن شهرها دانست، اما در هر حال باید توجه داشت مسئله ازدواج و طلاق در کشور ما دارای یک موج عمومی و کلی شده است که بسیار بیش از آنکه متأثر از ساختاری سنتی شهرها و روستاها باشد، تحتتأثیر ابعاد بزرگتری مانند رسانه و اموزش و شرایط اقتصادی و فرهنگی است. مطلب فوق مربوط به سایر رسانهها میباشد و خبرگزاری فارس صرفا آن را بازنشر کرده است. بازگشت به صفحه نخست گروه فضای مجازی انتهای پیام/
94/03/07 - 00:45
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]
صفحات پیشنهادی
مدیرکل سلامت و خانواده وزارت بهداشت: طلاق در کشور بر ازدواج پیشی گرفته است / تعداد دختران و پسران مجرد رو به ا
مدیرکل سلامت و خانواده وزارت بهداشت طلاق در کشور بر ازدواج پیشی گرفته است تعداد دختران و پسران مجرد رو به افزایش استمدیرکل سلامت و خانواده وزارت بهداشت گفت در کشورمان میزان طلاق بر ازدواج پیشی گرفته به طوری که به همان میزان که روند ازدواج کاهش یافته روند طلاق در حال افزایش استاجرای برنامه ازدواج سالم در کشور/ جمعیت پسران از دختران پیشی گرفته است
اجرای برنامه ازدواج سالم در کشور جمعیت پسران از دختران پیشی گرفته است تهران - ایرنا - رئیس اداره سلامت جوانان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با اشاره به وجود حدود 20 میلیون جوان 18 تا 29 سال در کشور از اجرای برنامه ازدواج سالم برای جوانان خبر داد و گفت 2 5 درصد جوانان سوء مکدام مناطق تهران بیشترین و کمترین دختران و پسران جوان را دارند؟
کدام مناطق تهران بیشترین و کمترین دختران و پسران جوان را دارند جامعه > خانواده - تسنیم نوشت رئیس خانه شهریاران جوان در تشریح برنامههای شهرداری در هفته جوان مناطقی که بیشترین و کمترین دختران و پسران جوان را دارند اعلام کرد محمد ابویی در نشست خبری امروز خود باچرا دختران امام کاظم (ع) ازدواج نکردند؟
چرا دختران امام کاظم ع ازدواج نکردند اینکه آیا دختران حضرت همه مجرد بودند یا خیر و اینکه دلیل این اتفاق صرفاً اختناق موجود در آن عصر بود یا عوامل دیگری نیز دخیل بود یا نه تعداد فرزندانی که برای امام موسیکاظم علیهالسلام ذکر کردهاند بین ۲۷ تا ۵۶ فرزند است به روایت تاریخسخن پیامبر(ص) درباره پیامد ازدواج بخاطر زیبایی زن
تراز هر که با زنى به خاطر زیبایىاش ازدواج کند دلخواه خود را در او نبیند به گزارش تراز پیامبر خدا حضرت محمد مصطفی صلى الله علیه و آله و سلّم فرمودند هر که با زنى به خاطر زیبایىاش ازدواج کند دلخواه خود را در او نبیند و هر که با زنى به خاطر مال و ثروبیشترین و کمترین دختران و پسران تهران در کدام مناطق هستند؟
بیشترین و کمترین دختران و پسران تهران در کدام مناطق هستند رئیس خانه شهریاران جوان در تشریح برنامههای شهرداری در هفته جوان مناطقی که بیشترین و کمترین دختران و پسران جوان را دارند اعلام کرد به گزارش نامه نیوز محمد ابویی در نشست خبری امروز خود با اصحاب رسانه به برنامههای شهرداریباورهای نادرست اما رایج ایرانی ها درباره ازدواج
باورهای نادرست اما رایج ایرانی ها درباره ازدواج شما که در آستانه ازدواج هستید آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که چرا قصد ازدواج دارید مطمئنا پاسخ به این سوال چرایی می تواند بر چگونگی ازدواج شما اثر بگذارد شما که در آستانه ازدواج هستید آیا تا به حال به این موضوع فک10 نکته درباره ازدواج با زنان و مردان بیوه
سبک زندگی 10 نکته درباره ازدواج با زنان و مردان بیوه ازدواج مـجدد به نوبه خود کمی ترس آور است اما زمانیکه فردی با کسی ازدواج می کند که همسر اولش فوت شده دچار درگیری های بسیار زیاد احساسی مشکلات روزمره زنـــدگی و نیز می شود رسول اكرم صلى الله عليه و آلهنکتههای باریکتر از مو برای شناخت بیشتر در آشنایی پیش از ازدواج
نکتههای باریکتر از مو برای شناخت بیشتر در آشنایی پیش از ازدواج یک مشاورخانواده گفت در مراحل پیش از ازدواج افراد به شیوههای گوناگون باهم آشنا میشوند شیوه آشنایی آنها مهم است اما مهم تر از آن روندی است که زوجها قبل از ازدواج طی میکنند و برای زندگی مشترک آماده میشوند ۱۳۹۴کانون قدرت جهانی در دهه های آینده به سمت جمعیت بیشتر حرکت می کند
عرفانی کانون قدرت جهانی در دهه های آینده به سمت جمعیت بیشتر حرکت می کند شناسهٔ خبر 2586945 - پنجشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵ ۰۴ استانها > همدان همدان - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت کانون قدرت جهانی در دهه های آینده به سمت و سویی می رود که جمعیتی بیشتر و با کیفیپیش از ازدواج درباره این موضوعات گفتگو کنید
پیش از ازدواج درباره این موضوعات گفتگو کنید وارد شدن به زندگی مشترک ورود به دنیایی دو نفره است که در آن مدام باید در حال توافق و کنار آمدن با مسائل مختلف باشید و کلید موفقیت در این کار هم تنها یک چیزی است که گفتگو نام دارد به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران و بههرآنچه باید درباره سه دهه برنامهریزی جابهجایی «پایتخت» بدانید! |اخبار ایران و جهان
هرآنچه باید درباره سه دهه برنامهریزی جابهجایی پایتخت بدانید قرار است پایتخت سیاسی و اداری از تهران نقل مکان کند نه چیز دیگری یعنی قانون گذار تاکید دارد که جابجایی انبوه مراکز فرهنگی اقتصادی آموزشی نهادهای نیمه دولتی و در دستور کار نیست و همه این مراکز در کنار کارخانهنکتههای باریکتر از مو درباره ازدواج
نکتههای باریکتر از مو درباره ازدواجتاریخ انتشار پنجشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۳ ۳۵ یک مشاورخانواده گفت در مراحل پیش از ازدواج افراد به شیوههای گوناگون باهم آشنا میشوند شیوه آشنایی آنها مهم است اما مهم تر از آن روندی است که زوجها قبل از ازدواج طی می&نمایشگاه کالاهای ایرانی برای ازدواج آسان درحال برگزاری است
با تخفیف تا30 درصدی در محل مصلی جنوبی تهران نمایشگاه کالاهای ایرانی برای ازدواج آسان درحال برگزاری است خبرگزاری پانا نمایشگاه کالاهای جهیزیه زوجهای جوان در راستای سیاستهای کلان برای ترغیب ازدواج جوانان با تخفیف ۱۰ تا ۳۰ درصدی از امروز تا ۹ خرداد در جنوب مصلای تهران برپاستچند درصد از جوانها ازدواج را اولویت زندگی شان می دانند؟
چند درصد از جوانها ازدواج را اولویت زندگی شان می دانند جامعه > خانواده - دنیای اقتصاد نوشت محمد اسماعیل مطلق مدیرکل سلامت خانواده وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت «6 میلیون و 600 هزار دختر 15 تا 49 ساله ایرانی در سن باروری ازدواج نکردهاند »تخفیف 10 تا 30 درصدی اقلام جهیزیه برای زوجهای جوان در نمایشگاه ازدواج آسمانی
تخفیف 10 تا 30 درصدی اقلام جهیزیه برای زوجهای جوان در نمایشگاه ازدواج آسمانینمایشگاه ازدواج آسمانی در آستانه هفته جوان و با هدف ایجاد زمینه های ازدواج آسان برای جوانان با حضور جمعی از نمایندگان مجلس نمایندگانی از خانه کارگر دبیر ستاد بزرگداشت هفته جوان و نمایندگان اتاق اصنافسرقت از 2000 متقاضی ازدواج در سایت همسریابی
سهشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۶ ۲۶ رئیس مرکز مبارزه با جرایم ملی و سازمان یافته پلیس سایبری کشور از شناسایی و دستگیری گرداننده یک سایت غیر قانونی همسریابی خبر داد و گفت متهم اطلاعات حساب حدود 2000 متقاضی ازدواج را به سرقت برده بود به گزارش سرویس انتظامی خبرگزاری دانشجویان ایران-
گوناگون
پربازدیدترینها