تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 3 فروردین 1404    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):به وسيله من هشدار داده شديد و به وسيله على عليه ‏السلام هدايت مى‏يابيد و به وسي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1868382442




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گلایه مسجدی مهران رجبی از برخی فیلمسازان


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
گلایه مسجدی مهران رجبی از برخی فیلمسازان
استقبال از دهه تکریم و غبارروبی مساجد
گلایه مسجدی مهران رجبی از برخی فیلمسازان مهران رجبی با اشاره به نقش مهم سینما در ترویج فرهنگ حضور در مسجد گفت: اگر فیلمی اسپانسر داشته باشد، فیلمساز به هر نحوی که می‌شود کالای اسپانسر را در فیلم می‌گنجاند اما برای نشان دادن یک سکانس مذهبی بهانه‌جویی می‌کند.


 
به گزارش فرهنگ نیوز، از 20 تا 29 شعبان به «دهه تکریم و غبارروبی مساجد» موسوم است و شعار امسال این دهه از سوی مرکز رسیدگی به امور مساجد، «آینده را با جوانانمان از مسجد بسازیم» تعیین شده است.
 
به همین مناسبت، مهران رجبی بازیگر پرکار سینما و تلویزیون در گفت‌وگو با ستاد خبری دهه تکریم و غبارروبی مساجد، نوع تربیت خانوادگی را مهمترین عامل در حضور و یا عدم‌حضور افراد در مساجد عنوان کرد و گفت: در این زمینه بیش از آنکه تبیلغات اثرگذار باشد، تربیت خانوادگی مهم است. اگر در خانواده‌ای والدین اهل مسجد باشند، فرزندان نیز برای رفتن به مسجد ترغیب می‌شوند.
 
وی با تأکید بر اینکه جایگاه رفیع مسجد در اندیشه مسلمانان نهادینه شده است، افزود: حرمت و جایگاه ویژه مسجد باعث شده است اغلب بناهای تاریخی ما مساجدی باشند که در گذشته و با بکارگیری هنرهای ناب اسلامی ساخته شده‌اند.
 
این هنرپیشه تلویزیون ضمن تأکید بر توجه به وجود زیبایی‌های بصری در ساخت مسجد، گفت: هنرهایی مانند خط نسخ و ثلث و کاشی‌کاری در ارتباط با مساجد اختراع شدند و پس از اندکی به شکوفایی رسیدند.
 
رجبی افزود: در کنار خیرین مسجدساز، باید افراد خیری نیز برای زیباسازی مساجد حضور داشته باشند. کاربرد هنرهای اسلامی در ساخت مساجد سبب می‌شود علاوه بر فضای عرفانی، مسجد به یک مکان برای تجلی هنر اسلامی تبدیل شود.
 
وی با بیان اینکه رفت‌وآمد و حضور مداوم در مسجد بر حفظ سلامت روانی افراد و به تبع آن بر حفظ سلامت روانی شهر تاثیر مثبت دارد، اظهار داشت: غالباً افرادی که اهل مسجد هستند از یک نوع مرام و رفتار خاص خوب مذهبی بهره‌مند هستند و این مهم بر تعاملات آنان با دیگران نیز اثرگذار است.
 
رجبی تهاجم فرهنگی را یکی از دلایل عدم‌حضور مردم بخصوص جوانان در مساجد دانست و ادامه داد: جوان ایرانی تا زمانی که خطر تهاجم فرهنگی را احساس نکند، به سمت مسجد نمی‌آید اما به محض احساس این خطر، مساجد ما مملو از حضور آنان خواهد شد.
 
این هنرمند مردمی در ادامه با تأکید لزوم فرهنگ‌سازی در حوزه مسجد، به نقش مهم هنر و سینما اشاره کرد و گفت: اگر فیلمی اسپانسر داشته باشد، فیلمساز به هر نحوی که می‌شود کالای اسپانسر را در فیلم می‌گنجاند اما برای نشان دادن یک سکانس مذهبی بهانه‌جویی می‌کند؛ این یک ضعف بزرگ است.
 
رجبی اضافه کرد: در جشنواره فیلم فجر، در بسیاری آثار نه تنها نگاه فرهنگی حاکم نبود بلکه توهین‌های زبانی رایج بود. اگر فیلمساز بخواهد می‌تواند به راحتی با استفاده از ابزاری که در اختیار دارد سکانس‌های مذهبی و دینی را در فیلم جا دهد؛ به عنوان نمونه در فیلم «خیلی دور خیلی نزدیک» چهارده‌بار صلوات فرستاده شد، بدون اینکه به ریتم فیلم آسیب برسد!
 
وی با بیان اینکه مسجد بهترین پایگاه اسلام است، بر ضرورت برنامه‌ریزی‌های فرهنگی در مساجد اشاره کرد و گفت: مسجد بهترین پایگاه برای امور فرهنگی و تبیین جهان‌بینی اسلامی است، البته نباید پرداختن به مسائل فرهنگی ضربه‌ای به قداست و حرمت مسجد وارد کند.
 
رجبی در پایان خاطرنشان کرد: با برگزاری کلاس‌های پرورشی و تربیتی در فضای مسجد می‌توان علاوه بر برخورداری از مواهب آن، در پرورش ذهنی کودکان نیز گام بلندی برداشت.
 
* خاطره‌‌ای از عجیب‌ترین مسجد مکزیک
«سهیل اسعد» از طلاب فعال حوزه علمیه در آرژانتین و از پدر و مادری لبنانی‌الاصل متولد شده است. او تا جوانی در آرژانتین بزرگ شده و سپس برای خواندن دروس حوزوی و دانشگاهی راهی لبنان و ایران شده و اینک بیش از یک دهه است که بخشی از سال را در ایران زندگی می‌کند. او شش ماه از سال در قم تحصیل می‌کند و شش ماه دیگر را در 25 کشور دنیا فعالیت فرهنگی دارد. اسعد مؤسس بیش از 15 مرکز اسلامی در اروپا و کشورهای آمریکای لاتین است.
 
وی درباره ویژگی‌های یک مسجد جذاب برای جوانان به ستاد خبری دهه تکریم و غبارروبی مساجد گفت: مسجد پایگاه دینی جوامع اسلامی است اما باید یک پایگاه جامع باشد، این جامعیت است که می‌تواند یک مسجد را به صورت ویژه مطرح کرد و بالتبع استقبال از آن بالا برود.
 
این مبلغ دینی ادامه داد: منظور از جامعیت مسجد یعنی اینکه به دیگر نیازهای نمازگزاران توجه شود، به عنوان نمونه، چندی پیش در انگلستان بودم و آنجا مسجدی وجود داشت که زمینه تفریح و ورزش را نیز برای جوانان فراهم کرده بود. به نظرم توجه به بحث تفریح یکی از بهترین عوامل برای جذاب جوانان به مسجد است.
 
خادم نمونه فرهنگ رضوی در پاسخ به پرسشی مبنی بر ویژگی‌های یک امام جماعت موفق گفت: امام همانطور که از نام و معنی آن پیداست باید پیشوا و رهبر باشد، یعنی کسی که در امور مختلف بتوان به او استناد کرد و از وی تبعیت نمود. بنابراین امام جماعت باید نسبتا شخص جامع‌الاطرافی باشد تا محل رجوع اقسام اقشار مردم باشد.
 
وی توضیح داد: امام جماعت علاوه بر داشتن اطلاعات متقن و دقیق درباره جزئیات دین و آموزه‌های دینی، باید حتما با مسائل روز حرکت کند و بتواند پاسخگوی نیازهای روز مسلمانان آن منطقه باشد تا جامعه اسلامی سردرگم نشود. قطعاً محله و منطقه‌ای که مسجد به‌روز و فعال و پویایی داشته باشد، مسلمانان آن منطقه تفاوت قابل توجهی در اخلاقیات و مشارکت‌های اجتماعی اخلاق‌محور دارند.
 
مدرس حوزه علمیه، ‌مهم‌ترین مأموریت مساجد در عصر کنونی را ارائه اسلام ناب و هدایت مسلمانان دانست و افزود: مسجد باید مأمن یک مسلمان باشد،‌ جایی که در آن احساس آرامش کند و بتواند قلب خود را جلا دهد. به نظر بنده، ‌زنده‌نگهداشتن دین در عقول و قلوب مسلمین مهم‌ترین مأموریت مسجد در برهه فعلی است.
 
اسعد بر خدمت‌رسانی به مسجد و نگهداری از خانه خدا تأکید کرد و اظهار داشت: معمولا در آمریکای لاتین یا اروپا بدین صورت است که خود مسلمانان با هزینه خودشان مسجد می‌سازند و برای آن امام می‌آورند. طبیعی است که در این حالت بیشتر بار خادمی مسجد بر عهده خودشان است. اما در ایران چون حکومت کشور اسلامی است، معمولاً مسجدها خادمان ثابت دارند و افراد شخصی و مردم کمتر در بحث خادمی مسجد حضور می‌یابند.
 
وی در پایان با ذکر خاطره‌ای از حضور در مسجد گفت: سال 2004 برای تبلیغ به شهری در شمال مکزیک رفتم. الیاس شرهان یکی از مسلمانان این شهر بود که دو دهه قبل از رفتن من به آنجا به سفارش دخترش مسجدی بنا کرده بود اما از آنجایی که تعداد خانواده‌‌های مسلمان آنجا کمتر از انگشتان دو دست بوده، کم‌کم این مسجد خالی از نمازگزار می‌شود.
 
اسعد ادامه داد: زمانی که وارد مسجد شدم، فقط یک نگهبان مسیحی و سگ او در آن حضور داشتند و مسجد هیچ نمازگزاری نداشت. من در زیرمین مسجد ساکن شدم و کم‌کم شروع کردم خانواده‌های مسلمان را شناسایی کرده و و با آن‌ها آشنا شدم. آرام‌آرام پای مسلمانان به مسجد باز شد،‌ نماز جماعت و نماز جمعه برگزار می‌شد و حتی دعای کمیل می‌خواندیم. خوشبختانه کار به جایی رسید که وقتی در سال 2007 مأموریت تبلیغی من آنجا تمام شد، آن مسجد 150 نفر نمازخوان شد و دو جوان نیز برای طلبگی و تحصیل دروس دینی جذب شدند.


منبع: فارس


94/3/6 - 15:05 - 2015-5-27 15:05:41





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 141]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن