واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: معاون درمان وزیر بهداشت: سالانه 8 میلیون نفر از مردم در بیمارستانهای دولتی بستری میشوند خبرگزاری پانا: معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینكه یكی از رویكردهای اساسی طرح تحول سلامت توجه به توسعه سیستمهای اطلاعات سلامت بود، افزود: در زمان شروع طرح تحول تنها 90 بیمارستان مجهز به سیستم ارائه اطلاعات و انتقال آن به سامانه سپاس بودند كه در حال حاضر بیش از 540 بیمارستان دولتی به این سیستم مجهز شدهاند.
۱۳۹۴ چهارشنبه ۶ خرداد ساعت 13:40
به گزارش خبرگزاری پانا، محمد آقاجانی در چهارمین همایش كشوری ارتقای مدیریت اطلاعات سلامت كه صبح امروز در دانشكده تربیت بدنی دانشگاه تهران برگزار شد اظهار داشت: زمانی كه از توسعه در عرصه سلامت صحبت میكنیم، همواره توجه به زیرساختها مطرح است و سیستم اطلاعات سلامت مهمترین زیرساخت تحول در این حوزه است.
وی گفت: زمانی كه دولت یازدهم شروع به كار كرد مردم در حوزه سلامت با مشكلات و بحران های زیادی در عرصه دارو و درمان مواجه بودند كه با توجه مقام معظم رهبری، رییس جمهور و تلاش و همت وزیر بهداشت، گام های موثری برای کاهش دغدغه های مردم در حوزه سلامت برداشته شد.
وی افزود: طرح تحول سلامت با حدود 6 ماه مطالعه از اردیبهشت ماه سال 93 آغاز شد و توانست با حمایت دولت، مجلس، مردم و ارائه دهندگان خدمات موفق شود بخشی از درد و آلام مردم را كم كند و این اقدام باعث افزایش اعتماد عمومی و به تبع آن ایجاد یك سرمایه اجتماعی برای دولت و حاكمیت شد.
دكتر آقاجانی با اشاره به اینكه همكاران در حوزه فن آوری اطلاعات وزارت بهداشت برای برطرف كردن مشكلات ثبت اطلاعات، یك برنامه ریزی 5 ساله داشتند، افزود خوشبختانه با عزم جهادی و جدیت در اجرای برنامههای طرح تحول این زمان به كمتر از یك سال كاهش پیدا كرد .
معاون درمان با بیان این که هنوز در برخی از بخش ها مشكلاتی داریم، گفت: به عنوان نمونه مشكلات سخت افزاری و نیروی انسانی به طور نسبی وجود دارد اما از نظر نرم افزاری كماكان مشكلات زیادی وجود دارد كه برنامه ریزی را دشوار می كند.
وی با اشاره به تاریخچه تكامل سیستم اطلاعات بیمارستانی در دنیا یادآور شد: انواع نرم افزارهای موجود عمدتاً برای محاسبه خدمات صورت گرفته در بیمارستانها كاربرد دارد و در آنها كمتر موضوعاتی مربوط به پرونده سلامت وجود دارد.
دكتر آقاجانی افزود: در زمینه نقص دانش فنی و نبود استانداردهای ملی می توان به سادگی با طراحی یك سامانه ملی برای انتقال اطلاعات، شاهد پیشرفت در این زمینه باشیم.
وی با اشاره به جایگاه تشكیلاتی حوزه مدارك پزشكی و نوع ارتباط آن با پرسنل افزود: متاسفانه عمده افرادی كه در بیمارستانها اطلاعات را در پرونده های كاغذی یا سیستم اتوماسیون وارد می كنند، منشی بخشها هستند و ارتباط آنها با حوزه مدارك پزشكی تعریف نشده است كه در این زمینه نیاز به بازنگری داریم.
دكتر آقاجانی طرح پرداخت مبتنی بر عملكرد بیمارستانها را یك طرح تحول بزرگ در حوزه ساختار مدیریت دانست و بیان داشت در این طرح مبنای درآمد، عملكرد و درآمد بخشهاست و وصل شدن درآمد كاركنان به درآمد بخشها یعنی اینكه به ثبت خدمات نیاز جدی داریم و واحد مدارك پزشكی نقشی به مراتب تأثیرگذارتر ایفا خواهد كرد.
وی ادامه داد: یكی از حوزههای مدیریت اطلاعات حوزه پذیرش است و باید سعی شود به اولین برخورد با مردم؛ به نوع برخورد، سرعت و دقت ثبت اطلاعات توجه شود.
دكتر آقاجانی برنامه ریزی در حوزه های ملی در زمینه مبارزه با بیماریها را مهم ارزیابی كرد و گفت: در برنامه ریزی های حوزه سلامت، ثبت دقیق تشخیص بیماری ها یك نقش محوری دارد.
وی در ادامه ضمن تشریح برنامه های حوزه معاونت درمان به اجرای 38 برنامه در سال جاری توسط این معاونت اشاره کرد و خاطرنشان كرد: در تشخیص و درمان بیماری ها، بیش از 75 درصد علل مرگ و میر بیماری هایی مانند سكته مغزی، سكته قلبی، حوادث ترافیكی و سرطان هستند.
وی افزود: اگر ثبت دقیق اطلاعات به خوبی انجام نشود مجبوریم برای برنامه ریزی ها به تخمین و محاسبات آماری روی بیاوریم كه می تواند برنامه ریزی ها را با مشكل مواجه كند. بنابراین در حال اجرای یک برنامه ریزی با الگوی ملی در زمینه بیماری ها هستیم.
دكتر آقاجانی در پایان با تأكید بر این كه سالانه 8 میلیون نفر از مردم در بیمارستانهای دولتی بستری می شوند، یادآور شد: اهمیت مدارك پزشكی در بیمارستانها می تواند از حقوق مردم و نیز حقوق ارائه دهندگان خدمت محافظت و صیانت كند. به عبارت دیگر اهمیت مدارک پزشکی به نوعی بازوی مراجع قضایی هستند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 132]