واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: رمزگشايي از كدگذاري ربيعي
نویسنده : اولاد آدم
شاعران بزرگ ايران زمين، در صحيفه ادبي و سخنسراييشان، به هر نكتهاي كه در رشد اخلاقي و بالندگي فرهنگي جامعه انساني نقشآفرين و لازم بوده است توجه كرده و آنها را در قالبي زيبا و مضموني دلكش عرضه داشتهاند؛ از آن جمله است موضوع «كار». بر اين اساس، ادبيات و شعر، بسيار اثرگذار است. موضوع «كار» نيز چون در قالب شعر درميآيد و رنگ ادبي پيدا ميكند، ارزشي دو چندان مييابد. بيگمان گيرايي مضمون (كار)، چون با زيبايي ساختار (زبان شعر و رمز و عدد و آمار) آميخته ميشود، سخن را به كمال ميرساند و آن را بر قله زيباييها مينشاند؛ و اگر از چنين سخني، تأثير دلخواه ديده نشود، عيب و مشكل كار را در جاي ديگر بايد جست. در بيذوقي، بيعلاقگي، انزواي اولاد آدم، نداشتن شناخت درباره ادبيات اين مرز و بوم، بيگانه بودن با شعر و شاعران و. . . . بله! درست فهميديد. موضوع برميگردد به ارزش سخنان ربيعي در مورد ايجاد كار و بيذوقي اولاد آدم؛ كج فهمي من، عدم آشنايي با كدگذاريها و نمادها و هرآنچه ربيعي در چنته دارد!
راستش اولاد آدم كه مفتش نيست اما دوست داشت بداند كه اين ماجراي شغلهاي ايجادي ربيعي كه در هر 12 ثانيه يك شغل ايجاد ميكند، در كجاي عالم امكان دارد صورت ميگيرد و در كدام بعد است. بعد پنجم؟ بعد دهم؟ نكند عالم شعر و شاعري است؟ براي همين رفت سوي دواوين شعرا كه ببيند كپيبرداري است؟ شعر جديد است؟ قديم است؟ چيست؟ به قول شاعر: مرد را كار به ز بيكاري است/كاهلي، خبث و مردمآزاري است! حالا كاري نداريم به اينكه اولاد آدم هر چه گشت چيزي پيدا نكرد و به روي مباركش هم نياورد كه نتوانسته است ربيعي را ضربه فني كند و مچش را بگيرد! اما همينطور كه اولاد آدم داشت در ناسوت و لاهوت، سير آفاق و انفس ميكرد، يهويي عين عكس سلفي گرفتن، چشمش افتاد به چيزي كه دست ربيعي را رو كرد. يعني البته تأييدي بود بر گفتههاي اين بزرگمرد و در همينجا اولاد آدم از او و ساير راستگويان عذرخواهي ميكند كه در ذهن خود به آنها خنديده بود كه كار چي؟ كشك چي؟
بله! به شما بگويم كه شغلهاي ربيعي در ايران نيست. مثل مقبره خيلي از شعرا كه در ايران نيست! بله! درخارج ايران است. ايشان فراايراني فكر ميكنند. فراتدبيري و فرا... به اين خبر توجه كنيد:
شغلهايي كه در تركيه ايجاد كردهايم؛ با توجه به امنيت پايين سرمايهگذاري در ايران، برخي سرمايهگذاران ايراني به كشورهاي همجوار مثل تركيه، امارات و آذربايجان رفتهاند و در آنجا شغل ايجاد كردهاند. مرتضي دلخوش با بيان اين مطلب اظهار كرد: در كشورهاي ذكر شده فضاي مناسبي براي توليد فراهم است كه با توجه به امنيت و سود بالاي سرمايهگذاري در اين كشورها، سرمايهگذاران ايراني به آنجا رفته و شغل ايجاد كردهاند. بدينترتيب و در حالي كه برخي از جوانان كشور بيكار هستند، بخش عمدهاي از سرمايههاي كشور خرج اشتغال در كشورهاي همسايه شده است. اولاد آدم در همينجا به همه اقتصاددانان و كارشناسان بشارت ميدهد كه نبايد مكدر شوند و با اين نكتهاي كه اين كارشناس محترم بر ملا كرده است، حرفهاي ربيعي كاملاً درست بوده و بايد به او و هيئت همراه دست مريزاد گفت. بله سر رشته كار پديدار شد. شاعر بيخود ميگويد كه پديدار نيست!
ميگوييد مگر شاعر چه گفته بوده؟ عارضم به حضور انور با سعادتان كه شاعر گفته بوده كه: خراميدن لاجوردي سپهر/همي گِرْد گرديدن ماه و مهر/مپندار كز بهر بازيگري است/سراپردهاي اين چنين سَرسري است/در اين پرده يك رشته بيكار نيست/سررشته بر ما پديدار نيست
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۷:۱۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]