تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):زكات قدرت، انصاف است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830035392




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اگر مي دانستيم، مي نوشتيم علم با ثروت بهتر است


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۵ خرداد ۱۳۹۴ (۱۱:۰ق.ظ)
اگر مي دانستيم، مي نوشتيم علم با ثروت بهتر است موج- گروه فرهنگي
در روزگار ما، در همين روزهايي که ملتهب و پرشتاب مي آيد و مي گذرد، نگاهي ديگر به تاريخ ايران انداختيم، نگاهي عميق به وضعيتي که در آن ثروتمندان و بزرگان محصل بودند و قشر ضعيف تنها نظاره گر بودند.
اين نگاه گذرا ما را به اين فکر فرو مي برد که آيا نظام آموزشي ما به دوران سلسله هاي حاکميتي برگشته و عالمان آينده نظير ابن سيناها تنها از صداي معلم بهره مي برند و علم خود را با صدا تقويت مي کنند.
اتفاقي که اخيراً افتاده و سال گذشته دنبال شد، اين بود که متاسفانه آموزش و پرورش برخي مدارس دولتي و نحوه آموزش دانش‌آموزان آن مدرسه را به افراد واگذار کرد؛ اين در حالي است که زماني قرار شد مدارس غيرانتفاعي و خصوصي بار سنگين آموزش و پرورش دولتي را سبک کنند و به راستي سالياني است اين وظيفه را با وجود کاستي ها و مشکلات فراوانش انجام داده است اما با نگاهي اقتصادي صرف به مقوله آموزش و تربيت نيروي انساني آينده ساز نگريستن و شانه از زير بار مسيوليت خالي کردن مي تواند تبعات زيان بار جبران ناپذيري را متوجه ايران و ايراني سازد. چطور مي شود سرنوشت و عملکرد حاکميتي بر نهاد اجتماعي و موثر آموزش و پرورش را صرفا به بهانه هاي اشتغال زايي و کمبود بودجه و کيفيت بخشي واهي به بخش خصوصي واگذار کرد. هنوز زخم استخدام هاي فله اي و بدون ضابطه ساليان پيش التيام نيافته است که بلايي ديگر بر سر نظام آموزش و پرورش در حال آمدن است. بسته و متمرکز بودن و سياست گذاري هاي سليقه اي و بخش نامه اي و دستوري و بالادستي همراه تربيت و پذيرش نيروي انساني متعهد و متخصص و خاص با اين همه تغييرات گوناگون مديريتي و نگرشي در دوره هاي مختلف نتوانسته نتايجي درخور و هماهنگ با تغييرات اجتماعي به بار آورد حال چطور مي توان با ناگزير کردن والدين غير متمکن براي استفاده از سيستم غيرانتفاعي و خصوصي آنهم با اين ساختار و امکانات معيوب با نيروي بدون تجربه به سر منزل مقصود رساند؟! بايد توجه داشت که چند سالي است به خاطر مشکلات مالي کشوري بيشتر هزينه هاي جاري مدارس از جيب همين والدين به اسم جلب مشارکت هاي داوطلبانه! مردمي پرداخت مي شود. اکنون آموزش و پرورش کمر خم کرده و زير بار تغييرات ناقص و غير کارشناسي و شتابزده نظام آموزشي و ارزشيابي و تغيرات کتب درسي راست نکرده است و اين بار علاوه بر درگير ساختن بدنه ساختاري خود و دانش آموزان و معلمان خانواده هاي آن ها را نيز با دغدغه هاي مالي و فکري بيشتري مواجه ساخته است و باز بر علل بازماندگان از تحصيل مي افزاييم. با کمي تامل و مطالعه درباره کشورهاي توسعه يافته هم چون ژاپن که در زمان طي مراحل سخت توسعه همه جانبه به طور مستمر بالاترين رقم بودجه سنواتي خود را به نهاد آموزش و پرورش اختصاص داده است و به جاي پاک کردن صورت مساله و فرافکني به تربيت نيروي انساني آينده کشور همت گمارده و هزينه در آموزش و پرورش را سرمايه گذاري انساني قلمداد مي کنند و افق هاي روشني را پيش روي فرزندان خويش ترسيم کرده اند، اما؛ کماکان در سرزمين ما و حتي در دولتي که داعيه تدبير و اميد دارد، بر طرح ها و برنامه هاي غير کارشناسي و شتاب زده و کوتاه مدت و موقتي تداوم و اصرار مي شود.

مردم، نبايد نگران هزينه براي علم باشند
نماينده مجلس شوراي اسلامي در اين باره توضيح داد: متأسفانه انديشه‌اي که در بين برنامه‌سازان وجود دارد، با ماهيت آموزش و پرورش فاصله دارد و عده‌اي سرمايه‌گذاري در اين حوزه را سنگين و بي‌فايده مي‌دانند در حالي که آموزش و پرورش توليد علم، نيروي انساني و در نهايت ثروت را براي کشور ايجاد مي‌کند.
سليمي در ادامه گفت: سرمايه‌گذاري در آموزش و پرورش مورد غفلت واقع شده و يا به درستي انجام نشده است؛ لذا عده‌اي در اين شرايط به فکر قرار دادن هزينه تحصيل بر دوش خانواده‌ها هستند.
سليمي با تأکيد بر اين که نبايد از پول جيب مردم براي توسعه خدمات آموزش و پرورش استفاده شود، گفت: ما با اصل واگذاري مدارس به بخش خصوصي مخالفت داريم؛ چراکه روند کنوني منجر به واگذاري‌هاي واقعي و وسيع‌تر مي‌شود که مي‌تواند به محروميت دانش‌آموزان مناطق محروم و بسياري از شهرستان‌ها از تحصيل منجر شود.
وي يادآور شد: بر اساس اصل 30 قانون اساسي، آموزش و پرورش بايد در کشور رايگان باشد و کسي دغدغه تأمين پول براي کسب علم و سواد فرزند خود نداشته باشد.

شأن فرهنگيان جريحه دار شده است
اما حميدرضا حاجي بابايي وزير سابق آموزش و پرورش از معايب خصوصي سازي طرح اجرا شده اين چنين گفت: واگذاري مدارس دولتي به بخش خصوصي راهکار مناسبي براي جبران کمبود معلم نيست و در اين طرح شان فرهنگيان جريحه دارد شده است.
وي همچنين در ادامه توضيح داد: آموزش و پرورش بخش حاکميتي است و نمي تواند هر اقدامي را انجام داد اين در حال است که طرح بسته حمايتي با واگذاري مدارس دولتي به بخش خصوصي منجر به ضعيف شدن مدارس دولتي مي‌شود.
حاج بابايي با اشاره اين که واگذاري مدارس دولتي به بخش خصوصي با حاکميتي بودن آموزش و پرورش مغايرت دارد، گفت: مي‌گويند ۶۰۰ هزار تومان به ازاي هر دانش‌ آموز به موسس مي‌دهيم وقتي مدرسه غيردولتي ۱۲ ميليون تومان شهريه مي‌گيرد و پايين ترين ميزان شهريه اين مدارس ۵ ميليون تومان است اگر به ازاي هر دانش‌آموز ۶۰۰ هزار تومان به موسس بخش خصوصي بدهيم بقيه اين ۵ ميليون را چه کسي مي‌دهد؟ وقتي يک مدرسه دولتي را به موسس بخش خصوصي واگذار مي‌کنيم، اين مدرسه ۵۰ميليارد تومان ارزش دارد آيا اين را نيز محاسبه کرده‌ايم که مدرسه را در اختيار موسس قرار داده‌ايم؟ آيا حساب کرده‌ايم ۵۰ ميليارد تومان در طول يکسال چقدر درآمدزايي دارد؟
وي همچنين خاطرنشان کرد: چه کسي مي تواند شخصيت معلمي را که از مدرسه دولتي خارج کرده و وارد مدرسه ديگري کرده ايد را بازسازي کند؟

در اين طرح شاخص هاي آموزش و پرورش ناديده گرفته شد
سيد حسين نقوي حسيني نماينده اصول گراي حوزه انتخابيه ورامين در مجلس شوراي اسلامي و با وجود مخالفت با اين طرح انجام شده گفت: اين طرح خسارت زيادي به بار آورد؛ زيرا زماني که فردي مدرسه را اجاره مي‌کند و با درآمدي که به‌عنوان سرانه در اختيارش قرار مي‌گيرد و مي‌خواهد مدرسه را اداره کند، شاخص‌هاي آموزش و پرورش را ناديده مي‌گيرد.
حسيني خاطرنشان کرد: گفتني است در حالي سال گذشته شاهد چنين اقدامي از سوي دولت بوده‌ايم که براساس قانون اساسي، آموزش و پرورش تا پايان دوره متوسطه رايگان است و دولت بايد خدمات رايگان آموزشي در اختيار شهروندان قرار دهد.
وي در اين رابطه بيان کرد: بنابراين واگذاري مدارس دولتي به بخش خصوصي نه تنها مخالف متن قانون اساسي است بلکه شأن حاکميتي آموزش و پرورش را هم زير سؤال مي‌برد.
نماينده ورامين گفت: واگذاري مدارس به بخش خصوصي به بهانه کاهش هزينه‌هاي دولت، راه را براي ورود قرائت‌هاي انحرافي از تعليم و تربيت اسلامي، به کلاس‌هاي درس باز مي‌کند، بعلاوه هيچ تضميني از سوي بخش خصوصي داده نشده که کيفيت محتواي آموزشي ارائه شده از طرف آنها، در تراز نظام اسلامي باشد و به نظر مي‌رسد براي کاهش هزينه‌هاي دولت، راهکارهاي فراوان ديگري پيش روي دولتمردان محترم وجود دارد، تا اين که عرصه تعليم و تربيت جامعه اسلامي بخواهد به بازي گرفته شود.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن