واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: فضای مجازی بدون فیلترینگ در لوای بصیرت ملت/ دولت همدلی و هم زبانی کند شبکه اطلاع رسانی حورا در ستون زنان نوشت خود نوشت : این روز ها استفاده از شبکه های اجتماعی در فضای مجازی برای بسیاری از ایرانیان، به ویژه نسل جوان، به امری معمول تبدیل شد و حتی این ضریب نفوذ به حدی است که در سطوح عالی و کلان کشور هم بر سر راه کارهای مدیریت این شبکه ها همدلی و هم زبانی وجود ندارد.
پایگاه اطلاع رسانی جامعه زنان مازندران ادامه داد :درابتدای دهه هفتاد، تلفن ثابت در بسیاری از منازل وجود نداشت و در نیمه اول این دهه با واگذاری تعدادی محدود از تلفن های همراه، دسترسی به ارتباطات ثابت یک پرستیز اجتماعی و نشان از قدرت و ثروت افراد بود به طوری که حتی وزیر وقت، تلفن همراه را یک وسیله لوکس نامید!
اما خوشبختانه سرعت رشد و عمومی سازی تکنولوژی ارتباطات به حدی بود که امروزه تمام آحاد و اقشار مردم به راحتی به فناوری های ارتباطاتی و خصوصا ارتباطات سیار دسترسی دارند و دیوار محدودیت های ارتباطی یکی پس از دیگری از هم فرو می پاشد.
رسانه در حال پیشرفت است به طوری که پس از ورود شبکه های اجتماعی مثل فیس بوک و توتیتر در فضای مجازی و سپس حضور آن در تلفن های همراه، شاهد فراگیر شدن استفاده نادرست و بدون کنترل از نسل دوم شبکه های اجتماعی از جمله «وایبر»، «واتس آپ»، «تانگو»، «لاین» و دیگر شبکه های مجازی بودیم که با قابلیت های مختلف و نوی چون ارتباط صوتی تصویری در اختیار مخاطب قرار گرفت.
بنابر آمارهای رسمی و غیر رسمی، با وجود بیش از 100 میلیون سیم کارت فعال در سطح جامعه و همچنین ضریب نفوذ بالای اینترنت در کشور نمی توان به راحتی نسل جدید را از دسترسی به ارتباطات نوین محرو کرد و این درحالی است که، به گفته برخی از کارشناسان امر، عده ای سالم سازی فضای مجازی و شبکه های اجتماعی و یا هرگونه تغییر در ساختار کنونی را تأثیرگذار بر نتیجه انتخابات سیاسی می دانند!
رهبر حکیم انقلاب، حضرت آیت الله خامنه ای، بارها این فضا را مورد توجه قرار داد که اینترنت هم نعمت است و هم نقمت و این ما هستیم که جامعه را به سوی خوب یا بد آن هدایت می کنیم لذا باید در باب تهدیدات فضای مجازی آنقدر گفت، نوشت و حتی دعا کرد تا انشاءالله جامعه اسلامی ما از گرفتار شدن در تهدیدات آن فاصله گیرد.
ارائه سیستم های رایگان در فضای مجازی، از پیامک و مکالمه صوتی تا تماس تصویری رایگان ما را برآن می دارد تا بپذیریم ایجاد محدودیت در این فضا نه تنها بازدارنده نیست بلکه باید به حوزه آموزش و بصیرت افزایی اجتماعی بیش از پیش توجه کرد.
حال سوال اینجا است که، باتوجه به منویات معظمٌ له، آیا نباید جامعه ایرانِ اسلامی نسبت به آسیب ها و تهدیدات ارتباطات نوین در کنار تمام مواهب ایجاد شده توسط آن آگاهی یابد؟! ک/1
6097
02/03/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]