تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837839935
عملیات بیت المقدس و آزادی خرمشهر به روایت رزمندگان
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: عملیات بیت المقدس و آزادی خرمشهر به روایت رزمندگان آبادان- ایرنا- سوم خردادماه 61 یاد آور روز بزرگی است که در آن شهر خرمشهر پس از 19 ماه اسارت با دلیری رزمندگان ایستادگی ملت ایران آزاد شد.
در حالی که اشغال خرمشهر از سوی عراق به عنوان آخرین و مهم ترین برگ برنده این کشور برای وادار کردن ایران به شرکت در هر گونه مذاکرات صلح تلقی می شد، آزادسازی این شهر می توانست سمبل تحمیل اراده سیاسی جمهوری اسلامی بر متجاوز و اثبات برتری نظامی اش باشد.
بر این اساس، با توجه به این که منطقه عمومی غرب کارون آخرین منطقه مهمی بود که همچنان در اشغال عراق قرار داشت، از یک سو فرماندهان نظامی ایران برای انجام عملیات در این منطقه اتفاق نظر داشتند.
از سوی دیگر عراق نیز که طراحی عملیات آزادسازی خرمشهر را پس از عملیات فتح المبین قطعی و مسجل می پنداشت با در نظر گرفتن اهمیت این شهر و جایگاه آن در دفاع از بصره به ضرورت حفظ این منطقه معتقد بود.
از این رو بلافاصله پس از اتمام عملیات فتح المبین در حالی که قوای ارتش عراق در منطقه عمومی خرمشهر تقویت می شد به تمام یگان های تحت امر قرارگاه مرکزی کربلا دستور داده شد تا ضمن بازسازی و تجدید قوا، به شناسایی و طراحی عملیات بپردازند.
انهدام حداقل دو لشکر از نیروی دشمن ، آزاد سازی حدود پنج هزار و 400 کیلومتر مربع از خاک ایران نظیر شهرهای خرمشهر، هویزه و پادگان حمید، خارج کردن شهرهای اهواز و حمیدیه و سوسنگرد از برد توپخانه دشمن از مهم ترین اهدافی بود که در این عملیات دنبال می شد.
همچنین تامین مرز بین المللی حدفاصل پاسگاه طلائیه تا شلمچه، آزادسازی جاده اهواز به خرمشهر و خارج شدن جاده اهواز به آبادان از برد توپخانه دشمن از دیگر اهداف اجرای این عملیات بود.
آزادسازی خرمشهر، یکی از دستاوردهای عملیات بیت المقدس بود، ولی تنها دستاورد آن نبود.
در این نبرد که یکی از مهم ترین و گسترده ترین عملیات ها در دوران جنگ تحمیلی است، حدود چهار هزار و 500 کیلومترمربع از خاک کشور که در جنوب استان خوزستان به اشغال صدامیان درآمده بود، آزاد شد.
این وسعت، چندین برابر مساحت چند کشور همجوار ایران است که دشمن در آن با حداکثر توان نظامی یعنی با شش لشکر شامل سه لشکر زرهی، یک لشکر مکانیزه و دو لشکر پیاده و ده تیپ مستقل پدافند می کرد و با استفاده از هزار و 400 دستگاه تانک، هزار و 200 دستگاه نفربر زرهی و بیش از 500 عراده توپخانه صحرایی و حدود 80 هزار نیروی نظامی، این منطقه را در کنترل داشت.
ساعت دو بعداز ظهر سوم خردادماه 61، خرمشهر به طور کامل آزاد شد و پرچم پر افتخار جمهوری اسلامی ایران برفراز «مسجد جامع» و پل تخریب شده خرمشهر به اهتزاز درآمد.
بدین ترتیب این شهر مقاوم که پس از 35 روز پایداری و مقاومت درچهار آبان 1359 به اشغال دشمن درآمده بود، پس از 578 روز (19 ماه) اشغال، بار دیگر به آغوش گرم میهن اسلامی بازگشت و پیکره پاک آن از لوث وجود متجاوزان تطهیر گردید.
رزمندگان اسلام در نخستین اقدام خود پس از آزادسازی شهر، نماز شکر را در مسجد جامع خرمشهر اقامه کردند.
خبر آزاد سازی خرمشهر به سرعت، در کشور طنین افکند و ملت ایران را که مدت ها در آرزوی شنیدن چنین خبر مسرت بخشی بودند، غرق در شادی و سرور کرد و مردم به خیابان ها ریخته و با پخش شیرینی به جشن و شادی پرداختند.
در پایان آن روز امت شهید پرور ایران با حضور در مساجد، نماز شکر به جای آورده و با فرا رسیدن شب به یمن پیروزی حق بر باطل بر پشت بام ها ندای الله اکبر سردادند.
جمعی از رزمندگان و نیروهای مدافع خرمشهر، عملیات بیت المقدس را یکی از بزرگترین دستاوردهای ایستادگی رزمندگان در دروران دفاع مقدس پس از عملیات فتح المبین می دانند.
افرادی که آن روزها، جوان بودند و امروز، گرد پیری بر موهایشان نشسته است.
رییس هیات رزمندگان اسلام خرمشهر با بیان خاطرات خود از روزهای دفاع، به ایرنا می گوید:آغاز عملیات بیت المقدس همزمان با ماه رجب و مصادف با ولادت حضرت علی(ع) بود و به همین دلیل نیز، رمز عملیات« یاعلی ابن ابیطالب (ع)» انتخاب شد.
عبدالکریم ملاعلیزاده افزود:آغاز عملیات ساعت 50 دقیقه دهم اردیبهشت و مدت زمان عملیات 25 روز طول کشید و محور عملیات غرب کارون و منطقه عمومی کرخه در سه مرحله انجام شد که مرحله سوم با رمز یارسول الله(ص) آغاز و منجر به پایان عملیات بیت المقدس شد.
وی وسعت منطقه آزاد شده را پنج هزار و 380 کیلومتر مربع خواند و افزود:وسعت این منطقه تقریبا 1.5 برابر وسعت کشور لبنان است که پس از آزادسازی منطقه هویزه، پادگان حمید، رودخانه کرخه، شهر اهواز و حمیده از تیررس توپخانه سنگین دشمن رها شد.
ملاعلیزاده اظهارداشت:دراین عملیات بیش از 16 هزار و 500 نفر از نیروهای دشمن کشته، 40 فروند هواپیما، سه فرند بالگرد و 418دستگاه تانک و نفربر و 500 دستگاه انواع خودرو، لودر و ماشین آلات مهندسی و رزمی منهدم شد.
وی گفت:یک فروند بالگرد، 150 دستگاه تانک و نفربر، ده ها انبار مهمات، 95 هزار فقره انواع مین، صدها دستگاه خودرو سبک و سنگین و 18 قبضه توپ131 به غنیمت گرفته شد.
این رزمنده دوران دفاع مقدس، شمار اسرای این عملیات را 19 هزار و 723 تن برشمرد و گفت:در این عملیات 170 کیلومتر در آن واحد زیر نظر سه قرارگاه عملیات ظفر، فتح و نصر انجام شد و رییس قرارگاه به فرماندهی قرارگاه کربلا مشترک بین ارتش و سپاه بود.
ملاعلیزاده افزود:در این عملیات پنج پل شناور روی رودخانه کارون و کرخه بسته شد و توانستیم 40 هزار نیروی رزمنده از این پل ها عبور دهیم.
وی اظهار داشت:تلفات یگان های لشکر سه زرهی 11 و 15 پیاده دشمن که از محور خرمشهر فعالیت داشت به واسطه تیپ 46 فجر و لشکر محمدرسول الله(ص) ضربه سنگینی به وارد کنند و 80 درصد این یگان منهدم شد.
ملاعلیزاده گفت: همچنین لشکر 5 مکانیزه و 6 زرهی و لشکر 7 زرهی دشمن در محور شمال عملیات با فرار و عقب نشینی و 40 درصد این لشکرها آسیب دید.
وی ادامه داد: لشکر جیش شعبی که در آخرین روزها سازماندهی شده وارد عملیات کردند و حدود 20 درصد آسیب دید و تیپ های 31، 32، 33، 416 ، 417، 601، 602 و 603 و 119 پیاده نیروهای مخصوص صدام نیز، هنگام اشغال خرمشهر حضور فعال داشتند و ضربات سنگین از ناحیه رزمندگان به آنها وارد شد و مجبور به عقب نشینی شدند.
این یادگار سال های دفاع مقدس گفت:تیپ های 9،10،20 و 113 گارد مرزی 50 درصد منهدم و بقیه نیروها به اسارت نیروهای رزمندگان اسلامی درآمدند.
*سیدعلی مصباحی دیگر رزمنده دفاع مقدس در خرمشهر و برادر شهیدان سیدمحمد و سیدمرتضی مصباحی از سال های دفاع مردم ایران در برابر متجاوزان به عنوان سند افتخار جمهوری اسلامی ایران یاد می کند و می گوید:مقاومت 34 روزه خرمشهر مقاومتی است که شاید در کل جنگ های دنیا سابقه نداشت.
وی با تجلیل از ایستادگی مردم خرمشهر، گفت:روزی که نیروهای صدام به خرمشهر حمله کردند، این شهر آمادگی پذیرش جنگ را نداشت و سپاه خرمشهر در آن روز نیرویی نبود که مقابل آن هجمه جنگ و حملات صدام بتواند مقاومت کند ولی مردم خرمشهر با تمامی وجود، ایثار و ایستادگی کردند و هر کس به گونه ای می توانست به هر شکلی دفاع کند.
وی سقوط خرمشهر را مظلومانه دانست و گفت:به دلیل مشکلات و مسائل در کشور که عامل همه آن مشکلات نیز، بنی صدر به عنوان فرمانده کل قوا، نیروهای کمکی به خرمشهر نرسید و این شهر سقوط کرد.
مصباحی با یادآوری خاطرات آن روز، می گوید:اینجانب به اتفاق حاج سیدابوالحسن نوری امام جمعه وقت خرمشهر و شیخ عبدالرحیم محمدی، پس از شروع جنگ از طرف شهیدمحمد جهان آرا ماموریت یافتیم پیدا کردیم که مظلومیت خرمشهر را به اطلاع مسوولان آن وقت برسانیم و طلب استمداد کنیم.
مصباحی اظهار داشت:به دیدار دکتر چمران در اهواز و خرم آباد رفتیم، در دزفول به دیدار آیت الله سیدعلی خامنه ای نماینده امام در شورای عالی دفاع بود و همه مشکلات خرمشهر را بازگو کردیم و پس از آن نیز به همراه سه نفر از رزمندگان، خدمت حضرت امام در جماران رسیدیم و مسائل و مشکلات را مطرح کردیم.
این رزمنده روزهای دفاع مقدس ادامه داد:نیروهای سپاه در آن روزها و کل افرادی که در آنجا باقی مانده بودند مشکل داشتند و کسی به یاری آنها نمی رسید، به گونه ای که تانک های عراقی پشت سیل بند به تعداد 37 تانک عراقی مستقر بودند وسیله ای برای اینکه بتوانیم تانک های انها را منهدم کنیم، نبود.
وی گفت:با توجه به اینکه امکانات هجومی رزمندگان در خرمشهر تمام شد، آن قدر سهل انگاری و بی توجهی شد تا نیروهای عراقی رسیدند و دوباره شهر را کوبیدند.
مصباحی افزود:با این وضع اوصاف، مقاومت مردم خرمشهر در جنگ نابرابر با متجاوزان عراقی هر جای دنیا جنگ بررسی شود، هیچ فردی نمی تواند این مقاومت و ایثار جوانان خرمشهری از شهر را نادیده بگیرد.
وی ادامه داد:پیش از سقوط خرمشهر تعدادی از نیروهای رزمنده در مسجد جامع تجمع کرده بودند که به آنها اعلام شد که شهر را ترک کنند، ولی آنان حاضر نبودند شهر را خالی کنند به امید اینکه نیروهای کمکی برسد.
مصباحی گفت: پس از آن نیروهای رزمنده خرمشهر به منطقه کوت شیخ انتقال یافتند و زمانی که عملیات بیت المقدس شروع شد، تیپ 22 بدر از رزمنده های خرمشهر تشکیل شد و طبق دستور حضرت امام برای دفاع از خرمشهر فعالیت خود را شروع کرد.
*هادی نعمتی از رزمندگان دوران دفاع مقدس لشکر 21 امام رضا(ع) و از راویان یادمان شهدای نهر خین نیز در این خصوص به ایرنا گفت:نهر خین ابتدای منطقه عمومی شلمچه و نزدیکترین مرز آبی با عراق بوده و اولین منطقه تهاجم دشمن به خرمشهر از این نقطه بوده است.
وی گفت:در این نقطه یک روستای بزرگ به نام خین که دارای مسجد کنونی، پاساژ و مدرسه بود از نخلستان های سرسبز برخوردار بود، چهار مرحله عملیات بیت المقدس به سمت مرز شلمچه انجام شد که پس از آن خرمشهر و گمرک خرمشهر در سوم خرداد 61 آزاد شد.
نعمتی اظهار داشت:15 خرداد سال 61 تا 19 بهمن سال 64 نیروهای رزمنده اسلام که در کنار نهر خین مستقر بودند، پس از انجام عملیات از نهر خین گذشتند و جزیره بوارین که نزدیکترین جزیره به خاک جمهوری اسلامی بود را تصرف کردند و از اروند به داخل جزیره ام الرصاص شدند.
نعمتی ادامه داد:جزیره ماهی بنا به نامگذاری نیروهای رزمنده که در اصل جزیره فیاضیه طبق نقشه سه عملیات بزرگ انجام شد نیز، به تصرف رزمندگان در آمد.
نعمتی تصریح کرد:این عملیات فریبی برای دشمن بود و فکر کرد که رزمندگان الان از مرز شلمچه، جزیره بوارین و ام الرصاص تا به سمت بصره می روند لذا در این موقع عملیات فاو با موفقیت انجام شد.
7100/6125/6064
02/03/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]
صفحات پیشنهادی
عملیات بیتالمقدس اوج وحدت و یکدلی رزمندگان ارتش و سپاه بود
شنبه ۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۷ ۰۳ فرمانده قرارگاه عملیاتی لشکر 28 پیاده کردستان گفت عملیات بیتالمقدس اوج وحدت و یکدلی رزمندگان ارتش و سپاه بود و این عامل پیروزی در مقابل دشمن است به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه کردستان امیر کیومرث شرفی امروز دوم خردادماه در مراروایت سردار همدانی مراحل پایانی عملیات بیتالمقدس
یکشنبه ۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۶ ۳۹ یکی از فرماندهان دوران دفاعمقدس گفت شب عملیات فتحالمبین شب قدر نیروهای مسلح نامیده شد به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا -منطقه همدان-سردار حسین همدانی یکشنبه سوم خرداد در صبحگاه مشترک در سپاه انصارالحسین ع همدان روز سوم خرداد را عیفرماندهان ارتش عملیات «الیبیتالمقدس» را روایت میکنند
سهشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴ ۳۰ دومین همایش شکوه ایثار آیین تجلیل از قهرمانان عملیات الیبیتالمقدس همزمان با سوم خرداد سالروز حماسه آزادسازی خرمشهر با رونمایی جلد اول کتاب دشمن پشت دروازههای شهر در محوطه دریاچه شهدای خلیج فارس برگزار خواهد شد به گزارش سرویس فرهنگحماسهعملیات بیت المقدس و آزادی خرمشهر سرنوشت جنگ تحمیلی را تغییر داد
رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس عملیات بیت المقدس و آزادی خرمشهر سرنوشت جنگ تحمیلی را تغییر داد تهران - ایرنا - رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس گفت عملیات بیت المقدس و آزادسازی خرمشهر از چنگال اشغالگران رژیم بعثی صدام که با رمز مبارک یاعلی ابن ابیطالبفرمانده قرارگاه عملیاتی لشکر 28 پیاده کردستان: عملیات بیتالمقدس بیانگر کمک خداوند به رزمندگان اسلام است/مسیر
فرمانده قرارگاه عملیاتی لشکر 28 پیاده کردستان عملیات بیتالمقدس بیانگر کمک خداوند به رزمندگان اسلام است مسیر جنگ با فتح خرمشهر عوض شدفرمانده قرارگاه عملیاتی لشکر 28 پیاده کردستان گفت لشکر 28 پیاده کردستان به تبعیت از رهبری و تجریبات دوران دفاع مقدس در آرمانیترین آمادگی رزمی قرادیدار با خانواده 272 شهید عملیات الی بیتالمقدس در استان مرکزی
شنبه ۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹ ۰۶ مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاعمقدس استان مرکزی گفت یکی از برنامههای گرامیداشت سیوسومین سالروز آزادسازی خرمشهر دیدار با خانوادههای شهدا و جانبازان عملیات الی بیتالمقدس است فرهاد شامحمدی در گفتوگو با خبرنگار سرویس فرهنگحماسه ایسنا در تآغاز مرحله چهارم عملیات بیتالمقدس و نگرانی آمریکا
جمعه ۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰ ۰۷ مرحله چهارم عملیات بیتالمقدس در پی بازسازی یگانها و انتقال قرارگاه فجر از منطقه فکه با سازماندهی جدید طرحریزی و براساس تدبیر جدید مقرر شد نیروها با مسدود کردن عقبه دشمن از جاده شلمچه و سپس ورود به داخل شهر ضمن محاصره خرمشهر بخشارزیابی شهید حسن باقری از عملیات بیتالمقدس
سهشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹ ۳۳ حوادث و پدیدههای جنگ ایران و عراق اگر از زبان فرماندهان نظامی درگیر در صحنه عملیات بیان شود حاوی اطلاعات و واقعیات مهمی است که در شناخت ابعاد جنگ اهمیت خاصی دارد به ویژه آن که این بررسی در متن حادثه صورت گرفته باشد سرویس فرهنگ حماسه خبرگزاری ددریاچه شهدای خلیج فارس میزبان آیین تجلیل از قهرمانان عملیات بیت المقدس
دریاچه شهدای خلیج فارس میزبان آیین تجلیل از قهرمانان عملیات بیت المقدس تهران -ایرنا- همزمان با سوم خرداد سالروز فتح خرمشهر دومین همایش شکوه ایثار و آیین تجلیل از قهرمانان عملیات بیت المقدس در محوطه دریاچه شهدای خلیج فارس برگزار می شود به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از روابنقش رزمندگان کرمان در عملیات بیت المقدس در جامعه تبیین شود
ذکا اسدی نقش رزمندگان کرمان در عملیات بیت المقدس در جامعه تبیین شود شناسهٔ خبر 2579412 - سهشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۷ ۴۵ استانها > کرمان کرمان – معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار کرمان با اشاره به نقش پر رنگ رزمندگان کرمانی در عملیات بیت المقدس خواستار تبیین حضور تاثیرمدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس کرمان: 3 هزار نفر از رزمندگان کرمان در عملیات بیتالمقدس حضور داشتند
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس کرمان 3 هزار نفر از رزمندگان کرمان در عملیات بیتالمقدس حضور داشتندمدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان کرمان گفت 3 هزار نفر از رزمندگان کرمان در عملیات بیتالمقدس حضور داشتند و 219 نفر از آنها در این عملیات به شهادت رسیدند بهفرمانده ناحیه مقاومت خلخال: رزمندگان اسلام بیشترین ضربه را در عملیات بیتالمقدس به دشمن وارد کردند
فرمانده ناحیه مقاومت خلخال رزمندگان اسلام بیشترین ضربه را در عملیات بیتالمقدس به دشمن وارد کردندفرمانده ناحیه مقاومت خلخال گفت رزمندگان اسلام بیشترین ضربه را در عملیات بیتالمقدس به دشمن وارد کردند به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل سرهنگ پاسدار مصطفی کریمی عصر امروز در جمع نیرمراحل حیاتی عملیات بیتالمقدس و آزادسازی خرمشهر
سردار فضلی در پیشخطبه نماز جمعه تهران تشریح کرد مراحل حیاتی عملیات بیتالمقدس و آزادسازی خرمشهر جانشین سازمان بسیج مستضعفین با بیان این که عملیات بیتالمقدس در مثلثی بین بصره خرمشهر و اهواز بود گفت بعثیها شرایطی را به وجود آورده بودند که از آسمان هم امکان فرود برای فرزندادسته گل «خرمشهر» دسته گل شهدا بود/ تاکتیک تاریکی در عملیات بیت المقدس/ امکانات ما با ارتش عراق قابل مقایسه نبو
سردار کارگر در گفتگوی مشروح با باشگاه خبرنگاران دسته گل خرمشهر دسته گل شهدا بود تاکتیک تاریکی در عملیات بیت المقدس امکانات ما با ارتش عراق قابل مقایسه نبود رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس با اشاره به جمله امام خمینی درباره خرمشهر گفت دسته گل خرمشهر دستهسردار سرلشکر سلیمانی در گردهمایی جانبازان و رزمندگان کرمان: عملیات بیتالمقدس یک نبرد استثنایی بود/استان
سردار سرلشکر سلیمانی در گردهمایی جانبازان و رزمندگان کرمان عملیات بیتالمقدس یک نبرد استثنایی بود استاندار کرمان شهید زنده استفرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران گفت عملیات بیتالمقدس یک نبرد استثنایی بود و از استثناییترین صحنههای جنگ ما محسوب میشود به گزارش خبرگزاری فارسرزمندگان اصفهانی در عملیات آزادی خرمشهر نقش تعیین کننده ای ایفا کردند
رزمندگان اصفهانی در عملیات آزادی خرمشهر نقش تعیین کننده ای ایفا کردند اصفهان - ایرنا - مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان اصفهان گفت رزمندگان استان اصفهان در عملیات بیت المقدس و فتح خرمشهر نقش تعیین کننده و بسزایی داشتند به گزارش ایرنا سردار مجتبی شیروانیان رماجرای تفسیر BBC از عملیات «بیت المقدس» / تا قبل از پیروزی انقلاب ۴ میلیون و ۳۲۲ هزار کیلومتر از خاک کشورمان ج
امیر سرتیپ نامی در گفتگوی مشروح با باشگاه خبرنگاران ماجرای تفسیر BBC از عملیات بیت المقدس تا قبل از پیروزی انقلاب ۴ میلیون و ۳۲۲ هزار کیلومتر از خاک کشورمان جدا شده بود آزادسازی خرمشهر یک امداد الهی جانشین بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس گفت تا قبل از پیروزی انق-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها