تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 25 دی 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):رستگـار نمی شوند مـردمـى که خشنـودى مخلـوق را در مقـابل غضب ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853277564




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نقش و نگار دستانی که بر دل می نشیند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نقش و نگار دستانی که بر دل می نشیند ایلام - ایرنا - گره در گره و رج در رج بر تار و پود سفید دار قالی می نشیند و با دستان هنرمندانه ترسیم می کند نقشی از خیال که از ذهن بر می آید و با دیدنش بر دل می نشیند.


نقش ها در هم می آمیزد و خود حکایتی شیرین است همچون تصویری گویا که تمام آرزوهای یک بافنده را ترسیم می کند.
نقش ترنج، خشتی، گل ها و شکوفه های زیبا و رنگی، نقش اسب ها، شکارگاه، سیمرغ و تصویر آسمان آبی و سبزه زار، نقش دریا و مهتاب، نقش خیال در خیال با سرانگشت های هنرمندانه بافندگان یک به یک جان می گیرند.
انگار رنگ ها را حس می کنی و زبان نقش ها را می فهمی، در پس هر تصویر حکایتی است و برای اتمام هر نقش تلاشی بی وقفه لازم است.
رج به رج که پایان می پذیرد، بافت ات بلند و بلند می شود از زمین کنده و به سوی آسمان بالا می رود، طول دار قالی که بافته می شود، تصاویر جان می گیرند و زیبایی هنرمندانه را در پس این رنگ های متعدد می توانی با تمام وجودت احساس کنی.
حالا برای رسیدن دست هایت به رج های بالاتر باید جایگاهت را بالاتر ببری تا دوباره به نقش و خیال دستان هنرمندانه ات دست یابی.
رج های آخر که پایان می گیرد تازه تو دوباره جان می گیری، همچون تولد یک مولود خوشحال می شوی از دست آفرینه خودت و زیبایی آنچه که با هر گره در ترسیم رنگ ها آفریده ای خرسند به خودت دست مریزاد می گویی.
سالهای سال است که مردمان هنرمند ایلامی به بافت گلیم نقش برجسته، قالی، فرش، یان، لی، جاجیم و ... مشغول اند و علاوه بر تامین زیر اندازهای زیبا و تزئین خانه و تهیه جهاز عروس با هنر دستان خود کمک هزینه ای برای خانواده تامین می کنند.
این در حالی است که این روزها دست بافت های هنرمندانه ایلام به دلیل کیفیتی که دارد از ارزش و جایگاه ویژه ای برخوردارند و بیشتر آنها به بازارهای هدف خارجی صادر می شوند.
مسوول یکی از آموزشگاه های قالیبافی در ایلام گفت: در این آموزشگاه به زنان خانه داری که علاقه مند هنر قالیبافی و تابلو فرش هستند، آموزش های لازم ارایه می شود و سپس با معرفی آنها به اداره فنی و حرفه ای از آنها آزمون عملی و کتبی به عمل می آید و برای افراد قبول شده کارت مهارت بافندگی صادر می شود.
فاطمه ابراهیمی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بیشتر زنان خانه دار در ایلام علاقه مند به یادگیری این هنر هستند و پس از کسب مهارت معمولا اقدام به خرید نقشه و دار تابلو فرش می کنند.
وی اظهار کرد: هنر قالیبافی دارای ظرافت ها و سختی های خاص خود است که باید بافنده از صبر و حوصله خاصی برخوردار باشد زیرا برای اتمام یک تابلو فرش با گره های متعدد باید وقت لازم را بگذارد.
وی افزود: هرچند که به دلیل کوچکی دارهای تابلو فرش و انتقال راحت آنها نسبت به دارهای قالی بزرگ استقبال برای خرید این تابلو فرش ها زیاد است افراد می توانند در منزل و در زمان فراغت به بافت آن بپردازند و درآمد آن نیز قابل توجه است اما متاسفانه حمایتی از این بافندگان صورت نمی گیرد.
ابراهیمی گفت: با ارایه تسهیلات ویژه از جمله برخورداری از بیمه بافندگی برای زنان فعال در این عرصه و خرید تضمینی تولیدات آنها، می توان از توانمندی بیشتر زنان علاقمند به این رشته بهره برد و از ارزش افزوده آن نیز به عنوان یک صنعت دستی با ارزش به تولید اقتصادی جامعه کمک کرد.
وی اظهار کرد: این روزها دیگر از نقشه های خیالی خبری نیست و بیشتر نقش های فرش و گلیم به صورت کامپیوتری تهیه می شود و برای شناسایی رنگ های هر طرح عدد ها بر روی تار و پود گذاشته می شود تا فرد بتواند به راحتی نقش ها را بر روی تارو پود بافت کند.
یکی از بافندگان ایلامی نیز گفت: بافت گلیم نقش برجسته که از بافته های خانواده گلیم محسوب می شود، یکی از اصیل ترین محصولات بافندگان استان ایلام محسوب می شود.
مریم سنجری اظهار کرد: ارزش فرش ابریشم و تابلو فرش و گلیم نقش برجسته با توجه به زحمتی که دارد برای خود بافنده زیاد نیست زیرا بیشتر ارزش افزوده و درآمد حاصل از آن به جیب خریداران و دلالان می رود.
وی افزود: بیشتر بافندگان پس از چند سال نشستن مداوم پشت دار قالی معمولا به بیماریهایی تنفسی، آسم، آب مروارید و ماندن زیاد در کارگاه های نمور به درد مفاصل مبتلا می شوند.
وی اضافه کرد: باید هنرمندان قالیباف بتوانند از قبل دسترنج خود سود بیشتری ببرند و با ساماندهی این تولیدات حاصل دسترنج خویش را ببینند.
وی افزود: چند وقت پیش یکی از زن های بافنده با وجود اتمام یک فرش بسیار زیبای ابریشم مجبور شد به دلیل نبود مشتری خاص آن را به نصف قیمت به یکی از نهادهای دولتی خریدار این محصولات بفروشد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت ایلام از فعالیت 14 هزار بافنده در صنعت تولید فرش و گلیم نقش برجسته این استان خبر داد و گفت: متولی اصلی صنعت فرش در ایلام این سازمان است.
یاراله نصیری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: دستگاه هایی نظیر کمیته امداد، بهزیستی، صنایع دستی و گردشگری و شرکت فرش نیز در این صنعت ذی نفع هستند و با کمک مددجویان خود به تولید فرش می پردازند.
وی ادامه داد: این دستگاه ها در زمینه ایجاد اشتغال مددجویان خود در صنعت فرش فعالیت دارند و برای تولید صنعت فرش استان در تلاش اند و پیش برنده اهداف کلی دولت در راستای این صنعت کوچک و مهم همسو با سیاست های سازمان صنعت و معدن و تجارت هستند.
وی افزود: هرچند در سالهای اخیر به دلیل کمبود منابع صنعت فرش تضعیف شده اما اگر فرش به عنوان صنعت کوچک که قابلیت صادرات برخوردار است منابعی برای حمایت از تولید آن وجود داشته باشد، رونق می گیرد.
وی در خصوص بیمه بافندگان صنعت فرش در ایلام نیز گفت: بیمه بافندگان فرش در استان ادامه دارد اما امسال به دلیل اعتبارات ناچیز سهم کمی گذاشته اند یعنی برای حدود سه هزار نفر در صورتی اکنون 30 هزار نفر در استان ایلام در بخش های مختلف آن دارای کارت مهارت اند.
نصیری گفت: به منظور حمایت از بافندگان اصلی صنعت فرش بازدید های مستمر از کارگاه های تولید فرش استان صورت می گیرد و بافندگان محق که در این عرصه در حال فعالیت هستند بیمه می شوند.
وی اظهار کرد: خوشبختانه فرش استان ایلام از کیفیت مناسبی برخوردار است و بخش اعظمی از فرش و گیلم های نقش برجسته تولیدی توسط این بافندگان با توجه به مرغوبیت و کیفیت برتر به کشورهای دیگر صادر می شود.
وی با تاکید بر اینکه این صنعت باید بیشتر مورد توجه و حمایت قرار گیرد، افزود: با فعال کردن صنعت رنگرزی، پشم شویی، تولید نخ و همچنین داشتن برند و طرح مشخص در استان می توان این صنعت کهن و دیرین را رونق بیشتری بخشید.
نصیری گفت: با ترویج و حمایت از صنعت فرش در مناطق مختلف استان بویژه روستاها و ساماندهی آن، در زمینه تولید فرش و گلیم نقش برجسته حرف های زیادی برای گفتن در سطح کشور داشته باشیم.
وی اظهار کرد: یکی از مشکلات حوزه فرش نبود طرح و نقشه است که وجود آن وسیله ای برای مشخص شدن میزان تولید و صادرات در بازارهای هدف به نام ایلام است.
وی ادامه داد: به منظور رفع این مشکل اکنون خوشه صنعتی فرش استان در حال برند سازی و تهیه نقشه بومی است که امیدواریم هرچه سریعتر اجرایی شود.
وی افزود: مجوز 220 کارگاه قالی بافی در استان صادر شده و بیش از 198 دوره آموزشی در مراحل مقدماتی و به بافی برای 9 هزار نفر در سطح شهرستان های استان انجام شد است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایلام گفت: کار آموزش، ساماندهی و سیاستگذاری صنعت فرش به عهده سازمان صنعت، معدن و تجارت است و ما نقشی در تهیه و تولید و ساماندهی آن نداریم.
عبدالمالک شنبه زاده در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: تنها در بخش تولید گلیم نقش برجسته کارگاه هایی زیر نظر ما است که افراد زیادی در آنها مشغول فعالیت هستند.
وی ادامه داد: تعداد فعالین گلیم در سطح استان که زیر نظر صنایع دستیف میراث فرهنگی و گردشگری ایلام هستند سه هزار نفر هستند که اکنون یک هزار نفر آنان بیمه هستند.
وی اضافه کرد: در حوزه گلیم اکنون 50 کارگاه فعال در استان وجود دارد که تولید سالانه در استان دو هزار و 500 متر مربع است.
شنبه زاده گفت: میانگین صادرات سالانه گلیم نقش برجسته در استان ایلام یک میلیون و 500 هزار دلار است و فروش داخلی نیز یک میلیارد ریال است.
وی ادامه داد: این در حالی است که در نمایشگاه ها میزان فروش گلیم نقش برجسته قابل توجه می شود به صورتی که در استان ایلام دو میلیارد ریال در ایام نوروز فروش داشت.
وی در خصوص تسهیلات پرداختی به منظور حمایت از فعالان این صنعت در استان گفت: سال گذشته در حوزه گلیم شش میلیارد و 800 میلیون ریال تسهیلات توسط بانک توسعه تعاون و چهار میلیارد و 500 میلیون ریال توسط صندوق مهر امید پرداخت شد.
شنبه زاده گفت: این در حالی است که یک میلیارد و 500 میلیون ریال نیز در بحث تولید خانگی گلیم نیز تسهیلات پرداخت شده است.
وی، از کمک 400 میلیون ریالی بلاعوض به فعالان بخش گلیم استان در سال گذشته خبر داد و گفت: تلاش می کنیم که این حمایت ها همچنان تداوم داشته باشد.
مدیرکل بهزیستی ایلام نیز در خصوص وضعیت تولید فرش توسط مددجویان این نهاد در استان گفت:در بخش فرش دستباف و گلیم نقش برجسته 21 تعاونی هفت نفره تشکیل شده است.
شهریار مهردادی اظهار کرد: اکنون 307 نفر از زنان سرپرست خانوار که دارای کارت مهارت بافندگی هستند، در این استان شناسایی شده اند و به بافت فرش اشتغال دارند.
وی ادامه داد: در سال گذشته نیز تفاهم نامه ای به مبلغ دو میلیارد ریال با خوشه صنعتی فرش استان برای آموزش و توسعه این هنر در بین افراد دارای مهارت بویژه زنان سرپرست خانوار منعقد شد.
وی افزود: این نهاد در پی ایجاد اشتغال پایدار برای مددجویان دارای مهارت هست تا بتوانیم این افراد را به خودکفایی برسانیم و در راستای بهبود وضعیت معیشتی آنان تلاش کنیم.
وی ابراز امیدواری کرد که در سال جاری گام های اساسی برای استفاده از ظرفیت و توانمندی مددجویان بهزیستی در بخش های مختلف بویژه صنعت فرش استان ایلام برداشته شود.
مدیرکل کمیته امداد استان ایلام نیز گفت:اکنون یک هزار و 462 کارگاه دار قالی توسط مددجویان تحت پوشش کمیته امداد استان فعال است که در سال گذشته دو هزار متر فرش به ارزش 38 میلیارد ریال بافته اند.
ضیا رضایی اظهار کرد: این در حالی است که بر اساس آمار موجود در طول چهار سال گذشته 11 هزار متر مربع فرش دستباف و گلیم نقش برجسته به ارزش 142 میلیارد ریال توسط این مددجویانبافته و صادر شده است.
وی ادامه داد: به منظور ترویج صنعت فرش و خودکفایی مددجویان توانمند و علاقمند کارگاه قالیبافی برای علاقمندان در مناطق مختلف روستایی و شهری توسط کمیته امداد دایر شده که افراد علاقمند می توانند آموزش های لازم را فراگیرند و شروع به بافت قالی کنند.
وی اضافه کرد: همه لوازم مورد نیاز بافت قالی از دار گرفته تا نقشه، طرح، چله کشی، نخ و ... توسط کمیته امداد تهیهو به صورت رایگان در اختیار افراد مددجو قرار می گیرد که پس از اتمام فرش تنها با کسر ارزش ریالی نخ مابقی بهای ارزش فرش به بافنده پرداخت می شود.
رضایی گفت: با توجه به نظارت مستمری که در طول تهیه فرش از ابتدا تا انتها توسط مربیان این نهاد انجام می شود همه بافته ها از کیفیت مناسبی برخوردارند به همین دلیل خرید محصولات تولیدی تضمینی و محصولات بافته شده صادر می شوند.
وی در خصوص فعالیت سایر دستگاه ها در صنعت فرش نیز گفت: همکاری سایر دستگاه ها در رونق و فعال شدن بخش های مختلف به منظور توسعه تولید این صنعت ارزشمند دستی حایز اهمیت است.
وی ابراز امیدواری کرد که امسال میزان تولید فرش بافته شده تو سط مددجویان کمیته امداد در مناطق مختلف شهری و روستایی در استان افزایش یابد.
به گزارش ایرنا بر اساس اعلام آمار منابع رسمی اکنون سالانه حدود پنج هزار متر مربع فرش در استان ایلام تولید می شود.
گزارش : ناهید ابراهیمی
7177/6033



02/03/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن