واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
چه عواملی در بروز زایمان زودرس نقش دارند و چه عواملی در ایجاد آن تاثیرگذارند و نشانه های آن چیست؟ زایمان زودرس، زایمانی است که معمولا بین هفته ۲۰ تا ۳۷ بارداری اتفاق می افتد. در زایمان، رحم برای باز شدن سرویکس منقبض می شود که اولین مرحله تولد کودک است. در بارداری کامل این مرحله حداقل تا هفته ۳۷ اتفاق نمی افتد. به زایمان زودرس، زایمان نارس هم گفته می شود. تولد نوزاد هر چه قدر زودتر اتفاق بیفتد، احتمال بروز مشکلات جدی برای نوزاد بیشتر خواهد بود. این مسئله به علت عدم رشد کامل بسیاری از اعضای بدن کودک، به ویژه قلب و شش ها روی می دهد. برای نوزادانی که پیش از هفته ۲۴ متولد می شوند، احتمال زنده ماندن بسیار کم است و در صورت زنده ماندن معمولا دچار مشکلات مزمن مربوط به سلامت می شوند. این نوزادان ممکن است در تکلم، یادگیری و مهارت های حرکتی هم دچار اشکال شوند. علل زایمان زودرس :
بارداری دو یا چندقلویی
– جدا شدن پیش از موعد جفت از رحم که به این وضعیت “جدا شدن پیش از موعد جفت” گفته می شود
– وجود عفونت در واژن یا رحم مادر که باعث شروع فرآیند زایمان می شود
– مشکلات مربوط به رحم یا سرویکس مانند فیبروم یا شکل غیرطبیعی رحم
– پاره شدن کیسه آب مادر قبل از شروع فشار زایمان
– بیماری های لثه
– مصرف مواد مخدر مانند کوکائین یا متامفتامین در اغلب موارد علل زایمان زودرس ناشناخته هستند. زایمان زودرس می تواند به علت مشکلات مرتبط با جنین، مادر و یا هردو آنها روی دهد. معمولا ترکیب عوامل چندگانه، باعث زایمان زودرس می شوند اما از هر ۳ زایمان زودرس، علت یکی از آنها ناشناخته است. در بعضی از مواقع به علت مشکلات بارداری که برای مادر یا کودک خطرناک هستند، پزشک از دارو یا روش های دیگر برای انجام زایمان زودرس استفاده می کند. تشخیص زمان زایمان، خصوصا زمانی که پیش از موعد اتفاق می افتد، کار آسانی نیست اما بهتر است نسبت به نشانه های زیر حساس باشید : انقباضات منظم به مدت یکساعت که به معنی وجود ۴ انقباض یا بیشتر در هر ۲۰ دقیقه یا وجود ۸ انقباض در ساعت است. این انقباضات حتی پس از نوشیدن یک لیوان آب و استراحت کردن هم قطع نمی شوند. نشت یا سرازیر شدن مایع از واژن که ممکن است صورتی یا مایل به قرمز باشد. به این وضعیت “پارگی غشا” گفته می شود. وقتی این وضعیت پیش از هفته ۳۷ روی می دهد به آن پارگی نارس زودرس غشا گفته می شود. وجود دردهای مشابه گرفتگی شکم در قاعدگی که ممکن است با اسهال همراه شود. احساس فشار در لگن خاصره یا زیر شکم
وجود درد مبهم در لگن یا زیر شکم احساس ناخوشایند مانند احساس تب که قابل توضیح نیست و احساس خستگی مفرط و اگر روی شکمتان را فشار بدهید، احساس درد و آسیب دیدگی می کنید. در صورت توقف انقباضات، ممکن است دچار انقباضات براکستون هیکس شده باشید که انقباضات ناخوشایند اما غیر دردناک رحم هستند. این انقباضات مانند تمرین هستند اما تشخیص تفاوت آنها معمولا کار ساده ای نیست. اگر فکر می کنید نشانه های زایمان زودرس را دارید، با پزشک یا ماما تماس بگیرید. آنها می توانند پارگی کیسه آب، عفونت و گشاد شدن سرویکس را بررسی می کنند. ممکن است برای کنترل مشکلاتی که می توانند باعث زایمان زودرس شوند، لازم باشد آزمایش خون و ادرار از شما گرفته شود.
3 خرداد 1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 164]