واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران ترویج زایمان طبیعی فقط با کمک ماماها امکان پذیر است ساری - ایرنا - رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت : ترویج زایمان طبیعی فقط با کمک ماماها امکان پذیر است.
دکتر قاسم جان بابایی در جمع ماماهای استان مازندران در مراسم گرامیداشت روز ماما با بیان اینکه کار مامایی بسیار وسیع و از تولد تا کهنسالی است گفت : ماما ها باید ضمن انجام امور مربوط به زایمان در زمینه آموزش بهداشت باروری ، بهداشت دوران بلوغ و بهداشت سالمندان را انجام دهند .
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به این که رشته مامایی جزو رشته های مطرح در جامعه پزشکی است خواستار تقویت جایگاه این رشته توسط ماما شد.
دکتر جان بابایی افزود : روزجهانی ماما فرصت مغتنمی است برای تقدیر از این قشر صبوروخدوم که نقش مهم وتاثیرگذاری درچرخه نظام سلامت جامعه ایفا می کنند و بدون تردید مسوولیت شناسی و خدمت بی منت وصادقانه به مردم رضایت خداوند متعال را در پی دارد.
دکتر محمدرضا مردانشاهی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز قدمت رشته مامایی در کشور ما بیش از 90 سال است اعلام و افزود : بیشترین نیاز جامعه در حوزه درمان به ماماها است و با توجه به این نیاز هنوز به اهداف تعیین شده برای تامین ماما در جامعه دست نیافتیم.
وی با اشاره به این موضوع که مامایی یک کار سنگین امابا عشق همراه با معنویت است افزود : سالانه بیش از یک هزار و 500 مادر باردار به خاطر عوارض بارداری و نبود مراقبت می میرند که اکثرا در کشور های در حال توسعه است .
وی با عنوان این مطلب که هم اکنون تمام مادران باردار در استان تحت مراقبت ماماهای مستقر در مراکز بهداشتی قراردارند گفت : وجود ماماها در این بخش برای ارتقا سلامت مادران باردار حیاتی است .
وی با اشاره به اعلام رقم 8 درصد استاندارد جهانی سزارین توسط سازمانی بهداشت جهانی گفت : متاسفانه این رقم در مازندران قبل از اجرایی شدن بسته تحول سلامت بیش از 70 درصد بوده است .
دکتر مردانشاهی با اشاره به اینکه گسترش زایمان طبیعی جزو اهداف اصلی وزارت بهداشت است افزود : با اجرایی شدن بسته تحول سلامت در استان مازندارن نرخ زایمان طبیعی 5 درصد کاهش یافته است.
وی با اشاره به عوارض زایمان سزارین گفت : از برنامه های تحول سلامت به منظور ترویج زایمان طبیعی در جامعه و کاهش عوارض بارداری ، رایگان نمودن زایمان طبیعی ، توسعه بلوک های زایمانی در استان و توانمند سازی عوامل زایمان و توسعه زایمان بدون درد می باشد .
وی با اعلام این مطلب که مبلغ 60 میلیارد ریال تاکنون برای توسعه بلوک های زایمانی اعتبار دریافت شد افزود : برای تجهیز و توسعه 8 مرکز درمانی ویژه برنامه ریزی شده که در مرحله اجرایی است و برای اضافه کردن سه مرکز دیگر نیز برنامه هایی برای جذب اعتبار لازم تدوین شده است .
وی از برنامه های مهم دانشگاه علوم پزشکی مازندران برای ماماها به ساماندهی نیروی انسانی ، ارتقا کیفیت خدمات زایمانی و ساماندهی نقل و انتقال ماما ها بین بیمارستان ها اشاره کرد و گفت : با استفاده از رسانه ها و توجه ماماها جهت ارتقا فرهنگ و ترویج زایمان طبیعی و آموزش جامعه ،رشد غیرقابل قبول سزارین در جامعه را کنترل خواهیم نمود.ک/1
6097
27/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]