واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
پاداش 700 هزار تومانی به ازای باسواد کردن هر بیسواد
رییس نهضت سوادآموزی گفت: عدالت آموزشی ایجاب میکند که به بیسوادان توجه خاصی داشته باشیم.
به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران در گروه سنی زیر 50 سال 3.5 میلیون نفر در کشور بیسواد هستند.
ناتوانی در خواندن و نوشتن در حد انتظارات جامعه بیسوادی تلقی میشود که یکی از معضلات بزرگ جامعه ماست.
بیسوادی میتواند زمینهساز بسیاری از مشکلات مانند فقر و یا بیکاری باشد، این اشخاص در زمینه پیشرفت و شکوفایی در عرصههای مختلف زندگی مسلما با مشکلات متعددی مواجه خواهند شد.
*بیسوادی گاهی آزاردهنده میشود
بیسوادی گذشته از این که میتواند عامل بروز مشکلاتی مانند فقر باشد مشکلات دیگری را نیز به دنبال خواهد داشت. بعنوان نمونه در زندگی اجتماعی امروز که نیمهی بیشتر آن تحصیلاتی در حد عالی دارند، زندگی در قلب چنین جامعهای بدون داشتن نعمت سواد حتی در حد خواندن و نوشتن کمی سخت به نظر می رسد .
ممکن است که بیسوادان احساس خجالت و ضعف اعتماد به نفس داشته باشند و جایی این مشکل برایشان آزاردهندهتر میشود که حتی برای انجام سادهترین امور زندگی روزمره به وجود شخص دیگری نیازمند میشوند.
بیسوادی یا کم سوادی یک معضل کاملا شخصی است . اما چنانچه در جهت رفع و یا حتی کاستن این مشکل اقدامات موثری به عمل نیاید تداوم این امر می تواند به مرور زمان سببساز افت و یا کندی پیشرفت در جامعه و سطح تواناییهای آن گردد.
*مردم کجای کار هستند
آموزش سواد به یک انسان نه تنها تداعی کننده انسانیت و حس انساندوستی است بلکه ثواب و پاداش اخروی را نیز به دنبال دارد.
چنانچه در احادیث معصومین اینچنین آمده است: بهترین شما کسی است که سواد آموزد و آموزش دهد.
بهتر است که اگر از نعمتی برخورداریم آن را با همنوعان خود شریک باشیم اگر هم کسی از مردم به همت و تلاش بزرگوارانه اش افراد بیسوادی را که در حوالی و نزدیکی خویش میشناسد تحت آموزش خیرخواهانه خود قرار دهد می توان در آیندهای نه چندان دور افقهای روشنی را در ریشهکنسازی این معضل اجتماعی نظاره گر بود.
*بیسوادی و افزایش جرم
سوادآموزی به بیسوادان علاوه بر گرهگشایی مشکلات زندگی این اشخاص می تواند گامی باشد به سوی جامعهای سالمتر ، فقدان سواد گاه به حدی تاثیرات سوء داشته باشد که حتی شاهد هستیم که بیشترین آمار جرم میان این افراد صورت می گیرد و عدهی زیادی از زندانیان کشور بیسواد هستند.
آمارها و ارقام حاکی از این حقیقت است که اگر میزان آمار بیسوادی تنها کاهش 1 درصدی داشته باشد احتمالا به دنبال آن 100 هزار فقره جرم کاهش پیدا خواهد کرد.
چه اقدام هوشیارانهای است اگر در ندامت گاهها کلاسهای آموزشی برای زندانیان بیسواد دایر شود تا بدین گونه بتوانیم مشکل را ریشهای حل کنیم و کاهش چشمگیر میزان جرائم را نظارهگر باشیم و به مدد مسئولین آموزش و پرورش و همت و دلسوزی مردم عزیز کشورمان در جهت آموزش و همدلی با افراد بیسواد می توانیم در جهت رشد و شکوفایی و پیشرفت گامی به جلو برداریم و نظارهگر طلوع صبحی باشیم که در آن سایه شوم بیسوادی از سر جامعهی ما کم شود و یا دست کم به میزان قابل توجهی از آمار آن کاسته شده است. .
گزارش از فاطمه سیدی
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
وجود 5 هزار مدرسه با کمتر از 5 دانش آموز در سطح کشور/ اجباری شدن سوادآموزی در مصوبه اخیر دولت
تجویز رایگان سواد آموزی به اتباع خارجی/ 80 درصد زنان و دختران تحت پوشش فعالیتهای سواد آموزی قرار دارند
آغاز دورههای سوادآموزی منطقه 13
عزم ملی برای ریشه کنی بی سوادی در کشور ضروری است
۰۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]