تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بر زبان مؤمن نورى (الهى) است و درخشان و برزبان منافق شيطانى است كه سخن مى‏گويد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843462248




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

زيرميزي 10هزار ميليارد توماني از حلقوم بيماران


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: زيرميزي 10هزار ميليارد توماني از حلقوم بيماران
در حالي كه چندي پيش ايرج حريرچي، قائم‌مقام وزير بهداشت مدعي شده بود‌ زيرميزي پزشكان در شهرستان‌ها به صفر رسيده و در تهران نيز نزديك به صفر است، ‌روز گذشته نماينده وزارت بهداشت در ميزگرد آسيب‌شناسي زيرميزي پزشكان تصريح كرد: آمار برآوردي وزارت بهداشت نشان مي‌دهد كه حجم پول زيرميزي پزشكان كه از مردم گرفته مي‌شود، سالانه بين ۸ تا ۱۰ هزار ميليارد تومان است. در واقع اين رقم را پزشكان از حلقوم بيمار بيرون مي‌كشند.
نویسنده : زهرا چيذري 


در حالي كه چندي پيش ايرج حريرچي، قائم‌مقام وزير بهداشت مدعي شده بود‌ زيرميزي پزشكان در شهرستان‌ها به صفر رسيده و در تهران نيز نزديك به صفر است، ‌روز گذشته نماينده وزارت بهداشت در ميزگرد آسيب‌شناسي زيرميزي پزشكان تصريح كرد: آمار برآوردي وزارت بهداشت نشان مي‌دهد كه حجم پول زيرميزي پزشكان كه از مردم گرفته مي‌شود، سالانه بين ۸ تا ۱۰ هزار ميليارد تومان است.  در واقع اين رقم را پزشكان از حلقوم بيمار بيرون مي‌كشند.        
در سال 94 سهم بودجه سلامت از درآمد عمومي 23هزار و 100 ميليارد تومان ديده شده است. در برابر اين اما بنا به اذعان محمدحسين ميردهقان، ‌مديركل نظارت بر درمان و اعتباربخشي وزارت بهداشت، پزشكان سالانه ۸ تا ۱۰ هزار ميليارد تومان زيرميزي مي‌گيرند. هرچند به گفته وي اين رقم مربوط به ابتداي طرح تحول سلامت است و حالا وضع بهتر شده اما با يك حساب سرانگشتي مي‌توان دريافت درآمد پزشكان زيرميزي‌بگير در كشور چيزي حدود نيمي از بودجه كل سلامت در سال جاري است.
اين در حالي است كه بنا به اذعان شخص وزير بهداشت نيز با اجراي طرح تحول سلامت همچنان تعرفه‌ها از سوي برخي پزشكان رعايت نمي‌شود. اين موضوع به همراه تشخيص غلط پزشك، نارضايتي بيماران را در پي داشته است. با وجود اين، پزشكاني كه به خصوص در زمينه درمان بيماري‌هاي عصبي مانند ديسك كمر و سردردها، قادر به درمان بيمار نيستند، نسبت به هزينه‌هاي كلاني كه از آنها دريافت مي‌كنند نيز تعهدي ندارند.

   پرداخت زيرميزي قانوني براي كاهش زيرميزي
گام سوم طرح تحول سلامت با اعتباري 2 هزار و 500 ميلياردي و با افزايش 120 تا 300 درصدي تعرفه‌ها تلاشي در جهت راضي كردن پزشكان بود و در عمل بخش مهمي از درآمدي را كه پزشك مي‌خواست در قالب دريافت‌هاي نامتعارف براي ادامه درمان از بيمار مطالبه كند، به شكلي قانوني در اختيار وي قرار مي‌داد. با پرداخت اين زيرميزي قانوني از سوي وزارت بهداشت به پزشكان، انتظار مي‌رفت تا اين تخلف جامعه پزشكي از بين برود.
بر اين اساس ايرج حريرچي، قائم‌مقام وزير بهداشت مدعي شد زيرميزي در شهرستان‌ها صفر شده و در تهران نيز نزديك به صفر است. در برابر چنين اظهاراتي بود كه سليمان عباسي، سخنگوي كميسيون بهداشت واقعيت چنين ادعايي را به طور كامل رد كرد.
به باور اين نماينده مجلس زيرميزي نهايتاً 2‌تا 3 درصد كاهش يافته است. حتي خود وزير بهداشت نيز در گزارشي كه در همايش نقد طرح تحول ارائه كرد از عدم همكاري تعرفه‌اي برخي پزشكان در پايتخت گله داشت. حالا هم كه نماينده وزارت بهداشت به دريافت 8 تا 10 هزار ميلياردي زيرميزي از سوي برخي پزشكان اذعان كرد. به بيان ديگر بین 10 تا 15 درصد از کل بازار 70 هزار میلیارد تومانی سلامت کشور پول‌های زیرمیزی و غیر قانونی است.

   درآمدهاي نجومي پزشكان مانع از حضور در هيئت علمي
برخي پزشكان نيز معتقدند كتاب ارزشگذاري نسبي تعرفه‌ها به نفع برخي از گروه‌هاي پزشكي همچون چشم‌پزشكان تغييراتي داشته كه حالا مورد تأييد آنها نيست. در برابر اين اما وزير بهداشت از بي‌رغبتي پزشكان براي حضور در هيئت علمي دانشگاه‌ها و همچنين سر باز زدن پزشكان عمومي از حضور در مناطق محروم با وجود حقوق 15 ميليون توماني سخن مي‌گويد. اين بي‌رغبتي بنا به تصريح سيدحسن قاضي‌زاده‌هاشمي يكي از نشانه‌هاي درآمدهاي نجومي پزشكان است كه راضي نمي‌شوند آن را رها كنند و نقد چنين درآمدهايي را به نسيه اعتبار هيئت علمي شدن ببخشند، چه رسد به اينكه بخواهند آرامش و درآمدي را كه به طور يقين بالاي 15 ميليون تومان است، رها كرده و براي خدمت‌رساني به مردم مناطق محروم راهي مرزها و روستاها شوند.
   مجهول ماندن افرادي اندك با درآمد

 8 تا 10 ميليارد توماني
هرچند موضوع زيرميزي گرفتن در رابطه با پزشكان عمومي موضوعيت ندارد اما وقتي درآمد قانوني يك پزشك عمومي چيزي فراتر از 15 ميليون تومان در ماه باشد، بديهي است درآمد پزشكان متخصص و فوق‌تخصص بسيار فراتر از اين حرف‌هاست.
علاوه بر اين، جراحان و پزشكان متخصص به دليل جايگاه و شيوه‌هاي درماني‌شان مي‌توانند ادامه درمان را منوط به چك كردن صفرهاي حسابشان كنند. هرچند با اجراي طرح تحول سلامت و نظارت بيشتر بر عملكرد پزشكان، ‌شيوه‌هاي زيرميزي گرفتن نيز تغيير كرده و گزارش‌هايي در رابطه با دريافت چمداني زيرميزي به گوش مي‌رسد.
سامانه 1690 هم خط طرح شكايات بيماران از طرح تحول و تخلفاتي نظير زيرميزي است كه به گفته مير دهقان مديركل نظارت بر درمان وزارت بهداشت طي ماه‌هاي گذشته از 120‌هزار تماس ثبت شده درآن، 20درصد شكايت از تعرفه بوده است. 2 هزار و 400 تماس شكايت از تعرفه‌ها نيز نشان مي‌دهد آمار تخلف زيرميزي گرفتن چندان هم ناچيز نيست.
با وجود اين بسياري از بيماران و خانواده‌ها در نهايت همكاري با پزشك و هرگونه كه او حكم كند زيرميزي را بي‌هيچ سر و صدايي مي‌پردازند زيرا نمي‌خواهند در روند درمان اختلالي پيش بيايد. قابل تأمل‌تر از همه اينكه بنا به اذعان مسئولان بهداشت و درمان جامعه آمار پزشكان زيرميزي بگير بسيار ناچيز است؛ نفرات كمي كه 8 تا 10 هزار ميليارد تومان درآمد دارند و بي‌شك شناسايي‌شان كار سختي نيست اما معلوم نيست چه مانعي بر سر راه شناسايي و برخورد با اين تعداد اندك وجود دارد.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۰:۱۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 137]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن