محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844668652
چرا بعد از فتح خرمشهر جنگ ادامه یافت؟/70 درصد مردم با ادامه جنگ موافق بودند
واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
چرا بعد از فتح خرمشهر جنگ ادامه یافت؟/70 درصد مردم با ادامه جنگ موافق بودند سیاست > نظامی - سوم خردادماه سال 61 یادآور شیرین ترین اتفاق برای ایرانی ها از میان رویدادهای تلخ 8 سال جنگ تحمیلی است.
زینب صفری: خرمشهر بعد از 19 ماه از اشغال نیروهای عراقی آزاد شد تا شهید صیاد شیرازی در خاطرات خود از این رویداد بگوید: "بنده به عنوان مسؤول در قرارگاه كربلا، مركز عمليات مشترك ارتش و سپاه انقلاب اسلامي و به عنوان يك رزمنده كوچك اسلام، شاهد و ناظر بودم كه خداوند خرمشهر را آزاد كرد و هيچ دليل ديگري را قبول نمي كنم." خرمشهر؛ خونین شهر شد با آغاز جنگ تحمیلی در شهریور 59 حملات عراق برای اشغال بخش های مختلف خوزستان و به ویژه خرمشهر آغاز شد. با وجود مقاومت ها و تلاش های نیروهای محلی و ارتش اما سقوط خرمشهر در 24 مهرماه به طور رسمی اعلام شد و به دلیل باقی ماندن ماندن تعدادی از رزمندگان در شهر و جنگ تن به تن با نیروهای عراقی خرمشهر، از همان روز خونین شهر نامیده شد. روزنامه کیهان فردای آن روز در گزارشی از منطقه نوشت: «آخرین گزارشهای رسیده از جبهه جنوب حاکیست که اوضاع جنگ در خونینشهر بحرانی است و رزمندگان دلیر در این شهر در برابر تجاوز دشمن سرسختانه پایداری میکنند. بر اساس آخرین اخبار رسیده از جبهه خونینشهر و آبادان مقاومت مدافعان انقلاب همچنان ادامه دارد و پل خونینشهر به علت آتش شدید دو طرف غیرقابل استفاده است.برتری آتش در این منطقه با متجاوزین است در حالیکه مهاجمین با توپخانه به نیروهای انقلاب حمله میکنند، رزمندگان اسلام بدون در دست داشتن تجهیزات کافی زرهی و توپخانه در مقابل تجاوز مزدوران صدام سرسختانه مقاومت میکنند.» محسن رضایی، فرمانده سپاه پاسداران در دوران جنگ تحمیلی هم بعدها در اظهار نظری درباره علل سقوط خرمشهر گفت: «وقتی جنگ شروع شد، خرمشهر نزدیکترین شهر به مرز پس از قصر شیرین، بزرگترین شهر مرزی ایران و بندری استراتژیک بود. دشمن از سمت اروندرود پانصد متر متر با خرمشهر فاصله داشت با این حال رود بزرگ اروند حائل بین ایران و عراق بود. از سمت مرز خشکی هم حدود کمتر از بیست کیلومتر تا خرمشهر فاصله داشت. بنابراین نزدیکی شهر خرمشهر یکی از عوامل سقوط خرمشهر بود. عامل دیگر این بود که نیروهای رسمی و نیروهای مسئول در لب مرز دفاع مستحکمی نداشتند لذا در همان ساعات اولیه مرز فرو ریخت و مرز شکسته شد و دشمن خیلی زود توانست به اطراف شهر خرمشهر برسد و ارتباط بین اهواز با خرمشهر قطع شد" . خرمشهر آزاد شد بعد از اشغال خرمشهر تلاش ها برای آزادسازی آن آغاز شد. همان موقع با خلع بنى صدر (رئیس جمهور وقت) از فرماندهى كل قوا و تغییر و تحولى كه در سیستم فرماندهى نیروها پیش آمد، انسجام میان نیروهای ارتش و سپاه بیشتر شد و از آن به بعدعملیات ها به صورت مشترك انجام شد. عملیات بیت المقدس (کربلای 3) عمده ترین عملیاتی بود که بعد از این "ترکیب مقدس" (به گفته شهید صیاد شیرازی) طرح ریزی و اجرا شد. عملیاتی که آزادسازی خرمشهر مهم ترین هدف آن بود به طور مشترک میان ارتش به فرماندهی شهید صیاد شیرازی و سپاه به فرماندهی محسن رضایی و به مدت 26 روز از 10 اردیبهشت ماه1361تا 3 خرداد همان سال به اجرا درآمد. در واقع تلاش برای آزادسازی خرمشهر درخشان ترین فصل كارنامه عملیاتى نیروهاى مسلح ایران در 8 سال دفاع مقدس بود. آزادسازی خرمشهر پیروزی بزرگی برای ایران بود و عراق شکست سنگینی را تحمل کرد. روزنامه گاردين چاپ انگلستان درباره فتح خرمشهر نوشته بود: «سقوط خرمشهر يعني سقوط آخرين و مهمترين افتخار جنگي عراق كه ايراني ها با بازپس گرفتن آن، اين برگ برنده را كه به وسيله آن عراق مي كوشيد ايران را به پاي ميز مذاكره بكشاند، از دست بغداد ربودند.»
شهید احمد متوسليان، نیز در تاريخ ۱۳۶۱/۳/۷ در جلسه رده هاي مختلف فرماندهي تيپ ۲۷ محمدرسول الله(ص)، در قرارگاه تاكتيكي تيپ ۲۷ «دارخوين» اين چنين به جمع بندي دستاوردهاي عمليات «الي بيت المقدس» پرداخت: «در مورد عمليات اخير گفتني زياد است؛ ليكن در يك تحليل فشرده بايد گفت كه از لحظه سقوط رژيم طاغوت تا به امروز به تعبير تمام خبرگزاريهاي عمده، سابقه نداشت كه چنين ضربه سياسي مهلكي به منافع آمريكا وارد شود. فتح خرمشهر باعث شد توازن نظامي اي كه آمريكا در منطقه برقرار كرده بود، به شدت به ضرر غرب برهم بخورد. وزير امور خارجه آمريكا (الكساندر هيگ) رسماً در شوراي امور خاورميانه وزارت خارجه شان مي گويد: «پيروزيهاي اخير ايران در جنگ با عراق براي آمريكا نگران كننده است و منافع غرب خصوصاً آمريكا را در منطقه به خطر انداخته است. " هرچند در آن مقطع عراق حاضر به پذیرش شکست خود نشد. موضوعی که علي اكبر ولايتي نیز در كتاب تاريخ سياسي جنگ تحميلي عراق عليه جمهوري اسلامي ايران با اشاره به تبليغات عراقی ها به آن اشاره کرده است: «عراق به صراحت شكست خود را اعتراف نكرد و حتي مدعي بود كه گوشمالي لازم را به انقلاب اسلامي ايران داده است و درنتيجه، چون ضرورتي احساس نمي كرد كه نيروهايش بيشتر در خرمشهر بمانند، آنها را با درگيري به عقب كشيده است.» چرا بعد از فتح خرمشهر جنگ ادامه یافت؟ بعد از فتح خرمشهر زمزمه های متفاوتی به گوش می رسید. گروه هایی از جمله نهضت آزادی خواهان پایان جنگ و برخی نیز خواهان ادامه آن تا سقوط صدام بودند. آیت الله هاشمي در خاطراتش در این باره مي نويسد : "براي تصميم گيري نهائي در تاريخ 20 خرداد 1361 جلسه اي با حضور شوراي عالي دفاع و فرماندهان اصلي جبهه ها در محضر امام (ره) تشكيل شد . امام خواستار ادامه جنگ در مرزها بود اما نظاميان اين امر را غير ممكن مي دانستند و سرانجام امام پذيرفتند كه ادامه جنگ در مرزها منطق نظامي ندارد ولي تأكيد كردند در ورود به خاك عراق بايد مناطقي انتخاب شود كه مردم حضور نداشته باشند ." افزون بر این فصلنامه مطالعات تاریخی در دومین شماره خود در بهار سال 83 نتایج یک نظرسنجی را منتشر کرد که نشان می دهد حدود 70 درصد از مردم آن موقع با ادامه جنگ موافق بودند: "مرکز پژوهشهای اجتماعی نخستوزیری در خرداد سال 1361، طی یک نظرسنجی از عدهای با شرایط سنی، تحصیلی و جنسیت متفاوت، «نظرات مردم در مورد ادامه جنگ و ورود به خاک عراق» را مورد بررسی قرار داده است. در این نظرسنجی، «نظر مردم در مورد ادامه جنگ»، وارد شدن به خاک عراق در صورتی که عراق شرایط ما را نپذیرد و دلایل عدم ورود به خاک عراق، مورد توجه قرار گرفته است.
در پاسخ به این پرسش که جنگ را تا کجا ادامه باید داد، خروج عراق از خاک ایران با 30.7 درصد و سقوط صدام با 28.5 درصد، بیشترین آرا را کسب کرده است. دیگر گزینهها همچون گرفتن خسارت 12.4 درصد و صلح تنها 2 درصد را به خود اختصاص دادهاند. در حالی که پاسخ نمیدانم، 4 درصد بوده است.
در پاسخ به این پرسش که اگر عراق شرایط ما را نپذیرد، آیا صلاح میدانید وارد خاک عراق شویم، بر حسب جنسیت پاسخ مثبت، 70.1 درصد، پاسخ منفی 15.1 درصد و نمیدانم 9.2 درصد و بر حسب سن، پاسخ مثبت 76.9، پاسخ منفی 7.7 و نمیدانم15.4 درصد است.
درصد پاسخها به تناسب مناطق بیستگانه تهران متفاوت است. چنانکه پاسخ کسانی که یکی از بستگان آنها در جبهه بوده است، در مورد ورود به خاک عراق، 3/58 درصد مثبت و 20 درصد منفی و 20 درصد نمیدانم میباشد."
این نظرسنجی، فارغ از اینکه تا چه میزان میتواند از نظر علمی اعتبار داشته باشد، بیانگر بخشی از واقعیت اجتماعی و افکار عمومی نسبت به مسئله جنگ و تصمیمگیری در مورد پایان یا ادامه آن و در میان اقشار مختلف با موقعیتها و شرایط متفاوت است که با میانگین 70 درصد با آنچه پس از فتح خرمشهر واقع شد، موافقت خود را بر ادامه جنگ اعلام کردهاند. با این حال اگرچه جنگ تحمیلی در نهایت بالاخره در سال 67 پایان یافت اما اظهار نظر ها درباره لزوم پایان یافتن جنگ بعد از فتح خرمشهر همچنان ادامه دارد. تا آنجا که در سال 89 این اظهار نظرها آیت الله هاشمی را به واکنش واداشت. او با صدور بیانیه ای توضیح داد که چرا بعد از فتح خرمشهر توقف جنگ و پایان آن امکان پذیر نبود. هاشمی در بخشی از این بیانیه نوشته بود: "از فردای آزادی خرمشهر تا همین الان گروهی در داخل و خارج برای تلخ کردن شیرینی این پیروزی در کام مردم، نغمه ناهنجاری را سر میدهند که ادامه جنگ پس از فتح خرمشهر نشان از جنگ طلبی ایران بود. ... تفوق مطلق ایران در جنگ و نشان دادن برتری همهجانبه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی بر قوای تابن دندان مسلح ارتش بعث، دشمنان انقلاب اسلامی را سرآسیمه کرد و با تمام توان حتی تا مرحله حضور مستشارگونه در ستادهای تصمیمگیری عراق پیش رفتند و همزمان برای تضعیف روحیه رزمندگان ایران، بدون ارائه حتی یک برگ سند، بحث پرداخت غرامت را شایعه به شایعه گرداندند و در آن زمان نیز انفاس قدسیه حضرت امام(س) مثل همه گردنههای صعبالعبور، روحیه تداوم مقاومت را با هدف تنبیه متجاوز بر کالبد جبههها و پشت جبهه دمید. چگونه میتوانستیم در آن مقطع که هنوز قطعههای بسیار ارزشمند دیگری از خاک ایران، زیر یوغ چکمههای غربی ارتش شرقی عراق بود، خود را به فتح خرمشهری دل خوش کنیم که وجب به وجب آن رنگین از خون بهترین فرزندان ما بود؟ چگونه میتوانستیم فریب تجربه شده نقشه شوم و نخ نما شده قبول آتش بس را قبل از رفع اشغال از دیگر مناطق جغرافیایی خویش از شلمچه تا دهلران، مهران، سر پل ذهاب، میمک، نفت شهر و سرزمینهای مرتفع در کردستان بخوریم؟ چه کسی آن روزها پیشنهاد پرداخت خسارت را میداد؟ کجا مطرح کرده بودند؟ مگر میتوانستیم حق تاریخی یک ملت بزرگ را با شایعهای که مرتجعین آن روز در افواه انداخته بودند، ندیده بگیریم؟ در آن صورت چه تفاوتی بین ما به عنوان مسئولان جمهوری اسلامی با دیگر حاکمان ایران در دورههای مختلف بود که قطعه قطعه از بهترین سرزمینهای ما را در چهار سمت جغرافیایی به دیگران سپردهاند؟ ..." 29214
کلید واژه ها: ارتش جمهوری اسلامی ایران - خرمشهر - سپاه پاسداران - اکبر هاشمی رفسنجانی -
یکشنبه 3 خرداد 1394 - 13:33:45
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]
صفحات پیشنهادی
پس از فتح خرمشهر، ادامه جنگ چرا ؟
پس از فتح خرمشهر ادامه جنگ چرا بخش خبری الف 3 خرداد 94تاریخ انتشار يکشنبه ۳ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۹ ۲۶ فتح خرمشهر به عنوان یک حادثه تاریخی و سرنوشتساز پایانبخش دوره اول جنگ است که با تجاوز عراق به ایران در تاریخ ۳۱ شهریور سال ۱۳۵۹ آغاز شد و با آزادسازی مناطق اشغالیتفاوت پول ندادن احمدینژاد و روحانی به شهرداری/ ادامه ادعاهای عجیب حمید روحانی علیه هاشمی/ موافقت 64 درصدی با
تفاوت پول ندادن احمدینژاد و روحانی به شهرداری ادامه ادعاهای عجیب حمید روحانی علیه هاشمی موافقت 64 درصدی با بیطرفی تلویزیون نگاه عراقی به نشستن ظریف و کری جستوجو برای یافتن پدر مجری معروف رصدخانه تابناک خبرهایی برای مخاطبان آماده میکند که غیررسمی هستند یا اینکه کمترتفاوت بودجه ندادن احمدینژاد و روحانی به شهرداری/ ادامه ادعاهای عجیب حمید روحانی علیه هاشمی/ موافقت 64 درصدی ب
تفاوت بودجه ندادن احمدینژاد و روحانی به شهرداری ادامه ادعاهای عجیب حمید روحانی علیه هاشمی موافقت 64 درصدی با بیطرفی هستهای تلویزیون نگاه عراقی به نحوه نشستن ظریف و کری جستوجو برای یافتن پدر مجری معروف رصدخانه تابناک خبرهایی برای مخاطبان آماده میکند که غیررسمی هستندپنتاگون: کشتی ایران را تحت نظر داریم/ به همکاری با عربستان در جنگ یمن ادامه میدهیم
پنتاگون کشتی ایران را تحت نظر داریم به همکاری با عربستان در جنگ یمن ادامه میدهیم مقامات پنتاگون بار دیگر مطابق روال روزهای گذشته بر نظارت دقیق بر کشتی امدادرسان ایرانی که حامل کمکهای بشردوستانه به یمن است تأکید کردهاند به گزارش نامه نیوز چند مقام پنتاگون به پایگاه خبری واشنمحسن رضایی: عربستان جنگ را ادامه ندهد و وارد باتلاق نشود
سهشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۹ ۲۶ دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام به عربستان توصیه کرد که جنگ در یمن را ادامه ندهد و وارد باتلاق نشود به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا دکتر محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتوگو با شبکه عربی المیادین با اشاره به پدیچرا آمریکا از شرکت نیروهای مردمی در جنگ با داعش هراس دارد
چرا آمریکا از شرکت نیروهای مردمی در جنگ با داعش هراس داردبخش خارجی الف 28 اردیبهشت 94تاریخ انتشار دوشنبه ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۳ ۱۷ كشورهاي غربي و عربي بعد از نبرد تكريت دولت عراق را مجبور كردند تا نيروهاي شيعي را از نبرد با داعش كنار بگذارند در واقع آمریکا به دولت عراق فشااعلام جنگ النصره علیه داعش؛ دست و پازدنهای بیحاصل غرب برای ادامه حضور در خاورمیانه
اعلام جنگ النصره علیه داعش دست و پازدنهای بیحاصل غرب برای ادامه حضور در خاورمیانه النصره و داعش هر دو دستپرورده غربیها هستند و جنگ بین آنها یک نمایش تمام عیار برای بهره برداریهای سیاسی است به گزارش خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران هفته گذشته جبهه النصره علیه داعش بامیرعبداللهیان: کسانی که در جنگ با مردم یمن بودند نباید در مذاکرات ژنو نقشی داشته باشند/ ایران به نقش فعال خود
امیرعبداللهیان کسانی که در جنگ با مردم یمن بودند نباید در مذاکرات ژنو نقشی داشته باشند ایران به نقش فعال خود در حوزه مستشاری در عراق ادامه میدهدمعاون وزیر امور خارجه ایران با تاکید بر اجرای طرح ۴ مادهای تهران در خصوص امکان اخلال متجاوزان به یمن در مذاکرات ژنو هشدار داد و گفتفتح خرمشهر نتيجه مديريت جنگ بعد از حذف بنيصدر است
۳ خرداد ۱۳۹۴ ۱۰ ۱۵ق ظ بيانيه بنياد حفظ آثار به مناسبت سوم خرداد فتح خرمشهر نتيجه مديريت جنگ بعد از حذف بنيصدر است موج- در بخشي از بيانيه بنياد حفظ آثار آمده است عمليات بيت المقدس نقطه به ثمر نشستن تغيير استراتژي و مديريت جنگ بعد از حذف بنيصدر در عرصهٔ دفاعي کشور در دوران جنرهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار مسئولان نظام، سفیران کشورهای اسلامی و قشرهای مختلف مردم: سیاست خباثتآلود است
رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار مسئولان نظام سفیران کشورهای اسلامی و قشرهای مختلف مردم سیاست خباثتآلود استکبار در منطقه ایجاد جنگهای نیابتی است خلیج فارس ناامن برای همه ناامن خواهد بود هر اندازه که بتوانیم از مظلوم دفاع و با ظالم مقابله خواهیم کردرهبر انقلاب اسلامی با تأکیدما جنگ نکرديم که خرمشهر فقط يادمان باشد
۳ خرداد ۱۳۹۴ ۱۱ ۴۹ق ظ گفت و گوي خواندني با فرمانده دوران جنگ ما جنگ نکرديم که خرمشهر فقط يادمان باشد موج- خرمشهر مرز فرهنگي و اعتقادي اش مرز جغرافيايي اش نيست خرمشهر نمي تواند در خرمشهر بماند خرمشهر نمي تواند در ايران بماند خرمشهر بايد در جهان اسلام تجلي يابد سوم خرداد برامذاکرات هسته ای در وین ادامه یافت/ پیگیری مذاکرات در روز پنجشنبه
مذاکرات هسته ای در وین ادامه یافت پیگیری مذاکرات در روز پنجشنبه مذاکرات هسته ای وین برای نگارش متن توافق نهایی در روز دوم هم ادامه یافت گفتگوهایی نیز میان هیئت ایرانی با طرف های آمریکایی و اروپایی برگزار شد قرار است هیئت مذاکره کننده کشورمان امروز با هیئت های آمریکا روسیه و چسردشت نخستين شهر قرباني جنگ افزارهاي شيميايي در جهان بعد از بمباران هسته اي هيروشيما
۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ ۹ ۵۹ق ظ نماينده پيرانشهر و سردشت سردشت نخستين شهر قرباني جنگ افزارهاي شيميايي در جهان بعد از بمباران هسته اي هيروشيما موج- از بمباران شيميايي سردشت بيش از 8000 مصدوم شيميايي بر جاي مانده است كه متاسفانه هيچ يك از مجامع بين المللي حتي اين تجاوز غير انساني راچرا انصاراللّه وارد جنگ با سعودی نشده است
تراز با طولانی شدن تجاوز به یمن ظرفیت سیاسی جهت پاسخگویی همهجانبه علیه عربستان ایجاد میشود چرا که این بار کشوری که فرزندان و جوانان آنان را به خاک و خون کشیده است و زیرساختهای آنان را نابود کرده است به عنوان دشمن درجه یک خواهند شد به گزارش تراز اوایل فروردین سال جاری بودنماینده مردم قم: جنگ نیابتی جدیدترین ترفند آمریکا در منطقه است
نطق میان دستور نماینده مردم قم جنگ نیابتی جدیدترین ترفند آمریکا در منطقه است تهران- ایرنا- نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی آمریکا را جنگ طلب ترین کشور جهان معرفی کرد و گفت جدیدترین ترفند آمریکا ایجاد جنگ های مدیریت شده نیابتی مذهبی و قومیتی در منطقه خاورمیانه با استفادهدیه عروسک های دست ساز مردم ایران به کودکان جنگ زده
هدیه عروسک های دست ساز مردم ایران به کودکان جنگ زدهتاریخ انتشار شنبه ۲ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۶ ۰۶ مراسم افتتاحیه نمایشگاه عروسک های ساخته شده در کمپین «عروسک های خاموش» روز دوشنبه چهارم خرداد ماه در موزه صلح تهران برگزار خواهد شد اجرای این مراسم را که به همت گروه مردمی &فتحالله حسینی: تصویب سند راهبردی ایثارگران مطالبه پنج استان درگیر جنگ است
سهشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲ ۲۷ نماینده مردم قصر شیرین سرپل ذهاب و گیلانغرب در مجلس خواستار تصویب سند راهبردی ایثارگران به عنوان مطالبه ایثارگران پنج استان درگیر جنگ شد به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا فتحالله حسینی در تذکری در جلسه علنی امروز مجلس-
سیاسی
پربازدیدترینها