واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ خرداد ۱۳۹۴ (۱۱:۴۹ق.ظ)
گفت و گوي خواندني با فرمانده دوران جنگ ما جنگ نکرديم که خرمشهر فقط يادمان باشد موج- خرمشهر مرز فرهنگي و اعتقادي اش، مرز جغرافيايي اش نيست. خرمشهر نمي تواند در خرمشهر بماند. خرمشهر نمي تواند در ايران بماند. خرمشهر بايد در جهان اسلام تجلي يابد.
سوم خرداد براي همه گفتني است و اما وصف نشدني. از سرود حماسي «ممد نبودي تا ببيني...» تا عکس هاي يادگاري پيروزي؛ همه و همه ياد خونين شهر را در دل زنده مي کند. آنهايي که جنگ را درک کرده اند شايد اين نوشته ها را بيشتر درک کنند. آنهايي که در دل ميدان جنگ بوده اند که هم درک مي کنند و هم با دل و عشق آن را لمس خواهند کرد. هستند کساني که با شنيدن آهنگ حماسي «ممد نبودي...» اشک بريزند و به ياد ياران سفر کرده بيافتند.
آنهايي که هم در دهه هاي بعد از جنگ به دنيا آمده اند و هم از احساس حماسي بي نصيب نيستند. به خصوص دهه شصتي هايي که فرزندان جنگ بوده اند و با رزمندگان جنگ و شهادت بيشتر انس مي گيرند. در آستانه سوم خرداد من هم به اين فکر افتادم که به عنوان يک دهه شصتي که فقط از جنگ و خرمشهر سرود «ممد نبودي...» را دل و جان گوش مي دهد و از خرمشهر فقط مشکلات اقتصادي کنوني، بيکاري و نبود آب شرب، عکس هايي از يک شهر جنگ زده را بعد از چندين سال مي بيند، با دکتر محمودرضا اميني، به عنوان شخصي که هم جنگ را درک کرده و هم لمس، گفت و گويي دوستانه و کوتاه داشته باشم. گفتگويي که سراسر احساس و حماسه بود. گفتگويي که در آخر آن دوست داشتم بنويسم واقعا «ممد نيست تا ببيند...»، گفت و گويي که آنقدر عميق و جامع بود که تمام حرفهاي مردم خرمشهر را زده است. هر چند ايشان در ابتدا مايل به گفتگو نبود، ولي؛ با روي گشاده قبول کرد.
دکتر اميني درباره سالروز آزادسازي خرمشهر گفت: آزادسازي خرمشهر يک حادثه بي نظير بود. هم از جهت تلاش رزمندگان و هم از جهت سازماندهي؛ هم از نظر پشتيباني زميني و هم آسماني. (آسماني مي گويم چون لطف خدا در آن خيلي زياد بود.) به قول حضرت امام (ره): «خرمشهر را خدا آزاد کرد.» ما بر بال ملائک سوار شديم و تعداد فراواني شهيد داديم و اسير از دشمن گرفتيم.
اين فرمانده دوران جنگ افزود: آزادسازي خرمشهر هماهنگي و انسجام در فرايند عمليات بود. برآيند همدلي، همبستگي، همزباني، همت بي نظير و تلاش و ايثار بود. آزادسازي خرمشهر يک حادثه روزمره نبود. البته کل جبهه و جنگ ومقاومت يک ساختار ويژه داشت که وصف آن به اين سادگي نيست. هزاران کلمه براي هر خاطره نوشتي است و ساعت ها گفت و گو لازم است. هزاران بيت شعر سرودني و هزاران ياد شهدا گفتني است.
مديرعامل خبرگزاري موج گفت: آزادسازي خرمشهر نمادي از يک انجسام عملياتي و اطلاعاتي و وحدت کلمه و يک اقتدار بود. آزادسازي خرمشهر يک فرهنگ جهاد و شهادت بود و از اين جهت بايد به آن توجه داشت. آن فرهنگي که امروزه به آن در همه ابعاد نياز داريم.
اميني افزود: حادثه خرمشهر اتفاق افتاد که ما در تاريخ خرمشهري ها و رفتار خرمشهرگونه داشته باشيم. حادثه خرمشهر اتفاق افتاد که يادمان باشد مردان بي ادعا توانستند با خون، ياري، ايثار، تلاش هماهنگ و هم پوشاني خودشان يک حماسه بي نظير رقم بزنند. حادثه خرمشهر اتفاق افتاد تا امروز بهانه اي براي نکردن ها، نداشتن ها، نخواستن ها و نشدن ها نداشته باشيم. تا اين که که ما براي دل نگراني ها و دلمشغولي ها به غير خدا و به غير خود و به غير اسلام تکيه نکنيم. تا بي ميل به آمريکا باشيم.
دکتر اميني گفت: من احساس مي کنم از صميم دل درباره خرمشهر صحبت مي کنم. نبايد مردان امروز ما فاصله نشدن با مردان ديروز ما داشته باشند. شايد وقتي فاصله مردان پر ادعاي با مردان بي ادعا خرمشهرزياد شود آن وقت فقط خرمشهر فقط براي نمايش خواهد شد. وقتي ميز نشيني و اقبال از روزمرگي، جاي جان نثاري را مي گيرد خرمشهر براي تابلو و نمايش قشنگ مي شود. وقتي بي حالي و وابستگي و دلمشغولي ما به غير خدا مي شود بهتر است خرمشهر به عنوان تابلو شود. وقتي خرمشهر به عنوان تابلو مي شود که ما به دلمان با توان و ظرفيت و همت خودمان نباشد. دلمان به وابستگي و به آمريکا باشد.
وي افزود: حادثه خرمشهر براي آنهايي به عنوان يادمان است نه فرهنگ جاوادانه حرکت، که حال رفتن و حرکت ندارند. ما جنگ نکرديم که خرمشهر يادمان باشد. که يک واتيکان بسازيم که براي نمايش باشد. خرمشهر مرز فرهنگي و اعتقادي اش، مرز جغرافيايي اش نيست. خرمشهر نمي تواند در خرمشهر بماند. خرمشهر نمي تواند در ايران بماند. خرمشهر بايد در جهان اسلام تجلي يابد. خرمشهر بايد در جهان تلاش و ايثارگري نمود يابد.
وقتي صحبت هاي ايشان تمام شد احساس کردم حالا معني سرود «ممد نبودي...» را درک مي کنم. حرفهاي ايشان به حدي کامل بود که حس کردم الان بايد اتفاقا «ممد باشد تا ببيند.» هنوز آن جمله هايي که دکتر اميني از صميم دل و احساس،- احساسي که درگير يک بغض حماسي شد-، را به ياد دارم. آنجا که گفت: «شايد وقتي فاصله مردان پر ادعاي با مردان بي ادعا خرمشهر زياد شود آن وقت فقط خرمشهر فقط براي نمايش خواهد شد. وقتي ميز نشيني و اقبال از روزمرگي جاي جان نثاري را مي گيرد خرمشهر براي تابلو و نمايش قشنگ مي شود.»
وقتي از اتاق ايشان بيرون آمدم با خود فکر کردم که آنهايي که حرف از نشدن در خرمشهر و وجود مشکلات را مي زنند حماسه خرمشهر را نمي دانند و درک نکرده اند. با خود فکر کردم حالا دليل امتناع اوليه دکتر اميني از مصاحبه را فهميدم. شايد هر جنگ ديده و رزمنده اي که عمق جهاد وشهادت و جنگ را لمس کرده باشد و حرف هايي براي نگفتن داشته باشد، در ابتدا از قبول چنين گفت و گويي امتناع مي کرد.
درود بر همه حماسه سازان. درود بر همه شهدا و درود بر خرمشهر
*گفت و گو از: صفيه رضايي
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]