تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 19 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):زيد بن خالد جُهَنى: پيامبر خدا صلى الله عليه و آله از هيچ نمازى به نماز ديگر مشغول...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805829984




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سهراب پورناظری مسترکلاس نوازندگی و شناخت تنبور برگزار می‌کند


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: به میزبانی موزه موسیقی؛ سهراب پورناظری مسترکلاس نوازندگی و شناخت تنبور برگزار می‌کند خبرگزاری پانا: «سهراب پورناظری» -آهنگساز و نوازنده- سی‌ام، سی‌و‌یکم اردیبهشت و اول خردادماه، مسترکلاس تنبور را در موزه‌ی موسیقی برگزار می‌کند.
۱۳۹۴ يکشنبه ۳ خرداد ساعت 09:01

خبرگزاری پانا+

به گزارش سرویس فرهنگی پانا؛ این آهنگسازِ جوان که در زمینه‌ی نوازندگی تنبور و کمانچه نیز فعال است، در مسترکلاس خود علاوه بر ارائه‌ی بحث‌های تکنیکی، روی این موضوع تمرکز می‌کند که نگاه یک تنبورنواز ِ قرن 21 به این ساز چگونه است و علاوه بر آن، هدف از نوازندگی این سازِ آیینی چیست؟»

پورناظری در این باره توضیح می‌دهد: «در این مسترکلاس که به مدت سه‌روز برگزار خواهد شد، ما ضمن آنکه روی تکنیک نوازندگی این ساز تمرکز خواهیم کرد، نگاهی جامع به سیر نوازندگی تنبور و همچنین نوازندگان گوناگون آن خواهیم داشت. تنبور در قرن‌های گذشته، یک ساز آیینی بوده و تنها چنین نگاهی به آن می‌شده است؛ حالا اما این ساز وارد شهر و دنیای حرفه‌ای موسیقی شده و بنابراین نگاه‌های متفاوت و همچنین فرم‌های آهنگسازی گوناگونی در آن به وجود آمده است. برای مثال، ما در گروه موسیقی «شمس» در این سال‌ها تلاش کرده‌ایم تا برخی از تکنیک‌ها را برای نخستین‌بار روی این ساز پیاده کنیم و ضمن بهره‌گیری از تاریخچه‌ی چند هزارساله‌ی این ساز، گامی رو به جلو برای آن برداریم.»

گروه موسیقی «شمس» به سرپرستی «کیخسرو پورناظری» سال‌های بسیار است که در معرفی این ساز تلاش‌های گسترده‌ای انجام داده. اگرچه، تنبور دارای مقام‌های گوناگون بوده و موسیقی‌اش بر این پایه استوار است، اما «شمس» تلاش کرده تا از مشترکاتی که میان پرده‌های تنبور و موسیقی سنتی وجود دارد، استفاده ‌کند. حالا این ساز را می‌توان شناسنامه‌ی این گروه دانست؛ به طوری‌که تجربه‌ی ترکیب این ساز  با دیگر ساز‌ها برای اولین بار در این گروه اتفاق افتاد. «شمس»ی‌ها حتی یک بار تنبور را با ارکستر سمفونیک اوکراین همراه کردند.

معروف‌ترین قطعاتی که با استفاده از این ساز، آهنگسازی شده را «کیخسرو پورناظری» ساخته؛ به همین خاطر است که «سهراب» می‌گوید: «جز فعالیت‌های کیخسرو پورناظری، کار چندان جدی‌ای در خصوص این ساز انجام نشده و این در حالی است که تنبور، پتانسیل‌های ویژه‌ای دارد که همچنان مغفول مانده‌اند. برای مثال هم‌اکنون تنبورنوازان بسیار چیره‌دستی هستند که می‌توانند مقامات این ساز را به خوبی اجرا کنند؛ اما ما هنوز در بداهه‌نوازی این ساز با مشکلات بسیاری روبه‌رو هستیم.»

«سهرب پورناظری» تنبور را سازی می‌داند که می‌تواند نقشی بسیار پررنگ‌تر از آنچه هم‌اکنون هست در موسیقی ایفا کند؛ هر چند که تاکنون فعالیت‌های گروه شمس، منجر به رایج شدن ساز تنبور شده، اما نظر این آهنگساز جوان این است که همچنان از بسیاری از قابلیت‌های این ساز استفاده نشده است: «طی سال‌های متمادی، ساز تنبور چندان مورد استفاده قرار نمی‌گرفت و همین اتفاق باعث شده بود بسیاری از مقام‌های مربوط به این ساز فراموش شود. ما ضمن حفظ این مقامات و استفاده از آن، بخش‌ آموزشی این ساز را نیز جدی گرفته و رپرتواری برای آن در نظر گرفته‌ایم. برگزاری این مسترکلاس نیز تلاش دیگری در این خصوص است.»
اما بسیاری این ساز را یک سازِ مقدس می‌دانند و می‌گویند نباید رازهای آن را افشا کرد. پورناظری‌ها در سال‌های فعالیت‌شان به خاطر احترام به چنین عقایدی، هیچ‌گاه از کلام‌های حقانی استفاده نکردند و به شاگردان‌شان هم توصیه کردند تا این کار را انجام ندهند. حالا سهراب می‌گوید: «در مورد ساز تنبور چیزی به غیر از مقام نداریم، اما اتفاقی که در گروه «شمس» در ارتباط با این ساز حاصل شده، یک دید علمی و خلاقانه نسبت به ساز تنبور است که اصلاً تفکر خشکی را دنبال نمی‌کند. نگاه‌هایی که درباره‌ی این ساز وجود داشته، باعث شده تا بسیاری از نغمه‌هایی که درباره‌ی این ساز وجود داشته، در گذر زمان از دست برود. هرچه‌قدر از مقدس بودن این ساز سخن بگوییم، در ‌‌نهایت یک ساز موسیقیایی است و با آن موسیقی اجرا می‌کنیم. پس نمی‌توان به غیر از دید علمی به آن نگاه کرد. باید مقام‌هایی که در خصوص این ساز وجود دارد، برای آنهایی که علاقه‌مند هستند، ضبط شود و جز این نمی‌توان نگاهی دیگر داشت.»

سهراب پورناظری در مسترکلاس خود که به مدت سه روز در موزه‌ی موسیقی برگزار خواهد شد، به تنبورنوازی منطقه‌ی صحنه و گوران توجه دارد. هنرجویان غیرمبتدی می‌توانند در این مسترکلاس حضور داشته باشند؛ ضمن آنکه هنرجویان امکان حضور در این کلاس‌ها را به صورت فعال و غیرفعال دارند. هنرجویان غیرفعال می‌توانند بی‌آنکه نوازندگی کنند؛ تنها مستمع نکاتی باشند که در مسترکلاس ارائه می‌شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه‌ی حضور در این مسترکلاس می‌توانید با شماره‌ی 22212857 تماس بگیرید.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[مشاهده در: www.pana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن