محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1855521619
مدیرمطالعات سد گتوند: سهم خود را در شوری کارون می پذیریم
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیرمطالعات سد گتوند: سهم خود را در شوری کارون می پذیریم اهواز- ایرنا- مدیر مطالعات طرح سد و نیروگاه گتوند علیا گفت: سهم خود را در شور شدن آب کارون می پذیریم اما هر کسی دغدغه کارون را دارد نباید فقط از سد گتوند صحبت کند.
به گزارش ایرنا بزرگترین آلوده کنندگان رودخانه کارون امروز برای نخستین بار رو در روی یکدیگر قرار گرفتند.
سد گتوند علیا و شرکت توسعه نیشکر که هر کدام سهم بسزایی در شور کردن آب رودخانه کارون در بالادست و پایین دست دارند، روز پنجشنبه در "همایش علمی بررسی تبعات زیست محیطی- اجتماعی سد گتوند و راهکارهای مقابله با آن" که از سوی دبیرخانه کنفرانس ملی رودخانه کارون در سالن جهاد کشاورزی خوزستان برگزار شده بود، به عنوان سخنرانان اصلی شرکت کردند.
در این همایش هر کدام از آنها تلاش کردند تا دیگری را به داشتن سهم بیشتر در تخلیه آلودگی و شور کردن رودخانه متهم کند.
نماینده شرکت منابع آب و نیروی ایران در این همایش گفت: رودخانه کارون نیازمند اسیب شناسی و حل مشکلات در پایین دست است و تنها مشکل این رودخانه سد گتوند نیست.
داریوش محجوب افزود: ما مشکل و سهم خود را در کارون و مشکلاتی که برای کیفیت آب ایجاد می شود، می پذیریم اما آلاینده های پایین دست از جمله کشت و صنعت های نیشکر و کشاورزی نیز در شور شدن آب کارون نقش دارند.
سد گتوند علیا بلندترین سد خاکی کشور و آخرین سد روی رودخانه کارون است که در 10 کیلومتری شهر گتوند در خوزستان قرار دارد.
مدیر مطالعات طرح سد و نیروگاه گتوند علیا تصریح کرد: کیفیت و میزان شوری آب در بند تنظیمی گتوند یک هزار میکروموس است اما در بهترین حالت در اهواز به دو هزار میکروموس و در آبادان به چهار هزار میکروموس می رسد بنابراین اگر کسی دغدغه کارون را دارد نباید فقط از سد گتوند صحبت کند.
وی همچنین سد گتوند علیا را افتخار مهندسی کشور توصیف کرد و با انتقاد از دیدگاه های غیرکارشناسانه نسبت به سدگتوند اظهار کرد: بحث هایی درباره جانمایی اشتباه سد، مطرح می شود اما باید در نظر داشت انتخاب محور سد توسط مشاوران بزرگ بین المللی از آمریکا، فرانسه و آلمان بوده که به تایید وزارت نیرو رسیده است.
محجوب اضافه کرد: سازند گچساران به طول دو کیلومتر در فاصله چهار کیلومتری سد قرار دارد که در شش نقطه برون زدگی های نمکی داشته و تا مسجد سلیمان ادامه دارد، بنابراین انتقال محور سد عملا امکان نداشت.
وی با بیان اینکه شرکت آب و نیرو از کارشناسان مجرب داخلی و خارجی از کشورهای دانمارک و انگلستان برای مطالعه پدیده کیفیت استفاده کرده است، ادامه داد: مهمترین پدیده ای که در سد گتوند پیش بینی شده بود، لایه بندی در مخزن سد بود که در همه سدها اتفاق می افتد اما به دلیل وجود آلودگی، لایه بندی متفاوت بود به این صورت که لایه بالایی مخزن آب شفاف، لایه میانی آب شور و در لایه پایینی آب بسیار شور و سنگین شکل گرفته است.
به گفته وی، مشکل کارون فقط سد گتوند نیست و رودخانه های شور منطقه که از دیرباز وارد کارون می شدند، سالانه سه میلیون تن نمک وارد این رودخانه می کنند.
محجوب با بیان اینکه مشکل در سد گتوند وجود داشت اما جامعه مهندسی برای آن چاره اندیشی و راهکارهای کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت ارائه کرد، افزود: آبگیری به صورت مرحله ای، پوشاندن سازند نمکی با پتوی رسی برای کاهش نرخ انحلال نمک و پر کردن فروچاله ها راهکار های کوتاه مدت برای حل مشکل بود.
وی افزود: در راهکار میان مدت، امکان برداشت آب از لایه های مختلف مخزن سد مطرح شده که هم آب باکیفیت را تامین می کرد و هم از تجمع نمک در مخزن جلوگیری کرد.
مدیرمطالعات سدگتوند اظهار کرد: در بلندمدت نیز می توان نمک تجمع یافته در مخزن را به محل پذیرنده مناسبی بفرستیم.
وی با بیان این که کیفیت مخزن روزانه رصد می شود، تاکید کرد: سازند گچساران اثر خاصی بر کیفیت ندارد زیرا تثبیت شده است و ترک های بوجود آمده در اطراف سد نیز طبیعی است.
محجوب تاکید کرد: توصیه کارشناسان این است که نمک مخزن تهدید کننده نیست و می تواند در جای خود باقی بماند زیرا اثر آن طی چند سال از بین می رود با این حال با شرکت های نفت و پتروشیمی برای فروش این آب شور صحبت هایی شده است. علاوه بر این می توان بعد از همسان سازی EC ، این آب را به خلیج فارس هم منتقل کرد.
وی اظهار کرد: به جز در سرشاخه ها امکان ندارد شوری (EC) آب به یک هزار واحد برسد و این رقم افزایش پیدا می کند بنابراین EC بالاتر از دو هزار واحد را در سال های آینده پیش بینی می کنیم.
*سد گتوند و فرصت درمان مشکل کارون
نماینده شرکت مشاور سد گتوند نیز در این نشست، سد گتوند را فرصتی برای ارتقای کیفیت رودخانه کارون دانست و افزود: از زمان آبگیری سد گتوند در سال 91 تا کنون شش میلیون تن نمک در مخزن سد انباشته شده که این میزان تغییر نکرده و نشان می دهد که مخزن به حالت تعادل رسیده و افزایش نمک نداشته است.
هوشنگ حسنی گفت:اظهار کرد: گزارش ها نشان می دهد که لایه بالای مخزن ایستگاه گدار بسیار باکیفت است که می تواند نیاز پایین دست را تامین کند.
نماینده شرکت مهندسی مشاور مهاب قدس در این همایش افزود: بنابراین می توان نتیجه گرفت که سد گتوند شرایطی ایجاد کرده که آب بسیار باکیفیت ایستگاه گدار به پایین دست هدایت شود و اجازه ندهد که رودخانه های شور در آن تاثیر بگذارد به عبارتی همواره آب بسیار باکیفیت در دسترس ماست که هر وقت بخواهیم می توانیم از آن استفاده کنیم و به پایین دست هدایت کنیم.
وی با اشاره به افزایش شوری کارون در اهواز در روزهای اخیر تاکید کرد: در پایین دست سد گتوند سه میلیارد مترمکعب آب از کارون برداشت می شود در حالی که هفت میلیون تن املاح به آن تخلیه می شود.
حسنی تصریح کرد: کارون زباله دانی نیست که هر بهره برداری انتظار دریافت آب باکیفیت داشته باشد و در نهایت آلودگی خود را به رودخانه تخلیه کند.
*61 درصد افزایش شوری
معاون شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی نیز در ادامه این نشست گفت: هر اتفاقی در پایین دست کارون می افتد در جای خود باید مهار شود اما باید بالادست را کنترل کنیم.
حسین آمیلی با انتقاد از آمارسازی های مدیران سد گتوند تصریح کرد: بر اساس گزارش های شرکت آب و نیرو تاثیر سازند گچساران با توجه به عملکرد پتوی رسی قطعی است و نمک های تجمعی در کف مخزن به هیچ وجه قابل تخلیه نیست و همیشه تهدیدی بالقوه به شمار می رود.
وی اضافه کرد: اولین شبهات درباره سازند گچساران در سال 83 ایجاد شده در حالی که در این زمان تونل های انحراف سد هم ساخته شده بود.
آمیلی با اشاره به گزارش مرکز پژوهش های مجلس و گزارش چیت چیان وزیرنیرو به رییس جمهوری افزود: بر اساس این گزارش شوری کارون در مقطع سد تنظیمی گتوند تا قبل از آبگیری سد گتوند 969 واحد بوده که بعد از آبگیری به یک هزار و 364 واحد رسیده که 61 درصد افزایش را نشان می دهد.
وی تصریح کرد: بر اساس گزارش جهاد کشاورزی به دلیل شور شدن آب در سال 93 ، یک هزار و 67 میلیارد تومان خسارت به کشاورزی وارد شده که این خسارت به جز تخریب پروفیل خاک و تجمع نمک در خاک است.
وی با انتقاد از حضور نیافتن مدیران خوزستانی برای دفاع از حقوق استان در این نشست گفت: ما معنی اعداد را می فهمیم و نمی توان هر نتیجه گیری را به ما تحمیل کرد.
آمیلی تصریح کرد: برخلاف ادعای مدیران سد گتوند، آب با شوری دو هزار میکروموس برای آشامیدن مناسب نیست.
وی با بیان اینکه شوری آب در پایین مخزن سد گتوند 180 هزار واحد است، گفت: وزن نمک در مخزن سه میلیون و 787 هزار تن و میزان آب با آلودگی شدید مخزن 300 میلیون مترمکعب است که 9.5 (نه ونیم) سال برای تخلیه آن به پایین دست طول می کشد.
* بازخواست متخلفان
نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه این نشست از تاخیر در انجام مطالعات سد گتوند انتقاد کرد و گفت: اکنون درباره مطالعاتی صحبت می کنیم که باید 20 سال پیش انجام می شد.
عباس پاپی زاده افزود: دستگاه هایی که پیش از کلنگ زنی این سد باید مجوز می دادند به ویژه سازمان محیط زیست مسوول هستند و باید پاسخگو باشند.
وی گفت :غیر ممکن است که 18 سد در استان احداث شده باشد و سازمان محیط زیست از آنها بی خبر باشد و یا آنها را تایید کرده باشد.
وی با اشاره به طرح تحقیق و تفحص از سازمان محیط زیست اظهار کرد: با متخلفان در زمینه صدور مجوزها چه در مساله سد گتوند و چه در مساله سدسازی و انتقال آب از کارون برخورد می کنیم.
*شوری می آید و می رود
نماینده مردم مسجدسلیمان در مجلس شورای اسلامی هم در این همایش با تاکید بر بررسی طرح های توسعه افزود: تحقق اهداف طرح، اثرات مثبت برای بهره برداران و مردم محلی، ارزیابی هزینه و منفعت طرح، ارزیابی اثرات زیست محیطی و تاثیر طرح در رشد اقتصادی منطقه مسایلی است که باید در هر طرح مورد توجه قرار گیرد.
اسماعیل جلیلی با اشاره به سدهای گتوند علیا و کرخه در خوزستان اظهار کرد: به نام توسعه هر بلایی سر خوزستان آمده است و پروژه هایی با آلودگی های بسیار اجرا می شود و گروهی منافع آن را می برند که تعلق خاطر به ما ندارند.
وی تصریح کرد: اعلام کرده اند که سد گتوند روزانه یک میلیارد تومان درآمد دارد در حالی که این پروژه قرار بود با 800 میلیارد تومان اجرا شود اما بیش از سه هزار میلیارد تومان اعتبار صرف آن شده است.
جلیلی افزود: گفته می شود که مشکل سد 15 سال دیگر حل می شود و شوری آب موقتی است اما اعلام راهکارهای کوتاه مدت و بلند مدت، اعتراف به این است که بعد از اقدام به فکر چاره افتاده ایم و این به معنای مدیریت ناقص و دارای ضایعات است.
وی اضافه کرد: این سوالات باید پاسخ داده شود که با چه مجوزی و بر اساس چه معیارهایی در سال 85 مجوز زیست محیطی سد گتوند صادر شد.
7151/6064 **1917
31/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]
صفحات پیشنهادی
اقتصاددان انگلیسی: اوپک به تهران اجازه نمیدهد سهم خود را از بازار نفت پس بگیرد
اقتصاددان انگلیسی اوپک به تهران اجازه نمیدهد سهم خود را از بازار نفت پس بگیرداقتصاددان کپیتال ایکانومیست انگلیس گفت بسیار بعید است که اعضای اوپک تولید خود را کاهش و به تهران اجازه دهند تا سهم خود از بازار را بازیابد به گزارش گروه اقتصاد بینالملل فارس به نقل از ترند به اآخرین خبر درباره تغییر سهمیهبندی سوخت خودروها
سید ناصر سجادی آخرین خبر درباره تغییر سهمیهبندی سوخت خودروها مدیرعامل پخش فرآوردههای نفتی گفت ما مجری سیاستهای دولت در زمینه قیمت و سهمیهبندی هستیم و فعلا هیچ برنامهای برای تغییر سهمیهبندی سوخت خودروها تا پایان سال وجود ندارد به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز سید ناصر سجاواکنش کشاورزان و نمایندگان به سد گتوند/ تدوین سند ملی رودخانه کارون
جمعه ۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱ ۳۲ مدیر کمیته برگزاری کنفرانس ملی رودخانه کارون در نشست دوم کنفرانسی که مربوط به بررسی سد گتوند میشد با ابراز تأسف از اعمال نگاه سیاسی به رودخانه کارون گفت به کارون نباید سیاسی نگاه کرد بلکه باید همگی به دنبال راه حل برای رودخانهای باشیم که زمانی 60 درصسهميه بنزين خرداد خودروهاي شخصي واريز نشد
سهميه بنزين خرداد خودروهاي شخصي واريز نشد رئیس روابط عمومی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران با تأکید بر این که علت شارژ نشدن سهمیه سوخت خودرو و مورتورسیکلتهای شخصی مشکل در سامانه هوشمند سوخت نبوده است گفت هنوز از سوی کمیته سوخت واریز سهمیه بنزین ابلاغ نشده است تسنيم داووتقلای اوپک برای حفظ سهم خود از بازار نفت
تقلای اوپک برای حفظ سهم خود از بازار نفتتاریخ انتشار پنجشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۹ ۵۴ آژانس بینالمللی انرژی در آخرین گزارش خود اعلام کرده است اوپک در حال فشار آوردن برای حفظ سهم خود از بازار نفت است و اقدامات انجام شده تاکنون توسط اوپک تنها شروع کار بوده است به گزارشواریز سهمیه ۶۰ لیتری بنزین خرداد خودروها
واریز سهمیه ۶۰ لیتری بنزین خرداد خودروها شب گذشته سهمیه ۶۰ لیتری بنزین ۷۰۰ تومانی خرداد ۹۴ برای خودروهای سواری شخصی واریز شد این سهمیه و قیمت بنزین تا آخر سال تغییر نمیکند فارس سهمیه 60 لیتر بنزین خودروها برای خرداد ماه ۹۴ ساعت 24 دیشب در کارتهای سوخت شارژ شد بر اساس اعلام مسمذاکره با دو کشور برزیل و هند برای ساخت پالایشگاه/تغییر سهمیهبندی سوخت خودروها تا پایان سال نداریم
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران مذاکره با دو کشور برزیل و هند برای ساخت پالایشگاه تغییر سهمیهبندی سوخت خودروها تا پایان سال نداریم کاظمی با اعلام اینکه ایران در این مدت با دو کشور برزیل و هند برای ساخت پالایشگاه در خاک این دو کشور مذاکره کرده است گفتتغییر سهمیهبندی سوخت خودروها تا پایان سال منتفی است
شنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲ ۰۶ مدیرعامل پخش فرآوردههای نفتی گفت ما مجری سیاستهای دولت در زمینه قیمت و سهمیهبندی هستیم و فعلا هیچ برنامهای برای تغییر سهمیهبندی سوخت خودروها تا پایان سال وجود ندارد به گزارش خبرنگار ایسنا سید ناصر سجادی گفت در سال جاری آمادهی افزایش صادراتمنتظر تصمیمگیری نهایی برای واریز سهمیه خودروهای شخصی هستیم
عربعلی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران مطرح کرد منتظر تصمیمگیری نهایی برای واریز سهمیه خودروهای شخصی هستیم سخنگوی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران گفت سهمیه 700 تومانی خودورهای شخصی و موتورسیکلتها به محض تصمیمگیری نهایی مسئولان واریز خواهد شد داوود عربعلی سخنگوی شرکت ملی پبر اساس اعلام شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی انجام شد واریز سهمیه ۶۰ لیتری بنزین خرداد برای خودروهای شخصی/ سهمی
بر اساس اعلام شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی انجام شدواریز سهمیه ۶۰ لیتری بنزین خرداد برای خودروهای شخصی سهمیه و قیمت بنزین تا پایان سال بدون تغییرشب گذشته سهمیه ۶۰ لیتری بنزین ۷۰۰ تومانی خرداد ۹۴ برای خودروهای سواری شخصی واریز شد این سهمیه و قیمت بنزین تا آخر سال تغییر نمیکندتغییر سهمیه سوخت خودروها منتفی شد
تغییر سهمیه سوخت خودروها منتفی شد مدیرعامل پخش فرآوردههای نفتی گفت ما مجری سیاستهای دولت در زمینه قیمت و سهمیهبندی هستیم و فعلا هیچ برنامهای برای تغییر سهمیهبندی سوخت خودروها تا پایان سال وجود ندارد خبرگزاری ایسنا مدیرعامل پخش فرآوردههای نفتی گفت ما مجری سیاستهای دولتسهم تسهیلات خرد در مطالبات معوق بسیار پایین است / برنامه ای برای دریافت مطالبات معوق از خودروسازها
سهم تسهیلات خرد در مطالبات معوق بسیار پایین است برنامه ای برای دریافت مطالبات معوق از خودروسازها اقتصاد > اقتصاد کلان - مدیر کل اعتبارات بانک مرکزی میزان مطالبات در این بخش بسیار کم است و افرادی که تسهیلات خرد دریافت می کنند اقساط آن را پرداخت می کنند اما درصدد هسخنگوی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در گفتوگو با فارس سهمیه خرداد ماه خودروهای سواری شخصی واریز نشد
سخنگوی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در گفتوگو با فارسسهمیه خرداد ماه خودروهای سواری شخصی واریز نشدسخنگوی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی با بیان اینکه سهمیه خرداد ماه خودروهای سواری شخصی واریز نشده است گفت به تدریج و در روزهای آینده سهمیه بنزین این خودروها نیز واریز خواهد شد داختصاصی فارس/ اصلاح سهمیه گازوئیل خودروهای سنگین یک ماه دیگر به تعویق افتاد/ سهمیه خرداد بدون تغییر
اختصاصی فارس اصلاح سهمیه گازوئیل خودروهای سنگین یک ماه دیگر به تعویق افتاد سهمیه خرداد بدون تغییرسخنگوی کارگروه سامانه نظارت و پایش تردد ناوگان حمل و نقل از تعویق یک ماهه طرح اختصاص سهمیه گازوئیل خودروهای سنگین بر اساس بارنامه خبر داد و گفت این طرح از ابتدای تیرماه اجرایی میشوجمهوری اسلامی برای هیچ کشوری نسخه نمیپیچد/یمنیها احساس میکردند که عربستان کشورشان را یکی از استانهای خود م
حجتالاسلام و المسلمین حسنزاده در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جمهوری اسلامی برای هیچ کشوری نسخه نمیپیچد یمنیها احساس میکردند که عربستان کشورشان را یکی از استانهای خود میداند مسئول نمایندگی ولیفقیه در نیروی هوافضای سپاه گفت جمهوری اسلامی برای هیچ کشوری نسخه نمیپیچد و اراواکنش مقامات کشوری و لشکری به تهدیدات اسرائیل/ صهیونیستها به میدان بیایند تا قدرت واقعی خود را نشان دهیم
باشگاه خبرنگاران گزارش میدهد واکنش مقامات کشوری و لشکری به تهدیدات اسرائیل صهیونیستها به میدان بیایند تا قدرت واقعی خود را نشان دهیم حزبالله در جنگ 33 روزه در نهایت با 2 تیپ پیاده در مقابل چند لشکر ارتش اسرائیل و تیپهای نخبه آن پیروز شد وقتی اسرائیل با دو تیپ پیاده نمینقوی در گفتوگو با فارس: مجلس از ظرفیت قانونی خود برای نظارت بر مذاکرات استفاده میکند/ آمریکا کشوری عهدشکن و
نقوی در گفتوگو با فارس مجلس از ظرفیت قانونی خود برای نظارت بر مذاکرات استفاده میکند آمریکا کشوری عهدشکن و غیرقابل اعتماد استسخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت آمریکا کشوری عهدشکن و غیرقابل اعتماد است و به همین سبب مجلس سعی دارد از ظرفیتهای قانونی خود برای اعمال-
اقتصادی
پربازدیدترینها