واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ خرداد ۱۳۹۴ (۱۴:۳۲ب.ظ)
تعيين تکليف موسسات مالي غير مجاز؛ انحلال يا صدور مجوز موج - در حالي که بانک مرکزي اعلام مي کند به شدت در حال پيگيري وضعيت بانک ها و موسسات اعتباري غيرمجاز است، بلاتکليفى اين موسسات و اخبار اخير مردم را سرگردان و نگران کرده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، مدتي است که بانک مرکزي در اطلاعيههاي گوناگون به سپردهگذاران هشدار ميدهد که پول خود را فقط در بانکها و موسسات مالي و اعتباري که مجوز دارند، سرمايهگذاري کنند و گول تبليغات بانکها و موسسات مالي و اعتباري فاقد مجوز را نخورند. اين بانک به سپرده گذاران بانکي هشدار ميدهد که اگر موسسه غير مجاز را براي سپرده گذاري انتخاب و وجوه خود را نزد آنها قرار دهند، مسووليت کار با خود آنها است و قطعا بانک مرکزي کمکي به آنها نخواهد کرد.
طي اين مدت بانک مرکزي براي چندمين بار اعلام کرده است که ساماندهي موسسات مالي و اعتباري را با شدت پيگيري مي کند و با اخطارهاي داده شده حجت را تمام کرده است. به طوري که سال گذشته ليست بانک ها و موسسات مجاز را منتشر کرد. در اين ليست نام بانک مهر اقتصاد و بانک آينده و موسسه مالي و اعتباري ثامن الحجج (ثامن) عسکريه، کوثر، آرمان، نور، فرشتگان، ميزان و افضل توس ديده نمي شد که نشان مي داد اين موسسات و بانک ها مجوز لازم را از بانک مرکزي دريافت نکرده اند. البته طي اين مدت نام بانک آينده، موسسات اعتباري عسکريه و کوثر پس از اخذ مجوز به ليست بانک مرکزي افزوده شد و خبر انحلال موسسه اعتباري ميزان و بازداشت مديران آن در رسانه ها انتشار يافت.
در اين حال اين سوال توجه را به خود جلب مي کند که اين موسسات چرا به وجود آمده اند که حال بايد منحل شوند؟ نهادي که براي تاسيس آن ها مجوز صادر کرده است هدف خاصي داشته؟ آيا بانک ها براي برآورد نيازها کافي نبوده اند يا عملکرد موسسات به گونه اي بوده که توانسته است حجم زيادي از نقدينگي را که به قول مسوولان 20 درصد کل نقدينگي اقتصاد کشور است، در اختيار بگيرند!
ديگر اينکه اين موسسات غيرمجاز کدام يک از شرايط بانک مرکزي را به جا نمي آورند که پس از گذشت حدود يک سال هنوز نتوانسته اند مجوز لازم را از بانک مرکزي دريافت کنند؟
اين در حالي است که بسيارى از مردم حاصل يک عمر تلاش خود را در اين بانک ها و موسسات سپرده گزارى کرده اند و بلاتکليفى ناشى از اخبار اخير، مردم را سرگردان و نگران کرده است که ممکن است منجر به هجوم آنان براي گرفتن سپرده هايشان در اين موسسات شود. از طرفي هر کدام از اين موسسات چند هزار پرسنل دارند که انحلال آن ها معظلات اجتماعي و اقتصادي سنگيني را به وجود خواهد آورد.
اما؛ آنچه اکنون بايد مورد توجه قرار گيرد نحوه برخورد بانک مرکزي با اين موسسات و تعيين تکليف هر چه زودتر آن هاست چرا که اين موضوع موجب تشويش بازار پولي کشور شده و پيامدهاي اجتماعي و اقتصادي منفي را در پي خواهد داشت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 359]