واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: برگزاری همایش نکوداشت آیت الله بهجت در دانشگاه آزاد رشت رشت - ایرنا - دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت اولین همایش نکوداشت حضرت آیت الله بهجت فومنی را برگزار می کند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، به منظور هر چه بهتر برگزار شدن این همایش ، نشستی روز پنجشنبه با حضور معاون هماهنگی دانشگاه آزاد اسلامی گیلان ، دبیر هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان و ..... در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت برگزار شد.
دبیر هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان در این نشست گفت : ساده زیستی ، پرهیز از تجملات ، تواضع و فروتنی ، زهد و تقوی از ویژگی های بارز آیت الله بهجت است.
علی رضا تیموری افزود : آیت الله بهجت با وجود اینکه یک عارف و عالم کامل بود ، اما نسبت به مسایل کلان سیاسی کشور نیز حساس بودند.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت از آیت الله بهجت به عنوان شخصیتی علمی و عرفانی جهان تشیع یاد کرد و اظهار داشت : این عالم جهان تشیع ، خدمات ارزنده ای به جهان اسلام کرده و برگزاری مراسم گرامیداشت برای چنین عالمی بر توسعه علمی و عرفانی جامعه تاثیرگذار خواهد بود.
معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت نیز در این نشست با برشمردن برنامه های همایش گفت : همایش نکوداشت حضرت آیت الله بهجت با حضور شخصیت های کشوری و استانی پنجم خرداد با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی فومن و شفت در سالن اجتماعات دانشگاه آزاد رشت برگزار می شود.
مظاهر زمانی افزود : رونمایی از دو عنوان کتاب ، رونمایی از سرود فاخر و ویژه در زمینه حضرت آیت الله بهجت و ارایه مقالات از برنامه های این همایش است.
حضرت آیت الله العظمی حاج شیخ محمد تقی بهجت فومنی (ره) در اواخر سال 1294 در شهر فومن به دنیا آمد. تحصیلات ابتدایی حوزه را در مکتب خانه فومن به پایان رساند و پس از تحصیلات ادبیات عرب هنگامی که 14 سال از عمر شریفش می گذشت، برای تکمیل دروس حوزوی عازم عراق شد و حدود چهار سال در کربلا معلی اقامت کرد و علاوه بر تحصیل علوم رسمی از محضر استادان بزرگ آن سامان از جمله مرحوم حاج شیخ ابولقاسم خویی (غیر از آیت الله العظمی خویی معروف) بهره برد و در سال 1352 ه. ق برای ادامه تحصیل رهسپار نجف اشرف شد و سطح عالی علوم و حوزه را در محضر آیات عظام حاج آقای ضیاء عراقی و میرزای نائینی در حوزه درسی آیت الله حاج شیخ محمدحسین غروی اصفهانی وارد شد.
از این استاد بزرگ عرفان و اخلاق تالیفاتی چند به یادگار مانده است؛ یک دوره کامل اصول، حاشیه بر مکاسب شیخ انصاری (ره) و تکمیل آن تا آخر مباحث مربوط به مکاسب و متاجر، دوره کامل طهارت، دوره کامل کتاب صلاه، دوره کامل کتاب زکات، دوره کامل کتاب خمس و حج، حاشیه بر کتاب ذخیره العباد مرحوم شیخ محمدحسین غروی، چندین مجله و تقریباً یک دوره فقه فارسی.
حضرت آیت الله العظمی بهجت 27 اردیبهشت سال 88 بر اثر ایست قلبی دارفانی را وداع گفت و در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) در شهر مقدس قم به خاک سپرده شد. ک/2
7286/6070
31/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 123]