واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: قم شهری بدون شهردار در آستانه برگزاری یکی از بزرگترین اجتماعات دنیا - رضا علیمحمدی* پانزدهم شعبان سالروز میلاد منجی عالم بشریت حضرت ولیعصر(عج) است که میلیونها زائر، مشتاق و شیفته آن حضرت با دلی سرشار از امید در میعادگاه عاشقان مسجد مقدس جمکران حضور می یابند و باید برای این حضور میلیونی برنامه ریزی مناسبی انجام شود؛ این درحالی است که هنوز سکان مدیریت شهری قم در آستانه چنین رویداد مهمی به دست کسی سپرده نشده است.
قم؛ شهر عش آل محمد(ص)، حرم اهل بیت(ع)، شهر مراجع تقلید، شهر نشر معارف الهی، دارای بزرگترین حوزه های علمیه و البته وجود نگینی همچون حرم کبریایی حضرت معصومه(س) دخت امام موسی ابن جعفر(ع) و خواهر امام علی ابن موسی الرضا(ع) در مرکز این شهر، این روزها در هیاهوی معرفی شهردار به سر می برد.
محمد دلبری که حدود سه سال در پست شهرداری قم مشغول به فعالیت بودبه علت بیماری و ضعف جسمانی در اسفندماه 93استعفای خود را تقدیم شورای اسلامی شهر قم کرد که مورد موافقت اعضای این شورا قرار گرفت.
بعد از آن بود که گمانه زنی های زیادی برای انتخاب شهردار بر سر زبان ها افتاد، از گزینه های بومی گرفته تا مدیران شهرداری و البته مدیران سابقه داری که در شهرهای دیگر و در پست های مختلف مشغول به فعالیت بودند.
در این مدت مجید متین فر به عنوان سرپرست شهرداری قم مشغول به فعالیت شد که بالطبع نمی توانست در این مدت کوتاه برنامه های بلند مدتی برای اداره مدیریت شهری قم ارائه دهد.
20 کاندیدا برای پست شهرداری قم شامل شهرداران کلان شهرها، مدیران شهرداری قم و مدیران استانی به شورای اسلامی شهر قم معرفی شدند و این شورا با برگزاری جلسات مختلف و بررسی سوابق و توانمندی های آنها، در نهایت اوایل اردیبهشت ماه 94، حسین باقری را به عنوان شهردار قم انتخاب کرد.
حسین باقری کارشناس ارشد رشته علوم و مدیریت بحران، سابقه معاون وزیر کشور و رییس سازمان مدیریت بحران کشور و شهرداری منطقه 14 تهران را در سابقه کاری خود دارد.
در حالی که همه آماده برگزاری مراسم معارفه شهردار جدید قم بودند و شهرداری نیز برای این مراسم برنامه های متنوعی تدارک دیده بود به یکباره رویدادهای دیگری رخ داد که تا به حال برگزاری این مراسم را به تعویق انداخته است.
رییس شورای اسلامی شهر قم روز بیستم اردیبهشت 94در یکصد و بیست و چهارمین جلسه رسمی شورای اسلامی شهر قم گفت که حکم آغاز فعالیت حسین باقری شهردار جدید قم از سوی شورای شهر صادر شده است و حتی از برگزاری مراسم معارفه ایشان نیز خبر داد.
اما در عصر همین روز مدیرکل روابط عمومی استانداری قم گفت که صدور حکم شهردار قم باید توسط وزارت کشور ابلاغ شود.
سپس به تمام رسانه ها اعلام شد که مراسم معارفه شهردار جدید قم برگزار نمی شود.
فرماندار قم نیز روز بیست و دوم اردیبهشت ماه جاری با بیان اینکه صدور و امضای حکم شهردار قم به عنوان یک کلان شهر فقط توسط وزیر کشور صورت می گیرد و صدور حکم و انتصاب شهرداران کلان شهرها از حقوق حاکمیت است، گفت که شورای اسلامی شهر به عنوان یک نهاد نظارتی نمی تواند به جای نماینده حاکمیت تصمیم گیری کند.
رضا سیار با بیان اینکه شورای اسلامی شهر قم باید بر اساس قانون منتظر تصمیم نهایی وزیر محترم کشور در خصوص تایید و یا رد نظر شورا باشد اضافه کرد: امیدواریم با شکیبایی و سعه صدر بیشتر اعضای محترم شورا در سالی که از سوی رهبر معظم انقلاب با عنوان همدلی و همزبانی دولت و ملت نامگذاری شده است، شاهد انجام مراحل قانونی انتصاب شهردار جدید قم باشیم.
شورای اسلامی شهر قم در بیانیه ای که روز بیست و یکم اردیبهشت ماه جاری صادر کرد، حسین باقری را شهردار قانونی قم ذکر کرد و آورده بود: از وزیر محترم کشور انتظار می رود مطابق قانون در صدور حکم شهردار محترم و قانونی شهر قم اقدام نماید.
رییس شورای شهر قم سپس روز بیست و هفتم اردیبهشت ماه جاری در یکصد و بیست و پنجمین جلسه رسمی شورای اسلامی شهر قم گفت که پیگیری های لازم را انجام داده ایم و طبق آخرین اطلاع حکم شهردار جدید قم طی سه روز آینده صادر خواهد شد.
هرچند به گفته مسوولان شهرداری قم، برای پذیرایی از سیل عظیم زائران و شیفتگان امام عصر(عج) در ایام نیمه شعبان و همچنین حضور مردم در برگزاری مراسم بزرگداشت ارتحال بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره) برنامه ریزی های خوبی انجام شده است اما به هرحال نباید شهر قم در چنین روزهای مهمی بدون شهردار باقی بماند.
* دبیر ایرنا مرکز قم
31/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 153]