واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تصمیم مالزی و اندونزی برای پناه دادن به مهاجران میانماری و بنگلادشی/ تلاش برای حل بحران کوالالامپور – ایرنا – وزیران امور خارجه مالزی، اندونزی و تایلند پس از نشست روز چهارشنبه در کوالالامپور در بیانیه ای از ارائه کمک موقت به مهاجران مسلمان میانماری و بنگلادشی که به خاک این کشورها وارد و یا در دریا گرفتار شده اند، خبر دادند.
به گزارش ایرنا، عنیفه امان، وزیر امور خارجه مالزی نیز به منظور انجام دیدار دو جانبه با همتای میانماری خود امروز (پنجشنبه) عازم نایپیداو یایتخت میانمار می شود.
وزارت امور خارجه مالزی روز پنجشنبه در بیانیه ای اعلام کرد که "عنیفه امان" در دیدار با "یو وونا مائونگ" همتای میانماری خود در مورد جابجایی غیرمعمول مردم و قاچاق انسان در منطقه جنوب شرقی آسیا بحث و گفت وگو می کند.
وزیران امور خارجه اندونزی و مالزی پس از جلسه روز گذشته خود تصمیم گرفتند پناهگاه موقت برای هفت هزار مسلمانان روهنیگیایی که بدنبال ظلم بوداییان تندرو خانه و کاشانه خود را رها کرده اند و در آب های منطقه سرگردان هستند و همچنین مهاجران بنگلادشی ایجاد کنند.
مالزی و اندونزی همچنین اعلام کردند که این گونه اقدامات موقتی است و از پذیرش مهاجران بیشتر خودداری می کنند.
برخی از نهادهای مالزیایی از جمله شورای جوانان این کشور با سازنده بودن این گونه تصمیم ها خواستار افزایش آن در سطح سایر کشورهای حوزه جنوب شرقی آسیا شدند.
احمد صبرالدین ایوب، رییس شورای جوانان مالزی اظهار امیدواری کرد که جلسه ویژه ای در 29 ماه می (هشت خرداد) به منظور رسیدگی به مهاجرت های غیرمعمول در اقیانوس هند برگزار و در آن راه حل های سازنده ای برای پایان دادن به این گونه مهاجرت ها اتخاذ شود.
از ابتدای ماه جاری تاکنون حدود سه هزار مهاجر بنگلادشی و میانماری از طریق دریا خود را به خاک مالزی و اندونزی رسانده اند، در حالی که تایلند، اندونزی و مالزی در یک هفتنه گذشته چندین قایق حامل پناهجویان را به آبهای آزاد بازگرداندند.
اندونزی و مالزی در بیانیه خود تاکید کردند که مساله مهاجران غیرقانونی در این منطقه یک چالش بین المللی است و جامعه بین الملل مسئول حل آن است.
در حالی که وزیران امور خارجه این سه کشور روز گذشته در مالزی گردهم آمدند، صیادان اندونزیایی 433 مهاجر روهینگیایی را که در آبهای استان آچه سرگردان بودند نجات دادند. این افراد شامل 70 کودک، 70 زن و 293 مرد بودند.
در هفته های گذشته و پس از کشف یک گور جمعی در جنگل های جنوب تایلند و شمال مالزی، مساله قاچاق انسان به نگرانی اصلی مقامات کشورهای منطقه از جمله مالزی، اندونزی و تایلند تبدیل شد.
عنیفه امان، وزیر امور خارجه مالزی، رنتو مارسودی همتای اندونزیایی وی و تاناساک پاتیماپراگورن وزیر امور خارجه دولت نظامی تایلند روز گذشته در مالزی گردهم آمدند تا توانایی این سه کشور را در حل چالش های منطقه ای مورد سنجش قرار دهند.
چالز خوزه، سخنگوی وزارت امور خارجه فیلیپین نیز با اشاره به اینکه کشورش از امضا کنندگان کنوانسیون 1951 سازمان ملل در امور پناهندگان است، با اتخاذ سیاستی متفاوت از آنچه که مالزی، اندونزی و تایلند بر آن تاکید دارند، اعلام کرد فیلیپین خود را متعهد به کمک به مهاجرانی می داند که مجبور به ترک خانه و کاشانه خود شده اند.
به رغم اعلام کمک فیلیپین به مهاجران میانماری و بنگلادشی، سخنگوی وزارت امور خارجه و همچنین سایر مقامات ارشد این کشور به نوع کمکی که قادر هستند برای این مهاجران فراهم کنند، اشاره ای نکردند.
آساق**241 **1611
31/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]