تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مؤمن در گرفتارى صبور است، و منافق در گرفتارى بى تاب.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830172214




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مستوفي سند مي‌خواهد و قاضي گواه


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: مستوفي سند مي‌خواهد و قاضي گواه
نویسنده : علي خدايي بيجاري 
از قديم گفته‌اند: «آدم تنبل عقل چهل وزير دارد» و حالا به حكم اين گفته گهربار و منظور اين نوشتار، آدم تنبل در جامعه امروزي ما، دستگاه‌ها و سازمان‌هايي تعبير مي‌شوند كه مسئول و موظف به رفع آلودگي هواي شهرهاي آلوده، خاصه ابرشهر تهران هستند و در رأس آنها رؤسا و مديراني كه هر روز صورت منور و مشعشع‌شان را مي‌بينيم و اظهارات حكيمانه‌اي از آنان مي‌شنويم كه از بخت بد و پيشاني نوشت سياه، گاه در سايه كم‌اطلاعي مردم جامعه دُرفشاني و افاضاتي را مطرح مي‌كنند كه در قوطي هيچ عطاري يافت نمي‌شود و به قول امروزي‌ها، سنديت ندارد. لذا به اين صورت است كه مسئولان نظريه‌پرداز دوستدار گپ و گفت، به جاي درمان كردن زخم‌هاي كهنه جامعه، مدت زمان مسئوليت خود را به مباحث عقيم و خنثي مي‌گذرانند!
حالا سند نگارنده براي طرح چنين مقدمه‌اي، گزارشي از خبرگزاري ايسنا است كه روز گذشته با تيتر«رونمايي از پنج جزيره گرمايي در تهران» منتشر شده بود. محتواي اين گزارش درباره تناقضي بين اظهارات محمدعلي شاعري، رئيس ستاد محيط زيست تهران و حسن اصيليان، استاد دانشگاه و معاون انساني پيشين سازمان حفاظت محيط‌زيست كشور است.
در ابتدا شاعري به خبرنگار محيط زيست ايسنا درباره گرم شده هواي تهران مي‌گويد كه بعضي نقاط در تهران مانند ميدان هفت تير، انقلاب، شوش، اطراف قيطريه و ميدان آزادي، نقاط احتمالي‌اي هستند كه به دليل تردد بيش‌ از حد خودروها، درجه حرارت در اين نقاط بيشتر مي‌شود. شاعري دليل اين مدعا را تراكم منابع متحرك و ثابت شهري در اين نقاط، همچنين استفاده از منابع سوختي فسيلي و در نهايت انتشار وسيع گازهاي گلخانه‌اي كه مانع از خروج امواج خورشيدي از زمين مي‌شوند، مي‌داند و تصريح مي‌كند كه خودروها با ترددشان در خيابان، توليد گرما مي‌كنند. براي همين در مناطق مركزي تهران معمولاً ميزان آلودگي بالاتر است.
اما در مقابل نظر شاعري، اصيليان عنوان مي‌كند كه تشكيل جزيره گرمايي در تهران در حد يك فرضيه است. اينكه بگوييم آلودگي هوا باعث گرم‌تر شدن هواي زمين مي‌شود، درست است اما اينكه همين آلودگي بخواهد فقط منطقه‌اي را گرم‌تر كند، درست نيست. آلودگي هوا در ماه‌ها و فصل‌هاي گرم سال طور ديگري است. هواي گرم به دليل سبك‌تر بودن و كاهش دانسيته (جرم مخصوص) به سمت ارتفاعات بالاتر مي‌رود. آلودگي هوا هم بر هواي گرم سوار مي‌شود و به همراه آن، به سمت ارتفاعات بالاتر مي‌رود. پس نمي‌توانيم بگوييم صرفاً آلودگي هوا باعث گرم‌تر شدن هوا در بعضي نقاط، آن هم در فصول گرم سال مي‌شود.
با اين اوصاف در بررسي اين تضاد و تناقض، سخنان حسن اصيليان سند جامع‌تري دارد، چراكه مستوفي سند مي‌خواهد و قاضي گواه !
 اما در گواه مدعاي اصيليان مي‌توان به پديده وارونگي دما يا همان «اينورژن» اشاره كرد، به گونه‌اي كه وارونگي دما تنها در فصول سرد سال اتفاق مي‌افتد. در وارونگي هوا جبهه‌اي از هواي گرم در بالا‌ترين نقطه قرار مي‌گيرد و مانع جابه‌جا شدن هوا و بالا رفتن آلودگي‌ها مي‌شود. از اين رو تمام آلودگي‌ها به سطح زمين مي‌رسد. بنابراين بر اساس همين فرمول در زمان گرم سال آلودگي‌ها از سطح زمين به طرف بالا حركت مي‌كنند. آلودگي‌هاي هوا مثل گازهاي گلخانه‌اي نيستند كه در جو استقرار پيدا كنند و باعث گرم‌تر شدن هوا شوند. گازهاي گلخانه‌اي مانع تبادل انرژي و دمايي بين جو زمين و ارتفاعات بالاتر مي‌شوند. اين قضيه فقط درباره گازهاي گلخانه‌اي صادق است نه درباره گازهاي ديگر!
بنابراين انتظار هموطنان به يأس تبديل مي‌شود وقتي مي‌بينند هر يك از مسئولان با عملكرد جزيره‌اي خود نه تنها گامي در راستاي رفع موانع بسيار مهمي چون آلودگي هوا بر نمي‌دارند، بلكه موجب كهنه‌تر شدن زخم‌هايي مي‌شوند كه روزگار درازي بايد مردم با درد آن كنار بيايند!



منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن