محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826344173
رونق یا رکود بازار کار منوط به عملکرد دولت ها است
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: یک کارشناس اقتصادی؛ رونق یا رکود بازار کار منوط به عملکرد دولت ها است تهران - ایرنا - عضو هیات علمی دانشگاه مازندران، با طرح این سئوال که آیا کارگران افغانستانی فرصت های شغلی را در ایران اشغال کرده اند یا خیر، گفت: رونق و یا رکود بازار کار بیش از آنکه به عرضه مربوط باشد می تواند حاصل عملکرد اقتصادی دولت ها باشد.
به گزارش روز سه شنبه خبرنگار اقتصادی ایرنا، زهرا کریمی در نشستی در خصوص حضور مهاجران افغانستانی در بازار کار ایران که در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شده بود، با اشاره به تاثیر کارگران مهاجر بر بازار کار کشورهای مهاجرپذیر، افزود: مهاجرت های توده ای می تواند ناشی از جنگ و بلایای طبیعی، جستجوی مکانی امن برای زندگی و کار، مهاجرت به سوی مرزهای کشورهای همسایه، حرکت به داخل کشور برای یافتن کار با مزد خوب صورت گیرد و این در حالی است که اکنون شمار کارگران غیرماهر مهاجر درجهان افزایش یافته است.
وی یادآور شد: کارگران مهاجر همواره در پائین ترین پله های نردبان شغلی قرار دارند و به طور عام محروم از حقوق سیاسی و اجتماعی با پذیرش مزدهای پائین می باشند.
** تاثیر کارگران مهاجر بر مزد
کریمی با اشاره به تاثیر کارگران مهاجر بر دستمزد گفت: عدم گرایش کارگران بومی به مشاغل با مزد پائین سبب می شود که مهاجران مشاغل با مزد پائین را بپذیرند، این در حالی است که مشاغلی نیز که برای کارگران بومی جاذبه ندارد بیشتر مورد توجه کارگران مهاجر قرار می گیرد.
وی ادامه داد: همه موارد یادشده سبب می شود که نرخ افزایش دستمزد در مشاغل اشغال شده توسط مهاجران پایین بماند و کارگران بومی از مشاغلی که توسط کارگران مهاجر انجام می شود، دور شوند.
** تاثیر کارگران مهاجر بر نرخ بیکاری
این استاد اقتصاد دانشگاه مازندران معتقد است: در مشاغلی که از طریق کارگران ساده و بدون مهارت در مناطق مهاجرپذیر انجام می شود نرخ بیکاری افزایش نمی یابد و با توجه به اینکه تولید با هزینه پایین تری به لحاظ دستمزد پایین، صورت می گیرد می تواند رشد اقتصادی را افزایش دهد.
به گفته کریمی، در شرایط کسادی و رکود، بیکاری افزایش می یابد، نمی توان از این منظر که کارگران مهاجر فرصت های شغلی را اشغال کرده اند، بیکاری کارگران را به گردن کارگران مهاجر انداخت.
** افغانستان اولین کشور مبدآ پناهندگان جهان
وی با اشاره به آمار پناهندگان منتشره از سوی سازمان ملل در سال 2012 میلادی گفت: کل پناهندگان افغانستانی 2.6 میلیون نفر می باشند که 1.6 میلیون نفر از پناهندگان ساکن پاکستان و 868 هزار نفر به شکل سکونت مهاجرین (غیرپناهنده)در مناطق مختلف ایران زندگی می کنند. عمده کارگران افغانستانی در ایران به شکل کارگران غیرماهر با مزد پائین کار می کنند.
** مهاجرت افغان ها به مناطق مختلف ایران
کریمی گفت: مهاجرت افغانها به شکل میلیونی به کشورهای پاکستان و ایران به شکل غیرقانونی شروع شد اما حدود 80 درصد از پناهندگان افغانی در اردوگاه های پاکستان اسکان یافته اند.
وی ادامه داد: با استقرار افغانها در شهرها و روستاهای ایران فعالیت آنها برای یافتن شغل و تامین معاش شروع شد. متاسفانه در ورود مهاجرانی افغانستانی به ایران کنترل و نظارت دقیقی صورت نگرفته است.
** سکونت افغانها در ایران پس از پایان جنگ داخلی
کریمی معتقد است: تداوم ناآرامی و بی ثباتی در نقاط مختلف افغانستان و اوضاع نابسامان اقتصادی در آن کشور، گرایش به ترک افغانستان را افزایش داد و افغانستانی های به طور عام فقیر به کشورهای ایران و پاکستان مهاجرت کردند.
وی افزود: این در حالی بود که افغانهای ثروتمند به عربستان، امارات متحده عربی و افغانهای تحصیلکرده به اروپا و امریکا مهاجرت کردند.
** تفاوت سطح زندگی در ایران و افغانستان
وی با مقایسه مزد در کشورهای افغانستان و ایران، گفت: متوسط مزد کارکنان دولت در افغانستان حدود 85 دلار معادل 272 هزار تومان یعنی کمتر از نصف حداقل مزد قانونی در ایران است.
وی ادامه داد: همین امر سبب وجود بیکاری و فقر گسترده در افغانستان، سطح نازل زندگی و تمایل قوی برای کار در ایران شده است.
** طرح شناسایی مهاجران افغان
این استاد اقتصاد دانشگاه مازندران گفت: اجرای طرح شناسایی در سال 1380 با کمک کمیساریای عالی پناهندگان شروع شد که براساس آن سکونت حدود 2میلیون و 350 هزار افغانی در ایران مشخص شد.
وی تعداد شاغلان افغانستانی در بازار کار ایران را حدود 890 هزار نفر ذکر کرد و گفت: تعداد کارگران افغانی با احتساب کودکان و زنان افغانی شاغل بیش از یک میلیون نفر است.
** توزیع کارگران افغانی در استان های ایران
وی گفت: توزیع کارگران افغانی در استانهای ایران براساس سهم آنها در تولید ناخالص ملی نشان می دهد در استان تهران 24.6، اصفهان 6.5 ،خراسان 6.3،فارس 4.3 و سیستان و بلوچستان 1.7درصد می باشد.
وی افزود: سهم کارگران افغانستانی در پنج استان یادشده در تولید ناخالص ملی 42.7 درصد است. همچنین سهم کارگران افغانستانی از جمعیت کشور در پنج استان یادشده 43.2 درصد و سهم آنها از اشتغال کشور 45.6 درصد است.
وی با بیان آنکه کارگران افغانستانی در استانهایی نظیر گیلان، ایلام و کرمانشاه که نرخ بیکاری بالایی دارند، سکونت ندارند، توضیح داد: به دلیل احتمال پائین، یافتن شغل در استان های یاد شده، کارگران افغانستانی سکونت ندارند. رابطه منفی میان حضور کارگران افغان و نرخ بیکاری در استان ها مشاهده می شود.
** سهم افغان ها از بازار کار ایران
به گفته کریمی، مهاجرین افغانی کمتر از چهار درصد جمعیت و 6 درصد از نیروی کار کشور را به خود اختصاص داده اند. به عبارتی در مقابل هر 160 مرد افغانی در مقابل هر 100 زن افغانستانی مشاهده می شود.
وی با این توضیح که نرخ بیکاری در میان افراد بیسواد کمتر از دانش آموخته است، گفت: مقایسه بیکاران بیسواد و کم سواد ایرانی و افغانی نشان می دهد در استانهای اصفهان، تهران، خراسان، سمنان، قم، کرمان، مرکزی، هرمزگان و یزد در مجموع 321 هزار و 705 نفر افغانستانی و 600 هزار و 61 نفر بیکار بیسواد و کم سواد وجود دارد.
وی ادامه داد: به عبارتی حتی اگر کارگران افغان بیسواد و کم سواد را هم بکار نگیریم باز هم تعداد کارگران ایرانی بیسواد و کم سواد بیشتر است و همه آنها اگر هم بتوانند جای افغانها را پر کنند باز هم بخشی از بیکاران ایرانی کم سواد و بیسواد نمی توانند جذب بازار کار شوند.
** تحول در ساختار نیروی کار صنعت فرش
وی با اشاره به فعالیت کارگران افغانستانی در صنعت فرش گفت: پیش از انقلاب اسلامی در شهرستان کاشان اشتغال اکثر خانوارها قالی بافی بود.
وی گفت: رقابت شدید تولیدکنندگان فرش دستباف در هند، پاکستان و چین باعث شده که فرش ایرانی دیگر از رونق گذشته برخوردار نباشد.
عضو هیات علمی دانشگاه مازندران گفت: خانوارهای فقیر افغانستانی هم اکنون به قالی بافی با دستمزدهای بسیار اندک روی آورده اند.
** زنان و کودکان قالیباف افغان
کریمی توضیح داد: هم اکنون حضور دختران و زنان افغانستانی در صنعت فرشبافی افزایش یافته و این در حالی است که دستمزد این افراد بسیار اندک است.
وی گفت: خانوارهای افغانستانی به طور عام به شکل گسترده زندگی می کنند و علیرغم درآمد بسیار اندک اما سهم اشتغال زنان و دختران افغانستانی در قالی بافی بالا است. هم اکنون 86 درصد از مردان و 40 درصد از زنان افغانی (کمتر از 16 سال) قالیباف هستند. 28 درصد از قالیبافان افغانی کمتر از 11 سال دارند و سهم کودکان قالیباف ایرانی و افغانستانی به ترتیب 3 و 48 درصد است.
وی با بیان آنکه اوایل دهه1370 مزد قالیباف معادل حداقل مزد قانونی بود اما در اوایل دهه 1390 مزد قالیبافی کمتر از نصف حداقل مزد قانونی شد، تصریح کرد: مزد قالی بافی بیش از 40 درصد درآمد 57 درصد از خانوارهای افغان است.
کریمی در پایان افزود: با توجه به شرایط هنوز آرام نشده در افغانستان اکثر خانوارهای افغانی ساکن ایران تمایل به بازگشت به افغانستان ندارند.
اقتصام(3)9123**1558
30/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]
صفحات پیشنهادی
یک کارشناس در گفتوگو با فارس: بازار سرمایه نیاز به تغییر نگرش در خصوصی سازی دارد/وظیفه دولت بنگاهداری نیست
یک کارشناس در گفتوگو با فارس بازار سرمایه نیاز به تغییر نگرش در خصوصی سازی دارد وظیفه دولت بنگاهداری نیستیک کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه کلید حل مشکلات بورس به قفل تحریم ها وابسته نیست بر لزوم تغییر نگرش دولتمردان کشور در زمینه خصوصی سازی و استقلال صندوق های بازنشستگی بهبازار کار چگونه از رکود خارج میشود؟ / اعتماد به سرمایهگذاران باید بازگردد
بازار کار چگونه از رکود خارج میشود اعتماد به سرمایهگذاران باید بازگردد اقتصاد > بازارکار - دولت یازدهم در طول کمتر از دو سال گذشته در تلاش بوده در کنار تغییر و بهبود شاخصهای کلان اقتصادی کشور رکود حاکم در بازار کار را نیز از بین ببرد اما برخی از تحلیلگران بازطرح لیزینگ مسکن راهکار حل رکود بازار ساخت و ساز نیست
طرح لیزینگ مسکن راهکار حل رکود بازار ساخت و ساز نیست تهران - ایرنا - رییس اتحادیه صنف مشاوران املاک تهران گفت طرح لیزینگ مسکن راهکار مناسبی برای حل مشکل رکود در بازار مسکن نیست حسام عقبایی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه فعالیت شرکت های لیزینگ در سال های گذشته برای جلیزینگ مسکن ابتکاری برای رونق بازار
لیزینگ مسکن ابتکاری برای رونق بازار در حالی که وزارت راه و شهرسازی از خروج آرام بازارمسکن ازرکود خبر میدهد کارشناسان و فعالان بازار مسکن راه اندازی و توسعه لیزینگ مسکن را ابتکاری مناسب برای سرعت بخشیدن به خروج بازار مسکن از رکود ارزیابی میکنند به گزارش خبرنگار جام جمراهبردهای خوداتکایی اقتصادی امام (ره) و رهبر انقلاب محورهای کاری دولت یازدهم
راهبردهای خوداتکایی اقتصادی امام ره و رهبر انقلاب محورهای کاری دولت یازدهم تهران - ایرنا - دیدگاههای امام ره در عرصه اقتصاد و راهبرد حضرت آیت الله خامنه ای در تبیین اقتصاد مقاومتی به عنوان الگوی اداره کشور و لزوم اجرای آن فارغ از نتیجه مذاکرات هسته ای و ماندگاری یا رفع تحریمآمارهای کلیدی از ناگفته های بازار کار
آمارهای کلیدی از ناگفته های بازار کار توزیع نامتوازن فرصتها وثروت در کشور باعث شده تا ۵میلیون خانوار بدون شاغل روزگار بگذرانند و ازسوی دیگر ۱۲۹ هزار خانوار برای مقابله بابدترین نوع از بیکاری حاضرند با ۳ نفر و بیشتر وارد بازار کار شوند خبرگزاری مهر توزیع نامتوازن فرصتها وثرقهر آلومینیوم از رونق بازار
دوشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹ ۰۲ آلومینیوم که در دهه گذشته به دلیل عرضه بالا از سوی چین برخلاف بیشتر کالاها از رونق جا ماند اوایل امسال به همراه فلزات دیگری مانند مس روی و سرب عملکرد قوی داشت به گزارش ایسنا اما از پنجم مارس که در بازار فلزات لندن به رکورد 1978 دلار در هر تن صعرئیس سازمان بورس اوراق بهادار عنوان کرد ۲ راهکار سازمان بورس برای رونق در سرمایهگذاری کشور
رئیس سازمان بورس اوراق بهادار عنوان کرد۲ راهکار سازمان بورس برای رونق در سرمایهگذاری کشوررئیس سازمان بورس اوراق بهادار گفت در شورای عالی بورس تبدیل انتشار اوراق مشارکت قابل تبدیل به سهام و ایجاد شرکتهای سرمایهگذاری خارجی از طریق بورس به تصویب رسیده است به گزارش خبرنگار اقتصادولت مصمم به تداوم مذاکرات با 1+5 است/ایران به جایگاه خود در بازار جهانی نفت باز میگردد | ایلنا
جهانگیری در مراسم افتتاح بیستمین نمایشگاه نفت گاز پالایش و پتروشیمی دولت مصمم به تداوم مذاکرات با 1 5 است ایران به جایگاه خود در بازار جهانی نفت باز میگردد ایلنا احیای عملیات سوآپ با استفاده از موقعیت ژئوپولتیک و ژئواستراتژیک کشور ارتقاء صنعت نفت ایران به صنعتی سرآمد و روزآچند توصیه به دولت برای کنترل بازار مرغ |اخبار ایران و جهان
چند توصیه به دولت برای کنترل بازار مرغ شرایط فعلی این سوال را ایجاد کرده که آیا قیمت مرغ در ماه مبارک رمضان نیز مانند ایام نوروز به پرواز درمیآید کد خبر ۵۰۰۵۷۸ تاریخ انتشار ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹ ۳۳ - 16 May 2015 درحالیکه مسئولان دولتی اعلام کرده بودند قیمت مرغ ماه رمضان ۷ هزهمایش همدلی و همزبانی، رونق اقتصادی و اشتغال آغاز به کار کرد
شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی برگزار می کند همایش همدلی و همزبانی رونق اقتصادی و اشتغال آغاز به کار کرد خبرگزاری پانا همایش همدلی و همزبانی رونق اقتصادی و اشتغال با هدف ایجاد ظرفیت برای تعامل بیشتر فعالان بخش خصوصی و کارگزاران نظام روز دوشنبه با حضور وزیر امور اقتصادی و دارونق تولید و صادرات از مهمترین سیاستهای دولت در سال 94
معاون امور صنایع وزارت صنعت معدن و تجارت رونق تولید و صادرات از مهمترین سیاستهای دولت در سال 94 تهران - ایرنا - معاون امور صنایع وزارت صنعت معدن و تجارت با بیان اینکه از ظرفیت های موجود برای کمک به واحدهای صنعتی استفاده خواهیم کرد گفت رونق تولید و صادرات از مهمترین اولویت هازمینههای خروج رکود از بازار مسکن در نیمه دوم سال مشاهده میشود/نرخ سود اقساط لیزینگ مشخص نیست | خبرگزاری ایلن
معاون وزیر راه و شهرسازی زمینههای خروج رکود از بازار مسکن در نیمه دوم سال مشاهده میشود نرخ سود اقساط لیزینگ مشخص نیست ایلنا معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به افزایش10 درصدی نرخ اجاره بها در فروردین 94 نسبت به فرودین 93 گفت طبق آمار گزارش شده نرخ مسکن در فروردین 94 نسبت برونق تولید و صادرات از مهمترین سیاستهای دولت در سال 94 | خبرگزاری ایلنا
معاون امور صنایع وزارت صنعت معدن و تجارت رونق تولید و صادرات از مهمترین سیاستهای دولت در سال 94 ایلنا معاون امور صنایع وزارت صنعت معدن و تجارت با بیان اینکه از ظرفیت های موجود برای کمک به واحدهای صنعتی استفاده خواهیم کرد گفت رونق تولید و صادرات از مهمترین اولویت های وزارت صگسترش مناسبات تهران - تفلیس در بازار کار
گسترش مناسبات تهران - تفلیس در بازار کار شناسهٔ خبر 2583458 - دوشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶ ۲۴ اقتصاد > کار و تعاون قائم مقام وزیر کار در امور بین الملل گفت حجم روابط تجاری ایران و گرجستان هم اکنون ۲۰۰ میلیون دلار است که باید افزایش یابد به گزارش خبرگزاری مهر محمد تقی حسینیسامانهای برای معرفی مشاغل جدید در بازار کار
جمعه ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۵ ۵۷ وزیر کار از راهاندازی نخستین سامانه ملی مشاغل ایران خبر داده و گفته است که این سامانه به کارجویان کارآفرینان کارفرمایان و برنامهریزان نظام اقتصادی و اجتماعی مشاوره شغلی و حرفهای خواهد داد به گزارش خبرنگار ایسنا آن طور که وزیر تعاون کار و رفاه- سیاست دولت در سال جاری رونق بخش تولید و صادرات است
معاون وزیر صنعت معدن و تجارت سیاست دولت در سال جاری رونق بخش تولید و صادرات است گنبدکاووس - ایرنا - معاون امور صنایع وزارت صنعت معدن و تجارت گفت سیاست دولت در سال جاری رونق بخش تولید و صادرات است و برای رونق بخشیدن به تولید و صادرات از صنایع داخلی حمایت خواهد کرد به گزارش خب-
اقتصادی
پربازدیدترینها