واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: حال و هوای گردشگری ایران خوب است/ تراز همچنان مثبت یاسوج -ایران- معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور از تراز مثبت صنعت گردشگری در ایران در سال های 92 و 93 و بهبود این روند در سال جاری خبر داد.
مرتضی رحمانی موحد روز چهارشنبه درگفت وگو با خبرنگار ایرنا در یاسوج بدون اشاره به آمارافزود: بررسی آمارهای ورودی و خروجی گردشگران خارجی در ایران و تاثیرات اقتصادی ناشی از آن نیز نشان می دهد که این وضعیت مثبت همچنان با شتاب بیشتری ادامه داشته است.
وی با بیان اینکه اتخاذ سیاست های راهبردی از سوی دولت تدبیر و امید و به دنبال آن ایجاد آرامش درونی و بهبود روابط خارجی ایران موجب تراز مثبت گردشگری کشور شده است، گفت: گزارش های آماری اخیر مبنی بر تراز منفی گردشگری در ایران پایه های اماری آن مربوط به 2012 و قبل از سال 92 بود.
رحمانی موجود ابراز داشت: اینکه مردم دنیا احساس می کنند که فصل دیدار از اماکن گردشگری، زیارتی و تاریخی در ایران با توجه به رویکردها و سیاست های جدید دولت در ایران فرا رسیده از نکات حائز اهمیت و ضرورت های اصلی در توسعه صنعت گردشگری کشورمان خواهد بود.
وی تاکید کرد: وضعیت سفرهای دسته جمعی و تورهای گردشگری خارجی در سال 93 نیز رشد بیش از 96 درصدی را نشان می دهد.
رحمانی موحد از ایجاد موج امید و نشاط و درخواست های مکرر گردشگران خارجی به ایران خبر داد و گفت: بدون شک با گشایش در زمینه روابط خارجی ، پرونده هسته ای و احقاق حقوق ملت شاهد تقویت این روند مثبت ، رسیدن به افق پیش رو وبهبود وضعیت گردشگری تا سال 1404 خواهیم بود.
وی گفت: بر اساس سند چشم انداز 1404 شمار گردشگران خارجی به ایران باید به مرز 20 میلیون نفر برسد که سازمان میراث فرهنگی نیز هدف گذاری و برنامه های راهبردی خود برای تحقق این مهم تنظیم کرده است.
رحمانی موحد به ضعف زیرساخت های گردشگری و نبود سرمایه گذاری لازم بویژه در زمینه صنعت هتل داری و تاسیسات زیربنایی در نقاط مختلف کشور نیز اشاره کرد و
افزود: البته در دو سال گذشته 470 مورد به کل این مجموعه ها و صنعت های مورد نیاز توسعه گردشگری در کشور اضافه شده است.
وی یکی از راهبردها و هدف گذاری اصلی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را تکیه بر گردشگری داخلی و ایران گردی اعلام کرد و افزود: برنامه ها و نیازسنجی لازم نیز در این راستا تهیه شده است.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: برگزاری جشنواره های محلی ، منطقه ای و ملی در استان های مختلف کشور یکی از این برنامه ها و راهبردهای اساسی برای تحقق این مهم است.
رحمانی موحد همچنین از وجود بیش از یکهزار و 464 منطقه نمونه گردشگری مصوب در کشور خبر داد و از آن به عنوان یک مصیبت عظمی و معضل اساسی در سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی یاد کرد.
وی ابراز داشت: از این تعداد تنها حدود 30 تا 40 مورد از آنها شرایط و مکانیسم های لازم در تعریف منطقه نمونه گردشگری را دارند.
وی با بیان اینکه نیازی به تصویب این تعداد منطقه نمونه گردشگری بدون ایجاد زیرساخت های لازم نبود، افزود: در برخی کشورهای توسعه یافته در صنعت گردشگری تعداد مناطق نمونه گردشگری انها به پنج مورد هم نمی رسد.
رحمانی موحد اظهار کرد: البته سیاست ها و تبلیغات مربوط به توسعه صنعت گردشگری در هر منطقه و استان باید متناسب با وضعیت زیرساخت های آن باشد.
3016/6162
30/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]