تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):هر که می خواهد که قویترین مردم باشد بر خدا توکل نماید .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844741534




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نیمی از جوانان راه های انتقال HIV را نمی دانند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نیمی از جوانان راه های انتقال HIV را نمی دانند تهران-ایرنا- روزنامه شرق در گزارشی با ارایه آماری در مورد مبتلایان به بیماری ایدز در کشور به این موضوع پرداخته است.


در این گزارش که روز چهارشنبه سی ام اردیبهشت 1394 خورشیدی با عنوان «وزارت بهداشت: ٤٦ درصد مبتلایان به ایدز ٢٠ تا ٣٠ ساله اند/نیمی از جوانان راه های انتقال HIV را نمی دانند» در صفحه جامعه منتشر شده، می خوانیم: موج سوم ابتلابه ایدز (ابتلا از طریق روابط جنسی)، شانه به شانه موج دوم ابتلا به این بیماری (ابتلا از طریق تزریق مشترک)، درحال پیشروی است.
هشدارهای کارشناسان و رسانه ها در پنج سال اخیر مبنی بر اینکه موج سوم، درحال پیشرویِ بیشتر در ایران است، حالا به حقیقت پیوسته و جزئیات آماری نشان از آن دارد که این موج بیش از پیش دامن زنان را گرفته است. علاوه براین، سن ابتلا به ایدز نیز درحال کاهش است؛ مسئله ای که روز گذشته به تأیید رئیس اداره ایدز وزارت بهداشت نیز رسیده است. او می گوید: ٤٦ درصد مبتلایان، افرادی هستند که بین ٢٥ تا ٣٤ سال دارند و اگر فرض کنیم چهار سال زمان می برد تا فرد برای آزمایش ها مراجعه کند، به این نتیجه می رسیم که سن ابتلای این ٤٦ درصد ٢٠ تا ٣٠ سال است.
درحال حاضر، براساس آمار های وزارت بهداشت، که در پایان هرسال برای بررسی متخصصان و پژوهشگران ارائه می شود، در پایان سال١٣٩٢، سهم زنان در جدیدترین موارد ابتلابه ایدز از طریق روابط جنسی کنترل نشده، به بیش از 60 درصد می رسد. اهمیت این آمار از آن رو است که بدانیم سهم زنان در موارد ابتلابه ایدز از طریق روابط جنسی کنترل نشده، در 12سال پیش چگونه بوده است؛ در سال 1380، از مجموع 362 مورد ابتلابه ایدز از طریق روابط جنسی، سهم مردان ٢/٦٠ درصد و سهم زنان ٨/٣٩ درصد بود؛ آماری که نشان می دهد موج سوم ایدز در 12 سال اخیر، حالا به یکی از نگران کننده ترین شرایط خود رسیده است و سهم زنان از 40 درصد از طریق روابط جنسی در سال 1380، به 60 درصد در سال1391 رسیده است. علاوه بر ابتلابه ایدز از طریق روابط جنسی، اوضاع ابتلابه ایدز زنان در تمامی موارد ابتلا، نگران کننده است و ظاهرا روندی رو به جلو دارد. آمارهای رسمی نشان می دهد در 10 سال ابتدایی آغاز بیماری ایدز در ایران، یعنی از سال 1365، سهم مردان و زنان در ابتلابه ایدز حدود 98 درصد به دو درصد بود، اما این در شرایطی است که این آمار حالا در سال 93 به درصدی حدود 65 درصد مردان و 35 درصد زنان رسیده است.
بااین حال، عباس صداقت، مدیرکل اداره ایدز وزارت بهداشت، اطلاعات مهم دیگری نیز دارد و براساس پایشی ملی عنوان می کند: «نیمی از جوانان، راه های انتقال HIV را نمی دانند». او می گوید: «کشور ما کشوری جوان است و نیمی از جمعیت آن را جوانان و کودکان تشکیل می دهند. این جوانان کنجکاو هستند رفتارهای پرخطر را تجربه کنند، بنابراین در مقابل مخاطرات، نسبت به دیگر افراد بسیار آسیب پذیرتر هستند. صداقت افزود: بسیاری معتقدند بارِ رفتارهای پرخطر بسیار بیشتر از بار بیماری های آمیزشی است، بنابراین باید اقدامات ما به سمت کم شدن رفتارهای پرخطر پیش رود، چون اگر جوانان ما مبتلا شوند باید تمام اقدامات وزارت کشور به سمت اقدامات درمانی، تأمین دارو و توان بخشی سوق پیدا کند.
وی آخرین آمار مبتلایان به HIV در کشور تا پایان پاییز ٩٣ را ٢٩ هزار نفر اعلام کرد و گفت: در هیچ کشوری امکان سرشماری عمومی HIV وجود ندارد و براساس روش های تخمین، تعداد کلی مبتلایان محاسبه می شود و بنابراین آخرین مدل سازی حاکی از ابتلای ٩٠ هزار ایرانی در کشور به بیماری ایدز است. رئیس اداره ایدز وزارت بهداشت ٤٦ درصد مبتلایان را افرادی دانست که بین ٢٥ تا ٣٤ سال دارند و گفت: اگر فرض کنیم چهار سال زمان می برد تا فرد برای آزمایش ها مراجعه کند به این نتیجه می رسیم که سن ابتلای این ٤٦ درصد، ٢٠ تا ٣٠ سال است.
صداقت همچنین از اجرای برنامه نظام مراقبت جامع در کشور خبر داد و گفت: این نظام در بین ٣٢ کشور منطقه مدیترانه منحصر‎به فرد است و بسیاری از کشورها خواهان کمک ما و استقرار این نظام در کشورشان هستند. به گفته وی میزان آگاهی جوانان از راه های انتقال و باورهای غلط درباره HIV در سال ٧٩، نشان داد تنها ١٨ درصد جوانان از راه های انتقال HIV و مسائل مربوط به پیشگیری مطلع بودند. وی در این زمینه افزود: همین مطالعات در سال ٩٣ نشان داد این درصد به عدد ٤٠ افزایش یافته است و متأسفانه هنوز بیش از نیمی از جوانان ما از راه های انتقال HIV اطلاعی ندارند. رئیس اداره ایدز وزارت بهداشت، دو عامل اصلی انتقال HIV در کشور را تزریق موادِمخدر و روابط جنسی پرخطر عنوان کرد و گفت: آمارها نشان می دهد از سال ٦٥ که برنامه HIV در کشور اجرا شده است، ٦٧ درصد انتقال HIV به وسیله تزریق مشترک و ١٤ درصد آن به واسطه روابط جنسی پرخطر بوده است. وی با بیان اینکه در سال ٩٢، هزار و ٦٠٠ نفر HIV مثبت، ثبت شده است، گفت: از این تعداد، حدود ٤٥ درصد به وسیله تزریق و ٣٧ درصد از طریق رابطه جنسی پرخطر به HIV مبتلا شده اند. به گفته صداقت از این تعداد، زنان حدود ٥٠٠ نفر را تشکیل می دهند. وی همچنین با اشاره به اجرای برنامه چهارم جامع کشوری درباره ایدز گفت: در برنامه سوم خوشبختانه بسیاری از مواردی که لحاظ شده بود، عملیاتی شد و به بسیاری از اهداف رسیدیم.
رئیس اداره ایدز وزارت بهداشت، برنامه چهارم را یک برنامه پنج ساله که از سال ٩٤ تا ٩٨ اجرایی می شود، عنوان کرد و گفت: این برنامه اکنون منتظر تصویب نهایی و ابلاغ برای اجرا است که در آن کاهش فاصله ثبت و تخمین مبتلایان، پیشگیری انتقال از مادر به نوزاد و پوشش درمان لحاظ شده است.
*منبع: روزنامه شرق
**پژوهش**9026**9131



30/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن