واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: 80 درصد مطلقهها زير 30 سال سن دارند
چالشهاي حوزه جوانان و جمعيت و كمكاري دستگاه رسمي متولي امور جوانان يعني معاونت جوانان وزارت ورزش و جوانان موجب شده اين بار وزارت بهداشتيها هم وارد گود شوند و آموزش معيار همسرگزيني عقلايي در راستاي ترويج ازدواج سالم را با عنايت به آمار 20 ميليوني جوانان 18 تا 30 ساله در برنامه كاري خود قرار دهند.
نویسنده : زهرا چيذري
چالشهاي حوزه جوانان و جمعيت و كمكاري دستگاه رسمي متولي امور جوانان يعني معاونت جوانان وزارت ورزش و جوانان موجب شده اين بار وزارت بهداشتيها هم وارد گود شوند و آموزش معيار همسرگزيني عقلايي در راستاي ترويج ازدواج سالم را با عنايت به آمار 20 ميليوني جوانان 18 تا 30 ساله در برنامه كاري خود قرار دهند.
هرچند سيماي جمعيتي جامعه در حال تغيير از جواني به ميانسالي است اما 20 ميليون جوان 18 تا 30 ساله خود جمعيت قابلتوجهي است كه نقش تأثيرگذاري در حال و آينده كشور دارد و ميتواند جامعه را از فرو افتادن در چاله جمعيتي نجات دهد. اين در حالي است كه بنا به تأكيد محمدمهدي مطلق، مديركل مركز سلامت جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، 80 درصد طلاقها زير 30 سال است.
طلاق مانع جدي فرزندآوري زوجها
امسال به جاي يك روز براي جوانان از 31 ارديبهشت تا 9 خرداد تحت عنوان هفته سلامت جوانان نامگذاري شده است. اگرچه تاكنون روز و هفته جوان تنها با برگزاري جشن و جشنواره و برنامههاي تشريفاتي همراه بوده اما امسال وزارت بهداشتيها هم به ميدان آمده و با منطقي از جنس آمار و ارقام، چالشهاي اين قشر را به خصوص در حوزه سلامت به نشستي خبري آورده بودند. به گفته مديركل مركز سلامت جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، نهم خرداد روز ملي سلامت جوانان نامگذاري شده است. مطلق در اين نشست با بيان اينكه 66 درصد زوجين در ابتداي زندگي مايل هستند كه فوراً بچهدار شوند، گفت: بيشتر اين افراد دوست دارند كه دو فرزند يا بيشتر داشته باشند اما متأسفانه بسياري از ازدواجها به طلاق ميانجامد و 80 درصد از اين طلاقها در سنين زير 30 سال اتفاق ميافتد كه اين خود ميتواند معضلي جدي در افزايش جمعيت به شمار آيد.
شيوع چاقي در نيمي از جوانان
گلايل اردلان، مسئول اداره جوانان دفتر سلامت خانواده و جمعيت وزارت بهداشت ميگويد: از 20 ميليون نفر جوان 18 تا 30 ساله 6/49 درصد آنها را خانمها و 4/50 درصد را آقايان تشكيل ميدهند. به گفته وي 4/71 درصد جوانان در شهر زندگي ميكنند و اين نشان ميدهد كه اغلب جوانان شهرنشين هستند. رئيس اداره جوانان دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس با اشاره به اينكه 8/40 درصد آقايان و 2/59درصد زنان در اين گروه سني اضافه وزن دارند، تأكيد كرد: تغيير در سبك زندگي و تغذيه سالم از اولويتهاي لازم در برنامههاي سلامت جوانان است. بنا به تأكيد اردلان، 20 درصد آقايان سيگار ميكشند اما آمار اعتياد به سيگار در ميان خانمها به دليل برخي ملاحظات زير 2 درصد است. به گفته مسئول اداره جوانان دفتر سلامت خانواده، جمعيت و مدارس وزارت بهداشت همچنين سوءمصرف مواد مخدر در ميان جوانان 5/2 درصد است.
دلايل عشق زودرس و طلاق زودرس
رئيس اداره جوانان دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس در واكنش به آمار 80 درصدي طلاق در سنين زير 30 سال گفت: نبود شاخصهاي مناسب براي ارتباط با جنس مخالف در نوجوانان سبب ميشود كه با ورود آنان به دانشگاه، به علت آموزش نديدن، دچار عشقهاي زودرس شوند كه برخي از آنها به ازدواج ميانجامد.
اردلان با اشاره به يكي از بندهاي سياستهاي ابلاغي جمعيتي از سوي مقام معظم رهبري مبني بر ازدواج سالم گفت: برنامههايي به منظور كاهش آسيبهاي اجتماعي و رفتارهاي مخاطرهآميز در ميان جوانان در اداره سلامت جوانان وزارت بهداشت دنبال ميشود. يكي از راهكارها در اين راستا توانمند كردن مسئولان و جوانان در قالب گروه هدف ماست كه شامل 200 هزار دانشجوي پزشكي و پيراپزشكي ميشود. همچنين استفاده از اساتيد روانشناس و مشاورين سلامت خانواده در 15 دانشگاه علوم پزشكي از ديگر برنامهها در راستاي ترويج ازدواج سالم است.
رئيس اداره جوانان دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس در ادامه از تهيه پيشنويس سند سلامت جوانان خبر داد و گفت: اين سند شامل سلامت باروري و ازدواج، سلامت روان، سلامت اجتماعي، سلامت سوانح و حوادث، نظام ارائه خدمات، ترويج سبك زندگي سالم و پيشگيري از اعتياد است كه توسط وزارت ورزش و جوانان بررسي خواهد شد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]