واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: میانگین بارش سال زراعی جاری در کهگیلویه وبویراحمد 22درصد کاهش یافت یاسوج - ایرنا- معاون برنامه ریزی و اشتغال استاندارکهگیلویه وبویراحمد میانگین بارش سال زراعی جاری در این استان را 417میلیمتر اعلام کرد و گفت: این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته 22 درصد کاهش نشان می دهد.
به گزارش ایرنا، حسن نوروزی روز دوشنبه در شورای حفاظت از منابع آب کهگیلویه وبویراحمد افزود: میزان بارش سال زراعی گذشته در استان نیز 540 میلیمتر بوده است.
وی میانگین بارش درازمدت در استان را با 31درصد کاهش نیز حدود 596 میلیمتر اعلام کرد.
نوروزی با بیان کهگیلویه وبویراحمد هم اکنون به مرز بحران خشکسالی رسیده است از کاهش محسوس ذخیره آب در پشت سدها و سفره های زیرزمینی این استان خبر داد.
وی از کاهش حدود 80 میلیون مترمکعبی آب از پشت سد کوثر در گچساران در سال جاری خبر داد و گفت: این در حالی است که سال گذشته و حتی در ماه های فروردین و اردیبهشت سد کوثر و سد شاه قاسم یاسوج با سرریز آب مواجه بودند.
وی از اهتمام ویژه دولت یازدهم برای اجرای طرح های توسعه ای حفاظت از منابع آب در مناطق مختلف کشور خبر داد و یادآور شد: 12 پروژه عملیاتی نیز در سال 94 در کهگیلویه وبویراحمد پیش بینی شده است.
نوروزی اظهار کرد: دو پروژه شامل تشکیل شورای حفاظت از دشت ها و ایجاد تشکل های آب بران بویژه در دشت امام زاده جعفر و صحرای کلاچو دهدشت و نیز مسدود کردن چاه های غیرمجاز در اراضی کشاورزی است.
وی ابراز داشت:بهره برداری بهینه از منابع آبی موجود، خرید چاه های کم بازده از سوی دولت، ساماندهی شرکت های حفاری و اجرای هفت پروژه تغذیه مصنوعی آب از دیگر پروژه های در دست اجرا در شورای عالی آب این استان خواهد بود.
نوروزی نصب بیش از 140 کنتور هوشمند برای چاه های کشاورزی ، ساماندهی و کاهش کشت محصولات پرمصرف از جمله برنج و صیفی جات را از دیگر طرح های عملیاتی در شورای عالی آب این استان در سال 94 اعلام کرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه وبویراحمد نیز در این نشست با بیان اینکه استان به مرز بحران خشکسالی رسیده است، افزود: سیاست های کنترلی و نظارت بر منابع آبی موجود در استان امسال نیز با شدت و حساسیت بیشتری انجام خواهد شد.
علی لطفی بروز پدیده خشکسالی در سال های اخیر در سطح کشور و این استان را فرصتی بزرگ برای حفاظت و احساس مسوولیت بیشتر مسوولان و مقامات اجرایی و حتی امنیتی برای حفاظت و مدیریت صحیح منابع آب دانست.
وی اظهار کرد: دولت یازدهم نیز یکی از اولویت ها و برنامه های جدی خود را حفاظت و مدیریت منابع آبی اعلام کرده و در این راستا نیز طرح هایی را در سطح کلان و استانی در دست اجرا دارد.
وی از کاهش و افت شدید سفره های زیرزمینی در استان خبر داد و گفت: سفره آبی برخی دشت های این استان تا حدود 20 متر افت کرده که این امر تهدیدی جدی برای آینده بخش کشاورزی استان خواهد بود.
وی تاکید کرد: از مجموع دو هزار و 728 حلقه چاه کشاورزی در استان 682 مورد غیر مجاز است.
لطفی ابراز داشت: 111 مورد از این تعداد در سال های اخیر و با همکاری نیروهای امنیتی و انتظامی استان مسدود و یا پلمپ شده اند.
وی تصریح کرد: امسال نیز بر اساس برنامه زمانبندی بیش از 50 مورد دیگر مسدود خواهد شد.
وی از پیش بینی 45میلیارد ریال اعتبارات ملی برای اجرای طرح های در دست اجرا بویژه در زمینه نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاه های کشاورزی خبر داد.
وی ابراز داشت: از سال های گذشته تاکنون 380 مورد از چاه های کشاورزی استان به کنتورهای هوشمند مجهز شده اند که 140 مورد دیگر نیز تا پایان امسال تجهیز خواهند شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه وبویراحمد نیز در این نشست تاکید کرد: یکی از معضلات اساسی در زمینه اجرای طرح های اجرایی این استان نداشتن نگاه توسعه ای و زیست محیطی از سوی مجریان و دستگاه های متولی است.
عزت الله بهشتی فر با اشاره به اجرای طرح های آبخیزداری برای جلوگیری از فرسایش خاک و مدیریت صحیح منابع آبی و زیست محیطی گفت: تاکنون 614 هزار هکتار در سطح استان برای اجرای این طرح ها شناسایی و مطالعه شده است.
3016/6162
28/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 154]