واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: رئيسجمهور نگران قيمت ميوه عيد 95 است
گراني ۱۶۴ درصدي قيمت ميوه واكنش روحاني را در پي داشته؛ رئيسجمهور در نامهاي شيوه خريد جهاد كشاورزي را غيرقابل قبول خوانده و به جهانگيري مأموريت ويژه داده تا اين وضعيت را ساماندهي كند.
نویسنده : مهران ابراهیمیان
گراني ۱۶۴ درصدي قيمت ميوه واكنش روحاني را در پي داشته؛ رئيسجمهور در نامهاي شيوه خريد جهاد كشاورزي را غيرقابل قبول خوانده و به جهانگيري مأموريت ويژه داده تا اين وضعيت را ساماندهي كند.
به گزارش «جوان» نوروز امسال با گراني شديد بسياري از كالاها آغاز شد كه گراني ميوه در اين ميان متمايزتر از ساير كالاها بود. اين در حالي است كه به گفته فعالان گرانيهاي مذكور به خصوص در حوزه ميوههاي وارداتي بسيار غيرمنصفانه و مشكوك است، بنابراين گزارش سيد رضا نوراني رئيس اتحاديه محصولات كشاورزي در اين باره گفته است: متأسفانه ميوههايي مانند پرتقال به صورت قاچاق در بازار به وفور و با قيمت بالا يافت ميشود، به طوري كه قيمت جهاني اين پرتقالها در بنادر ما هر تن 550 تا 600 دلار است، بنابراين 2500 تومان براي آن قيمت مناسبي است اما متأسفانه در عمده فروشيها 7 هزار تومان عرضه ميشود.
اما اين گرانيهاي دنبالهدار كه در هفتههاي كنوني هم تداوم داشته واكنش مقامات بلندپايه دستگاه اجرايي را هم به دنبال داشت تا آنها هم از قيمت بالاي ميوه در روزهاي آغازين سال گلهمند باشندكه جديترين واكنش از سوي مقامات دولتي در اين زمينه از سوي رئيسجمهور به وقوع پيوست تا به نوعي صداي رئيسجمهور هم از مشكلات مردم براي خريد ميوه شب عيد دربيايد. حجت الاسلام والمسلمين روحاني در نامهاي از جهانگيري خواسته است در همين برهه از سال تمهيدي بينديشد تا با تغيير شيوه خريد ميوه وزارت جهاد كشاورزي، قيمت ميوه براي نوروز 95 وضعيت بهتري داشته باشد.
نسيم در گزارشي در اين باره آورده است: اين ماجرا از قانون انتزاع وظايف كشاورزي به وزارت كشاورزي در كشور آغاز شد كه به موجب آن تنظيم بازار ميوه سال 94 براي اولين بار به وزارت جهاد كشاورزي سپرده شد اما از پاييز سال 93 و با توجه به اختلافاتي كه بر سر واردات شكر و برنج ميان دو وزارتخانه صنعت و كشاورزي وجود داشت، پيشبيني ميشد اصطلاحاً آب دو ارگان مهم در تنظيم بازار شب عيد سال 94 به هيچ وجه در يك جوي نرود.
گراني عجيب مرغ در بهمن ماه و واكنشهاي تند مجتبي خسروتاج قائم مقام و سخنگوي وزارت صنعت و سيدمحمود نوابي معاون نعمتزاده و رئيس سازمان حمايت مصرف كنندگان نسبت به اين مسئله درگيري ميان اين دو وزارتخانه را به نقطه اوج خود رساند.
مانند هر سال با ورود به هفته دوم اسفند 93 كمكم بازار خريد شب عيد داغ شد و مردم هم كمكم به سمت خريد ميوه مورد نياز خود براي سال جديد رفتند، اما با افزايش قيمت عجيب و غريبي رو به رو شدند، به شكلي كه اين مقدار افزايش قيمت را در سالهاي گذشته نديده بودندكه شاخصترين آنها پرتقال 12 هزار توماني بود اما در ادامه به گوجه سبز 60 هزار توماني نيز رسيديم.
سازمان تعاون روستايي، قرباني احتمالي
اما در همين اثني قائممقام سازمان تعاون روستايي در گفت وگو با تسنيم با اعلام اينكه احتمال پس گرفتن مسئوليت تنظيم بازار ميوه از اين سازمان هست، گفت:اين سازمان ميوه مورد نياز مردم را تأمين و توزيع كرد اما مسئوليت قيمت گذاري برعهده ستاد تنظيم بازار با مسئوليت آقاي سينكي است.
سيدمهدي كلاته رحماني در واكنش به نامه رئيسجمهور درباره نحوه تنظيم بازار و توزيع ميوه شب عيد و گلايه وي از اقدامات وزارت جهاد كشاورزي افزود: «هيچگونه عكسالعملي نداريم براي اينكه ما سيستم اجرايي هستيم و رئيسجمهور رئيس ماست»، در جاي ديگري تصميم گرفته ميشود و ما تنها اجرا ميكنيم.
كلاته رحماني اظهار داشت: در اين زمينه بررسيهايي انجام ميشود و اين امكان وجود دارد كه براي سال آينده ما اين مسئوليت را برعهده نداشته باشيم اما در صورتي كه اين مسئوليت دوباه در اختيار ما باشد بنا بر دستور مسئولان بالادستي اقدام به انجام وظيفه ميكنيم.
وي درباره برنامههاي اين سازمان در سال 94 براي تنظم بازار شب عيد، گفت: در اين باره هيچ برنامهاي نداريم زيرا تا زماني كه اين مسئوليت به ما ابلاغ نشود، برنامهاي ارائه نخواهيم كرد.
وي در ارتباط با مشكلات نحوه توزيع ميوه اظهارداشت: درهر استان استانداران كارگروه تنظيم بازار كه تمام دستگاهها نيز در آنها حضور دارند تشكيل دادند و بر نحوه توزيع و تنظيم بازار نظارت كردند.
دعواي سياسي با صداي بلند
در همين حين برخي شنيدهها حاكي است اختلاف تيم دولت جديد به خصوص در وزارت «صمت» با بخش مسئول در وزارت كشاورزي ناشي از يك نوع رقابت سياسي و اختلاف نظر نيروهاي وابسته به طيف فكري دولت يازدهم و گروه موسوم به اصلاحات است كه در يك سوي اين جريان، فردي است كه مسئوليت تنظيم بازارهاي داخلي در وزارت بازرگاني را دارد وشايعه استعفاي او براي حضور در انتخابات مجلس مطرح است. اين فرد با انتقال اين مسئوليت از وزارت صمت به وزارت جهادكشاورزي به آنجا نقل مكان كرده است. او رقيبي سخت دارد كه تقريباهمه كاره وزارت صنعت، معدن و تجارت است و با حلقه اصفهاني دولت به خوبي هماهنگ است؛ رقيبي كه اكنون مسئوليت خود را با اختيارات بيشتري ميخواهد هر چند نفوذ خوبي در جريان انتخابات اتاق بازرگاني و فعاليتهاي پتروشيمي كسب كرده است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 168]