واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بخششی از جنس زندگی همدان-ایرنا-اهدای عضو یکی از سخاوتمندانه ترین انفاق ها و برخاسته از دل دریایی کسانی است که در مهربانی ثروتمندترین بوده و در بخشش این موهبت الهی قابل ستایش هستند.
از زمانی که خبر سقوط فرزندش را شنید دلش لحظه ای آرام و قرار نداشت هنوز نمی داند با چه حالی خود را از روستایشان به بیمارستان رسانده است وقتی به بیمارستان می رسد انگار زبانش بند آمده است نگاه پدرانه اش را می چرخاند تا شاید نشانی از پسرش پیدا کند.
هنوز هم باور نمی کند که چه بلایی بر سر فرزندش آمده است هر لحظه صحنه خدا حافظی با فرزندش را در ذهنش تداعی می کند که چگونه پسرش صبح پس از خداحافظی با خانواده برای کسب روزی حلال پاشنه کفشهایش را بالا کشید و با نگاه مهربانش خانواده اش را به خدا سپرد.
اما وقتی ساعت سه بعد از ظهر خبر سقوطش را به خانواده اش دادند آرامش از وجود تک تک اعضای خانواده پر کشید دست های پینه بسته اش را به صورتش می گیرد و تمام لحظات بزرگ شدن،قد کشیدن و خاطرات فرزند دلبندش را مرور می کند.
وقتی در بیمارستان نشانی فرزندش را در بخش مراقبت های ویژه می دهند انگار دنیا روی سرش خراب می شود دستش را به زانوهایش می گیرد و همان جا می نشیند.
صدای تیک تاک ساعت و سکوت بخش مراقبت های ویژه و فرزند 32 ساله ای که چنان آرام بر روی تخت خوابیده است که انگار خستگی یک عمر را از تنش بیرون می کند.
صبح روزبعد پزشکان خبر مرگ مغزی بهرام را به پدر می دهند و برایش می گویند که فرزندت تنها از ناحیه سر دچار مشکل شده است اما سایر اعضای بدنش همچنان کار می کنند اما امیدی به برگشت وی به زندگی وجود ندارد.
برایش از اهدای عضو می گویند و از افرادی که هر کدام چشم انتظار سخاوت خانواده بهرام هستند، برایش می گویند که چه پدرهایی هم اکنون لحظه بودن و یا نبودن در کنار فرزندشان را تجربه می کنند و از وی می خواهند که اگر دلش رضا بود اعضای بدن فرزندش را به این افراد هدیه کند.
پدر ساعتی طول می کشد تا کمی با قضیه مرگ فرزنش کنار بیاید و پس از صحبت با مادر و همسر بهرام فقط می گوید"راضیم به رضای خدا و اگر اعضای بدن فرزندم می تواند گره از کار بنده ای وا کند دریغ نکنید".
آری با این اقدام خانواده، اعضای بدن مرحوم بهرام مرادی توانست هفت نفر را از مرگ حتمی نجات داده و لذت دوباره زندگی کردن را به آنها هدیه کند.
قصه بخشش خانواده مرحوم مرادی تنها یک نمونه از وجود سخاوت و بخشش خداوندی در وجود بندگان است.
قصه ای که با مرگ یک نفر و بخشش یک خانواده چندین نفر از درد و مشکلات ناشی از نیاز به عضو نجات پیدا کرده وتا پایان عمرشان فرد اهدا کننده بزرگترین قهرمان داستان های زندگیشان خواهد شد.
مگر نه اینکه هیچ چیزی در این دنیا ارزشی بالاتر از این ندارد که غمی را از دل بزدایی و لبی را به خنده وا کنی ،فقط خدا ارزش بزرگی و بخشندگی قلبی را می داند که به ازای هدیه لبخندی از تمام دردهای خود گذشته تا فقط دیگری را شادتر ببیند.
پدر مرحوم بهرام مرادی در این خصوص می گوید:زمانی که خبر مرگ مغزی شدن فرزندم را شنیدم تا مدتی در شوک بودم و زمانی که پزشکان ازمن در خواست کردند که اعضای بدن فرزندم را اهدا کنم گفتم اعضای بدن او را درراه خدا و به کسانی می بخشم که برای درمانشان دست به دامان خدا و اهل بیت(ع) شده اند.
علی مرادی که یکی از ساکنان روستای تفریجان همدان است ادامه داد:با این کار احساس می کنم فرزندم برای همیشه زنده است چرا که هم اکنون قلب او در سینه یک پزشک می تپد و معقتد هستم تا زمانیکه آن پزشک طبابت می کند و جان بیماران را نجات می دهد فرزندم نیز از ثواب آن بی بهره نخواهد بود.
وی اضافه کرد:فرزندم فردی مهربان و نیکوکار بود و مطمئن هستم که روح وی نیز ازاین اقدام ما خشنود است.
پزشک هماهنگ کننده تیم مرگ مغزی استان همدان نیز در این خصوص گفت:اهدای عضو کلمه ای نام آشنا اما غریب با فرهنگ اکثر ایرانیان است که با وجود اطلاع رسانی های مختلف هنوز آن گونه که باید در بین اکثر افراد جا نیافتاده است.
دکتر مجید حمیدی ادامه داد:کسانی که دچار مرگ مغزی می شوند یک مرگ زندگی بخش دارند و با اهدای اعضای بدن آنها می توان افراد زیادی را از مرگ حتمی نجات داد.
وی عنوان کرد:در صورت رضایت خانواده های این افراد درکنار اهدای چهار عضو اصلی، بافت و نسوج نیز به بیماران نیازمند اهدا می شود که با این اقدام تعداد بسیار زیادی از افراد می توانند بار دیگر به زندگی عادی خود برگردند.
وی افزود:اهدای عضو امر نیکی است که در چند سال گذشته انسان های زیادی که از نارسایی اعضای بدنشان رنج می بردند را دوباره به زنده بودن و نفس کشیدن امیدوار کرده است.
وی با بیان اینکه رضایت خانواده های بیماران اولین و مهمترین شرط اهدای عضو است عنوان کرد: تفکر نادرست و ترس از حرف دیگران مبنی بر فروش اعضای بدن و انتظار معجزه از جمله عوامل رضایت ندادن خانواده ها در اهدای عضو فرد بیمار است.
دکتر حمیدی گفت: در هر صورت رضایت خانواده برای اهدای عضو مهمتر از همه موارد است و رضایت گرفتن از خانواده هایی که بیمار آنها قبل از مرگ مغزی کارت اهدای عضو دریافت کرده است راحت تر از سایر افراد است.
مسوول اورژانس بیمارستان شهید بهشتی همدان اضافه کرد:هرساله 25 درصد از بیماران لیست انتظار دریافت اهدای عضو در کشور فوت می کنند، این درحالی است که براساس بررسی های انجام گرفته 16 درصد مرگ و میرها در بخش های ICU بیمارستان ها را بیماران مرگ مغزی تشکیل می دهد که 50 درصد آن ها می تواند به اهدای عضو منجر شود.
وی با بیان اینکه در سال گذشته بیش از 30 بیمار مرگ مغزی در استان همدان توانایی اهدای عضو را داشته اند ادامه داد:متاسفانه اعتماد سازی لازم در بین خانواده ها برای انجام این امر خداپسندانه انجام نشده است و تنها شش مورد از این خانواده ها رضایت خود را برای اهدای عضو عزیزانشان اعلام کردند.
وی با بیان اینکه شرکت در این عمل خیرخواهانه نیازمند فرهنگ سازی بیشتر است افزود:درایران هر نیم ساعت یک تصادف منجر به مرگ مغزی اتفاق می افتد که با توجه به این رقم بالا شاخص اهدای عضو در کشور بسیار کمتر از سایر کشورها است.
از ابتدای سالجاری تاکنون یک مورد اهدای عضو در استان همدان انجام شده است.
7530/1181
29/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 176]