واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: شایعاتی که لقمه های مردم را بازیچه قرار داده است - راحله دهقانی* این روزها انتشار شایعات در شبکه های اجتماعی مبنی بر زیان آور بودن یک نوع ماده غذایی به شیوه جدید تشویش اذهان عمومی در جامعه بدل شده و با توجه به اطلاعات ناقص اکثر افراد ازمواد غذایی باعث نگرانی های زیادی در بین مردم شده است.
با رونق گرفتن کار فضاهای مجازی هر خبری بدون توجه به کذب و صدق بودن در کمترین زمان ممکن می تواند مثل بمب صدا دهد.
یکی از این موضوعات که در دو سال اخیر بسیار به گوش می خورد آلودگی غذاها و خوراکی هایی است که هر روز به گونه ای توسط یک فرد به اصطلاح کارشناس در یک آزمایشگاه ساختگی بیان می شود و یا به صورت متنی از ضرر و زیان های یک ماده خوراکی برای مردم می گوید.
یک روز ماهی های پرورش داده شده در فاضلاب، یک روز جوهر قند در نان،روز دیگر وجود کرم در میوه، وجود هورمون در مرغ و گوجه فرنگی، پرتقال های خونی آلوده،خرماهای آغشته به سم،سبزی های آبیاری شده با فاضلاب،روز دیگر پالم در لبنیات همگی تنها نمونه های کوچکی از این موارد است که در یک مدت زمان کوتاه در گوشی های کاربران ایرانی جا خوش می کند.
این ها تنها یک اطلاع رسانی نیست، بلکه سوهانی است برای روح افرادی که هر روز با این مواد غذایی سرو کار دارند و افکار آلوده بودن این غذاها و خوراکی های مصرفی می تواند یکی از مهمترین سرگرمی ها و نشاط آورترین لذت زندگی را از افراد بگیرد.
چرا که غذا در کنار اینکه یکی از مهمترین نیازهای زندگی بشر برای ادامه حیات است یکی از لذت بخش ترین مقوله های زندگی است که می تواند خستگی یک روز کاری و یا تنش های روزانه را نیز آرام کند.
اما وقتی هر لحظه با دیدن غذایی فکر کنی که این غذا به شیوه هایی که در فیلم های وایبری دیدید آلوده است دیگر نه تنها آن غذا برایتان لذت آور نیست بلکه تاثیرات روانی آن نیز برای همیشه در ذهن جاری خواهد بود.
بیایید در دنیایی که هر کس غرق در دغدغه های گوناگون است به جای اینکه با اهداف مختلفی مانند خراب کردن نام یک شرکت ،راکد کردن بازار یک کالا و تشویش اذهان عمومی یک تنش روانی دیگر به آنها بدهیم آرامش را به دنیای اطرافمان هدیه کنیم چرا که بزرگان می گویند برای همسایه ات نور طلب کن تا دنیای اطرافت روشن شود.
مسوولان نیز نباید در برابر این شایعات ساکت بنشینند و با انتشار هر گونه شایعی باید با استفاده از ظرفیت رسانه های جمعی به شفاف سازی بیشتر مساله بپردازند و نسبت به آگاهی دادن به مردم اقدام کنند.
جامعه و مردم ما نیز در بسط و افزایش چنین مواردی بی تقصیر نیستند و هر چیزی که حتی منبع مشخصی ندارد را براحتی برای خود ملاک قرار می دهند و همین زودباوری مردم زمینه را برای افزایش چنین مواردی افزایش داده است.
بیایید این فرهنگ سازی را از خودمان شروع کنیم و به جای گوش دادن و ارسال پیام های این چنینی که هدف شان تنها ایجاد رعب و وحشت برای مردم است به فکرتغییر سبک زندگی به سمت تغذیه سالم و بهتر باشیم.
چرا که همین بدبینی و استرس ها در کنار مصرف مواد غذایی می تواند تاثیر زیادی در حالات روحی داشته باشد حتی به گفته پزشکان لذت بردن از خوردن و آشامیدن از اهمیت خاصی برخوردار است زیرا افراد در صورت خوردن غذا با اکراه نه تنها بهره ای از آن نخواهند برد بلکه ممکن است دچار بیماری های جسمی و روانی نیز شوند.
*خبرنگار ایرنا مرکز همدان
29/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]