واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: صدای استاندار هم درآمد بیرجند - روزنامه خراسان جنوبی روز سه شنبه در شماره 18974 صفحه نخست خود عنوان « صدای استاندار هم درآمد» را منتشر کرد.
در مطالب این روزنامه آمده: «وزارت نیرو برای حل مشکلات آب استان هنوز آن طور که باید وارد میدان نشده و با این که جلسه های متعددی در این ارتباط با وزیر نیرو و معاونش داشتیم اما این وزارتخانه برای رفع مشکل خراسان جنوبی تاکنون برنامه مدون، مشخص و چارچوب داری نه تنها به مدیریت عالی استان بلکه به دولت و مجلس نیز ارائه نداده است و من برنامه قابل اجرا در این زمینه که برای آن ساز و کار مشخصی تعریف شده باشد دریافت نکرده ام». این جمله ها انتقادهای دیروز استاندار از وزارت نیرو در جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان بود.
«خدمتگزار» با تاکید، از متولیان آب در خراسان جنوبی خواست فعال تر عمل کنند و فقط به ارائه گزارشی از وضعیت بی آبی و مشکلات آن بسنده نکنند. این اولین بار است که او در جلسه ای موشکافانه در مورد برنامه های آب استان برای حل مشکلات سوال و جواب می کند،
پیش از این نماینده بیرجند هم از نبود برنامه ای مدون برای حل مشکلات آب استان در وزارت نیرو انتقاد کرده بود. وی با بیان این که متولیان بخش آب باید پیگیری های جدی در مورد ارائه یک برنامه منسجم و کارشناسی به منظور تامین آب استان با همکاری وزارت نیرو داشته باشند، این سوال را مورد تاکید قرار داد که برنامه مشخص شرکت آب منطقه ای استان در ارتباط با تامین آب شرب،کشاورزی،صنعت و ... چیست؟ آیا مسئولان این شرکت امکان پاسخگویی به این نگرانی را دارند و اگر دارند در این زمینه چه برنامه ریزی هایی انجام داده اند؟
وی خواست آب منطقه ای در استان و وزارت نیرو نیز در مرکز برنامه خود را برای حل مشکلات بی آبی در استان ارائه دهند تا استانداری، جهاد کشاورزی و... حمایت کنند. استاندار گفت: با وضعیت موجود بیش از این توجه مسئولان امر به ویژه وزارت نیرو برای حل مشکل استان مورد انتظار است.
وی با اشاره به برخی طرح های تامین آب برای استان مثل انتقال آب از دریای عمان و خزر،تامین آب های ژرف و ... گفت: این ها در مرحله حرف و صحبت است و وزارت نیرو تصمیم گیری مشخصی در این باره نکرده و حتی هنوز یک تیم کارشناسی از این وزارتخانه برای بازدید میدانی مشکلات بی آبی در استان به خراسان جنوبی نیامده است بنابراین باید از مسئولان وزارتخانه این خواسته ها را مطالبه کنید.
وی افزود: در مورد سد دوستی هم نباید کوتاه آمد چرا که در گذشته توافق هایی در این زمینه انجام شده و حال می گویند برای تامین آب مورد نیاز از این طریق هم مشکلاتی وجود دارد با این وجود باید برای گرفتن سهم استان از سد دوستی هم پیگیری شود.
وی به پیشنهاد کارشناسی و مکتوب خراسان جنوبی به وزارت نیرو برای اجرای طرح بارورسازی ابرها و انجام اقدام های مربوط به آن اشاره و تصریح کرد: دستگاه متولی هنوز این موضوع را پیگیری نکرده است در حالی که مردم انتظار دارند از این ظرفیت استفاده شود.
به گفته وی، باید با دید وسیع تر برای تامین آب مورد نیاز استان اقدام کرد چون اجرای برخی برنامه ها مثل مسدود کردن چاه ها و ... تاثیرگذاری چندان پایداری ندارد، وقتی چاهی را مسدود می کنیم یعنی زندگی بهره بردار آن دچار مشکل می شود و بستن چاهی که حیات کشاورز در گرو آن است هنر نیست، ما با زندگی مردم سر و کار داریم و به چه ادبیاتی باید گفت ما در برابر تامین آب مورد نیاز بخش های مختلف مسئول هستیم.
«نخعی نژاد» معاون عمرانی استاندار هم در این جلسه با تاکید بر اهمیت مدیریت مصرف منابع آبی محدود در استان، تغذیه سفره های آب زیرزمینی با روش هایی از جمله آبخیزداری و جلوگیری از هدررفت منابع آبی با توجه به آمار قابل توجه پرت آب را از جمله برنامه های استان برای مدیریت آب برشمرد.
«امامی» مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان هم با بیان این که خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، شرق کرمان و یزد در اولویت مطالعه وزارت نیرو برای اجرای طرح انتقال آب از دریای عمان قرار دارد، گفت: علاوه بر این برای اجرای طرح هایی مثل تامین آب استان از محل آب های ژرف،طرح های بهینه سازی برای ارتقای راندمان کشاورزی،تخصیص سهم استان از سد دوستی و ...نیز پیگیری هایی در دست اجراست. به گزارش «خراسان جنوبی»، در این جلسه مقرر شد تشکیل شورای حفاظت از منابع آب به فرمانداران شهرستان ها ابلاغ شود و دستگاه های متولی آب در استان برنامه های مشخصی را برای حل مشکلات موجود در زمینه بی آبی به صورت مکتوب ارائه دهند.6054
29/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]