واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بانوی کرمانی از روستای رومرز خرما صادر می کند کرمان - ایرنا - شمسی رودباری بانوی صادرکننده و کارآفرین کرمانی است که توانسته در مدت کوتاهی محصول خرما را از روستای رومرز شهرستان جیرفت به برخی کشورهای دنیا صادر کند.
به گزارش ایرنا رودباری 14 سال معلم و شش سال رییس آموزش و پرورش ناحیه یک کرمان بود؛ با بیست سال سابقه کار درخواست بازنشستگی خارج از موعد کرد و با این درخواست موافقت شد.
وی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: سال 87 که از آموزش و پرورش بیرون آمدم قصد داشتم یک مدرسه غیرانتفاعی راه بیندازم اما به من اعلام کردند که دریافت مجوز برای این کار یکسال زمان می برد و فکر کردم در این مدت یک سال چه کار مفیدی می توان برای استان انجام دهم.
وی گفت: از گذشته مشکلات کشاورزی بویژه صادرات خرما را پیگیری می کردم و در نهایت تصمیم گرفتم تا زمانی که مجوز تاسیس مدرسه غیرانتفاعی را دریافت می کنم در زمینه بسته بندی خرما فعالیت کنم.
رودباری افزود: می دانستم افراد بومی منطقه در زمینه صادرات خرما و بسته بندی بهداشتی و مناسب این محصول چندان ورود نکرده اند و به همین دلیل تصمیم به راه اندازی کارخانه بسته بندی خرما در روستای رومرز جیرفت گرفتم.
**شروع کار با 200 میلیون ریال
این بانوی کارآفرین گفت: در مرحله نخست با سفر به تونس به عنوان یک کشور خرماخیز، اصول اساسی کار بویژه در زمینه بسته بندی را یاد گرفتم و پس از بازگشت از این کشور کار خود را با سرمایه اولیه 200 میلیون ریال آغاز کردم.
وی اظهار کرد: در حال حاضر با یک شیفت کار در این کارخانه سالانه هزار و 500 تن محصول خرما را در سال بسته بندی می کنیم و برای شش نفر بصورت مستقیم و برای 50 نفر بصورت غیرمستقیم اشتغال ایجاد شده است.
رودباری گفت: 95 درصد شاغلان در این مجموعه بانوان هستند.
وی افزود: اگر بتوانیم از دستگاه های بسته بندی تمام اتوماتیک در این کار استفاده کنیم می توانیم ظرفیت بسته بندی خرما در سال را به 17 هزار تن برسانیم که البته قیمت این دستگاه حدود شش تا هفت میلیارد ریال است.
**پیشرفت کار با وجود مشکلات
این بانوی صادرکننده گفت: چهار سال است که کار را در حوزه اقتصاد بویژه صادرات خرما انجام می دهم و با دریافت تسهیلات با بهره 22 درصد فشار مالی بسیاری را تحمل کردیم اما خوشبختانه کار بخوبی پیش رفته است.
وی بیان کرد: در این رابطه نخستین کار مهمی که انجام دادیم بازاریابی بود و توانستیم محصولات خود را به کشورهای ترکیه، روسیه، چین، امارات، هند و تونس صادر کنیم اما باید در این زمینه بازاریابی بیشتری انجام دهیم.
رودباری در پاسخ به این سووال که چرا فعالیت خود را در یک روستا انجام می دهد؟ گفت: با این کار می خواستم در روستا اشتغال ایجاد کنم تا برای ماندن افراد بویژه جوان ها در روستا انگیزه ایجاد شود و هم خدمتی به مردم این منطقه کرده باشیم.
وی افزود: کار اصلی من فرهنگ است و در این زمینه کار را برای راه اندازی یک مدرسه غیرانتفاعی همچنان پیگیری می کنم.
گفت و گو از سودابه سرلک
7443/3028
29/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]