واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: یک مقام مسئول: ایران از سرمایه گذاری مستقیم خودروسازان خارجی به ویژه ژاپنی استقبال می کند تهران - ایرنا - رئیس موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: ایران از سرمایه گذاری مستقیم خودروسازان خارجی به ویژه شرکتهای ژاپنی استقبال می کند، دولت و مجلس شورای اسلامی نیز برای جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی ارایه مشوق های جدید را در دستور کار دارند.
به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی موسسه مزبور، محمدرضا رضوی در دیدار سفیر ژاپن در تهران با وی و نمایندگان شرکت های بازرگانی مرتبط با سوزوکی و نیسان در ایران، اظهار داشت: وزیر صنعت، معدن و تجارت بر افزایش همکاری با خودروسازان ژاپنی تاکید دارد و خودروسازان ایرانی علاقه دارند با طراحی های جدید خودروسازان ژاپنی آشنا شوند و با بهره گیری از تجربیات آنان، زمینه پیشرفت و نفوذ مشترک در بازارهای خارجی را فراهم کنند.
وی لزوم گسترش فعالیت، تجارت و تولید خودروسازان ژاپنی در ایران را مورد تاکید قرار داد و اظهار امیدواری کرد: همکاری های ایران و ژاپن در این صنعت افزایش یابد.
رضوی افزود :دولت ایران مشوق هایی را برای خودروسازان خارجی پیشنهاد کرده و شرکت های خودروسازی دنیا به ویژه اروپایی برای سرمایه گذاری و بازگشت به ایران تلاش می کنند.
وی تصریح کرد: فرصت های زیادی در بازار خودروی ایران برای فعالیت شرکت های خودروسازی ژاپنی وجود دارد لذا به ایران نباید تنها به عنوان یک بازار مصرفی نگاه شود.
به گفته رضوی، مواد اولیه و واسطه ای و توانمندی های تولیدی قابل توجهی در کشور وجود دارد که می تواند زمینه های مناسبی را برای تولید و عرضه انواع خودرو در بازارهای منطقه ای فراهم آورد.
رییس موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی خواستار همکاری خودروسازان ژاپنی در زمینه تولید کامیون و خودروهای نیمه سنگین شد و افزود: شرایط جغرافیایی منطقه می تواند همکاری در این حوزه را برای دو طرف سودمند سازد.
به گفته وی، مناسب است شرکت ایسوزو همکاری اش را با گروه بهمن عمق بخشیده و دست به سرمایه گذاری مشترک بزند و چنین همکاری راهبردی را با سایر خودروسازان ژاپنی به منظور تولید و صادرات خودروهای سنگین و نیمه سنگین می توان مثبت ارزیابی کرد.
کوجی هانیدا سفیر ژاپن در ایران در این نشست ضمن تشکر از دعوت موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی اظهار امیدواری کرد: همکاری های ایران و ژاپن در زمینه صنعت خودروسازی افزایش یابد.
وی افزود: برگزاری دوره های آموزشی بویژه در حوزه سیاستگذاری صنعتی و تجاری در آینده نزدیک فراهم خواهد شد.
همچنین آکیرا کوبایاشی مدیرعامل شرکت کوماتسو ایران (شرکت بازرگانی مرتبط با سوزوکی) اظهار داشت: صادرات قطعات خودرو به ایران قبل از تحریم ها صورت می گرفت اما اکنون کاهش پیدا کرده است.
مدیرعامل شرکت ژاپنی یادشده گفت: امروز در شرایط جدید شرکت وی به دنبال ارایه الگوهای متفاوتی از همکاری با ایران خودرو است.
وی اضافه کرد: خطوط تولید شرکت های خودروسازی ایرانی باید به روز شوند تا بهره وری آنها افزایش یابد و با آموزش مدیران شرکت های خودروساز ایرانی می توان به صنعت خودروسازی ایران کمک کرد.
کوبایاشی تجربه حضور شرکت سوزوکی در ایران را یادآور شد و افزود: سوزوکی سابقه حضور در بازار ایران را دارد و براین اساس امکان سرمایه گذاری در این بازار وجود دارد اما این موضوع نیازمند اقدامات متفاوتی است.
وی خواستار اعطای مشوق هایی به سرمایه گذاران خارجی در صنعت خودرو از سوی دولت ایران شد تا در مقایسه با سایر کشورها، انگیزه لازم برای حضور در ایران فراهم شود.
به گفته این خودروساز، اکنون راهبرد سوزوکی تولید دو میلیون دستگاه خودرو در هند در قالب سرمایه گذاری مشترک با شرکت ماروتی است و پیش بینی شده
نیاز آفریقا، خاورمیانه و بازارهای آسیای غربی از این محل تامین شود.
وی گفت: اینک چگونگی همکاری سوزوکی – ماروتی و خودروسازان ایرانی نیاز به بررسی و مذاکره دارد.
کوبایاشی خواستار آن شد تا خودروسازان ایرانی نسبت به برقراری ارتباطات مستمر با سوزوکی و دیگر خودروسازان ژاپنی اقدامات گسترده تر را در دستور کار قرار دهند تا بتوانند زمینه های مذاکره را بررسی کرده و اقدام لازم را به عمل آورند.
اقتصام (1)1559**1558
28/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]