واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مردم چهارمحال و بختیاری منتظر شنیدن صدای سوت قطارند شهرکرد -ایرنا- استان چهارمحال و بختیاری با داشتن مزیت های فراوان اقتصادی سالها در انتظار برخورداری از شبکه ریلی کشور است.
به گزارش ایرنا، داشتن زیرساخت پیشرفته در حوزه حمل و نقل را می توان یکی از شاخص های توسعه یافتگی دانست که راه های دسترسی زمینی، ارتباطات پروازی و هوایی و البته اتصال به شبکه ریلی از جمله آنهاست.
جاده های ایمن و مناسب و شبکه های حمل و نقل مطلوب یکی از شاخص های توسعه یافتگی است، زیرا در زُمره زیرساختهایی است که سایر بخش های اقتصادی نیز با توسعه آن، شکوفا می شود.
روند فرسایشی و کُند راه آهن غرب لااقل بر روی کاغذ و در میان صفحات خبری رسانه ها، کم کم مردم چهارمحال و بختیاری را ناامید می کرد تا اینکه با سفر مرداد سال گذشته رییس جمهوری و هیات دولت به این استان، این پروژه جانی تازه گرفت و به تیتر اول خبرهای روز تبدیل شد.
کارشناسان حوزه های اقتصادی در چهارمحال و بختیاری بر این باورند که این استان هم اکنون در بُن بست ترانزیتی قرار دارد و این امر زمینه توسعه استان در بسیاری از بخشها را کاسته است.
آنان معتقدند: اتصال چهارمحال و بختیاری به شبکه ریلی کشور عامل شکوفایی اقتصادی و رشد و توسعه استان و بندرگاه ترانزیتی خواهد شد.
کارشناسان حوزه اقتصادی استان، پروژه بزرگ راه آهن چهارمحال و بختیاری را یکی از مهمترین پروژه های زیربنایی کشور توصیف کرده اند.
سید نعیم امامی رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری می گوید: ایجاد راه آهن در استان و اتصال آن به فلات مرکزی و بنادر جنوبی، صادرات کالا و تامین مواد اولیه واحدهای تولیدی و صنعتی استان را بهبود می بخشد.
استاندار چهارمحال و بختیاری نیز از تصویب ردیف بودجه برای اجرای پروژه راه آهن با تلاش مسوولان و نمایندگان استان در مجلس خبر داده است.
قاسم سلیمانی دشتکی با اشاره به اهمیت حمل و نقل ریلی در توسعه استان گفت: کمیسیون ماده 215 نیز به این اعتبار اختصاصی برای حمل و نقل ریلی در استان رای مثبت داده است.
وی از حمایت و اعلام آمادگی صندوق توسعه ملی برای اجرای این پروژه خبر داد و گفت: اجرای پروژه راه آهن یکی از پروژه های خاص سفر رییس جمهوری به استان بود که با پیگیری مدیران و نمایندگان مجلس و کمیسیون تلفیق در مجلس تصویب شد.
سلیمانی دشتکی گفت: برای اجرای این پروژه به صورت یک خطه اعتباری افزون بر 60 هزار میلیارد ریال و برای دو خطه شدن آن اعتباری افزون بر 12 هزار میلیارد نیاز است و این پروژه فلات مرکزی ایران را به جنوب و خلیج فارس متصل می کند.
استاندار چهارمحال و بختیاری از موافقت صندوق توسعه ملی برای اختصاص 4.5 میلیارد دلار تسهیلات ارزی برای ایجاد راه آهن این استان نیز خبر داد.
به گفته وی، این پروژه پس از بهره برداری بیش از 200 هزار میلیارد ریال برای کشور درآمد خواهد داشت.
رییس حوزه نظارت بر طرحهای راه سازی در استانهای چهارمحال و بختیاری و اصفهان گفت: طرح اتصال راه آهن در چهار قطعه اجرا می شود که قطعه های دو و سه آن در محدوده چهارمحال و بختیاری است.
احمد معینی در گفت وگو با گزارشگر ایرنا اظهار داشت: از ابتدای سال 91 تا پایان سال 93 حدود 62 میلیارد ریال اعتبار برای اجرای این طرح هزینه شده است.
به گفته وی، سالجاری برای قطعه دو این طرح 70 میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافت.
معینی ادامه داد: برای اجرای طرح راه آهن چهارمحال و بختیاری پنج هزار و 400 میلیارد ریال نیاز اعتباری برآورد شده است.
رییس حوزه نظارت بر طرحهای راه سازی در استانهای چهارمحال و بختیاری و اصفهان افزود: هم اینک 35 کیلومتر از قطعه دو این طرح در چهارمحال و بختیاری اجرا شده است و 35 درصد هم پیشرفت فیزیکی دارد.
معینی تصریح کرد: وجود صنایع دفاع در محدوده این طرح مشکلاتی ایجاد کرده است که هم اکنون در حال پیگیری برای رفع این مشکل هستیم.
به گفته وی، پیش بینی می شود در صورت تخصیص به موقع اعتبارات، این طرح در سال 1397 افتتاح و بهره برداری شود.
رهایی از بن بست جغرافیایی، اقتصادی، تجاری و توسعه همه جانبه در اغلب شاخصها را می توان از تبعات مثبت احداث راه آهن عنوان کرد که مردم چهارمحال و بختیاری امیدوارند تا سه سال آینده، سوت قطار را در میان کوه و دشتهای دیارشان بشنوند.
اجرای خط راه آهن چهارمحال وبختیاری در دو مرحله پیش بینی شده که فاز نخست آن شامل اتصال راه آهن این استان به خط ریل مبارکه - اصفهان از طریق ایستگاه "حسن آباد" است.
طول این خط راه آهن از ایستگاه حسن آباد به شهرکرد 86 کیلومتر پیش بینی شده که در کیلومتر 13 به محور ارتباطی زرین شهر - سفیددشت متصل می شود.
در مسیر عبور این خط راه آهن و در محل گردنه "بیدکان" دو تونل به طول 5.8 کیلومتر احداث میشود و حداکثر سرعت قطار در این خط آهن برای قطار مسافربری 220 کیلومتر و برای قطار باری 160 کیلومتر در ساعت پیش بینی شده است.
قطعه دوم خط راه آهن این استان از کیلومتر 42 تا 63 از ایستگاه "سفید دشت" تا گردنه "زردی ها" است.
به گفته وزیر راه و شهرسازی، با فعال شدن راه آهن چهارمحال و بختیاری، سالانه 57 میلیون تن بار و سه میلیون مسافر از طریق این مسیر جابه جا می شود.
گزارش از: نرگس کریمی
7361/6027
28/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]