تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):رستگـار نمی شوند مـردمـى که خشنـودى مخلـوق را در مقـابل غضب ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804617043




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شناسایی 238 اثر از دوره پارینه سنگی تا قاجار در خوسف خراسان جنوبی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: شناسایی 238 اثر از دوره پارینه سنگی تا قاجار در خوسف خراسان جنوبی تهران - ایرنا - سرپرست هیأت بررسی باستان شناسی شهرستان خوسف خراسان جنوبی گفت: بررسی های باستان شناسی این شهرستان به شناسایی 238 اثر از دوره پارینه سنگی تا قاجار شامل بناها، محوطه های باستانی و معادن قدیمی منجر شد.


به گزارش روز یکشنبه گروه فرهنگی ایرنا، حسین صدیقیان در پایان بررسی های باستان شناسی و نشست گزارش به همکار اظهار کرد: بررسی ها در شهرستان خوسف نشان داد شواهد استقرارهای انسانی ارتباط نزدیکی با منابع آب دارد و با توجه به مستعدتر بودن بخش های شرقی منطقه عمده استقرارهای پیش از تاریخی و تاریخی منطقه در این بخش واقع شده است.
وی افزود: بر اساس شواهد آنجا منطقه ای به جا مانده از دوره تاریخی اشکانی است که به طور جدی مورد توجه جوامع انسانی قرار گرفته و از آن زمان به طور کامل به سکونت گاه تبدیل شده است.
وی ادامه داد: در این بررسی ها مشخص شد اوج شکوفایی استقرارهای منطقه در دوران اسلامی است و از این منطقه به عنوان قهستان در متون تاریخی یاد شده که شواهد باستان شناسی نیز موید این موضوع است.
این باستان شناس، ثبت تمامی انواع محوطه های باستانی از آغاز حضور انسان در منطقه تا پایان دوره قاجار، گردآوری و تهیه نقشه باستان شناسی منطقه را از اهداف این پژوهش اعلام کرد.
صدیقیان افزود: برپایی توالی سفالی منطقه از آغاز دوره نوسنگی میانه تا قرون متاخر دوره اسلامی، تعین دوره های استقرار منطقه به وسیله تلفیق داده های اهداف و تعیین ارتباطات درون منطقه و برون منطقه ای خوسف در دوره های پیش از تاریخ تا اسلامی از دیگر اهداف گروه در اجرای این پروژه بود.
وی، قرار دادن داده های خوسف در بافت پژوهش های باستان شناسی شمال شرق و شرق ایران و تعیین کم و کیف وضیعت منطقه در این بافت را از اهم هدف های این بررسی باستان شناسی عنوان کرد.
وی با اشاره به وجود معادن باستانی و محوطه های سرباره در خوسف خاطر نشان کرد: در بخش های غربی و جنوبی منطقه بررسی در حاشیه شرقی کویر بقایای هفت معدن باستانی ترانگبین، استخلک، چشمه پلنگی، قلعه زری، اسپورگ، هنگران و کلاته ملاخداداد شناسایی شد.
این باستان شناس گفت: معادن مورد اشاره در چشم انداز کویری و کوهستانی واقع شده و با روشهای سطحی و زیر زمینی مورد بهره برداری قرار گرفته است.
براساس گزارش پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، صدیقیان افزود: اغلب این معادن بر فراز ارتفاعات و در بخش های سخت گذر واقع شده اند.
وی، قله های اسلامی موجود در خوسف را به سه دسته قله های سنگی کوهستانی بالای ارتفاعات نسبتاً بزرگ دوره تاریخی یا اسلامی با پلان نامنظم، قله های سنگی روی تپه ماهورها یا تک کوه های کم ارتفاع نسبتاً کوچک دوره تاریخی یا اسلامی با پلان منظم و قله های دشتی خشتی چینه ای متأخر اسلامی با پلان منظم تقسیم بندی کرد.
صدیقیان اظهار امیدواری کرد: در آینده با انجام کاوش های منظم در برخی محوطه ها همچون قلعه کهنه گیو، دوکوهه، محوطه تاریخی خور و خوسف، اطلاعات ارزنده ای در زمینه گاهنگاری و بافت استقراری منطقه در دوران گذشته و برهم کنش های فرهنگی منطقه ای فرامنطقه ای به دست خواهد آمد.
فراهنگ**7537**1601**



27/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن