واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: روابط عمومی ، دیکته یا انشاء؟! انزلی - ایرنا - هر سازمان ، شرکت ، دستگاه یا اداره ای ، فارغ از بزرگی یا کوچکی ، در نهایت به حسن شهرت خود برای بقا و موفقیت نیاز دارد.
این مسئولیت مهم سالها است که به روابط عمومی سازمانها واگذار شده است.
وظیفه روابط عمومی ها انجام مجموعه ای از اقدامات و تلاش های آگاهانه ، سنجیده و برنامه ریزی شده برای جلب مشارکت عمومی و کسب تفاهم و اعتماد متقابل بین یک سازمان و گروه های مخاطب مورد نظر آن سازمان است.
با گذشت بیش از چهار دهه از شروع آموزشهای این علم در دانشگاه های کشور هنوز بسیاری به اهمیت آن واقف نبوده و یا با وظایف اولیه آن آشنایی کافی ندارند.
کاظم متولی از اساتید پیشکسوت علم روابط عمومی در ایران ابلاغ اطلاعات واقعی موسسه به مخاطبان ذیربط و کسب نظریات آن ها به منظور ایجاد حسن تفاهم را از مهمترین وظایف روابط عمومی ها می داند.
گرچه برای روابط عمومی ها علاوه بر اطلاع رسانی به مخاطبان وظایف متعددی از جمله حمایت از رویدادهای ورزشی ، هنری، همکاری در امور خیریه ، غنی سازی اوقات فراغت در نظر گرفته شده اما با توجه به اهمیت اطلاعات و اخبار در دنیای امروز یقینا یکی از مهمترین وظایف آن همان ایجاد ارتباط با رسانه ها و اطلاع رسانی به آنها است.
امری که نیازمند درک صحیح از معنای اطلاع رسانی است.
روی صحبت ما با کسانی که با الفبای این رشته آشنایی کمی دارند و جایگاه روابط عمومی را تا حد نصب کننده پرده های تبریک و تسلیت نزول داده اند نیست.
اما آیا وظیفه یک روابط عمومی کارآمد و پویا تهیه اخبار یکسان و ارسال آن به کلیه رسانه ها است ، یا ایجاد تعامل مناسب با فعالان عرصه خبر برای ایجاد یک فضای پویای اطلاع یابی و تهیه اخبار و گزارشهای مستند ، متنوع و جذاب برای مخاطبان ؟
قطعا توانمندی تهیه اخبار برای پرتالهای سازمانها ، دستگاهها و ادارات کار برجسته ای است اما نباید به شکل انحصار اطلاعاتی و دیکته کردن اخبار خود خواسته در بیاید.
گرچه شاید برخی روابط عمومی ها در بدو امر تصور کنند شیوه به دست گیری اطلاع رسانی و تهیه اخبار مورد نظر به نفع سازمان و دستگاه است اما باید توجه داشت که در دنیای ارتباطات امروز و با امکانات متنوع اطلاع رسانی نوین این شیوه کلیشه ای مخاطب را خسته و دلزده خواهد کرد.
مشاهده اخبار یکسان از یک رویداد در رسانه های مختلف نشان دهنده سفارشی بودن خبر و در نتیجه عدم علاقه سازمان و دستگاه مذکور به ارائه اطلاعات شفاف است.
امری که در نهایت با هدف اصلی روابط عمومی یعنی ایجاد حسن شهرت و کسب اعتماد مردم فاصله دارد.
یقینا روابط عمومی های هوشمند و بروز که پله های پیشرفت را تا بدینجا پیموده اند که خود قادر به تهیه خبر از رویداد و یا فعالیتهای سازمان خود باشند در این وادی در جا نخواهند زد و ضمن انجام وظیفه خود فرصت پویایی در عرصه اطلاع رسانی را به اصحاب رسانه خواهند داد.
روابط عمومی که وظیفه خود برای اطلاع رسانی شفاف و ایجاد فضای پویای کار رسانه را با دیکته کردن مطالب مورد دلخواه اشتباه بگیرد قطعا نخستین ضربه را به سازمان خود و سپس به جریان سیال اطلاعات در جامعه خواهد زد.
بیست و هفتم اردیبهشت ماه روز جهانی "روابط عمومی و ارتباطات"نامگذاری شده است.
/6070/ 6030
27/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]