واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۱:۴۰ق.ظ)
4 قلم کالاي اساسي کشور در سال گذشته وارد شد موج - عضو کميسيون کشاورزي، آب و منابع طبيعي با بيان اينکه 4 قلم کالاي اساسي کشور در سال گذشته وارد شد، گفت: واردات موجب خارج شدن سرمايه ملي ميشود، در حالي که اگر 10 درصد هزينه سالانه واردات را به بدنه کشاورزي تزريق کنيم، در آينده خود به خود در کشاورزي خودکفا ميشويم.
به گزارش خبرگزاري موج، بر اساس آمار رسمي گمرک جمهوري اسلامي ايران از 5 قلم کالاي عمده وارداتي کشور در سال 1393، چهار قلم آن جزء کالاهاي اساسي بوده است.
بر اساس اين گزارش دانه گندم خوراکي با 6 ميليون و 954 هزار تن به ارزش 2 ميليارد و 289 ميليون دلار، ذرت دامي با 6 ميليون و 127 هزار تن و ارزش يک ميليارد و 751 ميليون دلار، برنج با يک ميليون و 185 هزار تن به ارزش يک ميليارد و 409 ميليون دلار و کنجاله سويا با 2 ميليون و 109 هزار تن به ارزش 1 ميليارد و 239 ميليون دلار در سال گذشته وارد کشور شده است.
در اين رابطه عباس پاپي زاده، عضو کميسيون کشاورزي، آب و منابع طبيعي، گفت: در کشور ظرفيتهاي قابل توجهي براي افزايش سالانه ضريب خودکفايي وجود دارد که چند عامل از جمله کمبود سرمايهگذاري در بخش کشاورزي، خرد بودن اراضي کشاورزي (سنتي بودن کشاورزي) و مکانيزه نشدن کشاورزي مانع رسيدن به اين هدف شده است.
عضو کميسيون کشاورزي، آب و منابع طبيعي تصريح کرد: کشت گلخانهاي محصولات کشاورزي بازده را افزايش ميدهد و با کشت در يک هکتار ميتوان چندين برابر کشت معمولي محصول به دست آورد که اين مسائل به معناي افزايش عملکرد، خودکفايي و کم کردن واردات است.
وي افزود: براي آن دسته از محصولاتي هم که امکان کشت در گلخانه ندارند، لازم است از ارقام پر محصول و مقاوم به کمآبي استفاده کرد و ترويج روشهاي جديد کشت توليد را افزايش داد.
پاپي زاده با اشاره به اينکه واردات موجب خارج شدن سرمايه ملي از کشور ميشود، گفت: اگر 5 تا 10 درصد هزينه واردات را سالانه به بدنه کشاورزي تزريق کنيم، طي سالهاي نه چندان دور خود به خود وارد خودکفايي در محصولات کشاورزي ميشويم.
وي افزود: ميزان توليد محصولات در کشاورزي متأثر از عوامل طبيعي است، بنابراين بايد با مديريت عوامل تأثيرگذار در کشاورزي مانع کاهش توليد شد.
عضو کميسيون کشاورزي، آب و منابع طبيعي با اشاره به ميزان توليد چند برابري محصولات کشاورزي از يک هکتار زمين توسط کشاورزان نمونه نسبت به يک کشاورز معمولي، گفت: بايد با آموزش و ترويج شيوههاي علمي در کشاورزي فاصله بين کشاورزان نمونه و عادي را کم کرد.
پاپي زاده بيان داشت: رسيدن به اهداف اقتصادي مقاومتي با برخورداري از دانش امکانپذير است و در کشورهاي توسعه يافته مبالغ هنگفتي يارانه به بخش کشاورزي براي عوامل مختلفي، از جمله به کارگيري تکنولوژيهاي نوين اختصاص مييابد.
وي افزود: دولت به بخشهاي مختلف يارانه ميدهد، اما؛ به بخش کشاورزي کمتر توجه ميشود، چون صداي کشاورز به جايي نميرسد.
عضو کميسيون کشاورزي، آب و منابع طبيعي تصريح کرد: کشاورزي ما رقابتي نيست؛ زيرا تعداد توليدکنندگان زياد است و اگر تعدادي هم کارشان را تعطيل کنند، دولت متوجه نميشود؛ زيرا تعداد ديگري هستند که جايگزين آنها شوند.
وي با اشاره به اينکه کشاورزان گاهي وارد رقابت منفي با يکديگر ميشوند، افزود: اگر محصول يک کشاورز زيان ديد و آن محصول را کنار گذاشت، کشاورز ديگر اقدام به کشت آن ميکند.
پاپي زاده با انتقاد از نبود تشکل جدي در بخش کشاورزي، گفت: همين موضوع باعث شده که کسي براي حمايت از کشاورز وجود نداشته باشد و با وجود زحمات مجدانه کشاورزان در اين بخش بازدهي به اندازه کافي نباشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]