محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845789498
گفتاری از حجتالاسلام و المسلمین فلاحزاده: فتاوای امام خمینی در مورد منع استفاده از کالای خارجی
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گفتاری از حجتالاسلام و المسلمین فلاحزاده:
فتاوای امام خمینی در مورد منع استفاده از کالای خارجی
ایستادگی در مقابل دشمن صرفاً حضور در خط مقدم جبهه و مبارزهی نظامی نیست، بلکه امروز منظور ایستادگی در جبههی اقتصادی است. بنابراین یکی از راههای ایستادگی در جبههی اقتصادی، مبارزهی منفی است.
رهبر انقلاب در دیدار با جمعی از کارگران تصریح کردند: «در دولت مطرح کنید، اصرار کنید، پافشاری کنید که اشیائی که جزو مصارف دولتی است، مطلقاً از خارج نیاید... دولت تصمیم بگیرد در هیچیک از چیزهایی که مصرف میکند، از قلم و کاغذ روی میز گرفته تا ساختمانسازی تا بقیّهی چیزها، هرآنچه در داخل قابل تولید است، خودش را از خارج ممنوع کند، بر خودش حرام کند.» چنین سخنی اگر چه در مرتبهی اول امری اقتصادی مینماید اما با دقت در آن میتوان دریافت که دارای مبانی فقهی و دینی نیز هست. حجتالاسلاموالمسلمین محمدحسین فلاحزاده، کارشناس مسائل فقهی، در گفتار زیر، مبانی فقهی این موضوع را مورد تبیین قرار داده است. استفاده از کالای داخلی از سه منظر فقهی موضوع استفاده از «کالای داخلی»، بحث جدیدی نیست، اما گاهی اوقات بنا به دلایلی، مثل توطئههای دشمنان علیه مسلمانان و کشورهای اسلامی، حساسیت نسبت به این موضوع بیشتر میشود. تجارت با غیر مسلمانان و کیفیت تعامل و خریدوفروش با آنها، از دیرباز مطرح بوده است. روایاتی نیز در این باب وجود دارد. در فتاوای مراجع معظم تقلیدِ گذشته و همچنین در بحثهای فنی حوزویِ مندرج در کتب فقهی نیز سؤالات و به تبع آن استدلالهایی مطرح بوده است که آیا میتوان از غیر مسلمانان کالایی خریداری کرد؟ آیا میتوان به آنها کالایی فروخت؟ آیا میتوان کالای تولیدی آنها را استفاده کرد؟
این سؤالات را بهطور خلاصه میتوان از سه منظر طهارت و نجاستِ کالاهای خریداریشده، حلیت و حرمتِ خوردنیها و آشامیدنیهای خریداریشده، و جایز بودنِ کمک به غیر مسلمانان یا به تعبیر عامتر دشمنان اسلام، مطرح کرد.
به نظر میرسد در حال حاضر، موضوع سوم، موضوع مهمتری است و باید مورد توجه ویژه قرار بگیرد. عنایت رهبر معظم انقلاب و بیانات ایشان در خصوص این موضوع و بحث تحریمها نیز حائز اهمیت بودن آن را برای جامعهی ایرانی بیشتر کرده است.
از یک منظر میتوان گفت که خرید از فرد غیرمسلمان کمک به آن شخص محسوب میشود، اما این مسئلهای فردی است. در مبادلات فردی مصلحت فرد، فروشنده یا خریدار در نظر گرفته میشود، اما فینفسه لطمهای به کسی وارد نمیشود؛ یعنی به مصالح مسلمین و جامعهی اسلامی خدشهای وارد نمیشود. این مورد را میتوان مسائل فقهیِ «فردی» نامید. اما گاهی اوقات مسئلهای مربوط به فقه حکومتی است که امروزه در بحثها به آن بسیار اشاره میشود. این بدان معناست که ممکن است مسئلهای در رابطه با فرد حکم خاص خودش را داشته باشد و در رابطه با کل جامعه، مصالح کشور و نظام اسلامی و مسلمانان، حکم دیگری را بطلبد. بنابراین گاهی اوقات ممکن است خریدوفروشها در ارتباط با مصالح مسلمین حکم دیگری پیدا کنند.
البته باید توجه داشت که خود «غیر مسلمانان» نیز چند دسته هستند: برخی از غیر مسلمانان اصطلاحاً «معاهد» هستند؛ یعنی در حال جنگ با مسلمانان نیستند و طبق عهد و پیمانی که با مسلمانان بستهاند، نزاعی ندارند و لطمهای به آنها نمیزنند. اما عدهای «محارب» هستند؛ یعنی واقعاً با مسلمانان و نظام اسلامی سر جنگ دارند.و از آنجا که دفاع از کشور اسلامی و مسلمانان بر همهی افراد واجب است، کیفیت این دفاع با توجه به نوع حمله متفاوت خواهد بود. گاهی اوقات سیاسی و گاهی هم مانند الان ماهیت اقتصادی دارد. یعنی در پارهای مواقع دشمنان در فکر سلطهی اقتصادی هستند؛ یعنی میخواهند ضربهی اقتصادی بزنند یا میخواهند در مسائل اقتصادی بر ایران مسلط شوند که بالطبع دفاع در اینجا نیز واجب میشود.
[*] فتاوای امام خمینی در مورد منع استفاده از کالای خارجی
در این مورد به چند مسئله از رسالهی حضرت امام رحمه الله اشاره میکنم که حضرت آقا نیز دربارهی آنها همان فتوا را دادهاند؛ یعنی هر دو بزرگوار دربارهی این مسائل، نظر یکسانی دارند. برای مثال، در مسئلهی ۲۸۲۹ آمده است: «اگر به واسطه توسعه نفوذ سیاسی یا اقتصادی و تجاری اجانب، خوف آن باشد که تسلط بر بلاد مسلمین پیدا کنند، واجب است بر مسلمانان، دفاع به هر نحو که ممکن است، و قطع ایادی اجانب. چه عمال داخلی باشند، یا خارجی.»
مسئلهی (۲۸۳۱) بعدی این است که «اگر در روابط تجاری با اجانب خوف آن است که به بازار مسلمین صدمه اقتصادی وارد شود و موجب اسارت تجاری و اقتصادی شود، واجب است قطع اینگونه روابط، و حرام است این نحو تجارت.» این نکتهای است که حضرت آقا نیز بر آن تأکید فرمودهاند که اگر مشابه جنس خارجی، کالای داخلی وجود داشته باشد و مردم به اجناس خارجی توجه داشته باشند و کالای داخلی را خریداری نکنند، با این کار، به اقتصاد مملکت صدمه وارد کردهاند.
در مسئلهی (۲۸۳۲) بعد آمده است «اگر عقد رابطه چه سیاسی و چه تجاری بین یکی از دول اسلامی و اجانب،مخالف مصلحت اسلام و مسلمانان باشد، جایز نیست اینگونه رابطه. و اگر دولتی اقدام به آن نمود، بر سایر دول اسلامی واجب است آن را الزام کنند به قطع رابطه،به هر نحو ممکن است.» برای مثال، طبق این کلاننگریِ حضرت امام (ره)، حکومتها و دولتها مجاز به ایجاد رابطه با حکومت یا کشوری مثل رژیم صهیونیستی که رابطهی تجاری آن به اقتصاد مسلمانان ضربه میزند یا اصلاً در حال جنگ با مسلمانان است، نخواهند بود. در واقع کشورهای دیگر موظف هستند از ایجاد چنین روابطی جلوگیری نمایند. براساس مفهوم این فتوا، میتوان گفت امروزه که بسیاری از این دشمنان با یکدیگر متحد شدهاند و ایران را تحریم کردهاند، کشورهای اسلامی و دولتهای آنها نیز باید با یکدیگر متحد باشند.
مسئلهی (۲۸۳۴) بعدی این است که «روابط تجاری و سیاسی با بعض دول که آلت دست دول بزرگ جائر هستند از قبیل دولت اسرائیل، جایز نیست، و بر مسلمانان لازم است که به هر نحو ممکن است با این نحو روابط مخالفت کنند. و بازرگانانی که با اسرائیل و عمال اسرائیل روابط تجاری دارند، خائن به اسلام و مسلمانان و کمک کار به هدم احکام هستند، و بر مسلمانان لازم است با این خیانت کاران، چه دولت ها و چه تجار قطع رابطه کنند،و آنها را ملزم کنند به توبه و ترک روابط با این نحو دولتها.» توجه بفرمایید که نظر حضرت امام رحمه الله، حضرت آقا و حتی بسیاری از مراجع تقلید در این موارد یکسان است.
نکتهی دیگر دربارهی ضربه زدن به اقتصاد مسلمانان است. گاهی اوقات استقبال عمومی مردم در کشوری اسلامی از کالاهای خارجی به اقتصاد مسلمانان و اقتصاد آن کشور ضربه وارد میکند. به این دلیل، این امر از نظر فقهی و فتوایی حرام است.
[*] بیانیهی علمای عصر قاجار در دفاع از کالای ایرانی
حدود ۱۱۶ سال پیش، مرحوم حاجآقا نورالله اصفهانی که حضرت امام رحمه الله ارادت خاصی به این فقیه بزرگ و عالم زبردستِ مجاهد داشتهاند، با عدهای از علمای بزرگ زمان خود اطلاعیهای را امضا کردند. بخشی از این اطلاعیه در جلد دوم کتاب «گلشن ابرار» آمده است که بیانکنندهی این است که این علمای بزرگ در آن زمان در حمایت از اقتصاد کشور اسلامی در مقابل خرید کالاهای خارجی با یکدیگر متحد و همقسم شدهاند و اطلاعیهای صادر کردهاند که بهموجب آن، نحوهی عملکرد علما و حوزویان در برابر خرید کالاهای خارجی به مردم اعلام شده است.
برای مشخص شدن اهمیت موضوع، لازم است به چند بند از این اطلاعیه اشاره شود. از آنجا که در آن دوران نوشتن اسناد و احکام برعهدهی علما بوده است، علما با یکدیگر متحد شدهاند و در بندی اعلام کردهاند که حتی در نوشتن این اسناد هم باید از کاغذ ایرانی استفاده شود. توجه داشته باشید که در آن زمان برخلاف امروز، تولید کاغذ ایرانی بسیار اندک بوده است. البته امروزه این قبیل کالاها در ایران بهوفور تولید میشوند. حتی برخی از کالاهای ایرانی از نمونههای خارجی خود بهتر هستند، اما متأسفانه توجه غلط و بیش از اندازه به کالاهای خارجی باعث شده است تا عدهای در کشور، کالاهای داخلی را با نام و برند کالاهای خارجی به فروش برسانند.
بند قابل توجه بعدی دربارهی مردگانی است که کفن غیرداخلی به آنها پوشانده شده باشد. در این بند اشاره شده است که بر چنین میتهایی نماز گزارده نمیشود. شاید بپرسید مگر نباید بر مسلمان نماز خوانده شود؟ اما توجه کنید هدف صرفاً این بوده است که مردم بفهمند استقبال از کالاهای خارجی و بیتوجهی به کالاهای داخلی و ایرانی به اقتصاد کشور ضربه خواهد زد.
در بند دیگر، این افراد خود و پیروان خود را به استفاده از پارچههای ایرانی ملزم و اعلام کردهاند که به متخلفان از این اصل احترام گذاشته نخواهد شد. در بند دیگری نیز اعلام شده است که در میهمانیهای اسرافکاران شرکت نکنید و در میهمانیهای خود نیز از اسراف بپرهیزید و فقط به یک نوع غذا بسنده کنید. این مطلب در بیانات حضرت آقا نیز مطرح شده است. ایشان یکی از راههای مبارزه با دشمنان در دوران تحریم را پرهیز از اسراف و اشرافیت دانستهاند و فرمودهاند با مصرف بهتر و قناعت، میتوان در مقابل دشمنان ایستادگی کرد.
بنابراین ایستادگی در مقابل دشمن صرفاً حضور در خط مقدم جبهه و مبارزهی نظامی نیست، بلکه امروز منظور ایستادگی در جبههی اقتصادی است. بنابراین یکی از راههای ایستادگی در جبههی اقتصادی، مبارزهی منفی است. به این معنا که تا میتوانیم از کالاهای خارجی استفاده نکرده و از کالاهای تولیدی کشور خود استفاده کنیم.
البته این نکته را نیز نباید فراموش کرد که تولیدکنندگان باید به مرغوبیت کالاهای خود توجه کنند تا علاوه بر متضرر نکردن مردم، مورد عنایت آنها نیز قرار بگیرند. در حال حاضر نمونههای تولیدیِ بسیاری در کشور وجود دارند که نهتنها با کالاهای خارجی به رقابت میپردازند، بلکه حتی از آنها بهتر هستند.
علاوه بر ذکر این چهار بند از این سند تاریخی، لازم میدانم بخشی از وصیتنامهی حضرت امام رحمه الله دربارهی استفادهی کالاهای داخلی و پرهیز از کالاهای خارجی و غیرایرانی، بیان کنم. ایشان فرمودهاند: «بر دولتها و دستاندرکاران است چه در نسل حاضر و چه در نسلهای آینده که از متخصصین خود قدردانی کنند و آنان را با کمکهای مادی و معنوی تشویق به کار نمایند و از ورود کالاهای مصرفساز و خانهبرانداز جلوگیری نمایند و به آنچه دارند بسازند تا خود همه چیز بسازند.» در واقع منظور ایشان این است که به آنچه دارند قانع باشند تا در نهایت سازندهی همهی کالاها در کشور خود باشند.
پایگاه اطلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتاللهالعظمی سید علی خامنهای (مدظلهالعالی) - مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی
94/02/27 - 01:30
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]
صفحات پیشنهادی
فتاوای امام خمینی در مورد منع استفاده از کالای خارجی
گفتاری از حجتالاسلاموالمسلمین فلاحزاده فتاوای امام خمینی در مورد منع استفاده از کالای خارجی کارشناس مسائل فقهی طی یادداشتی مبانی فقهی منع استفاده از کالای خارجی را مورد تبیین قرار داده است به گزارش گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران رهبر انقلاب در دیدار با جمعی از کارگران تصریح کرفتاوایامامخمینیدرمورداستفادهازکالایخارجی |اخبار ایران و جهان
فتاوایامامخمینیدرمورداستفادهازکالایخارجی حجتالاسلام فلاحزاده در گفتاری با بررسی فتاوای امام خمینی در پایگاه khamenei ir نوشت امروز منظور از ایستادگی در مقابل دشمن ایستادگی در جبهه اقتصادی است که یکی از راههای آن استفاده از کالاهای تولید داخل تا جای امکان است کد خبرفتاوای امام خمینی درباره استفاده از کالای خارجی
فتاوای امام خمینی درباره استفاده از کالای خارجی مقام معظم رهبری در دولت مطرح کنید اصرار کنید پافشاری کنید که اشیائی که جزو مصارف دولتی است مطلقاً از خارج نیاید دولت تصمیم بگیرد در هیچیک از چیزهایی که مصرف میکند از قلم و کاغذ روی میز گرفته تا ساختمانسازی تا بقیّهی چیرئیس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت در گفت وگو با فارس: ادغام شرکت کالای نفت در وزارت نفت فضای رانتی را تشدید
رئیس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت در گفت وگو با فارس ادغام شرکت کالای نفت در وزارت نفت فضای رانتی را تشدید میکند استفاده از ۱۰ درصدی توان سازندگانرئیس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت با اشاره به الحاق شرکت کالای نفت به وزارت نفت تصریح کرد تصمیمهایی از این دست متاسفانه لابیریسک 30 درصدی استفاده از کالای ساخت داخل در صنعت گاز | خبرگزاری ایلنا
معاون عملیات شرکت ملی گاز در گفتوگو با خبرنگار ایلنا مطرح کرد ریسک 30 درصدی استفاده از کالای ساخت داخل در صنعت گاز هر خطایی در داخل تاسیسات گازصورت گیرد هم اختلال در تولید صورت و هم باعث مخاطرات ایمنی میشود عبدالحسین ثمری معاون عملیات شرکت ملی گاز در گفتوگو با خبمدیرعامل برق استان تهران: استفاده کنندگان غیرمجاز از برق مورد پیگرد قانونی قرار می گیرند
مدیرعامل برق استان تهران استفاده کنندگان غیرمجاز از برق مورد پیگرد قانونی قرار می گیرند تهران- ایرنا- مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق استان تهران با اشاره به کاهش 5 2 درصدی میزان استفاده غیرمجاز در سال گذشته در استان تهران گفت با استفاده کنندگان غیرمجاز از برق به شدت برخورد کردهامسال 4 هزار قلم کالای مورد نیاز مناطق نفتخیز داخلی سازی می شود
امسال 4 هزار قلم کالای مورد نیاز مناطق نفتخیز داخلی سازی می شود مدیر تدارکات و امور کالای شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب گفت در صورت تامین منابع در سال جاری 4 هزار قلم کالای مورد نیاز شرکت مناطق نفتخیز جنوب داخلی سازی می شود ناصر خردمند یکی از استراتژیهای پیش روی شرکت مناطق نفتخینظر روحانی در مورد استفاده از کالای داخلی
تراز رییسجمهور اظهار امیدواری کرد که استفاده از کالای تولید داخل به فرهنگ جامعه تبدیل شود و یکی از مصادیق امر به معروف را حمایت از تولید داخلی عنوان کرد به گزارش تراز جلسه هیات دولت بعدازظهر یکشنبه به ریاست حجت الاسلام حسن روحانی رییسجمهور برگزار شد و مهمترین مسااز ادعای هاشمی درباره تعصبات امام خمینی(ره) در مورد زنان پیش از انقلاب تا واقعیت امام(ره)
از ادعای هاشمی درباره تعصبات امام خمینی ره در مورد زنان پیش از انقلاب تا واقعیت امام ره امام با تطبیق روش برخورد رژیم پهلوی به آموزههای دینی شخصیت زن را ازدسترفته میبیند و ازاینرو رژیم پهلوی را با جاهلیت پیش از اسلام مقایسه میکند سایت مهرخانه نوشت روز یکشنبه 23 فرودین ماستفاده از گوشت بوفالو در صورت اخذ مجوز منع قانونی ندارد | خبرگزاری ایلنا
متخصص بهداشت و کنترل موادغذایی سازمان دامپزشکی استفاده از گوشت بوفالو در صورت اخذ مجوز منع قانونی ندارد زمانی که برای واردات یک محصول مجوز لازم صادر می شود به این معناست که این محصول تحت کنترل و نظارت شدید سازمان مربوط وارد شده است متخصص بهداشت و کنترل موادغذایی سازمان دامپزشکی- امام جمعه یزد بر استفاده از انرژی خورشیدی در تولید برق تاکید کرد
امام جمعه یزد بر استفاده از انرژی خورشیدی در تولید برق تاکید کرد یزد - ایرنا - نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد بر استفاده از انرژی خورشیدی برای تولید برق در راستای اقتصاد مقاومتی در این استان تاکید کرد به گزارش ایرنا آیت الله محمد رضا ناصری روز چهارشنبه در دیدار دیدارسامانه تدارکات الکترونیکی مورد استفاده قرار نمیگیرد/ سهم تجارت الکترونیک کمتر از ۲ درصد | خبرگزاری ایلنا
رییس اسبق مرکز توسعه تجارت الکترونیک کشور در گفتگو با ایلنا سامانه تدارکات الکترونیکی مورد استفاده قرار نمیگیرد سهم تجارت الکترونیک کمتر از ۲ درصد ایلنا رییس اسبق مرکز توسعه تجارت الکترونیک کشور گفت سامانه تدراکات الکترونیکی دولت قادر به پوشش کلیه مزایدهها و مناقصهها استمدیرکل فرودگاه امام خمینی(ره) خبر داد راهاندازی ۶ مسیر پروازی بینالمللی جدید در آینده نزدیک
مدیرکل فرودگاه امام خمینی ره خبر دادراهاندازی ۶ مسیر پروازی بینالمللی جدید در آینده نزدیکمدیرکل فرودگاه امام خمینی ره از راه اندازی 6 مسیر پروازی جدید در آینده نزدیک خبر داد و گفت مسیرهایی نظیر تهران - سنپترزبورگ تهران - سوچی و تهران - آتن به زودی راهاندازی میشود به گزساخت واحد نیتروژن جدید در پالایشگاه امام خمینی(ره) امسال به پایان می رسد
با سرمایه 3 5 میلیون یورو ساخت واحد نیتروژن جدید در پالایشگاه امام خمینی ره امسال به پایان می رسد مدیرعامل شرکت ملی مهندسی نفت و ساختمان ایران گفت ساخت واحد نیتروژن پالایشگاه امام خمینی ره با سرمایه ٣ ٥ میلیون یورو از سوی شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران تا پایان امسال به400 هزار تن فرآورده نفتی از بندر امام خمینی(ره) ترانزیت شد
400 هزار تن فرآورده نفتی از بندر امام خمینی ره ترانزیت شد آبادان-ایرنا- 400 هزار تن فرآورده های نفتی از ابتدای امسال تاکنون از مرز ترانزیتی منطقه ویژه اقتصادی بندر امام به کشورهای حوزه خلیج فارس صادر شده است به گزارش ایرنا فرماندار بندر ماهشهر روز یکشنبه به رسانه ها گفت بیشتر-استفاده از کالای تولید داخل به فرهنگ جامعه تبدیل شود
روحانی در جلسه هیات دولت استفاده از کالای تولید داخل به فرهنگ جامعه تبدیل شود جلسه هیات دولت بعدازظهر یکشنبه به ریاست حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی رییسجمهور برگزار گردید و مهمترین مسائل جاری کشور از سوی اعضای دولت مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت به گزارش پایگاعکس دیده نشده از حضور امام خمینی در نجف اشرف
عکس دیده نشده از حضور امام خمینی در نجف اشرف حضور امام خمینی در نجف اشرف حضور امام خمینی در نجف اشرفپارسینه دوشنبه 14 اردیبهشت 1394-
اقتصادی
پربازدیدترینها